COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 278
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 440

България по мое мнение , се справя повече от чудесно! Не зная какво толкова се оплакват  хората, нали идеята на мерките беше точно такава! Да се спре навреме заразата. До тук горе-долу е успешно.

Проблемът не е във взетите мерки до сега, проблема е, че сега се взимат някакви мерки, които за нас не са правилни. Не може да затвориш всичките пазари, заради един цигански пазар, който събира всичките баби. Редно беше да се затворят, някой пазари в София, не всичките. Нали осъзнавате, какво направи държавата, прецака себе си в момента. Вместо да купуваме от българският производител, ние ще купуваме вноса. Редно ли е това според Вас?
НЕ е редно. Ама международните вериги хипермаркети са лоби. И понеже доста им спадат оборотите, що да не им дадем едно рамо, като им отрежем конкуренцията...

# 7 441

Хората не се оплакват, просто започват да си живеят живота. Защото се даде един месец, да видим дали ще измрем, е, не измряхме и така. Оплакват се тези, които не искат да си живеят живота (работа, разходка по улицата, щом не дават в парка), а си седят в апартаментите. Тяхно право е, дори правителството ги подкрепя, но защо мрънкат?

Не, не се даде (защо даде, по-скоро се взе от живота ни един месец) този един месец, за да се види дали ще умрем.
По-скоро обратното.
И според мен мерките не са пропорционални на обстановката, но то нямаше и как да е по друг начин, след като епидемията ни свари неподготвени. Без тестове нямаше как да изловят и ограничат болните и затова ограничиха всички.
И положението все още си е същото, няма тестове, няма тестване на симптоматични, не могат да се карантинират хора само по предположение, че са носители на ковид, съответно те могат да са и в магазина, и в аптеката, и на улицата.
Повечето хора го разбират това и затова се опитват да спазват изолацията.
Парковете и пазарите - пак поради същата причина, не могат, нямат ресурс, нямат визия как да предотвратят струпването на хора и затова се действа по лесния начин. А и нашите паркове не са оградени и това също прави контрола по-труден.
Могат да задължат самите пазари да направят пропускателен режим, а полицията само да контролира спазването.

# 7 442
Цитат
О, стига, живея до пазар, и адски много се радвам, че го затварят.
Не знам до кай пазар живееш,но ЖП трябваше още преди 3 седмици да са го затворили!Обаче властите си затвориха очите.

# 7 443
Мисля, че пазарите ще ги отпуснат след Великден. Според мен и с тях, и с маските в момента сме свидетели на някакви недомислени ходове, които целят да ограничат опасностите около празниците, а не на някакви дългосрочни мерки.

За маските съм съгласна, че е хубаво да се носят. Все пак и аз не виждам смисъл на открито. В магазините обаче, трябва да си остане задължително. За парковете съм съгласна, защото масово хората се струпват на купчина. Дори за женският пазар съм съгласна, защото там е някакъв ужас. Ама защо ще ми затвори пазара в квартала?! Там струпване на хора аз не виждам, те къде го видяха. Говори се, че се затварят и всички тържища в страната. Еми прекалено е, те съсипват бизнеса на хората по този начин. Не само на продавача, ами и на българският производител. И аз смятам, че след Великден ще бъдат отворени, тази работа не може да остане така.

П.П. Църквите обаче останаха отворени. Забележете.

# 7 444
Повелителят на моргите днес пак е имал театрална изява:
Цитат
Бойко Борисов: Изпуснем ли тази болест, този пик, ще дойдат хладилните камиони!
https://novini.bg/bylgariya/politika/592727

И да не си помислите, че този човек няма чувство за хумор:
Цитат
Борисов: Спасих българите от миграцията, остава да ги спася и от коронавируса
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-spasih-bylgarite-o … deosnimki-2221430

# 7 445
  • Варна
На кого му падат оборотите? На веригите?
Дали?
Източник, нещо?

Честито на тия, дето си купуват продукция на български производители от пазарите!
Блажени верующите!

# 7 446
  • Bulgaria
На кого му падат оборотите? На веригите?
Дали?
Източник, нещо?

Честито на тия, дето си купуват продукция на български производители от пазарите!
Блажени верующите!

Да, падат им оборотите. На всички. След масовото пазаруване на 13-ти, сега се пазарува много по-малко. Много хора остават без работа и не могат да си позволят да харчат по 100 лв. на всяко пазаруване, купуват само най-необходимото. Вероятно по Великден няма да е точно така, но като цяло всички губят, освен аптеките може би и производителите на защитни облекла, лекарства...

# 7 447
Лоша новина - за пореден път е развенчан митът как 80% са го изкарали безсимптомно през февруари. И е съмнително колко изобщо го карат безсимптомно, май далеч по-малко от 80%.

Ами то това никой никъде не го е твърдял освен Мангъров. СЗО казаха, че 80% го карат с леки до  умерени симптоми, някои от които дори включват двустранна пневмония. Безсимптомни казаха 20%, като повечето от тях развиват симптоми на по-късен етап. Така, че това си бяха нечии фантазии от самото начало.

# 7 448
  • София
Повелителят на моргите днес пак е имал театрална изява:
Цитат
Бойко Борисов: Изпуснем ли тази болест, този пик, ще дойдат хладилните камиони!
https://novini.bg/bylgariya/politika/592727

Нещо Каскета да се задейства за всяване на паника, системно, всеки ден? Нещо глоба за маска?
Оф, забравих, че той е зает да гони по селца и паланки нещастниците, дето си варят ракийка.

# 7 449
  • Варна
Скрит текст:
Как пък според вас никой не е похвалил нашите граждани за дисциплината? Направиха го. Особено ББ, няколко пъти го чух аз лично. Обаче някои приеха това като "Може и по-разхайтено, не го давайте толкова сериозно!" И сега плащаме цената.
Скрит текст:
Не знам с какви доктори говорят някои от темата, то на някои и "звездите им го говорят", но лекарите, които ние познаваме, далеч не са оптимисти. И нямат политически интереси да "пеят в хора", ако това е обвинението ви към хората, които се изправиха тази сутрин пред нас. Редови лекари, с много стаж и опит, наистина притеснени от вероятността да не удържим положението.

Тук всеки си разиграва филмите в главата върху основата на случващото се.
Скрит текст:
То не бе оранжеви, англо-саксонци, зомбита, световни заговори, пари, пари и пак пари... Не на последно място разни "спасили се" от омразната ни държава с робско население, което е на тяхна хранилка, систематично начукващи празното канче българско. И чаршафи, развиващи теории, изключващи други чаршафени виждания на същия автор, но за сметка на това също толкова категорични като първите... И медицински анализи. Безброй. От хора, отдалечени на светлинни години от медицината.
Не е лошо да се поспрат великите философи и да се замислим, наистина. Да погледнeм статистиките и да сравним нашата с тях. Да си затворим устите и да се засрамим, че се наложи уважавани хора с титли и опит да излязат и да изкажат гласно страховете си. Базирани на познанията и образованието им и на информация от колегите им. А не на свободното интернет творчество или на полета на нечия болна фантазия в конспиративните простори.
Е нали по цял ден гледаме статистиките. Тества се малко и има едно голямо неизвестно, колко са всички заразени при това бързо разспространение на вируса? Ако пренебрегнем това неизвестно процента смъртност е по - голям, но ако се установи в по - голяма степен броя на заразените процента ще е нищожен и повдига много въпроси.
А лекар, който излиза на брифинг да говори за черни чували, вместо да каже какви мерки реално предприемат в болниците, не ми го хвали.
Не е чак толкова голямо неизвестно, защото процентът новооткрити спрямо броя тестове е показателен за сравнително слабото разпространение. Да не забравяме, че се тестват рискови, все пак.

Не ги похвалих, ако това си разбрала. Показаха слабост и страх, което не кореспондира с предположенията, че трупат рейтинг. И все пак съм склонна да вярвам на лекари, а не на непоправими оптимисти, витаещи в облаците. Мое право.

МК_, в този смисъл да, но едва ли те са основен двигател за спирането на пазарите. А и имат преднина с "пазаруването на 13-ти". Тях да не ги мислим. Последните ми ходения далеч не ми говорят, че "хората нямат пари". То ние все пари нямаме, ама като ни гледа човек отвън...

# 7 450
Имаше анализ на Google,че у нас е спаднала посещаемостта на супермаркети с 36%. Естествено това  включва само хора със смартфони, но пак е доста.....

# 7 451
Ама защо ще ми затвори пазара в квартала?!

Както по-горе е писала нова - защото така е най-лесно. Същото и важи и за парковете. Но според мен и тях ще се принудят да ги отворят за контролирано ползване.
Мисля, че наистина това е принципът при липса на визия и ресурс. Въведохме правилно и навреме физическата дистанция, но оттам нататък във всичко, което изисква държавен контрол или подкрепа, действаме хаотично и на парче, докато чакаме отнякъде да дойде или визия, или ресурс, а най-добре и двете.

# 7 452
"Възлагам по най-бързия начин да се направят в търговските вериги щандове за наши зеленчуци свежа продукция", посочи Борисов. Министър-председателят възложи това на министър Десислава Танева.

Това е най-добрият вариант, според мен. Хем всичко ще е на едно място, хем няма да ми продават турски и гръцки зеленчуци за български по пазарите.

# 7 453
  • София
Мангъров по нова тв

# 7 454
Днес изтича единия месец ИП. Излизах, гледах за мор, за пик, за камиони, за трупове... Ами, извинете ме, ама нищо такова не видях. Защо? Нали според ББ, според медицината, според Генерала, според информираните тук в темата, навън трябваше вече да е Апокалипсис? Нали хората Масово не слушали, не изпълнявали, хойкали безобразно навсякъде, не носели маски... Е, не се ли питате, как хем хората нищо не спазват и са като разпасана тайфа, хем Нищо не се случва като последица от това безобразно непослушание?!

Общи условия

Активация на акаунт