COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 477
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 005
Докато нямаме научна база, на която да стъпим, имаме държавна политика, която да следваме. Това е.
Предстои да видим и Европейската комисията, която започва да координира общи европейски мерки.

Коя държавна политика? Държавна политика, която настройва хората едни срещу други ли? И която създава доносници ли? Комунизмът и ДС ряпа да ядат пред тези сега.  Защото това дори не е комунизъм, а чист фашизъм.  Колко доноса подадохте днес, прибрахте се в панелния си затвор и си пуснахте леещата се пропаганда от придворните телевизийки?
Малко се изненадах. Не стана ли ясно, че имам в предвид политиката, относно мерките в условията на пандемия, която е про-изолация в момента с цел ограничаване на разпространението и каквато е в повечето европейски страни?

# 7 006
Решителност.
И коментар към горното
Какъв шал?? Тънък,дебел,плътен,рехав?? Кой беше казал все едно през решетка на прозорец да влезе комар.И  още нещо необяснимо. Да се редим на опашки през два метра може,а в парк или на Витоша примерно през пет метра не може.По пазарите и магазините може , а на чист въздух примерно през 5-10 метра не може??? Що за абсурдна логика?

# 7 007
Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи.
Пп. Явно не всички, щом задминахме Италия.

Вие в Испания имахте ли карнавални тържества?
И много туристи на едно място?
Имаше. И кафенета и барове бяха пълни, да.

# 7 008
Скрит текст:
Скрит текст:
Току що се натъквам на следния призив, нарисуван/написан на сграда.
Това е грозно. Много грозно. Някой иска да умори старите хора.

Най-вероятното точно този дето призовава за ходене по черкви, никога не е стъпвал в черква.

Имам чувство, че и ваксина и лекарство няма да има скоро. Затова се опитват да го изкоренят. В началото от щаба това беше изкоментирал някой / хипотетично, няма как да се осъществи / - 3 седмици пълна карантина изкоренява вируса. Колкото повече се отлага това, толкова повече се удължава във времето разпространението.

# 7 009
Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи.
_silence_,  никой не вярва на другия. Съжалявам, че го преживяваш това. Много точно си го написала. Тя паниката в един момент може да ни накара да замълчим и да си седим в къщи.  Преди месец вярвала ли си, че ще има момент в който да го напишеш? Предполагам, че не.

# 7 010
Ами не, не мисля, че ще причиня нечия смърт. За десетки да не говорим. Рисковите групи да се самоизолират. Аз също спазвам дистанция. Не съм прокажена и никого не убивам от тротоара.

# 7 011
  • Там,където се събуждам щастлива.

Вие в Испания имахте ли карнавални тържества?
И много туристи на едно място?
Имаше. И кафенета и барове бяха пълни, да.

Тогава защо казваш “огънат оптимистите?. Ситуацията в Испания преди четири, пет седмици със струпване на много хора на едно място (карнавал, туристически места) не може да се сравни със ситуацията в България. Не е коректно! Сега някой може да се дигне, че на Великден щяло да бъде така, но това ще са хора, които не са преживявали карнавал или православна  Пасха.

# 7 012
Скрит текст:
Цитат
Ма естествено че ще спреш да си губиш времето да ми отговаряш, то ти сигурно затова и не ми отговаряш как точно родител с дете с маски в парка допринасят за епидемията. Някой ще ми обясни ли как точно става това. По добре да се бутат в навалицата по тротоарите определено така се спира епидемия с "адекватни" мерки. Разбира се че да кажеш че е по добре на родителите с деца да им се позволи да посещават парковете вместо да се бутат по тротоарите защото няма къде другаде да отидат си е чист саботаж.
Нека аз да ти отговоря. Родител на деца съм. Много и малки. Защо допускаш само два варианта - разходка в парка, или разходка по тротоарите? А варианта да си стоят родителите и децата в къщи не е ли най-добър? В ИП сме - това означава, че трябва да минимизираме контактите си и да излизаме само по работа, до магазин и аптека. И да забравим за известно време безцелното шляене, било то и с цел разходка на децата. Моите не съм ги изкарвала от апартамента вече близо месец. Те не горят от желание, въпреки, че аз имам нужда. Намирам си начини да глътнат въздух и да ги попече следобедното слънце и докато са вкъщи.
Те така или иначе постоянно са в движение - и в къщи си тичат.
Скрит текст:
Преценила съм, че това е най-доброто за тяхното, моето, че и за твоето здраве в момента. Мисля утре да ги изкарам за малко. Няма да ги разхождам по тротоара, нито в парка.

Е дано поне живеете в къща, че иначе горките ви съседи отдолу..

# 7 013
_silence_,  никой не вярва на другия. Съжалявам, че го преживяваш това. Много точно си го написала. Тя паниката в един момент може да ни накара да замълчим и да си седим в къщи.  Преди месец вярвала ли си, че ще има момент в който да го напишеш? Предполагам, че не.
Не. Бях оптимист. Но когато ти дойде до главата, преосмисляш.

# 7 014
Голяма част от българите няма да "прогледнат" за сериозността на случващото се, докато не ни се стовари това, което се случи в Италия, Испания, Великобритания. И въпреки, че сънародниците ни (като Вас) постоянно ни предупреждават да си стоим на д.то, за да не се случи същото като там, те си знаят своето и "те ли ще ми кажат на мен". Ще го кажа за пореден път - ние си заслужаваме това наказание нар. Ковид-19, за да се научим на смирение!

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 23:58 от sugar_baby

# 7 015
Ами не, не мисля, че ще причиня нечия смърт. За десетки да не говорим. Рисковите групи да се самоизолират. Аз също спазвам дистанция. Не съм прокажена и никого не убивам от тротоара.
Вие дори не можете да мислите, каква безотговорност само! Вие искате само да консумирате, нямате и грам съвест, нито ви интересува какво се случва. Другите са се оправят, нали, вие какво отношение имате към тях - нула. Ама и вие ще остареете.

Хайде обяснете ми, моля, щом не разбирам каква точно безотговорност проявявам като изляза навън?

# 7 016
  • Germany
471 страници и още се карате за парка. Все едно някой от форума може да го отвори този парк 😉 Но не мислете, че само вие недоволствате. В Бавария е разрешено да се разхождаш в парка, но пък не може да се заседяваш по пейките. На хората сега им е проблем, че не можели да си почетат книжка, поседнали на пейка. Полицията ги раздигала. Та в туитър е много популярно да си снимаш книгата на пейката в парка. Протестират един вид предполагам. Явно навсякъде все от нещо са недоволни хората.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 01:19 от PeaPink

# 7 017
  • Mediterraneo
Аз пък знаех докъде ще стигнем. Следя епидемията още от Китай, та ми беше пределно ясно какво ще се случи. оптимист не съм била. Затова още в началото на февруари си купих 2 кутии маски, всяка по 10 бр, на цена от евро и 20 на кутия. Смееха ми се колеги и приятели.

# 7 018
Скрит текст:
Мама Нана, разхождат ги, дори основно в градинките, защото тогава болните деца не са на градина, затова са на площадката. Няма значение дали е ентеровирус или шарка - редовно болни деца са по площадките и парковете. И на майките хич не им дреме, че други деца могат да се заразят. Зная за случаи, в които детето е с шарка или скарлатина, и понеже го връщат от градината, майките ги водят в парка и лъжат, че на децата им няма нищо.
Сериозна ли си! Излиза, че ние сме били много задръстени майки, когато децата са били малки.
Колко се е променил света, за 10-тина години.

Тесла,
Все ми е тая, кой какво мисли, стига да спазва това, което се изисква. Дали е адекватно, правилно, законно, нарушаващо права и свободи ......  не ме интересува.[/spoiler]
Изобщо не е адекватно лекари и сестри да работят по 14-16 часа, но го правят и не задават въпроси, а работят седмици наред така.

А те работят така, защото в професията има текучество. А текучество в професията има, защото са ниско платени. Няма много желаещи за "първа линия" май...

# 7 019
  • в страната на чудесата
Кои пари Франсоаз?
Раи са направили разследване (явно в раи няма само мисирки). Потърсете филма и го гледайте - ломбардийският бизнес натиска правителството, случаи се крият, бизнесът да работи, мафията, фамилиите. Нашето правителство и бг бизнес са в пъти по-адекватни спрямо хората. Хората предоставиха безплатни услуги, направиха и правят дарения, мощности се пренастроиха. Съжалявам, че има хора тук, на които са им нужни италиански и френски доказателства за серуозността на проблема.
Относно мерките в историята, дамата с дворния плаж в Дания - по време на чуми са изгаряли цели села, за да не могат да ги напуснат.

Общи условия

Активация на акаунт