COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 242
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 470
Последно време от САЩ много акъл наливат. ..
Интервю с Д-р Румен Хичев от САЩ, българският лекар в американския национален щаб за борба с коронавируса
По-добре слушайте него, отколкото Мангъров.

Д-р Румен Хичев от САЩ: За първи път България взе бързи мерки и не догонва света, риск е да се разхлабват
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/d-r-rumen-hichev-ot-sasht- … azhlabvat-2221449

# 7 471
Ясно е и че ние всички ще сме виновни, защото са ни казали да си спрем живота, метаболизма и всичко, пък ние не слушаме. Само ББ ще е целият в бяло, ама то това е неизменно като смяната на сезоните.

Никой не ни е казал да си спрем живота - така или иначе сме с едни от най-леките мерки откъм ограничения. По-скоро чакаме да ни спуснат план от ЕС - на колкото скорости преценят. ББ естествено е в бяло, това си е даденост.

Зависи, Vapor. За много хора животът си е спрял. Имам друга съседка - готвачка в гурме заведение. Всички са съкратени, децата не ходят на училище и детска, работа в бранша не се предлага. За нейния живот това си е спиране.

На други са им намалени заплатите, карани са да си взимат неплатен отпуск. За много хора в активна възраст и с деца нещата не изглеждат въобще розово.

В крайна сметка, ако само парковете бяха проблем, тази тема нямаше да върви с 10 мнения в минута.

И пак казвам - не коментирам мерките. Коментирам комуникационния подход на властите.

# 7 472
Като ще се плюе Мангъров, дайте да оплюем и германския здравен министър, който днес каза, че вирусът е тук и ще остане тук, затова трябва да се научим да живеем с него. Сигурно и на него някой Мангъров му го е подсказал това.
Габи, дори ако си лекар и живееш в Германия, вече не вярвам.Много, много те моля не подвеждай хората извън Германия, ние в България сме на друг хал, твоите писания на моменти не са приложими тук при нас, имай милост , не звучиш интелигентно, ако и мъжа ти да е лекар/ поне така писа, вече се съмнявам/

# 7 473
  • София
Днес изтича единия месец ИП. Излизах, гледах за мор, за пик, за камиони, за трупове... Ами, извинете ме, ама нищо такова не видях. Защо? Нали според ББ, според медицината, според Генерала, според информираните тук в темата, навън трябваше вече да е Апокалипсис? Нали хората Масово не слушали, не изпълнявали, хойкали безобразно навсякъде, не носели маски... Е, не се ли питате, как хем хората нищо не спазват и са като разпасана тайфа, хем Нищо не се случва като последица от това безобразно непослушание?!
Имам усещанет,о че много хора ще са доволни, ако видят камиони за трупове. Тогава ще си кажат "Еееее не ни излъгаха."

# 7 474
Днес изтича единия месец ИП. Излизах, гледах за мор, за пик, за камиони, за трупове... Ами, извинете ме, ама нищо такова не видях. Защо? Нали според ББ, според медицината, според Генерала, според информираните тук в темата, навън трябваше вече да е Апокалипсис? Нали хората Масово не слушали, не изпълнявали, хойкали безобразно навсякъде, не носели маски... Е, не се ли питате, как хем хората нищо не спазват и са като разпасана тайфа, хем Нищо не се случва като последица от това безобразно непослушание?!
Направи една екскурзия до Париж, Мадрид ....
Не слушат такива, които слушат теб и ти вярват.

# 7 475
  • При семейството си
Мисля, че пазарите ще ги отпуснат след Великден. Според мен и с тях, и с маските в момента сме свидетели на някакви недомислени ходове, които целят да ограничат опасностите около празниците, а не на някакви дългосрочни мерки.
Заповедта за носенето на маски е до 24.04.20г. Трудно е да се порови, прочете и помисли. Колко по лесно е да се плюе, недоволства и така.Blush

Заповедта за носенето на маски е до 26.04.2020 г.
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/11/zapove … -197-11042020.pdf

# 7 476
  • София
Като ще се плюе Мангъров, дайте да оплюем и германския здравен министър, който днес каза, че вирусът е тук и ще остане тук, затова трябва да се научим да живеем с него. Сигурно и на него някой Мангъров му го е подсказал това.
Накрая всички ще запеят песента на Мангъров, просто друг вариант няма, въпрос на време е.

# 7 477
Западна Европа може да е напреднала за много неща, но в тази пандемия се провалиха с гръм и трясък и повлякоха и нас и целия останал свят. В момента в целия свят има около 100,000 смъртни случая. Около 75,000 от тях са в Европа. Приносът на България към тази статистика е минимален.
Това е ужасен провал, откъдето и да го погледнеш и честно казано не мога да си представя ситуация, в която тук да умират по няколко стотин човека на ден и да излиза някой мазник по телевизията, който с благ тон да ни гали по главите и да ни хвали колко добре се справяме и аз да трябва да съм доволна и да ръкопляскам. Ами аз за по-абсурдно нещо не мога да се сетя.
Така например е в UK. За последното денонощие: 8719 нови заразени и 917 починали. Общо 78991 и 9875. Но никой не взима нещата на сериозно.

# 7 478

Ами много просто. Лошата, според Дева, Нидерландия, е взела че е осигурила условия за по-дълъг живот. А вирусът засяга най-вече възрастните. От колкото и кладенеца "никой не е застрахован" вода да донесете, статистиката говори. В Италия същата работа. Ако се замисли човек защо "удря повече богатите държави" току виж се сетил. Какъв "късмет" за нас, нали?

Затова ли умират толкова хора в Щатите, повечето чернокожи, защото им е осигурен висок стандарт?

# 7 479
А не да умре  една част от хората и тази, която остане да си живее и така до следващата епидемия. Няма на какво да се учим. То всичко си е естествено.

# 7 480
Западна Европа може да е напреднала за много неща, но в тази пандемия се провалиха с гръм и трясък и повлякоха и нас и целия останал свят. В момента в целия свят има около 100,000 смъртни случая. Около 75,000 от тях са в Европа. Приносът на България към тази статистика е минимален.
Това е ужасен провал, откъдето и да го погледнеш и честно казано не мога да си представя ситуация, в която тук да умират по няколко стотин човека на ден и да излиза някой мазник по телевизията, който с благ тон да ни гали по главите и да ни хвали колко добре се справяме и аз да трябва да съм доволна и да ръкопляскам. Ами аз за по-абсурдно нещо не мога да се сетя.
По адекватен коментар напоследък рядко ще прочетеш в темата. Повечето сякаш живеят на друга планета и не ги засяга.

# 7 481
В началото имаше коментари че само държавната работа е сигурна в криза, явно и там има рязане.
В НАП се надига недоволство заради спирането на бонусите

# 7 482
  • Варна
Имам усещанет,о че много хора ще са доволни, ако видят камиони за трупове. Тогава ще си кажат "Еееее не ни излъгаха."
Е, то иначе за какво седяхме цял месец? Без гащи! Без МОЛ-ове и кафенца!
Жалкото е, че мрънкането е от хора, които струва ми се даже не са толкова засегнати.
Тези, които наистина останаха без заплати, търсят начини да се спасяват и не реват по форумите.

Защо не се ползва възможността за безлихвени заеми? Някой може ли да обясни?
Айде, 60/40 не го харесаха. Но това?
Питам с ясното съзнание, че не знам всички подробности, но чутото ме кара да смятам, че мярката е добра. Понеже е само "чуто", ми е интересно какво не е наред.

# 7 483
САЩ ще задмине Европа, почакайте малко, все пак там нещата тръгнаха на горе 2-3 седмици след Италия. Иран поне по официални данни има почти двойно повече оздравели,спрямо активни случаи. Явно и нещата там взеха да се оправят. Не знам как е действителност, ако има някоя мама там да каже.

# 7 484
Последно време от САЩ много акъл наливат. ..
Интервю с Д-р Румен Хичев от САЩ, българският лекар в американския национален щаб за борба с коронавируса
По-добре слушайте него, отколкото Мангъров.

Д-р Румен Хичев от САЩ: За първи път България взе бързи мерки и не догонва света, риск е да се разхлабват
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/d-r-rumen-hichev-ot-sasht- … azhlabvat-2221449
Не е ли Мангъров, значи лъже!
Ето едно по-различно мнение на човек ,който реално се е сблъскал с вируса. Преди това имаше интервю с още един български лекар, който каза, че този път може да са сгрешили за вируса и стандарните мерки да не са правилни за прилагане.
Защо ли техните мнения не се отчетоха, а само това на Мангъров е по-по-най. Той ли се оказа най-великият епидемиолог в целия свят.

Общи условия

Активация на акаунт