COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 510 967
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 805
И доставчиците и тези от Спиди, Еконт и т.н на касите, преди малко беше опашка от над 10 човека в нашето Спиди.

# 8 806
  • София
Скрит текст:
Генетичните проучвания показват, че по-голяма част от коронавируса в Ню Йорк е дошъл от Европа, а не от Азия.

https://www.nytimes.com/2020/04/08/science/new-york-coronavirus- … rope-genomes.html

Значи светът успя да се опази от Китай, включително и ние. Но не успяхме да се опазим от Западна Евпопа.

А в Западна Европа от къде е дошъл? Да не забравяме от къде е тръгнал вируса - от Китай и мокрите им пазари, липсата на хигиена и елементарна култура. Да си го кажем, както е. Китайските туристи го разнесоха по света, както и САРС преди няколко години.

Аз пак да си кажа казванката:
Вирусът не е дошъл от пазарите в Китай - дошъл е от военните лаборатории в Ухан, построени с помощта на французите. ЗАЩОТО този вирус не е само от прилеп, а е смес от два вируса - има доста статии по темата в мрежата, който иска, да чете и да се просвети. Шизофреничната паническа реакция на китайските власти в Ухан и областта, след като изпуснаха вируса, абсолютно доказва тази теза. Уплашили са се яко и въведоха драконовски мерки, защото не знаеха какво ще се случи.

Китайците съвсем не са толкова супер-дупер, колкото някои ги мислят - краднат ноу-хау на производства, нямат изобретения, нямат никаква визия - имат комунизъм, цензура и използване на човешки труд за жълти стотинки.

Така че, след цялата тази какофония трябва да се проведе задълбочено проучване за това какви точно ги вършат китайците и да бъдат наказани с въвеждане на медицински визи, репарации за пострадалите и изтегляне на производствата от там!
С помощта на французите, казвате.
А французите защо допреди 3 седмици смятаха, че е обикновен грип и не взимаха мерки??

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:15 от Не се сърди, човече

# 8 807
Аз не мога да си обясня защо ген.Мутафчийски тази сутрин неглижира въпроса за връзката между кръвните групи и потенциалната вероятност за зараза, който му зададоха и отговори нещо от типа "Не се прави проучване за кръвната група на заразените, нито каква зодия са" (цитатът ми не е точен, но е близък до това, което той каза)
Мен наистина ме вълнува има ли зависимост между кръвната група и потенциалния риск от зараза и успях да намеря нужната ми информация, има направени проучвания в три болници в Китай, едната от които е в Ухан.

# 8 808
Много добро информативно интервю.. можете да си пуснете автоматичен превод на субтитрите..

# 8 809
Фалшиво положителен парадокс :
https://en.wikipedia.org/wiki/Base_rate_fallacy

# 8 810
  • Bulgaria
Аз не мога да си обясня защо ген.Мутафчийски тази сутрин неглижира въпроса за връзката между кръвните групи и потенциалната вероятност за зараза, който му зададоха и отговори нещо от типа "Не се прави проучване за кръвната група на заразените, нито каква зодия са" (цитатът ми не е точен, но е близък до това, което той каза)
Мен наистина ме вълнува има ли зависимост между кръвната група и потенциалния риск от зараза и успях да намеря нужната ми информация, има направени проучвания в три болници в Китай, едната от които е в Ухан.

Ако наистина има някаква връзка, то тя не е в наша полза. Тъй като те тиражира, че А е най-засегната кръвна група, а в България това е най-масовата.

# 8 811
Ужасът в New York от първо лице:
http://skandalno.net/%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8% … 0%B8%D0%B4-184040

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:05 от Maria 56

# 8 812
  • В планината / На морето

https://www.krone.at/2135871

Австрия разхлабва от днес карантината . Отварят 14.300  нехранителни супермаркета.
Отварят се Строителните маркети, Цветарските маркети,
Златарите и Заложните къщи.
В магазините влиза само този , който има количка, защого трябва да има по 20 квадранти метра на купувач.
Маски са задължителни в затворени пространства, както и отстоянието един от друг.
Навън - само отстоянието и разходки само по 2-ма, ако са от едно домакинство.
Обществените паркове остават затворени.
Глобата за неносене на маска е 25 евро, а за неспазване на дистанцията - 50 Евро, събрани веднага .
От маските са освободени само деца под 6 години, навършени.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:09 от РичиРич

# 8 813
Скрит текст:

Генетичните проучвания показват, че по-голяма част от коронавируса в Ню Йорк е дошъл от Европа, а не от Азия.

https://www.nytimes.com/2020/04/08/science/new-york-coronavirus- … rope-genomes.html

Значи светът успя да се опази от Китай, включително и ние. Но не успяхме да се опазим от Западна Евпопа.

А в Западна Европа от къде е дошъл? Да не забравяме от къде е тръгнал вируса - от Китай и мокрите им пазари, липсата на хигиена и елементарна култура. Да си го кажем, както е. Китайските туристи го разнесоха по света, както и САРС преди няколко години.

Аз пак да си кажа казванката:
Вирусът не е дошъл от пазарите в Китай - дошъл е от военните лаборатории в Ухан, построени с помощта на французите. ЗАЩОТО този вирус не е само от прилеп, а е смес от два вируса - има доста статии по темата в мрежата, който иска, да чете и да се просвети. Шизофреничната паническа реакция на китайските власти в Ухан и областта, след като изпуснаха вируса, абсолютно доказва тази теза. Уплашили са се яко и въведоха драконовски мерки, защото не знаеха какво ще се случи.

Китайците съвсем не са толкова супер-дупер, колкото някои ги мислят - краднат ноу-хау на производства, нямат изобретения, нямат никаква визия - имат комунизъм, цензура и използване на човешки труд за жълти стотинки.

Така че, след цялата тази какофония трябва да се проведе задълбочено проучване за това какви точно ги вършат китайците и да бъдат наказани с въвеждане на медицински визи, репарации за пострадалите и изтегляне на производствата от там!
С помощта на французите, казвате.
А французите защо допреди 3 седмици смятаха, че е обикновен грип и не взимаха мерки??

Защото си знаят стоката - наясно са, че китайците са лъвове без зъби и нокти. Смятам, че са знаели и за разработките, които се правят в тези военни лаборатории (чиято шефка е мисля генерал-майор - не съм сигурна за ранга й, и която никъде не може да бъде намерена в момента), но разбира се, това са само предположения и истината трудно ще я научим. Въпреки, че надеждата ми е в Тръмп, който не се страхува от никого. Но, политиката си е политика, та ще видим какво ще се случи, интересни времена предстоят, наистина.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 12:13 от DeltaAzimut

# 8 814
Моля, някой да ми припомни, колко доказани с КВ има в област Силистра? Гледам в приложението, там доста хора са се регистрирали с по някой симптом, а не си спомням реално да има открити.

# 8 815
Все пак това е по добрата вероятност. Щом е човешко дело има начин да му се противодейства. Той не е създаден от раз. През етапите на създаване трябва да е било видимо как се държи, какво го активира повече и какво го прави по слаб и уязвим.

# 8 816
Моля, някой да ми припомни, колко доказани с КВ има в област Силистра? Гледам в приложението, там доста хора са се регистрирали с по някой симптом, а не си спомням реално да има открити.
Потвърдени 2
Активни 2

# 8 817
Мисля,че бяха двама.Дано да не те подвеждам.

# 8 818

2- ма, семейство, мъжът е англ., на село живеят.

# 8 819
  • Варна
Ако измислят начин да няма масово заразяване на Великден може и да дочакаме 14ти Май в кръчмата.

Но не само супермаркетите са проблем. А църквите.
И аз искам да отворят кръчмите, защото взимам наем от ресторант, обаче според мен това няма да стане на 14 май. Заведенията ще са едно от последните обекти които ще отворят поетапно.
Въпреки че наистина няма логика, ако в заведение би се случило масово заразяване, то и в Кауфланд,, СБА, и Лидъл би трябвало да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт