COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 315
Не виждам нещо успокояващо, че в махалите има огнища. Точно тези квартали са трудни са контрол
И какво? Нали точно ти обясняваше как всичко е преувеличено и тия мерки са само за да ни тормозят. Или сега, като видяхте как са нещата в махалата, където карантина няма, сменихте плочата.

# 9 316
Чешкото правителство е изготвило седем седмичен план за възстановяване на икономиката.
20 април отварят малките магазини
11 май големите магазини
8 юни ресторанти и молове
частично отваряне на училища за изпити
септември нормална учебна година
https://nova.bg/news/view/2020/04/15/285082/%D1%87%D0%B5%D1%85%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Ще видим нашия план какъв ще е. И да е динамичен, и стъпки назад да има, да има някакъв план просто.

# 9 317
Без да смущавам расистите в темата, но отдавна си мисля, че никой не обръща внимание на сметоизвозването. Служителите на фирмите са основно цигани и са без грам предпазни средства. Нормално е дори само по тази линия да пламнат махалите.

Не само сметоизвозването. И чистачките по улиците, и поддържащите парковете. Изобщо всички цигани на работа в общината.

# 9 318
САЩ официално спира финансирането на СЗО

https://www.dnes.bg/usa/2020/04/15/trymp-obiavi-spira-finansiran … a-na-sasht.446089

Този път съм съгласна с Тръмп. СЗО действаше много неадекватно. И докато в началото квичеше, че е дискриминация да не се допускат китайски граждани в държавите, където още нямаше ковид, сега мълчи като гъ* , когато Китай не допускат чужденци на територията си. Държаха се много избирателно с отделните държави, като в същото време, освен, че обявиха пандемия, нищо друго не направиха.

Да, и аз този път съм съгласна с него. Скандално е това да не се изолира Китай. Като че СЗО обслужват китайските интереси и резултатът се вижда. Няма нужда от тромава админиострация и бюрокрация, която нищо не прави.
А на 14 януари СЗО туитват , че вирусът не се предава от човек на човек .

# 9 319
Скрит текст:
Ти да видиш...
Дойдоха отнякъде дарени тестове и започнаха да изследват и съответно да намират нови случаи.

Това добре, но се надявам да се закупят някакви все пак.
Да, ще закупят, но друг път. Нещата отиват натам, че всеки ще бъде/се тества, като си заплати "услугата".
Съжалявам - аз и моето семейство нямаме излишни пари да се тестваме. Предпочитаме да си купим храна с оставащите ни пари. Аз тестове не ям.

# 9 320
Направи ми впечатление, че Мутафчийски избягваше да отговаря на въпроси, които ясно ще изложат, че махалите са проблем, но днес си го каза в прав текст. Какъвто и филантроп да се представя, понеже така трябва, вече си го каза индиректно, че проблем са... мургавите.
 При нас хората, които извозват боклука са с маски,поне тези, които аз видях. И то отпреди да станат задължителни.

# 9 321
Д-р Тедрос за съжаление, възприе подобен тон защото съвместната работа с Китай никога не е вървяла гладко, криеха информация, не допускаха експерти и т.н. И може би се надяваше, че потупвайки Китай леко по рамото ще си направи по-лесна работата с тях
Спирането на финансирането точно в момента не води до нищо и е само защото маса световни лидери сгафиха доста и сега се опитват да захвърлят нанякъде вината. И друга аналогия бих дала, но няма...

# 9 322
Чешкото правителство е изготвило седем седмичен план за възстановяване на икономиката.
11 май големите магазини
https://nova.bg/news/view/2020/04/15/285082/%D1%87%D0%B5%D1%85%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/

Ще видим нашия план какъв ще е. И да е динамичен, и стъпки назад да има, да има някакъв план просто.
Чу се днес "След Великден се очаква разхлабване на мерките. Постепенно болниците ще се върнат към обичайния си режим на работа. Здравното министерство вече съставя план за възобновяване на плановите операции, женските и детските консултации, както и имунизациите."
Чу се и онзи ден "пикът ще е около 24 април"
Толкоз за мерките ни..

# 9 323
Или сега, като видяхте как са нещата в махалата, където карантина няма, сменихте плочата.

Да ни заключат всички по къщите, докато болните се разхождат и сеят зараза, защото държавата не тества и не прекъсва веригите и не карантинира онези, които трябва, така ли?

# 9 324
Цитат
Tesla,благодаря за изчерпателния анализ.Виждам,че си ме цитирал.Написах какво каза Кунчев.В различни сайтове процентите варират между 3,7% и 8%.Аз не твърдя,че сме на крачка от постигане на стаден имунитет.Просто казвам,че процента на смъртност,изчислен в момента на база заразени,не е действителен.Има хора,които са прекарали вируса без да разберат.
И аз казвам същото, но като го разиграх тоя сценарий със сурови цифри ясно се вижда как вируса е проблем за държавата дори и с ниска смъртност ала Банско. А в сценария пропуснах нещо много важно, освен какво ще стане ако сценарият Банско се повтори в цялата държава, а именно за отрицателно време 1754 починали или колкото бяха и че тогава тепърва ще започваме а ще ни се иска да сме свършили, защото само си представете какво ще обсъждаме тука в темата ако статистиката набъбне за отрицателно време до 1754 (в момента са 35.) А когато стигнат до 1754 нещата тепърва ще започват а на нас вече ще ни изглеждат като апокалипсис защото тогава ще имаме смъртност на глава от населението каквато в момента малко държави имат и каквато е имала плашилото Италия по време на камионите с трупове. И всичкото това в сценария не влиза в никакво противоречие с ниската смъртност и че за отделният индивид вируса не е никакъв проблем, е разбира се ако е до определена възраст. А това което пропуснах е процента хора имащи нужда от лечение в болница, които при разиграният сценарий са много по голям процент от ниският смъртност. Което ще срути зравната с-ма и тогава идва ада, и това на фона че тоя вирус не е никакъв проблем за индивида. Сякаш е създаден да руши икономики без да е голяма заплаха за отделният индивид.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:13 от Анонимен

# 9 325
Без да смущавам расистите в темата, но отдавна си мисля, че никой не обръща внимание на сметоизвозването. Служителите на фирмите са основно цигани и са без грам предпазни средства. Нормално е дори само по тази линия да пламнат махалите.
Не е проблем какво работят ромите, а традициите им да не спазват дистанция на битово ниво.
Не изпълняват  стриктно карантина новозавърнали се.
Не само  в чистота, навсякъде са нужни като работници, докато дойде на масата храната.

Другата глупост дето я вършат, че се страхуват и  се крият едни други.
Мерките с гонене и затваряне са правилни, колкото и да се опитват някои да го избиват на права.

Ние също не сме по различни се доказа, купища жалби против маски, бутане по супермаркети, жалване за пейките.

# 9 326
  • София
11 май големите магазини

Чу се днес "След Великден се очаква разхлабване на мерките. Постепенно болниците ще се върнат към обичайния си режим на работа. Здравното министерство вече съставя план за възобновяване на плановите операции, женските и детските консултации, както и имунизациите."
Толкоз за мерките ни..
И от 21 април  пускат нормално градският транспорт и започва поетапно връщане на зоните в София ..... тоест ще ни стимулират да се нагъчкаме в метрото

# 9 327
Не виждам нещо успокояващо, че в махалите има огнища. Точно тези квартали са трудни са контрол
И какво? Нали точно ти обясняваше как всичко е преувеличено и тия мерки са само за да ни тормозят. Или сега, като видяхте как са нещата в махалата, където карантина няма, сменихте плочата.
никъде не съм твърдяла това. А ти как си разбрала моите постове и ги интерпретираш тук е друг въпрос.

# 9 328
Или сега, като видяхте как са нещата в махалата, където карантина няма, сменихте плочата.

Да ни заключат всички по къщите, докато болните се разхождат и сеят зараза, защото държавата не тества и не прекъсва веригите и не карантинира онези, които трябва, така ли?
Така излиза.
 Омръзна ми да бъда отговорен гражданин, добре интегриращ се във всякакви ситуации и условия, спазващ закони и правила, проявяващ разбиране и съвест. Започвам да се чувствам като магаре, което непрекъснато му увеличават товара и от никъде взорът надежда не види .  Blush
Казах си го.Weary

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:25 от Mama_Nana

# 9 329
11 май големите магазини

Толкоз за мерките ни..
И от 21 април  пускат нормално градският транспорт и започва поетапно връщане на зоните в София ..... тоест ще ни стимулират да се нагъчкаме в метрото
А междувременно #останетесивкъщи.. ?!?

Общи условия

Активация на акаунт