COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 795
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 745
Скрит текст:
Когато рекламираха тази мярка, казаха 55 000 семейства, че попадат в тези критерии..

Чак не го вярвам......По данни на НСИ към края на 2019 г. в България има приблизително 1 002 258 лица до 14 годишна възраст.
Simple Smile
Мярката е до 12г. + още една камара критерии на които да отговарят - доход, отпуски и т.н. - по-горе са ги писали...

Да, видях, че мярката е до 12 г., но НСИ няма статистика до 12 години. Има статистика до 14 г., това беше най-близката възможна възраст, за която има данни.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 12:43 от Не се сърди, човече

# 8 746
Китай не са жертва на Европа, вирусът в Западна Европа е дошъл от Китай. Но докато всички държави гледаха към Китай и се пазеха от тях, в Западна Европа допуснаха да пламнат един куп огнища, които незабелязано заразиха почти целия свят, защото в този момент никой не знаеше, че трябва да се пази от Западна Европа. В България по генетични данни вирусът е дошъл от Западна Европа.
Прескачайки от човек на човек вирусът претърпява малки мутации. По тези мутации учените могат да установят как се движи и откъде идва, дори съвсем точното място. Не само за този вирус, но и за други.

# 8 747
Турция осигурява безплатно лечение на COVID-19 на всичките си граждани, вкл. и неосигурените. "С внесена поправка в съответното решение на Министерския съвет на Турция в условия на епидемия се осигурява безплатен достъп на всички лица, включително и на тези без социално осигуряване, до всякаква лична предпазна екипировка, тестове за диагностициране и медикаменти за лечение".

# 8 748
Скрит текст:
Аз останах и с впечатление от изказа на Кунчев накрая на брифинга.Бях в кухнята и може да не цитирам точно,но беше нещо като"Хора от различни форуми се правят на епидемиолози".Кого ли визира...?Абсолютно убедена съм,че и НОЩ,и репортерите се осведомят от тук за настроението на хората или извличат въпроси от пишещите.

Леле, не знаех, че сме толкова важни! Развълнувах се чак! JoyJoyJoy

За да не е спам:

Здравната министърка на Саксония имаше идея да затварят в психиатрията нарушителите на карантина с диагностициран ковид. Е, на следващия ден се отказа от тази идея, след като беше остро разкритикувана.

# 8 749
  • София
В момента не можем да разделяме осигурени от неосигурени здравно, защото имаме епидемия, и е по-важно да се спре епидемията. то е ясно, че голяма част от завърналите се мигранти не са осигурени никъде, че са работили нелегално по чужбините, но ако се направи разделение, това означава да се поддържа и раздухва разаразата, защото те са рискови като потенциални носители и болни, както и обкръжението им. В такива временя няма осигурен-неосигурен, а трябва да се работи по защита на цялото население, иначе ще пламнем като американците.

Понякога журналистите наистина задават тъпи въпроси, не знам тези хора с разбирането ли имат проблем или просто са си заядливи!

# 8 750
Скрит текст:
Току що гледах репортаж за семейство останало на улицата, заради неплатен наем. Бащата си е намерил нова работа  но все още не е получил заплата. Майката също започва работа от 01.05. Имат малко дете. Тук казвате, да са мислили как са се осигурявали и т.н. Детето обаче вина няма, за да остане на улицата. И да види и преживее ужаса от изгонването им от жилището. Много жалко.

Скрит текст:
А тези хора обърнали ли са се към държавата? Потърсили ли са помощ реално от някоя институция?
Или направо са извикали репортерите?
Наистина не ми е известен случая и само си питам.
Това са си отношения между хазяин и наемател. Хората са с две деца. И нищо общо нямат нито осигуровките, нито ковид 19, но нали трябва да се обвини някой....
? Не Ви разбрах...Но лъха студенина

За кое не ме разбрахте. Какво общо има тоя случай с темата ковид 19.
Преди да поствате нещо поне прочетете за какво става дума в горния случай.
А студенина ми е към такива като вас, които разбрали недоразбрали хвърлят некви истории, определения, обвинения и мрънкат и обвиняват...ама защо и те не знаят.

На ваше място бих замълчала от срам. Никаква съпричастност, никаква опит да проявите състрадателност към проблемите на хората. Изпаднали в нужда именно в това тежко време. Срам, срам!!!

Аз всъщност не разбирам защо просто се хвърлят едни истории, ама едностранни, които целят да покажат какъв ужас е настъпил заради ИП . Ние тук знаем историята, както я разказват наемателите, които са останали на улицата, ама принципно монетата има две страни. Напр, наемодателят реално казва, че семейството отказвало да плаща. "Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно и за ток" . Демек никой тук НЕ знае какво е ставало между наемател и наемодател реално.
В момента нито 1 наемодател няма логика и изгода да гони наематели, защото вероятността да намери нови точно в това положенеие, клони към 0.  Не ми липсва емпатия, но предпочитам да чуя истината от двете страни, преди да влизам в ролята на съдник..а ако може въобще да не влизам в тази роля, би било най-добре, защото то горе си има кой да си съди, не сме ние правилните хора.

# 8 751
Скрит текст:
Не мога да спра да се удивявам на хорската глупост, да си търси апокалипсиса, при очевидно действащите мерки за неговото избягване.
Айде много хора ги разбирам, че им куца логиката, но и журналисти да го повтарят като папагали прочетеното по форуми, ей туй ме изумява.
Който иска да види апокалипсис, да отиде по-назапад, тук зорлем няма да се докарваме до такова състояние, поради липсата на мисъл в главите на някой.
То това е част от психозата и консприративните теории – няма такъв вирус, не е опасен, това е просто грип, искат да ни поробят и разорят. Хубаво, че питат тези неща, макар хората в отрицание да няма да разберат отговорите, но все пак.

Ще приказват така, докато не се разболеят и не влязат в болница самите те или някой, който познават.
Може и тогава да не им се изясни, де, но поне има шанс. Ей го, Борис Джонсън запя друга песен след като самият той влезе в болница.

Не, съвсем друго нещо питаме. На всички ни е пределно ясно, че пик с тия мерки няма да има. Също така и не се радваме /не бихме се радвали на трупове. Питаме защо се натяга обстановката допълнително с тези изказвания за ад и не знам още какво, след като и на тях, и на нас ни е ясно, че за да има пик, трябва да разпуснат мерките или хората да спрат да ги спазват.

# 8 752
  • София
Виж, че журналистите съвсем го натягат като питат "що така, бе, брато, викате пик, а няма пик?".

# 8 753
Само дето ние сме част от Европа!

# 8 754
Скрит текст:
Току що гледах репортаж за семейство останало на улицата, заради неплатен наем. Бащата си е намерил нова работа  но все още не е получил заплата. Майката също започва работа от 01.05. Имат малко дете. Тук казвате, да са мислили как са се осигурявали и т.н. Детето обаче вина няма, за да остане на улицата. И да види и преживее ужаса от изгонването им от жилището. Много жалко.

Скрит текст:
А тези хора обърнали ли са се към държавата? Потърсили ли са помощ реално от някоя институция?
Или направо са извикали репортерите?
Наистина не ми е известен случая и само си питам.
Това са си отношения между хазяин и наемател. Хората са с две деца. И нищо общо нямат нито осигуровките, нито ковид 19, но нали трябва да се обвини някой....
? Не Ви разбрах...Но лъха студенина

За кое не ме разбрахте. Какво общо има тоя случай с темата ковид 19.
Преди да поствате нещо поне прочетете за какво става дума в горния случай.
А студенина ми е към такива като вас, които разбрали недоразбрали хвърлят некви истории, определения, обвинения и мрънкат и обвиняват...ама защо и те не знаят.

На ваше място бих замълчала от срам. Никаква съпричастност, никаква опит да проявите състрадателност към проблемите на хората. Изпаднали в нужда именно в това тежко време. Срам, срам!!!

Не знам какъв е случая, но се напълни с такива, които дават гласност, а като се разрови малко се вижда, че не е съвсем такава истината. Против съм, че някои хора мислят, че могат да живеят на гърба на други, щото те имат и са им длъжни. Спекулациите с човещината много набраха инерция нещо. Да, може да им се помогне в тежък момент, но не и да се дава такава гласност и злепоставя хазяина, защото човекът не е длъжен да им плаща сметките и да раздава благотворителност по принуда, защото той също може да няма тази възможност. Сблъсъкът ми с много подобни хора, на които и да искаш не можеш да помогнеш, защото помогнеш ли веднъж, няма да се свестят и се вземат в ръце да не изпадат в такива ситуации за в бъдеще, а може пак и пак да се домогват до добрината ти и да си живеят така с мисълта колко е несправедлив живота - как ти имаш, а те нямат. Но не вземат под вминание факта, че ти за да имаш си скъсваш дупето, докато те намират оправдание за неуспехите си без да се опитат да се вгледат в себе си и потърсят причината там. Говоря принципно, като една причина защо хората се затвориха в много случаи и се съмняват като има такива публични апели за помощ. Не, че няма добрина, но тя е малко потъпкана от фалша и лицемерието наоколо.
Извинявам се, че не е по темата за ковид-19.

# 8 755
Генетичните проучвания показват, че по-голяма част от коронавируса в Ню Йорк е дошъл от Европа, а не от Азия.

https://www.nytimes.com/2020/04/08/science/new-york-coronavirus- … rope-genomes.html

Значи светът успя да се опази от Китай, включително и ние. Но не успяхме да се опазим от Западна Евпопа.

А в Западна Европа от къде е дошъл? Да не забравяме от къде е тръгнал вируса - от Китай и мокрите им пазари, липсата на хигиена и елементарна култура. Да си го кажем, както е. Китайските туристи го разнесоха по света, както и САРС преди няколко години.

# 8 756
Еее как защо. Натягаме се за Еврозоната, за нови пари от европейски фондове, за нов мандат..

Но, и Фенрис е безкрайно права. Лично познавам такива, които още си плямпат за свободите и колко са здрави и как леко се карал вирусът, както и познавам такива, които се разболяха и съвсем друга картина споделят.

Така че, не искам трупове, не искам пикове, да си продължат мерките до когато трябва, но честно казано ми се иска ей тия без маските да изпитат на собствен гръб колко са безотговорни. Защото липса на информация няма.

# 8 757
Въпреки че не съм съгласна с доста от постовете на Франсоаз,бих казала,че твърдението й е вярно.Много е важно как се представя информацията.Едно нещо може да предизвика различни реакции  в човек от начина,по което е съобщено.Тя много точно написа как би се обяснило,без да се всява паника.Има разлика между"нещо с невиждана ярост,Ад,чували и хладилни камиони за трупове" и " непознат за човечеството вирус,който е с голяма степен на заразност и все още неопределен процент смъртоност.Прилагаме превантивни мерки с цел забавяне на вълната на заболелите,създаване на ваксина,доказване на метод на лечение и опознаване на самия вирус".Видя се вече,че имаме две крайности в настроението на хората.Но с тези изказвания не виждам улиците да са опустели.Няма ефект от така нареченото "сплашване".

# 8 758
  • В.Търново
Знам, че има скептично настроени. Аз обаче гледах едно предаване с един американски астролог при Гала. Изненада ме, доста неща се оказаха верни за тази година.
Последното, което каза е че 27.04 е важна дата за България. Ще видим. Аз вече на никой не вярвам. Нито на светила, нито на политици.

Кой е тоя дето е познал за вируса.
Гал Сасон.Нещо такова му беше името.И друг път е гостувал.Чак да познае...беше казал, че света влиза в труден период.

# 8 759
  • Ispania
Добро утро .
Според графиката в сайта, Испания отново е на първо място починали по милион жители 😞.
Сайта е на една от най-гледаните телевизии. (С искам да кажа че не е фейк)
Въпреки че заразата е намалена от почти 20-30% на ден(на милион), до 2 % вчера 👏.

https://www.antena3.com/noticias/sociedad/espana-vuelve-a-ser-el … 450001eda288.html

Общи условия

Активация на акаунт