COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 038
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 675
  • На остров
Чека в Швеция се киха и кашля така в сгъвката на лакатя. Децата се учат още от детска градина.

# 6 676
Международен Консенсус на пулмонолози, коронВ:

https://www.unah.edu.hn/dmsdocument/9674-consenso-internacional-de-neumologos-sobre-covid-19-version-ingles

вкл.  протоколи и лечебни средства.

# 6 677
  • София
В София затварят Женския пазар - явно е, че с някои хора няма как да се справят, освен да ги разгонят.
Полицията затвори Женския пазар заради масово погазване на мерките

# 6 678
  • При семейството си

Надявам се на всички ви е ясно, че това с маските се наложи, след като на премиера не му стигна смелост да заключи църквите.

Спокойно. Днес пред кварталната църква в София имаше 3-4 полицаи, вътре нямам представа. Не е толкова глупав Бойко. Църкви не е затворил, но и глоби не са отменяни.
Най-вероятно ще ни сложи и под така лелеяната истинска карантина, когато му дойде момента. Може пък да я запази за втората вълна, защото след нея няма какви други мерки да ви предложи.

# 6 679
Много тъжно ми става, че някои хора свързват туризма само с лежането на плажа и тена на задника...
Нужно е съвсем малко напрягане на мисълта за да се сетиш, че туризмът е едно от топ "предприятията" в България.
Зад коктейлчето с чадърче стоят хиляди работни места и милиони оборот, данъци...
Знам, че масово се мрази "онзи гадния милионер-хотелиер изедник със скъпата кола", но грам мисъл отвъд това не се вкарва... Sad
К'во толкова, че няма да си печем задника на плажа, нали...

П.с. Сега проверих, през последните години туризмът е генерирал около 13-15% от БВП.
Пък вие си мислете за задници....

Съгласна съм с написаното от теб и го разбирам, но аз го разглеждам и по друг начин. Зад всяко коктейлче с чадърче може да стои ковчега на нечия майка или баща. Не дай боже на млад човек или дете. Зад оборота от милиони може да стои трагедията на много семейства. На много деца, загубили родител. На цели мъртви семейства. Данъците в хазната няма да върнат тези хора.
Точно туризмът трябва да бъде забравен тази година. Другите отрасли могат да работят, за да може и хората в този бранш да бъдат компенсирани поне малко, но аз съм за движението на стоки, но не и на хора. Докато това чудо не се махне напълно от Земята.
Ангелкова е от мисирките на Бойко. Ще им се види тясна държавата, ако направят някой гаф и по морето настане масов мор.

Това "чудо" няма да се махне напълно от земята. А и масов мор няма да настане.

# 6 680
Еее хехе сега затварят и женския пазар...според мен, до дни ще имат проблеми със спазване на мерките, малко се губи мотивацията да ги търпи, при положение, че имаме 28 умрели и 600 доказано болни...прекалено много ги затягат за ситуацията в България и то с неясни цели, неясна продължителност.

# 6 681
  • Bulgaria
Аз като прочетох, че БДЖ са готови да поемат трафика за Великден и направо настръхнах. Надявам се хората наистина да не пътуват масово. Макар че май в БДЖ нищо не се контролира и хората си пътуват спокойно, за разлика от КПП-тата, където има поне някакъв контрол.

# 6 682
Ще помрънкам за маските.

Надявам се на всички ви е ясно, че това с маските се наложи, след като на премиера не му стигна смелост да заключи църквите.

Не. Защото от 2-3 дни народа полудя и реши, че ние сме недосегаеми.
Затова се затегна положението с маските.

Не разбирам как изобщо се спори, дали е същото с маска/без маска, та дори с шал?
Ако някой киха/кашля и е без маска, същото ли е да е с маска?
Какво не е ясно?

Като кихаш и кашляш, може да го правиш в сгъвката на лакътя или в кърпичка. Дори и да съм с маска, когато кихам, я махам, и кихам в кърпичка. Не ми се иска да си изкихам, с извинение за израза, сополите в маската. Що за аргумент е това? Наистина си трябва разяснителна кампания как се киха и кашля. Не само за короната, а и по принцип.

# 6 683
  • Пловдив
Имам чувството, че някои хора страдат, че тук не стана като в Италия. И чак тогава да се въведат мерки. Щото, сега, нали, едва ли не.........за какво са ни тези мерки. За нек'ви двайсетина умрели.

# 6 684
В София затварят Женския пазар - явно е, че с някои хора няма как да се справят, освен да ги разгонят.
Полицията затвори Женския пазар заради масово погазване на мерките

Много правилно решение. Тая миазма винаги ме е отвращавала, а сега 10 пъти повече.

# 6 685
  • При семейството си
Други пък страдат, че не сме с мерки като в Италия, Испания, а пък най-добре като в Ухан.

# 6 686

Освен това, видеото, което давате, не може да идентифицира точно, от кой регион е, и кога е снимано.

Може , пазара е в Индонезия град Langowan .
Същото видео но не фалшифицирано .
https://www.youtube.com/watch?v=bDvXy6YlPOc

# 6 687
Виждам, че разбирате от маските. Значи на мен ми дадоха една маска- респиратор,като на полицаите от Банско, с филтри, но много тежи и мирише на гума. Само един път я носих, все пак в града ми от 1 седмица е нямало нов случай.
Отделно аз си купих много еднократни санитарни от аптека и няколко броя от плат, в които е пъхнато нещо като непромокаем текстил. Те се перат и гладят.
  Питам за улицата дали медицинска маска да нося или от плат? Медицинските не ми запотяват слънчевите очила.

# 6 688
Ей ги къде са отличниците на Изтока носещи постоянно маски нон-стоп. Дали ги спасяват маските, а?

# 6 689
Birdie
Твърдят, че нулевият пациент е продавачка от пазара за морски храни, а заразата е излязла от близката лаборатория за изследване на вируси...без нито едно доказателство.

https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-ov … QlUtJ2KB9-KF7-g_M
Накратко, една 5-годишна статия (която се отнася за по-ранна работа, например, 2013 г.) изрично посочва, че в САЩ са проведени практически изследвания за модифициране на коронавируса на китайския прилеп, който може да бъде предаден на хора и да предизвика остър респираторен синдром, който много наподобява случилото се в началото на 2020 г. Такова съвпадение...
последвано от учение за борба с пандемия
https://www.168chasa.bg/article/8427271
Висш служител на китайското външно министерство всъщност обвини САЩ в разпространението на коронавируса, като указва, че част от смъртността от грип в САЩ, е  всъщност укрита смъртност от коронавирус.
https://twitter.com/zlj517
Цитат
Някои смъртни случаи от грип всъщност са били заразени с COVID-19, заяви Робърт Редфийлд от американския CDC по време на изслушване в Камарата.
САЩ съобщават за 34 милиона случая на грип и 20 000 смъртни случая. Моля, кажете ми колко от тях са свързани с COVID-19?
Директорът на американския Център за контрол на заболяванията ще бъде ли арестуван?
Кога се появи "пациент нула" в САЩ ?
Как се казва болницата?
Възможно e американските военнида са довели епидемията в Ухан.
Америка трябва да е прозрачна!
Да направи публично достъпни данните!
САЩ ни дължат обяснение!
) Прес-секретар и заместник генерален директор на информационния отдел на Министерството на външните работи на Китайската народна република Чжао Лиджен
Трябва да се отбележи, че Лиджен Чжао е назначен на тази длъжност в разгара на коронавирусната епидемия.
Споменатото видео с изявленията на Redfield https://twitter.com/zlj517/status/1238114622684585984 , където той всъщност признава, че някои посмъртни анализи на мъртвите, уж от грип, дават положителен резултат за коронавирус.
Ако това е така, тогава нашата епидемия изобщо не е китайска, тъй като епидемията от грип с висока смъртност, бушуваща в САЩ, започна по-рано от огнището на Ухан и тук въпросът е кога коронавирусът се появи в САЩ. Съвсем ясно е, че Министерството на външните работи на Китай разумно се възползва от тези признания на Редфилд.

Общи условия

Активация на акаунт