COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 865
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 300
Друг е въпросът, ако бедният слой измре, кой ще работи нископлатените работи.... Ама и за това "не трябва" да се страхуваме - все пак нашите "прабългари" са корави - не умират лесно.... Confused
Ще си създадат нов, спокойно. Blush

Прави впечатление, че затварянето на населено място, в случая с.Паничерево е едва ли не някакъв произвол. От изказванията и въпросите мисля, че много хора, нямат представа за какво население иде реч. Само една цифра - 500 човека е един род, който има структура и правила непонятни за много от нас, а родовете са няколко.
Правилни или не, като цяло мерките са си много адекватни и не са чак толкова консервативни и тежки, както се опитват много хора да ги представят.

# 9 301
И какво сега, изведнъж 40 нови!
Не очаквах да каже, че тези са горещите точки.
Сега какво се оказа, че от новите софийски случаи, повечето са там ли?
Да, явно маалата е пламнала.

# 9 302
  • София
Без да смущавам расистите в темата, но отдавна си мисля, че никой не обръща внимание на сметоизвозването. Служителите на фирмите са основно цигани и са без грам предпазни средства. Нормално е дори само по тази линия да пламнат махалите.

# 9 303
  • София
То се очакваше, нищо че премълчаваха досега. Да правят каквото трябва да удържат положението там! Тук не става въпрос кой кой е, кой е кварталът, а да се изолира огнището. За мен е без значение дали е най-бедният или най0скъпият квартал, щом има огнище. По тези причини съм напълно ок с ограниченията, дори затова смятам, че трябва да са още по-сериозни, не можем да си позволим столицата да пламне, тук има два милиона почти народ, цялата област и Перник работят тук, също и администрация и всичко е тук. София е с такова разположение и функция, дори географски и откъм пътни артерии, че е като центъра на една паяжина - всичко живо минава оттук. Ако се ограничат огнищата в София, също и София като основно огнище, и за останалата част от страната ще е добре. Да тестват, да  слагат КПП-та, но да спасяват положението!

# 9 304
Ти да видиш...
Дойдоха отнякъде дарени тестове и започнаха да изследват и съответно да намират нови случаи.

Това добре, но се надявам да се закупят някакви все пак.

# 9 305
  • София
Без да смущавам расистите в темата, но отдавна си мисля, че никой не обръща внимание на сметоизвозването. Служителите на фирмите са основно цигани и са без грам предпазни средства. Нормално е дори само по тази линия да пламнат махалите.
Преди няколко дена косиха тревата пред блока - над 10 човека, никой не беше с маска. Столична община нали е работодател. Защо не следи тези неща?

# 9 306
Не виждам нещо успокояващо, че в махалите има огнища. Точно тези квартали са трудни са контрол

# 9 307
2 000 000 заболели удари статистиката.

# 9 308
Ти да видиш...
Дойдоха отнякъде дарени тестове и започнаха да изследват и съответно да намират нови случаи.

Да се отбележи, че обявената бройка излекувани е завишена в сравнение ежедневната до момента .

# 9 309
  • София
Спасибабаси,
Тези неща не ги е измислил ББ, те са основни при овладяване на огнища. То затова се казва огнище - защото е като пожар. Когато има пожар, гледаш да ограничиш и да изолираш огнището, за да не пламне цялата гора. Достатъчно е човек да има поне малко здрав разум, за да го вдене, а не да се прави на интересен. Ако щеш най-егоистично гледам, защото съм в София. Не зная ти къде си, но на мен ми пука и за собствената ми кожа, защото си имам една и хич не ми се занимава с дребни игрички, когато има сериозен проблем. Действа се по целесъобразност, а в момента целта е справяне с огнищата, които вече имаме.

# 9 310
САЩ официално спира финансирането на СЗО

https://www.dnes.bg/usa/2020/04/15/trymp-obiavi-spira-finansiran … a-na-sasht.446089

Този път съм съгласна с Тръмп. СЗО действаше много неадекватно. И докато в началото квичеше, че е дискриминация да не се допускат китайски граждани в държавите, където още нямаше ковид, сега мълчи като гъ* , когато Китай не допускат чужденци на територията си. Държаха се много избирателно с отделните държави, като в същото време, освен, че обявиха пандемия, нищо друго не направиха.

# 9 311

Залагам на обратното, върнали се от чужбина и неспазващи карантината индивиди разнасят заразата.
Отделно изначалната липса на тестване, включително и непроследяване на контактните, карантиниране и каквото трябва...един е достатъчен, за да пламне цяла махала.

# 9 312
Скрит текст:
Ти да видиш...

Да, ще закупят, но друг път. Нещата отиват натам, че всеки ще бъде/се тества, като си заплати "услугата".

# 9 313

https://www.dnes.bg/usa/2020/04/15/trymp-obiavi-spira-finansiran … a-na-sasht.446089

Този път съм съгласна с Тръмп. СЗО действаше много неадекватно. И докато в началото квичеше, че е дискриминация да не се допускат китайски граждани в държавите, където още нямаше ковид, сега мълчи като гъ* , когато Китай не допускат чужденци на територията си. Държаха се много избирателно с отделните държави, като в същото време, освен, че обявиха пандемия, нищо друго не направиха.

Да, и аз този път съм съгласна с него. Скандално е това да не се изолира Китай. Като че СЗО обслужват китайските интереси и резултатът се вижда. Няма нужда от тромава админиострация и бюрокрация, която нищо не прави.

# 9 314

Да, и аз този път съм съгласна с него. Скандално е това да не се изолира Китай. Като че СЗО обслужват китайските интереси и резултатът се вижда. Няма нужда от тромава админиострация и бюрокрация, която нищо не прави.
СЗО в подкрепа отварянето на "мокрите пазари" в Китай. Misc Bomb

Общи условия

Активация на акаунт