COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 796
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 490
Много сладки предложения от мафията, да вземат и това, което още не са успели да вземат. Ако искат чадърите от входа на морската градина да си ги забият, и 5 лв. такса вход. Трябва си дистанцията.
За падане на визите и за китайски туристи няма ли да си гласуват, директно от Ухан да ходят да си ги вземат, само с полети на бългериън ейр, разбира се.
В Лице в лице (или в предаването по бнт1 от около 18 ч започва,  не му знам името) госпожата, някакви пост има на туризма ... каза, че "Свободната зона на плажа без това стои празна" хаха, аз я помня като бъз до бъз от лято 2019та, ама жената може да има нужда от диоптър

# 8 491
Въпрос с понижена трудност - 30 души починали от Ковид 19, колко е смъртността от Ковид 19 на население от 7 000 000? Калкулаторът казва...0.
Неправилно го изчисляваш. Дели го на регистрираните случаи, а не на цялото население.
След като регистрират само критичните случай или такива които са пътували, то картината в този случай би била доста изкривена.

# 8 492
Едно интервю с анестезиолога, който написа писмото до щаба. Малко ги е насолил Grinning
Хареса ми оценката на условията в Армеец - оставили място колкото попа да мине с кандилото Joy
Иначе има много неща, върху които си струва да се помисли...
https://clubz.bg/97194-d_r_rujchev_anesteziolozite_shte_rabotqt_ … ska_dezinformaciq

# 8 493
В новините казаха, че  в Германия се очаква решение за разхлабване, но германците били против, Франция пък имала план училищата да не отворят до септември догодина. Шантава работа, явно наистина картинката никъде не е ясна 😔
До септември Догодина или септември Тая година?
Догодина чух, затова се шокирах.
Може би се има предвид следващата учебна година. Аз също използвам догодина когато става въпрос за учебна година, нищо че дефакто си е тази година.

# 8 494
  • София

Трябва да отпаднат двуседмичните карантини, иначе няма как да стане.
Влизаш в България, две седмици карантина, отиваш на море или планина, връщаш се откъдето си, пак две седмици карантина, трябва да си голям ентусиаст, за да изкараш месец под карантини за седмица-две на море в България.
Най-вероятно дотогава ще са изобретили много бързи, моменти тестове, същевременно много сигурни и надеждни

# 8 495
Не съм медицински грамотна, но какво би се случило с пациент, ако му прелеят кръв от човек, който вече има антитела?
Не нещо добро. Затова не преливат от хора, карали хепатит.
Да кръвта не знам, но плазма с антитела от преболедували се счита за един от успешните опити за лечение.
Първият отбор лекари, които дойдоха да помагат в Италия, бяха от Китай и носеха тонове маски, респиратори и именно плазма.

# 8 496
Немски експерти излезли с предложение от другата седмица (след Великденската ваканция) учениците да започват училище. Като трябвало да носят маска през цялото време и да са по 10 деца в стая.  Това ми звучи невероятно просто🙄 Не мога да си представя как ще накарам десетгодишното си да стои по 5-6 часа с маска... и къде ще отидат половината деца от класовете, за да са толкова малко.

И аз за моето 8 годишно не мога. То едва издържа от точка А до точка Б да извървим с маски, като разстоянието е 400 метра, примерно. В училищата няма как да наложиш маски и дистанция на децата, в детските градини пък - съвсем. Затова и мисля, че няма да ги отворят повече тази учебна година в БГ. В Германия може и да се справят, там има повече дисциплина.
И съм майка на седмокласничка, което допълнително ме изправя на нокти.

# 8 497
Извинявам се много, но някой беше сложил заповед, че родител на дете до 12 години може да си вземе 1 месец неплатена отпуска. Не мога да я намеря. Може ли пак да я сложите. Благодаря.

# 8 498
Има ли информация колко потвърдени с Ковид има в Пловдив(ско)? Благодаря!

32 мисля, но не съм сигурна.
35
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/685-sa-potvrdeni … a-covid-19-u-nas/

# 8 499
Ще чакаме до 13.05. После ще остават да чакат поникьорите. Здрав разум не може да стои блокиран повече
Съгласна съм с теб обаче  ***отите  от правителството дали ще ни пуснат просто така? Вече един месец се чака бум, той не идва и не само че не отменят част от мерките ами и пазарите затвориха. Пълно безумие!

# 8 500
  • София
Доста се смях на поръчковата статия от БАН. Радвам се, че тук никой не я взе насериозно. И много трудно вече могат да минат тези партенки. Никой не им вярва вече.
При ранните мерки, които взехме и при сравнително лекия режим на фона на ИП, пикът трябва да е след месец и половина до два макс. Т.е. някъде там около 20/24 април. +/- Евентуално не отхвърлям и Май. Спомням си, че имаше няколко подобни прогнози за около 11 май и то още преди месец от някои наши специалисти. Но това е в лошия случай и по-малко вероятния.
Но Юни, Юли, Август?! Вие добре ли сте, господа учени от БАН? Сериозно?

# 8 501
Скрит текст:
Много сладки предложения от мафията, да вземат и това, което още не са успели да вземат. Ако искат чадърите от входа на морската градина да си ги забият, и 5 лв. такса вход. Трябва си дистанцията.
За падане на визите и за китайски туристи няма ли да си гласуват, директно от Ухан да ходят да си ги вземат, само с полети на бългериън ейр, разбира се.
В Лице в лице (или в предаването по бнт1 от около 18 ч започва,  не му знам името) госпожата, някакви пост има на туризма ... каза, че "Свободната зона на плажа без това стои празна" хаха, аз я помня като бъз до бъз от лято 2019та, ама жената може да има нужда от диоптър
Гледах го и първоначално съчувствах, после одобрих предложенията /макар, че реализацията никак не ми е ясна в частта туристи при затворени граници/, но след подчертаната реплика и още няколко подобни, спрях да съчувствам.

# 8 502
Едно интервю с анестезиолога, който написа писмото до щаба. Малко ги е насолил Grinning
Хареса ми оценката на условията в Армеец - оставили място колкото попа да мине с кандилото Joy
Иначе има много неща, върху които си струва да се помисли...
https://clubz.bg/97194-d_r_rujchev_anesteziolozite_shte_rabotqt_ … ska_dezinformaciq
Това е истината за всичко в Абсурдистан.
Надявам се да не го арестуват и този лекар, като фармацевтката

# 8 503
Немски експерти излезли с предложение от другата седмица (след Великденската ваканция) учениците да започват училище. Като трябвало да носят маска през цялото време и да са по 10 деца в стая.  Това ми звучи невероятно просто🙄 Не мога да си представя как ще накарам десетгодишното си да стои по 5-6 часа с маска... и къде ще отидат половината деца от класовете, за да са толкова малко.

И аз за моето 8 годишно не мога. То едва издържа от точка А до точка Б да извървим с маски, като разстоянието е 400 метра, примерно. В училищата няма как да наложиш маски и дистанция на децата, в детските градини пък - съвсем. Затова и мисля, че няма да ги отворят повече тази учебна година в БГ. В Германия може и да се справят, там има повече дисциплина.
И съм майка на седмокласничка, което допълнително ме изправя на нокти.
Нашата класна каза, че тази учебна година най-вероятно ще завърши дистанционно. За БГ.

# 8 504
Малко статистика и от Канада.
https://www150.statcan.gc.ca/t1/tbl1/en/tv.action?pid=1310039401
Statistics Canada

Годишна смъртност и причинители:

Influenza and pneumonia [J09-J18]
Year                               2014    2015    2016    2017    2018
Number of deaths     6,597    7,630    6,235    7,396    8,511

Chronic lower respiratory diseases [J40-J47]
Year                               2014        2015       2016        2017      2018
Number of deaths     11,876    12,573    12,293    12,847    12,998

До днес от въпросния вирус са си отишли 700 души. Признавам, без взетите мерки щяха да са повече.
Интересното в случая е колко болести е излекувал вируса, ако се окаже, че в края на годината починалите от пневмония и хронични болести на долните дихателни пътища са намалели.

Общи условия

Активация на акаунт