COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 781
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 510
След пропадналия опит на в.ахчиева да дискредитира невролозите с мозъчните койлове никакъв капацитет и пример за журналистика не ми е.
(и в крайна сметка се опита да излезе от ситуацията, че е била подведена)
Това не значи, че за нищо не е права.

# 9 511
Ееее разгеле, най-сетне ще им дойде акъла в главата. Ще дойдат пак на мнението на Мангъров за масовото тестване, ама малко време се иска.

...

Опитът показва, че едно е какво можеш, друго какво знаеш, трето какво казваш и чак четвърто и пето какво правиш. Имам предвид щаба, разбира се. Не бъдете толкова първосигнални... Wink

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 16:55 от bobby_me

# 9 512
  • София
Ще го напиша отново - всички положителни PCR тестове от частни лаборатории задължително се пращат за потвърждение в рефетентна лаборатория. Няма забавяне в това въобще. За РЗИ и твърдението, че не вдигат, от моя опит мога да кажа, че вдигат веднага (наложи се да звънна в понеделник) и освен, че вдигнаха веднага, ме и пренасочиха към дежурен епидемиолог, който също вдигна веднага

Мога да ти дам 3 примера за сблъсъка с РЗИ София и тяхната реакция

1. Положителен тест в частна лаборатория. Звънят от лабораторията на телефон, предназначен за лекари само - никой не вдига, звънят след 20 минути, след 1 час, на 3-ия час вдига някой и затваря. Човекът отива на място. Не знам какво се е случило

2. Бивша санитарка от столична болница проявява симптоми. Оказва се, че нейн познат е болен, а тя е имала продължителен контакт с него. Звъни на РЗИ - казват й да си гледа работата, няма да я изследват. Дъщеря й звъни и се кара, обяснява, че майка й има симптоми - температура, задуха. От РЗИ й вдигат скандал. Жената се обажда на бивши свои колеги, с връзки и без РЗИ я изследват. Оказва се положителна. Приета е в болница.

3. Момче без личен лекар отива в столично ДКЦ със симптоми. Снимат го и на снимката излиза двойна пневмония. Момчето се е прибрало от Франция, така че подозренията са за ковид. Звънят в РЗИ - никой не вдига. Звънят пак - същото. Звънят трети път - нищо. Момчето се вдига, взема градския транспорт и заминава за Пирогов. Приемат го по спешност.

А да, и да не забравя "съветът" на РЗИ служителка към майка с 9-годишно момиченте, на която съпругът е с ковид - стойте си вкъщи и си горете боклука у дома, за да не излизате навън 14 дни.

Това са напълно истински случаи. Пак казвам у дома си имам лекари, които всеки ден идват с нови и нови истории - техни, на техни колеги, отвратени от РЗИ. Който иска да вярва, който иска - не. Само споделям фактите

# 9 513
  • София
едно е какво мислиш, друго какво знаеш, трето какво казваш и чак четвърто и пето какво правиш.

А може и да тръгнеш нещо да казваш, пък накрая нищо да не кажеш. Като например твоят пост.

# 9 514
Дори и да се направи масово тестване у нас, резултати под 70% с IgG няма да ни позволят да се омешваме смело и да си живеем както преди. А както се видя, ние сме далеч от този процент все още. Но ще  се хванат безсимптомните и ще се отделят, което сега няма как да стане.

# 9 515
Ако всичко за което ни плашат всяка сутрин в 8 часа Генерала и другите двама е вярно, то би трябвало съвсем скоро Ада да слезе по улиците на Беларус. Според нашите доктори, скоро улиците на Минс би трябвало да са заринати от трупове и хладилни камиони да обикалят да прибират умрелите. Да видим какво ще стане в Беларус, без абсолютно никакви мерки.

Цитат
Президентът на Беларус знае рецептата за лечение на инфекцията
Беларуският президент призовава страните от Евразийския икономически съюз (ЕАИС) да не рушат интеграцията помежду си с разединени мерки против епидемията. Убеден е, че разпространението на коронавируса може да се контролира и занапред без загуби за икономиката. В Беларус вече знаем как да лекуваме вируса, заяви държавният глава Александър Лукашенко. Във вторник здравното министерство обаче съобщи, че очаква заболеваемостта да нарасне.

Съобщено бе, че миналата седмица в Минск е пристигнала мисия на Световната здравна организация (СЗО); одобрила е досегашните действия на беларуското здравно министерство за установяване и изолиране на заразените с Ковид-19, но същевременно е призовала властите за по-строги мерки. Според експертите Беларус е навлязла в нов етап от разпространението на коронавируса - той вече не идва отвън, а е плъзнал сред местното население. При това положение СЗО препоръчва по-строги мерки за физическо дистанциране и забрана за масови прояви. Беларуските власти чуха в тези препоръки само онова, което пожелаха - одобрението за действията им. Не става и дума за обявяване на карантина в страната, нито дори да бъдат отменени националното футболно първенство и Парадът на победата на 9 май.

Нещо повече, на съвещание с апарата в понеделник Лукашенко заяви, че в Беларус изобщо няма смъртни случаи, причинени от Ковид-19. "Хората ги е страх. Затова искам да им кажа следното: у нас нито един човек не е умрял от коронавирус. Нито един! Умрели са заради букета от хроничните си заболявания", каза беларуският лидер. Коронавирусът е само "добавка" към тях и създава атмосфера, "в която се развиват хроничните им заболявания". "Ето къде е причината", обясни Александър Лукашенко.

После смая обществеността с изявление, че в Беларус "вече са изнамерили лекарствени комбинации, за да спасяват хората". Той сложи кръст на идеята за самоизолация на потенциално опасни граждани - заповяда лекарите да не държат оздравяващите под 14-дневна карантина, а да се ограничат с 3 до 5 дни. Като завършек на картината президентът на Беларус заяви, че той самият смята по Великден да иде на църква и няма намерение никому "да препречва пътя" натам.

Срещу всички, мислещи другояче, в Беларус се сипят обвинения, че вдигат излишен шум. Президентът нареди медиите да бъдат следени от КГБ, милицията и министерството на информацията. Най-много са претенциите му към руските медии. "На хората в Русия ми се ще да им кажа - на ония, дето плявузгат (на беларуски - дрънкат глупости, б. р.): не ни закачайте! Нали нищо не искаме от тях. Сами се спасяваме, браним се . . . защо ни правите на глупаци вие в Русия? Защо набивате в главата на руския човек как там на Запад нашите беларуси били някакви ненормалници?", възмути се Александър Лукашенко. Той упрекна руските медии, че не са разбрали шегите му за лечение чрез работа с трактор, с водка, баня и други екзотични средства. Смята за безпочвени и обвиненията, че Беларус укрива данни за болните и починалите от коронавируса.

Междувременно през последното денонощие (до вторник, б. р.) броят на регистрираните болни от Ковид-19 нарасна с 362 и достигна 3281, починаха още трима (общо 33). Както изтъква постоянно здравното министерство, това са били пациенти "с редица хронични заболявания". В отчетите на ведомството се появи информация, разтревожила беларусите: пациентите с лека форма на болестта се лекуват амбулаторно. На брифинг във вторник заместник-министърът на здравеопазването Елена Богдан съобщи, че в близките две седмици се очаква броят на заразените в страната да расте с по 300-400 на денонощие. Не се предвиждат обаче никакви нови ограничителни мерки.

# 9 516
Скрит текст:
Orange man пак се излага и се представя изключително инфантилен, като прехвърля БЕЗотговорността си на WHO. Какво пак изтървал, както пак неразбрал - не го били информирали. Информация имаше навсякъде, направо бълваше и аз и други в първата тема неведнъж се подигравахме на неадекватността на СЗО.

Оранжевият, както го наричаш, още в началото искаше да затвори границите на САЩ за китайски граждани.
Тогава либералите и СЗО го нарекоха расист и го възпряха! Така че, моля, не прехвърляйте отговорността на СЗО, които са  поставени там точно, за да управляват пандемии, на главата на Тръмп.

И двете страни са виновни. Тръмп не е кмет на Зеленково, има да взима важни решения и достатъчно други съветници. Има огромна отговорност, която в момента не иска да понесе.

Скрит текст:
Научавам от новините, че заради един човек първо таксиметров шофьор си е загубил работата за 2 седмици, каквато и без това сигурно не е имал много. Заради същия човек ще се охранява цяло едно село, което пак струва сума ти пари.
Заради същия ще се тества това цялото село, която пак са пари, колко от тях ще се наложи да ги лекуват - държавата пак ще бръкне от общия джоб. И за капак ще плаща и на ограна в болниците, което не е безплатно.

Тръмп управлява държава с големината на Европа. По мое мнение се справя повече от отлично, за разлика от европейските лидери. Мисля, че трябва малко повече да се слуша Тръмп и по-малко да се плещи - това не към теб, а по принцип.

Аз продължавам да съм оптимист и да смятам, че ако се изолират рисковите групи и квартали и със затопляне на времето заразата ще отшуми. Много се надявам резултатите от тестуването на Банско да потвърдят този мой оптимизъм.

# 9 517
  • Другата България
За съжаление моето мнение за РЗИ е същото като на Yellow_girl.

# 9 518
А това за РЗИ го намекна и Мутафчийски, като го питаха защо не са изследвани контактни лица той каза, че няма да поема отговорност за чужди грешки, после каза РЗИ в София да се активизира. Може би нямат капацитет и са прегряли, което не е наш проблем разбира се. Все пак не всеки ден има пандемия, кой знае как си кретат в мирно време....
П.П. А това за горенето на боклука е култово....сигурно така си горят боклуците  в Западна Европа болните от корона....ега ти тъпотията

# 9 519
  • Пловдив
В България е напълно възможно да спазваш дистанция. Дори на посочените места. Не ходя в мола, на кино и на театър всеки ден. Плаж, все още има възможност да не си в навалицата. Но има хора, които ако не са натъпкани всеки ден на главната, все едно не са живяли. Никога не пия кафе в онзи гъчканак. Ние по принцип се храним често навън. Но никога в почивните дни.  За Ню Йорк новият световен ред ще е проблем. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 9 520
  • България <3
Отдавна не съм гледала брифинга, но днес излезе информация, че по-голямара част от заразените в София са в ромските квартали. Изключвайки лекарите и полицаите, които имат пряк контакт със всякакви хора, както и професии като продавачи или касиери... много силно искам да вярвам, че проблема е в ромските махали, а не на случаен принцип всички хора, т.е. средностатистическите българи Sad може би звуча расистко

# 9 521
Аз мисля, че в София вирусът е навсякъде вече, щом 400 заразени има, едва ли са само в ромските махали. ГТ и  метро са ми силно рискови, още повече с тези непрекъснати полети от чужбина, хората масово се придвижват или с такси, или с ГТ до местоназначението.

# 9 522
Тръмп управлява държава с големината на Европа. По мое мнение се справя повече от отлично
Сериозно ли това? Отлично? Flushed

# 9 523
  • Street of Dreams
Делта, нямаме противоречие като цяло погледнато. Но кой би могъл да не види инфантилността му в конкретния случай? Въпреки че му симпатизирам за много неща мога да кажа, че за мен Тръмп се издъни в критичната ситуация. Жалко!

Мери, мерси за уточнението.

И все пак поведение като на този трябва да бъде осъдително, защото хаби пари, дето трябва да се кътат - не говоря за тестовете.

# 9 524
В България е напълно възможно да спазваш дистанция. Дори на посочените места. Не ходя в мола, на кино и на театър всеки ден. Плаж, все още има възможност да не си в навалицата. Но има хора, които ако не са натъпкани всеки ден на главната, все едно не са живяли. Никога не пия кафе в онзи гъчканак. Ние по принцип се храним често навън. Но никога в почивните дни.  За Ню Йорк новият световен ред ще е проблем. Stuck Out Tongue Winking Eye

Е да, ама концерта на Кис пропадна...и много други неща. Бясна съм на китайците, направо съм бясна! RageRage

Общи условия

Активация на акаунт