COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 451
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 620
Аз съм сигурна, че има, но в естествения му произход се съмнявам .. откровено казано.

Аз също се съмнявам, че е ей така е възникнал спонтанно, но разбира се, не мога да го докажа.
В Австралия успели да го убият в лаборатория с Ивермектин, а това със сигурност не е лекарство против вируси.
По-вероятно е да "съшит" от различни части и изпуснат по невнимание. Това обаче също е хубаво, такива чудовища на Франкенщайн не издържат дълго в "дивото" и скоро се разпадат на съставните си части или се връщат към първоначалния си вид. Може би затова при част от хората се проявява нетипично - в червата както животинските коронавируси. Мои разсъждения са това, не ангажирам никого с тях.

# 7 621
А аз само да кажа, че у дома всички, включително децата, имаме хронични заболявания и сме рискова група. Никой няма ТЕЛК.
Значителна част от медицинския персонал е в рискова група- заради възрастта и отново заради заболявания.
Знам, че по икономически причини скоро трябва да се обособят групи, които да възобновят живота си. Но се надявам да се обмисли сериозно това нещо как точно да се случи.
Не искам да обиждам медиците ни, но острите инфекциозни заболявания с усложнения не са им силна страна и явно няма да станат, поради което не изгарям от желание да влизам в болница.

# 7 622
  • Пловдив
Хайде да погледаме Андреа Бочели. Отпуснете малко сухожилията. Колко постановки изгледахме онлайн .....С този вирус.
https://www.classicfm.com/artists/andrea-bocelli/watch-music-for … e-online-concert/

# 7 623
Все пак да кажа - потребителката само попита, не е казвала в какво вярва. И за мен представлява интерес дали има такива - макар и крайно периферен. Познавам хора с докторски титли, които твърдят същото.

Аз лично не изключвам световен заговор - много прилича на такова с тази крайна коварност на вируса. Което обаче в никакъв случай не значи, че не съществува този невидим убиец. За мен, на този етап трябва да се концентрираме над намаляването на щетите от него - от където и да се е пръкнал.

Вчера почина първият ми личен познат от вируса. Беше весел и пълен с живот, на петдесет и няколко. Колега на съпруга ми.

Съжалявам Sad нека почива в мир.

# 7 624
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Голям симпатяга този Мангъров. Много забавни неща предлага за пускането на "младите" да го боледуват заедно с децата, но е пропуснал факта, че в БГ децата масово се отглеждат от бабите и дядовците, а пък особено когато са болни и не могат да идат на детска, пък родителите са на работа.
Добре де, поне по време на ИП не ги ли отбиха тия деца от баба и дядо? Ние дето нямаме баби и дядовци, как си отгледахме децата, направо ум не ми побира. Как пък не съм знаела, че е задължително?
За смесените домакинства също. Как така сме държавата с най-много собствени жилища на глава от населението, пък в същото време едва ли не масово живеем в една къща по три поколения?
И хайде защото всички тези частни случаи не можем да ги разрешим, за по-лесно да се затворим всички и да чакаме Михаля?
Хайде, разреши ги. Давай, нали имаш предложения? Разреши "частните случаи", ето, започни с моя, вече го описах. Да, трима човека живеем в едно домакинство, двама са рискови. За съжаление нямам още 3 апартамента и вила, но имам мазе и тераса, и гараж под наем, ще мисля как да ги преустройвам, за да са годни за изолация. Но далеч не съм единствената, и да ти кажа, горния пост звучи високомерно. Това, че ти си отгледала някак децата си трябва да е пример за подражание ли? За да иронизираш, че е задължително едва ли не? Много млади хора има, които разчитат на помощ от "баба и дядо", особено сега, когато децата не са на училище и са си вкъщи. Особено сега. Хора, които работят и на две места, за да се изхранват. От една страна рев за работа, от друга-когато работещите искат да го правят защо пък разчитали на баба и дядо? А на кого? На съседа или на непознат от улицата?
Не мога, мила Мери Ан, да ти разреша проблема. Знам как се прави, но ти не си от тези хора, които ще го разберат. 10 години съм живяла под наем преди да имам собствено жилище. Сега дъщеря ми на свой ред живее под наем. Защото така иска. Защото това е свободата, а тя иска жертви. Трябва малко да се понапънеш, да работиш повечко, за да спечелиш достатъчно и да си я позволиш тази свобода. А твоите коментари за хора, които довчера се ширели нашироко, не си правели сметката и днес си доволна, как ще се принизят като останалите и ще страдат, ми подсказва, че и да ти обясня, няма как да ти помогна с твоя случай. И колко да съм високомерна, като целият западен свят живее така? Младите са самостоятелни, възрастните също и сигурно им е много зле да живеят така, някой ги е принудил ли? Или нас ни принуждава мизерията?
Това с проблема беше риторично мила, все още се справям сама, благодаря.
Не знам горният пост опит за реклама ли е, предполагам свободните хора нямат нужда да се саморекламират, но пък аз не бих си позволила да съветвам непознати хора да се "напъват, да работят повечко, и да печелят достатъчно". Защото нито знам за тях колко е "повечко", нито колко е "достатъчно", друг е въпросът, че в случая аз може и да съм се напънала за двете, но пък ти няма как да го знаеш.
Що се отнася до останалото, виждам, че нищо не си разбрала от написаното от мен, но за да се случи това, трябваше и ти да се понапънеш явно, не да печелиш-това всеки го може, а да помислиш. Западният свят нямаше нищо общо в случая, за който говорехме, ама нищо. Затова аз когато нещо не разбирам, питам, не ме е срам, не е срамно да не знаеш, срамно е хем да не знаеш, но пък да пишеш "компетентно", същевременно звучейки нелогично.
И последно-няма да искам да ме цитираш - къде съм казала, че съм "доволна" поради това, че хора ще страдат, защото никъде не съм го твърдяла, не съм си го и помисляла. Тук отново става въпрос за едно напъване, ама на хора, за които то е свързано само с печалба това няма как да се обясни.

# 7 625
  • София
Мангъров започва да удивлява, че и неологизми съставя. Ходете в църквите, за да се проепидемичите....
Копирано от https://m.24chasa.bg/novini/article/8445289?fbclid=IwAR0aZHxKqCW … EcfxwauB8suTjahpc © www.24chasa.bg
Научно, дали е така? ... никой не знае.
Етично- не е ок.
Съжалявам че говори тези неща. Ако ги е казал изобщо- на Бг преса, нямам никакво доверие.
Мангъров пред Нова ТВ - Възможно ли е изграждането на колективен имунитет срещу COVID-19?
Аз си го причиних...Disappointed

# 7 626
  • Варна
Още един починал днес от коронавирус в БГ - 69 годишна жена от Хисаря .

# 7 627
Абе той този Мангъров може да е учил вирусология и да е специалист, ама баш по Ковид 19 специалист не е. Много вирусолози от цял свят казаха да не си правим сметка без кръчмаря, защото още никой нищо не знае за тоя вирус. След една година вече ще може да се счита, че някой е специалист в тази област. Сега се движим като слепец в мрака. И един вид се получава, че и специалисти и неспециалисти знаят еднакво - тоест нищо. Така че аз неговите приказки смятам, че са леко така общи. Той не може в конкретика да каже - с тоя точно вирус ще процедираме така и така. Той си приказва за вирусите като цяло.

# 7 628
Мангъров започва да удивлява, че и неологизми съставя. Ходете в църквите, за да се проепидемичите....
Копирано от https://m.24chasa.bg/novini/article/8445289?fbclid=IwAR0aZHxKqCW … EcfxwauB8suTjahpc © www.24chasa.bg
Научно, дали е така? ... никой не знае.
Етично- не е ок.
Съжалявам че говори тези неща. Ако ги е казал изобщо- на Бг преса, нямам никакво доверие.
Мангъров пред Нова ТВ - Възможно ли е изграждането на колективен имунитет срещу COVID-19?
Аз си го причиних...Disappointed
Добре, щом има и записано интервю.

"„За да се спре COVID-19 трябва поне 70 на 100 от хората да го прекарат. Повечето от тях няма дори да разберат, че прекарали заразата. Хубаво е да се започне от младите, здрави и силни хора, защото те ще го изкарат без да имат някакви трайни увреждания“, категоричен бе той."

Това по принцип е така. Но не важи така "универсално".
Ако се окаже след години, че вирусът има негативно отношение по отношение честотата на изява на определени тежки заболявания, това негово изявление го поставя в неудобна ситуация.
Моето скромно мнение е че трябва да спре с интервютата.
Поне докато научно нещата не придобият ясен контур.
За да не се окаже в неудобно положение след време. И да си нулира научната репутация, градена с години.

Моето скромно мнение е че, дори и един да има починал от някое медицинско състояние, не е коректно да насърчаваш "масово преболедуване" от същото състояние, знаейки че ще има много жертви от това.
Не е просто етично това, и е нужна дискретност и сдържаност.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 19:59 от Birdie

# 7 629
За сега американците имат старо нереализирано лекарство, което да извадят от ръкава си.

# 7 630
  • Буркина Фасо
Абе той този Мангъров може да е учил вирусология и да е специалист, ама баш по Ковид 19 специалист не е. Много вирусолози от цял свят казаха да не си правим сметка без кръчмаря, защото още никой нищо не знае за тоя вирус. След една година вече ще може да се счита, че някой е специалист в тази област. Сега се движим като слепец в мрака. И един вид се получава, че и специалисти и неспециалисти знаят еднакво - тоест нищо. Така че аз неговите приказки смятам, че са леко така общи. Той не може в конкретика да каже - с тоя точно вирус ще процедираме така и така. Той си приказва за вирусите като цяло.
все пак той има много повече наблюдения по този въпрос от нас, неспециалистите.
вероятно до сега при всички вируси тенденцията на разпространение и лекуване е в една установена рамка.
на този етап не може да се твърди, че има изключение от тази рамка.
със сигурност ако утре се докаже, че не е така, ще се вирнат носовете на едни. ако се докаже обратното - на други.

# 7 631
Повечето вируси , прескочили скоро от животинското царство причиняват стомашно-чревни проблеми. Не е някаква изненада.

# 7 632
# 7 633
Скрит текст:
Скрит текст:
Моята идея за прекратяване на ИП е всички да се върнат към нормален начин на живот, с изключение на рисковите групи - за тях да остане карантината, такава, каквато е до сега и да остане карантината в болниците, домовете за възрастни хора и за хората с хронични тежки заболявания, като те да имат право на помощи, за да си стоят вкъщи - разбира се след представяне на решение на ТЕЛК.
Да се продължи политиката на спазване на социална дистанция и на опазване на възрастните хора, които живеят заедно със своите наследници.

Скрит текст:
А тези, които нямат ТЕЛК, но са с хронични заболявания, какво правят?
Защото част от починалите имаха придружаващО заболяванЕ диабет или хипертония. А това са хора трудоспособни, без решения от ТЕЛК или право на помощи.
Ще си поемат риска, както всички нас. Все пак, когато човек има тежко заболяване, му издават ТЕЛК, в т.ч. диабетиците. Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група.
Линк, официално къде да прочетем болднатото?
Скрит текст:
И за да стане по-ясно, имам предвид написаното, че хипертонията е симптом и че ако диабетът и хипертонията /която хем е симптом, хем пък ако е в начален стадий/ не попадат в рисковата група, ако са в начален стадий? Явно постоянно излизат нови болести, които влизат в рисковата група, други пък излизат от нея, стадиране се въвежда, но за непросветени като мен и нямащи време да следят всичко това остава скрито. Та искам да го прочета черно на бяло, за да се ограмотя.

Ето ти една от многото статии, които, разбира се, можеш да намериш и сама, ама нали трябва да се заяждаш... Става въпрос за есенциална хипертония, тази, за която се смята, че е "безпричинна", т.е. не е следствие на друго заболяване, разбирай, смята се, че не е симптом. Да, ама не.
http://medicine-bg.net/the-ancient-art-of-the-treatment/kardiolo … tial-hypertension

За диабетът също е писано много, ето примерно тази статия:
https://www.diabetesdaily.com/learn-about-diabetes/basics/what-i … etes-development/

Така или иначе, когато човек има тежко хронично заболяване, си минава на ТЕЛК.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 20:03 от DeltaAzimut

# 7 634
Бледолилава, големи теории развиваш, също като Тесла.
Той орева света, че майките не могли да водят децата в парка, без да е майка.
Сериозните майки му отговориха, че има и друг начин да си разходиш детето, извън парка.
Ти пък правиш сметка кой къде да живее, пращаш Мери, или близките ѝ, на квартира?!

Предния пост няма да го диря, питах защо в Щатите имат голяма смъртност, понеже ти твърдиш, че това е преимущество на богатите държави, които имат възрастни хора, понеже много добре са се грижили за тях, за да достигнат такава възраст. И те питам дали и чернокожите се радват на такива грижи, от богатата си държава? Иначе знам, че дебелите са най-рискови за КОВИД, даже и от възрастните повече.

А ние имаме по-ниска средна продължителност на живота, заради циганите. Те смъкват процента и на грамотността.
Моята майка си е в добро здраве, за годините си, на крак, с акъла си.
Но не може, а и не иска да живее сама. Да я пратя на квартира ли?
Изобщо не разбирам твоето недоволство за какво е всъщност?
Живееш си сама, нямаш стари хора, ами ходИ навън, бе жена!
Кой те спира? РаботИ, не е забранено също.
Защо си в темата изобщо?
Какво си седнала да разпределяш кой да ходи на училище/ да гледа деца/ да излиза на квартира?

Общи условия

Активация на акаунт