COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 686
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 8 040
  • Варна
Tays, аз разбирам, че сме на едно мнение по отношение перспективата на посочените бизнеси. Интересна ми е идеята на самите "пострадали", да прочета как я виждат тая работа.

Jp, пак да обясня, че немалка част от магазините не работят по собствено усмотрение. Нямат клиенти, страхуват се евентуално, но не са затворени от ИП. Ако хората, които са по сиваните, са толкова малко защо нямат клиенти? Нали не сме със забрана за излизане? Що не отидат да си купят гащи, парфюми или домашни потреби? Защото всъщност повечето хора ги е страх, не само от вируса, а и от предстоящата финансова криза. Обаче първопричината за всичко е пандемията, а не ИП, само по себе си.
За заведенията вече казах, че според мен ще са щастливи, ако заработят и на 50% от предишния си капацитет. А в момента и да не бяха затворени, щяха да са на 10-20%. Направо щяха да цъфтят...

# 8 041
Скрит текст:
Аз съм твърд атеист, но ми се струва прекалено да наричаш вярващите "идиоти лапащи лъжичка ". Писала съм за сферата, в която работя и която в момента е блокирана. Разходете се до БП и тогава говорете, че всичко си работи.

Аз пък съм вярваща и ми се струва прекалено да наричаш олигофрените, лапащи лъжичка вярващи....Обида за религиозните хора и за религията изобщо е това. Тия, които целуват икони, правят теманета, лазят на колене, облизват общи лъжици и целуват ръце на попове не са вярващи, а игнорантни имбецили, суеверни, лицемерни, и без грам мозък и лично достойнство. Заради такива невежи, слабоумни и невярващи индивиди хората се настройват отрицателно към религията и църквата.
Поздравления за поста. Не мога да проумея как образован съвременен човек върши подобни глупости!

# 8 042
Аз съм твърд атеист, но ми се струва прекалено да наричаш вярващите "идиоти лапащи лъжичка ". Писала съм за сферата, в която работя и която в момента е блокирана. Разходете се до БП и тогава говорете, че всичко си работи.
Коя е сферата, която е блокирана заради ИП. БП - български пощи?
Няма да пиша по 100 пъти едно и също, защото явно в темата не се чете. БП е бизнес парк, но си важи и за всички останали бизнес центрове.
Не мога да запомня всичко, което се пише.

# 8 043
  • виртуално
Коя е сферата, която е блокирана заради ИП. БП - български пощи?
Няма да пиша по 100 пъти едно и също, защото явно в темата не се чете. БП е бизнес парк, но си важи и за всички останали бизнес центрове.

ММ работи в БП. Все още има колеги, които работят от офиса , защото нямат възможност за хоум.
Всички останали работят от къщи и дори имат повече работа в момента. Нищо не е блокирано...
Фирмата, в която аз работя , е с офиси също в БП и SAC, продължаваме работа с по един дежурен човек в офиса за да координира.

# 8 044
Добро утро.
В Испания имахме изненада...
Президента на няколко пъти подхвърли че от днес , някои от не жизнено важните професии / бизнеси, ще се върнат на работа(разбирайте строителство, защото останалите нямаше да се връщат ). И вчера вечерта изненадващо за всички, каза че заради огромната възможност заразените да се покачат отново(въпреки че Испания намали наполовина заразените на ден, все още не са спаднали под 4000), няма да се връщат. Това пък беше голям шок .
Естествено чи ай е Великден , за първи път в “новата “ история на Испания , без шествия и отворени църкви .
В България строителството не е спирало. Ако и да са ни строги мерките.

# 8 045
  • Сф
И за мен не е представителна извадка Банско.Че то и Боровец беше пълен с чужденци февруари.Знам, защото мм и детето карат ски.А даже детето изкара 5 дни там на лагер.В края на февруари се разболя.И протече много странно, но нали имаше и грип тогава..но аз си се чудя.Много висока тем.и кашлица, а тя не кашли много по принцип.Кара всичко леко, проф.спортува.Нурофена действаше ама малко , та тичах с оцета.И на 5 ден, тъкмо да почнем аб, и се е събудила през нощта , с 39 + нямала е сили да ме събуди, не е взела нурофен, хем до нея е и вика- тресох се тресох се и сутринта нямаше помен от нищо.Само кашлица остана и то не постоянна.
Мисля си също, влажността на въздуха дали не играе роля, за БЦЖ си мисля също.Бият се в гърдите с тия мерки, обаче те не се спазват както един немец примерно би спазвал.Отделно, сме си мърлячи , та би трябвало бума да е станал вече.
И какво като отмине тоя бум? Да не изчезне вируса? Печелим време , ок..но колко ще продължи и как едва ли някой знае.Сестра ми работи във фитнес, вярва че май ще се върне на работа, че ще ходи на море юли..мъжа и е рисков , с диабет, детето с астма...явно аз съм песимиста в семейството.Но пък аз съм с доход сега, а повечето хора не и са ударени пряко или косвено.
Не знам кой писа , че търговията с Италия била ок, явно зависи от бранша, но преди дни цял шивашки цех в планинско градче в средна България затвори, защото нямат поръчки от Италия в момента.Уж и маски шиха, ама за кратко.

# 8 046
  • София
Вчера в нашия квартал имаше много хора със свалени маски...ние, цялото семейство, в това число 7 годишната ни дъщеря, с маски. Минават най-демонстративно покрай теб, демонстрирайки неуязвимост. Даже една госпожа на около 50 с маска на врата и съпруг без нищо, си каза че няма да я слага нейната на устата...

Случай от днес - потресена съм: https://m.facebook.com/groups/500138280669319?view=permalink& … or_composer=false

Истината е, че явно подготвени са само в няколко болници. Горкият човек - да го прехвърлят като парцал между болниците. Безсилие, безсилие...имаш пневмония и сърдечна недостатъчност и те изписват с Биогая...а иначе на хартия трябва да го приемат навсякъде.

# 8 047
Хич нямаше да се сетя, че БП е Бизнес Парк.
Не всички сме в София.

За мен има логика вирусът да не е толкова агресивен, ако се поеме в малки дози.
Затова се забраняват струпванията.

# 8 048
Частни детски градини и ясли, школи за чуждоезиково обучение. Ето Ви нещо извън чалготеките.
И това е само БГ?

Въпросът беше кои бизнеси са затворени, а не къде са затворени.

Не, не всички могат да са на онлайн обучение. И не всеки може да си работи работата и да си гледа децата у дома едновременно.

Ясно е, че имаме извънредна ситуация, но пък гледането от високо на проблемите, които ние нямаме, не помага.

Защото всички сме свързани, колкото и да не е очевидно.

# 8 049
“Подредили легла в зала „Армеец“ през метър и половина, място достатъчно да мине попът с кандилото. А в други страни леглата са на 3-5 метра разстояние и до всяко има кислородна бутилка. Дано са се сетили да го произвеждат, но аз силно се съмнявам. Пък може да има в държавния резерв, но там няма кашкавал, какво остава за кислорода…”

https://clubz.bg/97194-d_r_rujchev_anesteziolozite_shte_rabotqt_ … m4NwQUCQv1PpO5sg4

# 8 050

Аз пък съм вярваща и ми се струва прекалено да наричаш олигофрените, лапащи лъжичка вярващи....Обида за религиозните хора и за религията изобщо е това. Тия, които целуват икони, правят теманета, лазят на колене, облизват общи лъжици и целуват ръце на попове не са вярващи, а игнорантни имбецили, суеверни, лицемерни, и без грам мозък и лично достойнство. Заради такива невежи, слабоумни и невярващи индивиди хората се настройват отрицателно към религията и църквата.

Ето мнение, което уважавам и подкрепям.

# 8 051
  • в страната на чудесата
Частни детски градини и ясли, школи за чуждоезиково обучение. Ето Ви нещо извън чалготеките.
Е те и държавните не работят. От друга страна няма причина школите да не продължат онлайн. Частна ДГ ще отвори лятото, всички сме назад, но това не р бизнес, който ще пострада като хотелите.

# 8 052
  • Ispania
Добро утро.
В Испания имахме изненада...
Президента на няколко пъти подхвърли че от днес , някои от не жизнено важните професии / бизнеси, ще се върнат на работа(разбирайте строителство, защото останалите нямаше да се връщат ). И вчера вечерта изненадващо за всички, каза че заради огромната възможност заразените да се покачат отново(въпреки че Испания намали наполовина заразените на ден, все още не са спаднали под 4000), няма да се връщат. Това пък беше голям шок .

O...А какъв им е планът за излизане от ситуацията? Имат ли нещо разписано като идеи/срокове?
След последното увеличение от 15 дни, президента каза че връщането към “нормалността”, ще става леко и поетапно. Срокове казаха още в началото, че не могат да дадат. Подхвърли (подчертавам ), че е напълно сигурнен (в онзи момент ) че ще има още няколко увеличения на извънредното положение(може само с по 15 дни да се увеличава всеки път) , като трябваше да се започне поетапното връщане към нормалността, с разрешение на строителните фирми да работят.
Разбира се има изключения, като спешни и неотложни ремонти. Или някои външни конструкции, но външните трябва да минат през определени критерии .

# 8 053
Вчера в нашия квартал имаше много хора със свалени маски...ние, цялото семейство, в това число 7 годишната ни дъщеря, с маски. Минават най-демонстративно покрай теб, демонстрирайки неуязвимост. Даже една госпожа на около 50 с маска на врата и съпруг без нищо, си каза че няма да я слага нейната на устата...

Случай от днес - потресена съм: https://m.facebook.com/groups/500138280669319?view=permalink& … or_composer=false

Истината е, че явно подготвени са само в няколко болници. Горкият човек - да го прехвърлят като парцал между болниците. Безсилие, безсилие...имаш пневмония и сърдечна недостатъчност и те изписват с Биогая...а иначе на хартия трябва да го приемат навсякъде.
Но това наистина е ужасна история.Няма ли някой от вас,който са посъветва жената да си търси правата на по-висока инстанция?Аз нямам ФБ,иначе бих й писала.То човека с или без коронавирус,ще почине без лечение.

# 8 054
И това е само БГ?
Всякакви школи могат да минат на онлайн обучение. Всъщност повечето и го правят.
Синът ми е с гръбначно изкривяване та си провежда и тази терапия онлайн, освен у-ще, отделно български и математика /7 клас е/

Тити, те талантите не мрънкат толкова, колкото някои тук го правите.
Всеки, който спортува може да го прави в къщи временно за да поддържа форма.
Мисля, че на децата много им дойде това онлайн обучение. До обяд на училище, следобед уроци. Но явно има родители, на които това не им пречи. Но да ти кажа- малко сте.

Общи условия

Активация на акаунт