COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 865
Здравейте. Наблюдавам, че не всички хора спазват забраните. За чий е тая заповед на министъра? Няма да се учудя ако ни удължат карантината не до май, а до юни.

И то заради ей тея със свободиите, които не можело да не си извеждат децата, имунитетът щял да им падне ако си дишат чист въздух от балкона, а не по Витошка, маските им били неудобни.

# 8 866
В малка болница в Цват се лекуваше шофьорът на автобуса, който се зарази от корейски поклонници - първият тежък случай на коронавирус в Израел.

„Лечебното заведение е под наше методическо ръководство. На няколко пъти пациентът беше на границата със смъртта. Колеги от Китай и от САЩ ни посъветваха за определени лекарства, но нямаше резултат. Тогава решихме да изпробваме лекарство, създадено от израелските ветеринари точно за лечение на коронавирус, но при животни. Все още няма лиценз за неговото прилагане за хора. Много неща трябва да се проверят - дозировките, страничните ефекти. Имаме още две лекарства, които в момента се изследват. Шофьорът вече е оздравял и е изписан. В друга малка болница - в Бейт Шемеш, едно от местата с най-много заразени в Израел, заради  утрарелигиозните ортодоксални, които имат особено големи семейства с по 10 и повече деца, се изпробва друго израелско лекарство. Създадено е за борба с нилската треска, но се надяваме да е ефикасно и срещу коронавирус“, разказва Мейтал Шнайдерман.

https://www.bnr.bg/post/101258575

Много интересно, но израелците в областта на медицината са от друга вселена.

# 8 867
  • Другата България
Понеже математиката не ми е силна страна, искам да се допитам до математиците в темата.
Една задачка с понижена трудност за някои искам да задам.
Имаме кошница с плодове, всякакви плодове-ябълки, круши, банани, сливи, праскови, киви, дюля, ягоди-каквото се сетиш.
Общият им брой, на всички плодове, е ....500.
От тях ябълките са 120. Всички ябълки. От всички 120 ябълки гнили са 40. Как да изчисля процента на само гнилите ябълки? От общият брой на всички плодове, или от общия брой на всички ябълки?
Едитвам, защото съфорумка ме насочи, че не съм била съвсем коректна: как да изчисля процента на гнилите ябълки сред ябълките, не сред плодовете общо?

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 17:15 от Merri_An

# 8 868
Според мен в Банско трябва да се започне от продавачите в магазини и будки, целия хотелски персонал, сервитьори по заведенията. Чудя се по колко туриста среща един общински работник на ден? И колко един сервитьор в ресторант

# 8 869
Мери, зависи какво искаш да изчислиш. Делът на гнилите ябълки сред ябълките или сред плодовете Grinning

# 8 870
https://www.facebook.com/groups/500138280669319/permalink/518244698858677/
Интересни разкрития прави този лабораторен лекар пред Валя Ахчиева (поне на нея ми прилича)
Интервюто е тъжно. Не че няма истини в него, но е тъжно.
Традиционно, журналистката е просто за съжаление... какъв език, какви "въпроси", каква пошлост.
Това остана от България, за съжаление... и все по-малко ще остава.

# 8 871
На фона на ИП, масовата паника, новините за чували за трупове и морги, наистина ли тихомълком са вдигнали акцизите? Някой срещал ли е такава информация официално?

# 8 872
  • Bulgaria
Едва ли ще изкараме до юни, юли, то на хората от сега яко им е писнало. А и щом има вероятност да отворят парковете след Великден. Най-вероятно ще се отпускат поетапно мерките. В другите държави са в ИП до края на април, началото на май, така че сценария лятото да сме така на мен лично ми се вижда малко вероятен.

Другите държави не са ни никакъв критерий. Те, за да отпускат мерките, са ги затягали и то доста сериозно. Те са на съвсем друг етап от разпространението на вируса от нас. Ние в момента сме в началото, никой не го интересува дали на някой му е писнало или не. Единственото важно в случая е какво се случва с вируса на нашата територия и оттам ще се решава какви мерки ще се приедприемат. Имам чувство, че България е единствената държава, на която населението се опитва да диктува правилата. Да не мислите, че на другите им е много яко, че са ги заключили по 60 часа в домовете?

# 8 873
Едва ли ще изкараме до юни, юли, то на хората от сега яко им е писнало. А и щом има вероятност да отворят парковете след Великден. Най-вероятно ще се отпускат поетапно мерките. В другите държави са в ИП до края на април, началото на май, така че сценария лятото да сме така на мен лично ми се вижда малко вероятен.
Аз все още си мисля че ще има продължение до Юни. Сега го удължиха без реално да има рязко повишение на заболелите, като официални изнесени данни поне. Щаба какви данни има, може и друго да виждат.

# 8 874
  • Другата България
Мери, зависи какво искаш да изчислиш. Делът на гнилите ябълки сред ябълките или сред плодовете Grinning
Говорим за ябълки.
Сред ябълките, естествено.

# 8 875
Единственото важно в случая е какво се случва с вируса на нашата територия и оттам ще се решава какви мерки ще се приедприемат.

Никой не знае какво се случва с вируса на нашата територия. Аз викам, че вече е минал и заминал и това му е опашката.

# 8 876
Скрит текст:

Другите държави не са ни никакъв критерий. Те, за да отпускат мерките, са ги затягали и то доста сериозно. Те са на съвсем друг етап от разпространението на вируса от нас. Ние в момента сме в началото, никой не го интересува дали на някой му е писнало или не. Единственото важно в случая е какво се случва с вируса на нашата територия и оттам ще се решава какви мерки ще се приедприемат. Имам чувство, че България е единствената държава, на която населението се опитва да диктува правилата. Да не мислите, че на другите им е много яко, че са ги заключили по 60 часа в домовете?

Защо да сме в началото на вируса? В Италия пикът настъпи малко повече от месец от началото на появата на вируса въобще, а ние сме в извънредно положение един месец до момента. Наистина не схващам защо уж сме го хванали навреме, пък сме в началото.

# 8 877
На фона на ИП, масовата паника, новините за чували за трупове и морги, наистина ли тихомълком са вдигнали акцизите? Някой срещал ли е такава информация официално?
Не е ли по-лесно сами да си видите държавен вестник какви промени са въведени от колкото да питате другите виждали ли са държавен вестник или целта е да започваме слухове?

# 8 878
Единственото важно в случая е какво се случва с вируса на нашата територия и оттам ще се решава какви мерки ще се приедприемат.

Никой не знае какво се случва с вируса на нашата територия. Аз викам, че вече е минал и заминал и това му е опашката.

Не бързай. Предстоят ни 2 големи празника с потенциално масово предаване и заразяване: Великден и 1ви и 6ти Май. Ако мрънкачите (които излизат без маски и не спазват разстояние) си седнат на Дто до 13ти Май, ще потриваме ръчички за кръчмета и молове. Но ако мрънкачите не се спрат, защото видиш ли, те имали права и свободи, може и да повторим качването нагоре на кривата. И тогава няма да казвам ние ще сме си виновни, щото аз си стоя вкъщи и като изляза съм с маска, ръкавици и спазвам дистанция, те ще са.

# 8 879
  • Бургас
Според мен в Банско трябва да се започне от продавачите в магазини и будки, целия хотелски персонал, сервитьори по заведенията. Чудя се по колко туриста среща един общински работник на ден? И колко един сервитьор в ресторант
Повечето сервитьори, готвачи, ски учители и др. вероятно отдавна са се прибрали по родните си места.
Т.е. в Банско ще тестват само местните, които може би не са имали сериозен контакт с болните туристи.

Общи условия

Активация на акаунт