COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 315
  • София
Страхуваме се, че губим повече пациенти от нелекувани остри неинфекциозни заболявания, отколкото от COVID-19
https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/04/10/dr-desislava- … ia-a-ne-ot-kovid/

# 6 316
Страхуваме се, че губим повече пациенти от нелекувани остри неинфекциозни заболявания, отколкото от COVID-19
https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/04/10/dr-desislava- … ia-a-ne-ot-kovid/
Тя тази жена и с ковид, и без ковид бял ден не видя, вечно е недоволна, протестираща и хокаща.

# 6 317
До математиците в темата:
Преди малко гледах по БТВ интервю с проф. Радка Аргирова. Това което са експериментирали е, че с един тест PCR проверяват от 10 до 20 човека.  Знам, че има логика как да стане, но не мога да я обясня/Съпругът ми положи доста усилия да ми го разясни, но уви..не мога да включа в момента/

Присъстваше и бизнесменът Кирил Петков, който работи с нея. Тества по този начин своите служители всяка седмица. Предложи сега работодателите да тестват 60 процента своите служители, а държавата 40 процента/лекари, полицаи, хората на първа линия/. След като държавата наистина трудно намира тестове, а частните лаборатории ги имат е време по този начин да се помогне.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/prof-arg … din-pcr-test.html

Това е много добра идея....

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 09:27 от jhbd

# 6 318

Аз от сънародничките ни в Испания и Италия разбрах, че не се злоупотребява с антибиотици при тях.

Едва ли в ерата на информационните технологии, Интернет и Гугъл, може да се наложи информационно затъмнение върху тотално провалената здравна политика в Италия относно употребата на антибиотици. По-скоро е въпрос на ''не ме интересува''.
Моя състудентка от Италия, с която учих заедно 1 година и която беше дошла на обменни началата, е починала миналата седмица. Разбрах го от нейните деца, които ми се обадиха.  Починала е от вторична бактериална инфекция, която не се поддавала на антибиотици. Заразила се с бактерията в болницата, където била приета със силен задух и температура от вируса. Лекарите казали на децата й, че се е поддавала добре на назначеното лечение за вируса, докато не развила бактериалната инфекция, което всъщност я е довършило. Децата й знаят за разпространението на резистентни бактерии в Италия, пък съфорумките тук в същата държава не знаят. Интересно.

# 6 319
И колко дена после са спокойни хората, че не са заразени?

# 6 320
Вътреболничните инфекции са нещо различно, доколкото знам.

# 6 321

Проф. Щреек твърди, че проби, взети от вируса от такива повърхности, не могат да бъдат култивирани в лаборатория. Вие защо си мислите, че знаете повече от специалистите? Защото няма да настане апокалипсис ли? Ами няма да настане, това е положението..
Стига с тоя проф. Щреек. Като повтори проучването в нормални условия, тогава ще говорим.
Слушах интервю с него. Нито даде инфо колко време след докосването на повърхности са взели пробите, нито нищо. По същата логика други професори твърдят обратното.
По неговата логика миенето на ръце е безполезно, щото по повърхностите няма вирулентен вирус освен ако някой не се е изкихал минута преди това.

# 6 322
Децата й знаят за разпространението на резистентни бактерии в Италия, пък съфорумките тук в същата държава не знаят. Интересно.

Не знаят, защото са туристки, които се правят на италианки, защото в Италия всичко било по-хубаво от България и те са нещо повече от ония, българите в България.

# 6 323
еМетод на пуловете..... брифинг в момента. Обясняват го.

# 6 324
Ако трябва да се изследват 100 болни, се правят 20 проби, като в тези 20 проби има по 5 материала. Когато в някоя проба има наличие, се изследват конкретните 5 материала, за да се разбере кой е конкретния болен.
Това обясни току що Кантарджиев.
А ето нещо, което не знам дали тук е обсъждано, тъй като не смогвам да прочета всичко в темата,  а именно: Частни лаборатории са се обединили и показват резултатите си в интернет. Само вчера са наравени 446 теста.

https://www.labtestcovid19.com/dashboard

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 09:23 от Lea_Lea

# 6 325
  • София
Какво е това тестуване с пулове?
Очаква се до 2-3 месеца да почнем сами да си произвеждаме тестове.

# 6 326
От 1000 полицая, нали 27 излязаха положителни чрез Psr тест? Те са нямали симптоми, не ги броят в броя за денонощието ли?
Какъв е проблемът, че не въведат задължително носене на маски? Графика имаше, че без маска, аерозолите се пръскат на 2 метра. Все пак предпазват! От кихащи, плюещи по улицата.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 09:25 от kristinia

# 6 327
Само че тестовете трябва да са 20 с материал на 5 души във всеки, с 25 стават 125.

# 6 328
Айде пак маски по улицата.

# 6 329
  • България <3
От 1000та тествани полицаи - 0 са положителни.

т.е. знаят кои да не тестват.

Според мен полицаите не бяха добро решение да се тестват като извадка от обществото,  тъй като те си стоят в полицейските коли по цял ден и не се тикат сред хора. Мисля, че много по-логично беше да хванат 50-100 човека от метрото или друг градски транспорт, такива които все ден го ползват или хора, които работят на каса (магазини, банки, изипей)....

Общи условия

Активация на акаунт