COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 925
Хора по къси гащи ядат дюнери навън.
Кое е забранено ?

Заведенията за бързо хранене не трябваше ли да са затворени? Мернах няколко дюнерджийници  - просто не пускат вътре, а подават дюнерите през прозорец/врата, явно така са решили, че не нарушават забраната. Да не говорим, че тоя, който режеше месото, не носеше маска и ръкавици... Но всеки си преценява сам дали да рискува на подобни места.

# 5 926
В Норвегия църковните служби се предават наживо онлайн. За да не ходят хората на църква и да не се заразяват.

# 5 927
Днес ходих до магазин, не бях излизала от 13.03. Да ви кажа по нищо не личеше ИП. Хората са навън. Дори сега е пълно на площадка, по пейки. Така че нямам идея защо се бунтуват.

# 5 928
  • на пъпа на Златията
Къде там пише, че хората може да се събират на групи без никаква дистанция.

Това е следствие отприказките на ангро на Президентинот ни .
Ееей ,  тия ако не вкарат дуржавата в криза сън не ги лови .

Дано полицията се здейства. И ппри нас беше такова нещо след приказките му , но ги видяха по камерите и ги разпръснаха без време .

# 5 929
Поредна австрийска иновация!
Joy

Дезинфекция с преработени оръдия за сняг!

# 5 930
В Норвегия църковните служби се предават наживо онлайн. За да не ходят хората на църква и да не се заразяват.
да, но тука дереджето е едновременен отпуск на 2/3 от държавата с масова ваканция на всички учащи при 22градуса Simple Smile

# 5 931
Щом казваш.....
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ама тя и полицията никой не "варди".
Никой не стои пред вратата да пази друг.
Правят се периодични проверки дали се спазва карантината.
Е не е нужно да се правите, че не разбирате контекста. Трябва много повече от тези проверки да се прави. Елфичка е дала добри идеи, прочетете ги.
Преувеличаваш, не, ами послъга. Ние ли се правим или?
Ти добре ли си? Да ти звъни полиция 5 пъти на ден и да те кара по два пъти да се явиш на балкона дали си у вас как ти звучи??? Казах и преди, леля ми бяха в карантина за завърнали се от чужбина. И те варди полиция, ама буквално. Кое не ти е ясно?
Прочети колко хора под карантина има в момента в България. Общо. И ми кажи, че вярваш, че до всеки дом 24/7 има полицейски автомобил. Аз ще ти кажа със сигурност, че няма.
Изключения се правят за ромските квартали и лица с вече установено нарушаване на карантината. Не казвам, че вашите роднини са били такива, казвам само къде има денонощно полиция.
Ти лично говорила ли си с тези всички хора, за да го твърдиш това? Аз мога да говоря само за конкретни случаи разбира се. Ти също, защото няма как да знаеш всички ли са така или не. Леля ми си дойдоха от чужбина, на следващия ден си дойде полицията, сложиха им карантината и това с проверките си продължи точно 14 дена. Не са я нарушавали разбира се.
"Дойде полицията и провърките продължиха" е съвсем различно от това "да те варди полиция, буквално".
Мисля, че за всеки разликата е очевидна. Казвам, че полиция не стои буквално пред дома на всеки карантиниран. Постоянно. Което се разбира от твоите постове.
Не, не съм говорила с всички тези хора, но знам, че е така.
Знаете, че е така? От къде? Ако искате да си играем на извъртане на думи с цел доказване на някаква теза - давайте. Обаче е губене на време и аз не мисля да се обяснявам повече, аз дадох няколко реални конкретни примера за реални хора, а вие не дадохте нито един. Всички сме в кюпа и ще сърбаме една попара. Ако на вас ви допада метода на работа и протокола при карантина на болен - страхотно, значи нямате тревоги като се разболеете какво ще правите. За мен е неадекватен. Ако си успокоявате нервите като си кажете, че и другаде е така - супер.
Joy Да си успокоявам нервите? И откъде стана ясно, че съм нервна? Защото опонирам на откровени неистини, преиначени и интерпретирани погрешно, представени за верни? Това не са нерви, нямам причина за нервност, просто винаги /не е лично/, когато прочета откровена глупост, опонирам.
Тенкс за "когато се разболея", аз пък може и да не се разболея, а може и вече да съм, не смятам да занимавам аудиторията със здравословното си състояние. А и не съм притеснена за себе си, а за семейството си, това съм го писала. Никъде и никога не съм твърдяла, че нещо ми "допада", съжалявам, че е трудно да се разбира написано, отново ще кажа, че се "хващам" само за неверни твърдения. Което не значи, че одобрявам практиката. Едното няма нищо общо с другото, ама съвсем нищо.
И последно - на база два "лични примера" не може да се характеризира практиката в цялата държава, още повече че се оказва, че и в "личните примери" не са били компютри, а компоти. Откъде знам каквото знам - не смятам да обяснявам, това е форум, и засега всеки може да запази анонимност, доколкото е възможно. Разбира се, не задължавам никой да ми вярва. А и какви примери да давам, та тук толкова хора писаха, под карантина, с близки под карантина, нито един не каза, че полиция ги "варди денонощно". Защото не е така.
Ясно, другите да се обясняват с примери, а вашите канали за информация за под секрет. Дали пак не става дума за компоти пак? Може би не е удобно да споделите, защото и вашето инфо ще се окаже неистинно или абсолютно индивидуално. Или пък работите за Щаба? Дори не знаете каква теза защитавате, спорите в името на спора.
П. П. Много самоуверено... Не сте притеснена за семейството си. Чудя се защо ли? Може би сте с привилегии?
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Е не е нужно да се правите, че не разбирате контекста. Трябва много повече от тези проверки да се прави. Елфичка е дала добри идеи, прочетете ги.
Ти добре ли си? Да ти звъни полиция 5 пъти на ден и да те кара по два пъти да се явиш на балкона дали си у вас как ти звучи??? Казах и преди, леля ми бяха в карантина за завърнали се от чужбина. И те варди полиция, ама буквално. Кое не ти е ясно?
Прочети колко хора под карантина има в момента в България. Общо. И ми кажи, че вярваш, че до всеки дом 24/7 има полицейски автомобил. Аз ще ти кажа със сигурност, че няма.
Изключения се правят за ромските квартали и лица с вече установено нарушаване на карантината. Не казвам, че вашите роднини са били такива, казвам само къде има денонощно полиция.
Ти лично говорила ли си с тези всички хора, за да го твърдиш това? Аз мога да говоря само за конкретни случаи разбира се. Ти също, защото няма как да знаеш всички ли са така или не. Леля ми си дойдоха от чужбина, на следващия ден си дойде полицията, сложиха им карантината и това с проверките си продължи точно 14 дена. Не са я нарушавали разбира се.
"Дойде полицията и провърките продължиха" е съвсем различно от това "да те варди полиция, буквално".
Мисля, че за всеки разликата е очевидна. Казвам, че полиция не стои буквално пред дома на всеки карантиниран. Постоянно. Което се разбира от твоите постове.
Не, не съм говорила с всички тези хора, но знам, че е така.
Знаете, че е така? От къде? Ако искате да си играем на извъртане на думи с цел доказване на някаква теза - давайте. Обаче е губене на време и аз не мисля да се обяснявам повече, аз дадох няколко реални конкретни примера за реални хора, а вие не дадохте нито един. Всички сме в кюпа и ще сърбаме една попара. Ако на вас ви допада метода на работа и протокола при карантина на болен - страхотно, значи нямате тревоги като се разболеете какво ще правите. За мен е неадекватен. Ако си успокоявате нервите като си кажете, че и другаде е така - супер.
Joy Да си успокоявам нервите? И откъде стана ясно, че съм нервна? Защото опонирам на откровени неистини, преиначени и интерпретирани погрешно, представени за верни? Това не са нерви, нямам причина за нервност, просто винаги /не е лично/, когато прочета откровена глупост, опонирам.
Тенкс за "когато се разболея", аз пък може и да не се разболея, а може и вече да съм, не смятам да занимавам аудиторията със здравословното си състояние.
А и не съм притеснена за себе си, а за семейството си, това съм го писала.
Скрит текст:
Никъде и никога не съм твърдяла, че нещо ми "допада", съжалявам, че е трудно да се разбира написано, отново ще кажа, че се "хващам" само за неверни твърдения. Което не значи, че одобрявам практиката. Едното няма нищо общо с другото, ама съвсем нищо.
И последно - на база два "лични примера" не може да се характеризира практиката в цялата държава, още повече че се оказва, че и в "личните примери" не са били компютри, а компоти. Откъде знам каквото знам - не смятам да обяснявам, това е форум, и засега всеки може да запази анонимност, доколкото е възможно. Разбира се, не задължавам никой да ми вярва. А и какви примери да давам, та тук толкова хора писаха, под карантина, с близки под карантина, нито един не каза, че полиция ги "варди денонощно". Защото не е така.
Скрит текст:
В Исландия вече работи приложение, което е връзка между лекар и пациент, и осигурява дистанционнна грижа и наблюдение на болни в изолация у дома:

Специално за потребител Merri_An препоствам.
Нямаше нужда, аз това го видях, вече мисля и ти написах /във връзка със съвет да прочета Елфичка/, че няма нужда да ме съветваш какво да чета, защото и сама се справям с това, което преценя, че искам да прочета. Ама едно си баба знае, едно си бае...
А и преди малко попитах теб за примери за такива практики, ти не можа да кажеш, сега Чека постна, и вече трябва да ми го "препостваш" Joy....абе като не знаете нещо, не е срамно да си го признаете, не боли. По-срамно е да се говорят глупости /отново казвам, че не е лично/.
На някой необходими ли са му още потвърждения, че от глупостта и четенето с НЕразбиране няма спасение?
Както и от интерпертациите на нещо, което не схващаме, но много държим да се изкажем?
Привилегиите ми са да мисля, и да говоря само неща, които знам и съм разбрала правилно.
Ок, тук явно не съм прочела правилно. Казала сте обратното.
Но не виждам нищо в потвърждение на факта, че говорите неща, които знаете. Не стана ясно нито какво знаете, нито от къде го знаете, само генерализации видях. Че никой не вардел хората с полиция, че повечето (кои са тези повечето, познавате ли ги) не ги проверявали.
Моята теза е, че пакета от мерки трябва да включва много повече медицинско наблюдение, каквото в момента няма. Вашата теза е неясна. Целта ви е да спечелите спора.

# 5 932
  • на пъпа на Златията
Хора по къси гащи ядат дюнери навън.
Кое е забранено ?

Мислех, че се подразбира. Големи групи хора, за тези, които не им е удобно да се сетят за какво говоря. Ако само един човек си ядеше дюнера, нямаше да го докладвам.Stuck Out Tongue Winking Eye

Сети ли се да завъртиш тлф номер и да кажеш какво се случва?
Поне да видим какво ще предприемат . Като им запалим телефона с обаждания ще разпръснат тая паплач .
Поне глоба че не си носят личните документи ще отнесат .

# 5 933
Мдааа, всичкото население е по улиците. Тъпче се с дюнери по къси гащи. Любов кипи във въздуха, тийновете само дето секс не са подкарали по пейките. Изобщо не схващам за какво са воплите в темата. А, да. За парка. Виждам всичко от терасата. Не е точно парк, където живея, но е с доста пейки и зеленина. Якоооо. Каква изолация, какво ИП, какви 5000 лева.
Ами, сами ще си го направим! От една страна управляващите отпуснаха нещата, от друга страна хората са като отвързани и не им пука за никакви мерки и вируси, защото уж "няма". В момента, много от тези, които се опитват да си стоят вътре и да спазват указанията на щаба, се питат "Ние ли сме най-големите балъци?". Дали сме балъци или не, скоро ще се разбере. Ако досега удържахме положението с 15-20, смятай че след седмица-две вероятно ще са много, много повече..А, ако и тогава няма ръст на новите случаи, то явно ще сме мега късметлиите.
А, успокоението за изграждане на имунитет след преболедуване се оказа измамна илюзия..

# 5 934
Скрит текст:

Имам двама много близки в България, които се върнаха от чужбина и със семействата си са под карантина. При едните свършва утре, другите в понеделник. Никой не е ром и не живее в такава махала, но факт че ги проверяваха два пъти на ден в началото, после по един път.

# 5 935
  • Пловдив
да, но тука дереджето е едновременен отпуск на 2/3 от държавата с масова ваканция на всички учащи при 22градуса Simple Smile
Изобщо не е ваканция,казвам го като родителна 2 деца.Не само се че се карат часове онлайн по програма,но и се  дават домашни,проекти...ужас е.Живея в къща с  голям двор,ами едвам смогвам до към 1 5да приключат,като се  почва от 9 сутринта...Да не говорим,че и за уикенда имат доста неща за писане и предаване.Да не говорим за факта,че са постоянно пред компютрите децата.Та съжалявам,но който си мисли че децата са ваканция,са в огромна грешка.

# 5 936
  • Bulgaria
Полицията сигурно не може да смогне от КПП-та, проверки на карантини и стандартните им задължения по катастрофи, обири и т.н., да следят и глобяват хората. И на тях не им е лесно, но не са виновни. Виновни са тези, които трябва да наложат правилата, а не го правят. Днес за кратката ми разходка с автомобил видях, че всичко работи - от аптека до втора употреба. А по пазарите си е истински празник - освен домати, човек може да си купи и метличка, поне да си измете двора.

# 5 937
В нашия град  (около 3000 д население ), всички живущи в къщи/хотели с дворове,  сигналите до кмета са изцяло за тумби деца/тийнове, които кръстосват града от край до край. Извън това шляене из улиците са домашните събирания пак на съученици /приятелчета.

# 5 938
  • на пъпа на Златията
Тая вечер имаше ли брифинг. ?

# 5 939
14 дни до пика на COVID-19 в България. Според прогнозите на американския научно-изследователски Institute for Health Metrics and Evaluation, който се финансира от фондация на Бил Гейтс и Мелинда Гейтс, пикът на използване на медицинските ресурси у нас ще настъпи на 24 април, пълната социална изолация ще продължи до май, а епидемията ще отшуми у нас в началото на юни.
линк https://bgtourism.bg/09042020-covid-19-pik-bulgaria/?fbclid=IwAR … kDEm_Wa7WA8b-vgdk
графика IHME
https://covid19.healthdata.org/bulgaria?fbclid=IwAR1okssxkr1I-L1 … mR6LycpZZ-wqGXh1Q
ДИАГРАМАТА НА ВСЯКА ЕДНА ОТ ИЗСЛЕДВАНИТЕ СТРАНИ МОЖЕ ДА СЕ ВЛОШИ ДРАМАТИЧНО, АКО ГРАЖДАНИТЕ НАМАЛЯТ НАЛОЖЕНАТА ДИСТАНЦИЯ ИЛИ ОХЛАБЯТ ДРУГИТЕ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА.

Общи условия

Активация на акаунт