COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 506 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 060
Абе аз да питам...от къде Пеевски взима и дарява тия тестове???  Последно 1000бр е дарил на старозагорско село.А държавата не може да закупи?

И аз съм се чудила. Сигурно има черна борса и за това.
Не вярвам нашите да не купуват на пук, понеже това е нещото, за което най-много ги критикуваме.

# 9 061
Скрит текст:
Скрит текст:
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
И какво ги топли починалите, как ги води статистиката?
 Идеята е дали сам по себе си вирусът е толкова смъртоносен

Защо гледате този резултата като процент на смъртност! Това са затворени случаи, а има още 1 365 777 активни случая, те как се съотнасят!

Чака се резултат.. и те ще приключат по един или друг начин. Дори и всички те да оздравеят (което разбира се няма да се случи), процентът ще бъде около 6.. дори и да има поне още 2 млн. неоткрити, процентът няма да е под 3
Между 6% и 20% има разлика, мисля. Blush

Каквото е разпределението при 500 000 човека, такова ще бъде и при 2 000 000
500 000 е предостатъчно голяма извадка.

Споко.. нашите 700 случая са капка в морето от 2 000 000.
Картината може да бъде много по-различна.

# 9 062
Dreamer*Everywhere, нещо не те разбирам.
Какво трябва повече да направим за българите в чужбина.
Прибрахме всички, които пожелаха.
Дори продължаваме да прибираме гледам и към днешна дата от всички точки по света.
Коя страна го направи? От какво не си доволна от нас тук?
При това много по-развити страни не направиха за своите граждани такъв жест. При това при затворени граници.
Какво ме питаш и какво ти е разочарованието от нас?

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 23:17 от Анонимен

# 9 063
  • Пловдив
Абе аз да питам...от къде Пеевски взима и дарява тия тестове???  Последно 1000бр е дарил на старозагорско село.А държавата не може да закупи?

нямам идея, ама да го афишират като топ новина е нелепо! Месия ли се мъчи да се изкара...?
А другите се вайкат от де да намерят тестове...цирк.

# 9 064
Е колко пъти да ги давам тези статистики? Вече ми става неудобно, ще почнат мнения, че работя за сайта.
https://www.euromomo.eu/outputs/zscore_country15.html
А дали ще те затрудни да цъкнеш на съседния таб 65+, където е високата смъртност и този статистически факт не е тайна, нищо че според теб е маловажен.
Цъкнал съм на всички. Радвам се, че и ти.
Предполагам вече виждаш, че картинката не се различава много от други години в които е имало висока смъртност.

# 9 065
Това значи спешно да се пренасочат субсидии за градинарство и овощарство, програми за изграждане на оранжерии и за модернизиране на производатвото, предприятия за замразяване и бази за съхранение и пр.
Дали ще ни разрешат от Европа, кой ще им бере аспержите, ако тук се развие наистина силно този сектор и се търсят сезонни работници?

# 9 066
Скрит текст:
Абе аз да питам...от къде Пеевски взима и дарява тия тестове???  Последно 1000бр е дарил на старозагорско село.А държавата не може да закупи?

нямам идея, ама да го афишират като топ новина е нелепо! Месия ли се мъчи да се изкара...?
А другите се вайкат от де да намерят тестове...цирк.

Този не мисля, че някога ще успее да се реабилитира. Хората не пасат трева и не вярват във внезапния катарзис.

# 9 067
Това значи спешно да се пренасочат субсидии за градинарство и овощарство, програми за изграждане на оранжерии и за модернизиране на производатвото, предприятия за замразяване и бази за съхранение и пр.
Дали ще ни разрешат от Европа, кой ще им бере аспержите, ако тук се развие наистина силно този сектор и се търсят сезонни работници?
Хм, но като кажеш А, трябва да кажеш и Б.

# 9 068

Не вярвам нашите да не купуват на пук, понеже това е нещото, за което най-много ги критикуваме.

Не купуват, да, не щат да излезе, че нещата не са хич апокалиптични и ги е страх от хорската реакция (която ще последва, рано или късно).

# 9 069
Психиатриите дали ще имат толкова места, след като приключи всичко?
В Ломбардия са закрити временно психиатрични отделения, за да освободят леглата за ковид болни. Информация от първа ръка, близкият ми кръг са лекари.
Ето, ако друга статистика не ви плаши, плашете се от това. Simple Smile)))

# 9 070
Изявление на

Billa, dm, Kaufland, Lidl, ProMarket, T MARKET, Аванти и Фантастико

по повод приетото Постановление на Министерския съвет за осигуряване на основни групи храни, произведени на територията на Република България
https://nova.bg/news/view/2020/04/14/285014/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D … 0%BE%D0%BA%D0%B8/

# 9 071
Скрит текст:

Не купуват, да, не щат да излезе, че нещата не са хич апокалиптични и ги е страх от хорската реакция (която ще последва, рано или късно).

Ама ти какво очакваш да излезе при повече тестване, от това което се знае до момента?
Естествено, че не са апокалиптични нещата, нали затова са мерките.
Ползата ще е да се установяват по-бързо болните, а оттам и всичко да приключи по-бързо.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 19:25 от Анонимен

# 9 072
fanfanito,
Аз не съм чула държава да е затворила границите си за свои граждани. Дори САЩ и Китай приемат свои граждани. Немците също си прибраха, където можаха, гражданите - Мароко, Нова Зеландия и т.н.

# 9 073
Италия днес
+ 2 972 нови случаи
+ 602 починали

# 9 074
Сингапур нещо върви на горе, защо така, нали държаха нещата под контрол уж. Не е добре това.

Общи условия

Активация на акаунт