COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 507
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 345
Но е много влажно, там в мометна се спуква да вали, а това е много важно за вируса. Влагата го предпазва от изпаряване на мазната му обвивка и удължава живота му.
Това за трети път го чета! Каква е тази глупост за мазната обвивка?

И сметките ти от нощес са пълен шит. Не знам как си с математиката, но с биологията хич те няма и допусканията са ти изцяло погрешни. Направо не знам откъде самочувствие за подобни категорични изказвания на фона на нулевата идея как се развива една епидемия.

# 6 346
нелепи са, защото днес пеем една песен, утре друга. Как да им имаш доверии на тези палячовци...
Аз съм за маските на закрито, но на улицата -  ще ме извиняват, маска няма да сложа

# 6 347
Турция ги заключват за уикенда. Много ескалираха нещата там. Че са ни и под носа. Много лошо.

# 6 348
Проблема е, че има вече ушити милиони маски от знайни и незнайни шивачки по разни гаражи и маските задръстват складовете на аптеки и магазини. Тези маски трябва да се пласират все пак.
И най-важното което трябва да се уточни - нито една от тези маски НЕ Е СЕРТИФИЦИРАНА че изобщо предпазва от нещо, камо ли от вируси.

# 6 349
Ами който иска да си купи сертифицирана маска. То и гол да ходиш по улицата не е позволено, но никой не иска бате Бойко да му купи гащите, нали? Така и не разбрах каква е драмата всеки да си осигури маска, според възможностите и желанието си.

# 6 350
И така трябва да бъде. Нямаме много опции, които да ползваме като предпазни мерки.  Дистанция, маски и ръкавици, дезинфектант и лична хигиена. Нито е трудно, нито невъзможно. Неспазването на тези неща, по скоро е вид бунт /много неразумен/ срещу посегателство на правото на личен избор.
В аптеките има дезинфектанти на съвсем разумни цени, маски - малко скъпи, но са за многократна употреба. Няма причина, да се обвинява правителството, че изисква изброените неща. Явно трябва да ни бъдат наложени, защото продължава да има хора, които считат, че всичко е преекспонирано, конспиративно и недостатъчно сериозно.

И най-важното което трябва да се уточни - нито една от тези маски НЕ Е СЕРТИФИЦИРАНА че изобщо предпазва от нещо, камо ли от вируси.
Много стоки имат сертификат, който вероятно никой никога не е виждал, но не пречи да си ги купува.
Като искаш такава маска /висок клас, сертифицирана/, можеш да си я поръчаш от някой китайски сайт.

# 6 351
  • Пловдив
Да, нелепо е, че издадоха заповед и се огънаха под натиска. Тук си права. Още тогава писах, че така не се прави. Маската е някаква преграда и намалява риска, не го премахва. Наясно сме, че ако двама души, се срещнат на улицата и започнат едни прегръдки и целувки в стил откога не съм те виждал, маската няма да помогне. Аз съм си ушила маска по изисквания отпреди сертификатите. Вътре се слага се марля, която се изхвърля, маската се пере, глади и се слага нов пласт марля. Филтърът е достатъчен. В началото на века и такива маски е имало.

# 6 352
  • София
Врабчо +100 за мнението. И аз отдавна се опитах да кажа същото, едва не ме изядоха, че искам да броим трупове и, че икономиката не е важна.

Ама вие сега, в условия на пандемия и дълбока световна рецесия ще градите икономика ли? Досега не се е получило, сега никакъв шанс. Ако бяхме в еврозоната, сега щяхме да се закачим на хранилката до Италия и Испания, но сега и това няма. От друга страна населението масово иска левът да е в курс 1.988... за сто години напред поне, защото нашата икономика и еврото ще я убие. С две думи, с корона, без корона, все тая, ами поне по-малко жертви да има.

На какво основание ще се нареждаме на хранилката до Испания и Италия, след като те имат хиляди починали, а ние има-няма 20? Ако влезем в еврозоната цените ще скочат минимум 2 пъти. Минимум, защото в другите държави, които са влезли са скочили толкова. Предвид криминалната среда в Бг, аз очаквам да скочат с повече. Разбира се, че предпочитам левът да е с курс 1.988... за 100 год. напред, пред това да се развихри необуздана спекула и да обеднея драстично.

# 6 353
Италианците са правили масово тестване в 4 хилядното село Роббио близо до Павиа. Павиа е град в Ломбардия. В селото е имало двадесет и няколко регистрирани с корона вирус. След излизане на резултатите на първите хиляда е установено, че 10% имат антитела. 80% от тях не са имали никакви симптоми и не са и подозирали, че са се срещали с болестта.

# 6 354
  • София
Проблема е, че има вече ушити милиони маски от знайни и незнайни шивачки по разни гаражи и маските задръстват складовете на аптеки и магазини. Тези маски трябва да се пласират все пак.
Не предпазва, разбира се, но убива скоростта като се изкихаш/изкашляш, както и "предпазва" от неконтролируемото храчене по улицата.

# 6 355
И да уточним за мрънкащите, че ББ каза който няма маска, може да сложи и шал.

# 6 356
Да стискаме да стискаме, да стикаме.....е какво стискаме, чий стискаме, до кога ще го стискаме.....с тоя темп ще се го стискаме 10 години....

# 6 357
На какво основание ще се нареждаме на хранилката до Испания и Италия, след като те имат хиляди починали, а ние има-няма 20? Ако влезем в еврозоната цените ще скочат минимум 2 пъти. Минимум, защото в другите държави, които са влезли са скочили толкова. Предвид криминалната среда в Бг, аз очаквам да скочат с повече. Разбира се, че предпочитам левът да е с курс 1.988... за 100 год. напред, пред това да се развихри необуздана спекула и да обеднея драстично.
И без еврозоната цените ще скочат и до доста. Ако решат да разширяват нашето земеделие /и не само/ от някъде трябва да дойдат пари.

# 6 358
Мене ме притеснява, че в банките се влиза само с маска и те идентифицират единствено по очите....

# 6 359
И така трябва да бъде. Нямаме много опции, които да ползваме като предпазни мерки.  Дистанция, маски и ръкавици, дезинфектант и лична хигиена. Нито е трудно, нито невъзможно. Неспазването на тези неща, по скоро е вид бунт /много неразумен/ срещу посегателство на правото на личен избор.
Мерките които помагат срещу вируса са само три простички неща, които заедно предпазват почти 100% от предаване на вируса. И маските ги няма сред тези три простички мерки. Няма нужда от маски. Мерките са:

1. Дистанция 2 м. от останалите хора
2. Миене на ръцете с вода и сапун
3. Не си пипаме лицето, очите, носа и устата.

Това е. Нищо сложно и необикновено. Върши работа на 100%. Никакви маски няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт