COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 215
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 975
още по-нагоре на Графа, отсечката малко преди кръстовището до метростанцията. Нагоре се вижда баирът на Драган Цанков.
Дистатъчно със спора, тази снимка е обработвана.
Тежко обработвана, а вероятно не и от днес, нито от тази пролет е снимката.
И като обработват, поне да се бяха сетили да нарисуват маски на повечко хора, че стават нелепи.
Ей, така е и с разните други клипчета дето гледате по социалните мрежи, с трупове и ковчези.

# 6 976
И какво да мислим? Че някой взима 5000лв заплата и въпреки това намира за какво да мрънка ли? Дай ми фейса на тая смотла да й напиша мислите си на съобщение.

# 6 977
Гледам тук толкова умни глави се събрали, че чак безсмъртни. Ако ви е все едно за вас самите, пожалете другите.

# 6 978
  • Мадрид / София

За маските.
Нищо няма да му стане на човек, ако носи маска.
Писах вече, че трета година работя по 8 часа с хирургична маска.
Даже не я забелязвам, камо ли да ми пречи с нещо.

Радвам се, че на теб не ти пречи, и е твое право да носиш, за да се защитиш.
Но аз не желая да нося маска, когато ходя навън, особено през лятото. Ако е толкова наложително да се носят маски - нека бъде задължително за обществени сгради, банки, магазини, градски транспорт и т.н., но защо е нужно да носиш маска, когато всъщност искаш само да вдишаш малко свеж въздух (и не, не се сблъскваш постоянно с тълпи хора).
Всички тези нелогични мерки, с които всички ние постепенно свикваме, започваме да оправдаваме и намираме за нормални, все повече ми напомнят за антиутопичните общества, за които доскоро бях чела само в книгите и гледала в американските сериали Sad.
Защото вируса се задържа във въздуха няколко часа и можеш да поемеш от него без наоколо да има човек. Хубавото е, че на открито дозите са сравнително по-малки. Но маската е необходима в затворени помещения, където контакта с различни хора е голям и няма условия за спазване на дистанция.

# 6 979
още по-нагоре на Графа, отсечката малко преди кръстовището до метростанцията. Нагоре се вижда баирът на Драган Цанков.
Дистатъчно със спора, тази снимка е обработвана.
Тежко обработвана, а вероятно не и от днес, нито от тази пролет е снимката.
И като обработват, поне да се бяха сетили да нарисуват маски на повечко хора, че стават нелепи.
Ей, така е и с разните други клипчета дето гледате по социалните мрежи, с трупове и ковчези.

Снимките с трупове са най-достоверни.

Аз имам чувството, че някои хора са много разочаровани, че няма повече трупове и тук. Да си броят..

# 6 980
Поне имайте малко уважение към загиналите.

# 6 981
  • Мадрид / София
За  Vrabcho:

# 6 982
Цитат
Тесла, не ставай смешен. Няма толкова полицаи, да се зачислят до всяка майка.
А според теб има ли достатъчно полицаи да се зачислят до всяка майка която излиза да следят спазва ли дистанция или не спазва по улиците, не нали, защото там контрола е много по труден отколкото по парковете където е достатъчен един патрул да ги обхожда и да налага глоби за майките които се събират на групички и си лафят, това което те така или иначе вече правят, за да следят да няма други хора освен такива с кучета и хората с кучета също да не се събират на групички, какъв е проблемът пак питам.

# 6 983
  • София
Съгласих се за снимката, явно на мен баирът ми се е видял стръмен, защото съм го катерила, явно сетивата лъжат. Simple SmileСигурно защото остарях.
На мен ми остана слаба надеждица, направо отчайващо нафантазирана надежда, вирусът да изчезне изведнъж, както се е случило преди време със САРС или МЕРС, не помня с кой от двата. Както пламнало, имало доста хора на отделни места, и после е изчезнала епидемията. Европа  е малка в сравнение с китайските провинции и САЩ, ние сме свикнали да мислим Европа за голяма, защото е накъсана на много държави.

# 6 984
  • София
Мисля, мисля и откривам само, че човекът, написал това има сериозни отклонения и доста плитък ум. Не разбирам мисленето - ами да умрат едни 100 там и да се минава. Не ми е ясно защо някой си мисли, че е застрахован и няма да попадне сред тези 100 или пък някой негов близък

Попаднах на това мнение в друг сайт, четете и помислете по въпроса.

Една държава, в която 70-75% от икономиката е услуги, търговия и малко индустрия, не може да
издържи на блокади от месеци, за да не умрат/умрем 100 човека!
Аман от "спасители"!!
Кой ще издържа 700 000 държавна администрация, 2 500 000 пенсионери, над 100 000 безработни, 1 000 000 деца, здравна система...???
Сигурно такива като мен, дето плащаме над 500 лв данъци и вече освен храна нищо не купуваме!

# 6 985
Сафия днес. Имам лоша новина. При това положение, няма да отворят парковете. Нещо неясно по снимката? Не разбирам защо някой трябва да ви контролира, снима и глобява. Защо? Защото не можете сами да мислите. Ами щом не можете, не заслужавате свободата да взимате решения сами.
Скрит текст:
На хората явно не им пука. Което е тъжно.

На хората би им пукало, ако има защо. В момента няма защо да им пука. Все пак, да държиш цяла държава затворена повече от месец заради 600 болни, половината от които дори не са в болница, е гавра.
Спокойно, "благодарение" на такива умници като вас, скоро ще са 6000, и малко по-късно 60000...

Да, и после 6 милиона. Ама в извратените ви мечти.
Аз не съм в рискови години, нито жена ми, нито детето ми. Родителите ми починаха преди много време. Фактите, че на всеки 2 минути почиват по 11 (единадесет) човека и се заразяват по 110 са ми достатъчни. Или това не е вярно? Жалкото е, че се пазихме 1 месец, и сега за 1 седмица ще се изсерем върху всичко. Но, Господ помага, ама в кошара не вкарва. Бъдете здрави!

# 6 986
Истерията, паниката и липсата на логическа мисъл в никакъв случай не ви правят по-загрижени от другите. Не си рисувайте ореоли, защото надавате най-много вой...

Едит: И стига с това "ваш близък може да умре"
Мой близък или аз може да умре във всеки един момент. Дайте да се барикадираме завинаги. Ако се подхлъзна вкъщи и си счупя врата? Или вкъщи не се умира?

# 6 987
FlameV, радвам се, че не съм единствената, която търси другите страни какво планират за излизане от ситуацията. И ние сме в горе долу същите коловози. Просто не ни споделят на брифингите, но очевидно ако още няколко месеца другите страни ще са със затворени граници ние няма какво да правим да бързаме с намалянето на мерките освен ако някой приятел на Борис Джонсън не настоява са си вкараме автогол.

Мога да споделя линкове ако ви е интересно.

# 6 988
  • Bulgaria
Истерията, паниката и липсата на логическа мисъл в никакъв случай не ви правят по-загрижени от другите. Не си рисувайте ореоли, защото надавате най-много вой...

Вой надават точно тези, които не могат да се съобразят и с малкото мерки, които са ни наложени. Спокойно, нас също ще ни затворят, както другите държави. Някой от вас няма ли близки в Сърбия и Македония да видите как е положението? И това ще е резултат точно от тези, които не могат да търпят и да се съобразяват с ограничения.

# 6 989
  • на последния етаж
Вчера Румъния забрани износа на зърнени суровини и продукти, свързани с пекарството. Какво предприемат нашите управляващи?!
https://news.bg/disasters/koronavirus-rumaniya-zabrani-iznosa-na … rashno-zahar.html

Общи условия

Активация на акаунт