COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 373
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 160
Пазарите ги отвориха временно, да си продадат стоката.
Пак ще има затваряне.

# 8 161
  • Пловдив
Много се извинявам, ама да твърди някой с дете първи клас и/или такова в ДГ, че не може да работи... А тези с по трима ученици вкъщи какво правят? А ако учениците са 7. клас или 12.клас? Да, те са големи, но това, което им предстои, е много по-сериозно от свидетелство за завършване на 1. клас. А учителите, които работят от вкъщи, повечето без възможност да варират с времето, защото са онлайн уроците им? Техните деца какво правят в тези моменти? А на лекарите, дето "това им е задължение", "нали за това са учили, да са си направили сметката" - техните деца кой ги гледа?

И да питам пак... Колко хора ще си пратят децата на спорт, уроци, курсове и подобни на момента, в който падне ИП?

И горките деца, дето "до обяд са на училище, а следобед уроци"... Без ИП и онлайн обучението как са, че нещо не схващам? Ааа, сетих се, на целодневно обучение, сигурно, да се белосват "даскалките" с тях от 8 до 5.
Белята, аз имам 3 деца-1,2 и 7 клас. Мъжа ми се занимава до обед, аз следобед и не насмогваме. Занимаваме се с МАЛКИТЕ ДЕЦА. Големия няма нужда от над. 7 клас децата си пускат компютъра, отварят си класрума, зуума или каквото ползват и се справят САМИ. И какво, като им е важна година? Да уча вместо тях ли? Или смешно, да кажете, че един 12класник има по-голяма нужда от родител от първолак. Направо сте смешни. И въпроса в 1,2,3 клас не е до свидетелството, а до фундаментални основи за правопис, за основи по математика също. Дупки, които остават за цял живот. 7класника може да седи дам вкъщи, да си сипе да яде и прочие, 7,8 годишни деца как?!! Говорите нелепости от амбициозната си висота.
За другите неща за вируса не ми се коментира. Да се отнасят с мен като с рая, да размахват сопата всеки ден, да изтапанят 3 лекари да плашат стадото... Грозно. Гнусно. Опитват се да разделят народа. И го правят. Кои са тези, кои са вие, които не спазват мерките? Който не ги спазва, пак няма да ги спази, ама такива като мен, дисциплинирани и подкрепящи, се отвращават и започват да искат другото. Колко време очаквате да чакаме пик? С по 10 случая на ден? Стойте, стойте, до кога, джанъм, с тази риторика става ясно, че трябва да седим до Нова година. И колкото повече седим, толкова повече да се кефим на "мерките". Че той вируса може да мине и замине ид а не разберем. 20 години след края на 2 световна война има хора, дето са ги откривали в горите, криейки се от нея. Такива ли искате да станем? Това ли да ни чака? Аз ако питам родителите ми и тези на мъжа ми дали искаъ да живеят 10 години, но заключени и без да виждаъ внуците си, или да ги виждат, но да живеят 6 месеца, знаете ли какво ще кажат? Какъв живот е това да се крием, чакайки нещо да се случи. И не сме рая. Аз не се идентифицирам с рая, за да си ползволи някой такова отношение.

# 8 162
Цял нов клон на медицинска наука се развива в момента в България - преглед, поставяне на диагноза и лечение по телефона.
В Европа. Не в България, а в Европа. Така е навсякъде. Дори и в САЩ.
Нещото всъщност е доста старо, поне 15 години, и се нарича телемедицина. Сега просто се прилага масово.

# 8 163
Извинявам се, но поради невярващите и подценяващите ще пиша пак.
За мен поне е важно .
Това е истински случай, това е Швеция, която тук някой дават за пример и подражание.
Фламе, моля те пази се. И още едно момиче имаше тук от Швеция, не го помня, но..пазете се.
За българите май дори и лекари с години там не са грижите и не са желани.
Жената е лекарка с 40г стаж. Истински профил, истински случай
Това от профила и
Специалист АГ
Специалист обща медицина
Докторат лазердоплерова техника
-унив. Швеция
Författare.
Изучавала Лазердоплерова регистрация на микроциркулацияи в/във Linköpings universitet
Учила в Медицинска академия София

Няма да прочетете скрития текст, затова макар и дълъг ще го сложа видим.
Ако прецените, че е спам , да го изтрият модераторите

Romyana Boteva
Вчера в 10:36 ч. ·
Приятели!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ! ВИЕ И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА!
Надявам се да не ви отегча с кратък разказ за цената на живота и борбата за него.
Разказ за онези, които не разбират сериозността на момента настъпил на нашата планета, хора композиращи политизирани историй. На България и е спестен ужаса на нещо което е изпратено от дявола. Аз преминах през този ужас и с отвращение чета човеконенавистните импровизаций за несъществуваща пандемия.Месеци преминаха в мятане между живота и очакващото ме на небето. Никога в животът си не съм била толкова безпомощна и под влиянието на тотална десператност. Бе ад, който все още, почти месец не мога да забравя. Има и последствия с който трябва да се боря. Потърсих помощ, но не я получих и трябваше да впрегна всичките си лекарски умения, за да спася не само себе си, а и синът си,който бе просто изпратен у дома от полоклиниката с уверението, че, ще се справи, защото е млад и силен!!!! "Почти четиридесет години съм се борила за живота на други! Сега трябваше да го направя за детето си и себе си! В една страна папагалски обявявана за" социален модел! "Истината е жалка. Не само ниска компетентност, но и прословут северняшки мързел. Всъщност си личи.. От статистиката.. Ние у дома умирахме, безпомощни да се вдигнем от леглата, приготвим храна, не дай си да се доберем до аптеките. Аптеките? Празни.. Нито антивирусни, нито дезинфекционни, да не говорим за маски.Шпрей за хрема и козметика😡😀 Едва последните дни пуснаха дезинфекционни на десеторна цена..50евро шише. Не преувеличавам!
Никога няма да простя равнодушието което посрещаше молбите ми през плач да помогнат на синът ми, белият дроб на който колабира! Колкото и да не обичах, сега вече презирам.👺😈
Тук умират стотици хора. Спасените са щастливци.. Не.. Късметлий от шведски произход. В кварталите населени от чужденци косата коси безмилостно. Десетки от блок!Цели семейства!
Преминала през ада на тази пандемия ме отвращават псевдоспециалисти отричащи паметта на 1 400 000 страдащи и 100 000 напуснали живота в страдание. Да се сравнява с годишни загуби от други болести е сатанизъм. Сатанистични изказвания трябва да се блокират, а източниците им ненавиждат, независимо от титли и претенций. Една псевдоинтелигенция трябва да знае мястото си и не се подиграва със милионите страдащи хора. В името на стотиците жертви лекари и сестри напуснали живота отстоявайки човешкият си дълг! Това защото няма зараза? Зараза има! Коварна, непреодолима, жестока! Поради това не четете такива автори и ги блокирайте! Не е икономиката причината за настъпилия ад. Икономиката загива поради ада, който съсипва пазара и индустрията.
В моят град огромните заводи на ВОЛВО са опустели, заключени, без мъртва душа. И не само те. Дневно се разоряват по статистически данни 16 000 дребни фирми. Така ще бъде докато пандемията се овладее и започне производство, когато хората живеят а не умират!
Бъдете здрави и ценете овладяното от властите!
Пандемията я има и е равностойна на световна война. Цифрите са само цифри, истината зад тях е многократно по-голяма.Още стотици като мен и синът ми кашлят с месеци без да са включени в статистика.
Празнувайте разумно. Дома да е вашата крепост и живот! Бог да помогне да се преодолее това страдание! Амин!

# 8 164
Пък и напоследък всеки лекар говори неща, които след 2 дни се оказват неверни,просто защото няма за момента достатъчно достоверни научни данни.
Като нямаш достоверни научни данни , не натискаш за решения които ще разболеят милиони . без да имаш идея за последиците . Това са действия на престъпник и психопат . Част от мантрите на Мангъров са бълнувания на лунатик , особено в часта че 80% от хората в Ухан били прекарали болеста без никой да разбере .

# 8 165
  • Буркина Фасо
Пазарите ги отвориха временно, да си продадат стоката.
Пак ще има затваряне.
това се знае. според указанията  е така.

# 8 166
Мисля, че вече е време за съкращения в държавната администрация. Не може целия бизнес да страда, кой повече, кой по малко, а техните заплати да вървят. В един момент парите ще свършат и ще тръгнат  да теглят заем
Бюрата по труда, РЗИ и други май си разширяват щата сега Grinning
За тях поне говорят, а не че нещо ама ако държавата съкрати служители пак ще им плаща държавата обезщетенията.
Да пренасочат от други места. Нас как ни пращат да сеем домати. И нека ги съкратят, 60% не са 100%

# 8 167
  • София
Относно безсимптомните заразени - от 18 установени в Смолянска област, 5 (29%) са без симптоми
https://www.smolyan.bgvesti.net/news/491153/spored-rzi-smolyan-z … a-sa-bez-simptomi

# 8 168
Аз не бих нарекла, че е "чума", невидяна от никого.
Мисля си, че сме някъде как да кажа по средата, наистина по Божия милост. Вярвам, че мерките са дали резултат, не, че опазиха здравната система, а ни опазват нас от това да опрем до нея. Ако не бяха затворили всичко не знам доколко щеше да е италиански или испански сценария, но нямаше и да е това. Вярно нашите пенсионери не са толкова социални, богати и космополитни, но не живеят по бункери и в изолация. Даже не говорим за пенсионери, а за хронично болни хора също, т. нар. рискови групови. Също вярвам, че и може би БЖЦ–то помага в случая...
Даже като гледам как от нищото , защото като от нищото изглежда, че излизат млади хора в тежко състояние, си мисля, че  в някакава малка степен наистина циркулира и (заради БЦЖ-то или др.). но минава по-леко.
 В никакъв случай не мисля, че сме го преболедували покрай грипа обаче..

# 8 169
http://24shumen.com/%d0%b4-%d1%80-%d1%85%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%bd … %b0-%d0%bd%d0%b0/
  За Мангъров и Генерала

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 14:18 от Анонимен

# 8 170
Да пренасочат от други места. Нас как ни пращат да сеем домати. И нека ги съкратят, 60% не са 100%
Засега в моята работа има известна стабилност, затова малко коментирам като човек отстрани, но ако на едни им се отразява неблагоприятно извънредното положение, няма защо да се нахвърляна срещу другите. Това няма да ни реши проблемите.

# 8 171
  • Пловдив
Айде пак робските вопли. Вземете се в ръце. Аз не искам още 6 месеца живот. Искам колкото може повече. И не ми се умира от тази простотия ковид 19. При най-малката трудност, народът ни се огъва. Излязъл от зоната на комфорта със сигурната заплата, почивката в Гърция, да, Гърция, лизинга на колата, телефона, апартамента...... и с презумпцията, че е бесмъртен, изведнъж се оказва, че не е безсмъртен. Колко почивахте в България. Дали ви беше грижа за туризма ни ......И предпочита да умре след 6 месеца. Щото това не било живот. Стегнете се. Имате деца. Поне заради тях.

# 8 172
  • В заешката дупка
Преразказвам една статия, която прочетох преди малко. Историята на двама съпрузи, на 77 и 78, които умират с един ден разлика в болницата от този вирус. Историята я разказва дъщеря им. Те са от първите жертви в Норвегия.

Какво черно съвпадения само. В Исландия първите две местни жертви са също семейство възрастни - мъж и жена. (Иначе първата жертва в страната е автралийски турист.)

# 8 173

Проблемът е, че до всеки здравомислещ човек може да се намерят поне двама с паника, я в семейството, я приятели, познати и хора от и извън социалните мрежи, я колеги.... И те започват да подкопават увереността на здравомислещите хора.
Кой ти е дал гаранция за здравомисленето само не знам. Или си вътрешно уверен в правотата си?

Здравомислещите хора се позовават на факти, екстраполирани от цунамито от информация.
До момента:
В България има смъртност от Коронавирус = 0 (така показва калкулатора за 30-ина случая на 7 млн. население).
Има заболеваемост от Коронавирус = 0.01% (така показва калкулатора за 700 случая на 7 млн. население)
Има извънредно положение 1 месец, като карантината на голяма част от населението е доброволна, а друга голяма част от населението ходи на работа, ходи на пазар и пр.
Извод - или народа е изключително дисциплиниран и няма абсолютно никакви контакти, щом не се е заразява поголовно или смъртоносните характеристики на вируса са силно преувеличени. Аз лично достигам до извода, че е последното.

# 8 174
Ми че те и нашите първи две жертви са мъж и жена.
Аз не бих се доверила на такива сърцераздирателни истории, избълвани и от социалните мрежи. Много хора такова поле за изява откриват баш в такива моменти. Не съм с каменно сърце, но не мисля за честно някой да си афишира личната драма публично. Има толкова тежки съдби, толкова много мъка по тоя свят и толкова хора, които преглъщат болката си без да е нужно другите, които имат шанс да оцелеят физически и психически след този ад - да бъдат ангажирани, при положение, че с нищо не могат да помогнат.

Абсолютно съм съгласна с DeltaAzimut от горния пост.

Общи условия

Активация на акаунт