COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 511 061
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 645
Имам няколко любими лафа от тук - отивайте в Пирогов да се заразите и акто искате тестове, тествайте се, са част от тях Grinning
Аз и да отида да се тествам, по никакъв начин няма да помогна, освен ако не се тестваме изчерпателно всички. Моят резултат няма да помогне, защото няма да е част от система, а от поредното хаотично тестване.
Нямам никакви индикации, които да ме навеждат на мисълта, че може да съм имала среща с вируса и никой около мен не е бил болен в последните шест месеца. Та стига с тия призиви. Ако ми се обадят и ми кажат, че за общото благо, щото съм попаднала в извадката им, трябва да се тествам, веднага ще отида.

Чакай, чакай. Ти ще се тестваш, аз ще се тествам, още няколко колеги от форума ще се тестваме и лека полека ще почне да се трупа някаква база данни, от която умните глави да правят изводи. Без масово тестване ще седим до догодина тука да си обсъждаме.

# 9 646
Имам няколко любими лафа от тук - отивайте в Пирогов да се заразите и акто искате тестове, тествайте се, са част от тях Grinning
Аз и да отида да се тествам, по никакъв начин няма да помогна, освен ако не се тестваме изчерпателно всички. Моят резултат няма да помогне, защото няма да е част от система, а от поредното хаотично тестване.
Нямам никакви индикации, които да ме навеждат на мисълта, че може да съм имала среща с вируса и никой около мен не е бил болен в последните шест месеца. Та стига с тия призиви. Ако ми се обадят и ми кажат, че за общото благо, щото съм попаднала в извадката им, трябва да се тествам, веднага ще отида.

Чакай, чакай. Ти ще се тестваш, аз ще се тествам, още няколко колеги от форума ще се тестваме и лека полека ще почне да се трупа някаква база данни, от която умните глави да правят изводи. Без масово тестване ще седим до догодина тука да си обсъждаме.

Ти ще се тестваш, аз ще се тествам, още няколко от форума и всички ще излезем отрицателни. Голяма база данни.

# 9 647
Тоест, за пореден път да си признаем, че държава нямаме и да запретнем ръкави да си свършим сами работата? Много тъжна история.

# 9 648

Ти ще се тестваш, аз ще се тествам, още няколко от форума и всички ще излезем отрицателни. Голяма база данни.

Ами да...точно това ще вдигне ИП - масовите отрицателни резултати.

# 9 649
Абсолютно! Ето един личен пример - сестра ми например живее в малък град, не са спирали да си пътуват напред-назад. За Великден ще ходят на гости на родителите на съпруга й, които живеят във съседно малко населено място. То точно по малките населени места празнуват такива празници "както си му е реда" - със родата и приятелите на софрата. Значи за нас е забранено да пътуваме, но за тях може?! Никаква логика. Толкова са им разпиляни мерките, че....После да не реват, че са скочили драстично заразените.
Аз съм много гневна, че София град и София област не са една област!
Когато им е угодно сме една област, като е за КПП - сме отделно.
Искам да си отида до селото (35 км) където живея през половината време и няма как откакто е ИП. Дори и веднъж да мина, после не мога да се върна да пазарувам. И там живеем откъснати както и тук, с никой не контактуваме...ама не - още месец без мърдане.

# 9 650
  • Мадрид / София

Отрицателния резултат пак е резултат и може да влезе в статистиката стига да има достатъчно бройки за да могат изводите да са достоверни.

# 9 651
И аз не разбирам. Това масово тестване за антитела със какво ще помогне, като ние още не сме почнали да боледуваме. В момента има много малък процент преболедували.

# 9 652
И аз не разбирам. Това масово тестване за антитела със какво ще помогне, като ние още не сме почнали да боледуваме. В момента има много малък процент преболедували.

От къде знаеш?

# 9 653
Всъщност, ако е верен цитатът в пресата ББ е казал - "Разпети петък работят само такива като нас и няколко сектора, други не могат да напускат областните градове.", и май няма да се спират хората от работа.

По въпроса за ваксина или лекарство, днес по някакви новини чух, че различни екипи по целия свят, в момента разработват или изпитват 73 ваксини във различните страни. Та не ми се вижда невероятно да се появи ваксина в бъдещето, за лекарство да не говорим, което е още по-вероятен вариант.

# 9 654
  • София
няма да спират хората на работа, нали за това има декларации

# 9 655
Нали тестваха избирателно 1000 човека тук, 2000 човека там. Колко от тях са го изкарали - стана ясно.  Като процент са много малко. С ПСР тестовете е друго. Там се откриват заразени и се изолират. От тях има смисъл, но от тези с антителата не виждам на този етап каква по различна статистика ще дадат.

# 9 656
Учениците ако се върнат на училище на 13 май, до 4-ти клас нали са до 24-ти май?
Голяма полза от има-няма десет учебни дни.
За учениците до 7-ми клас ще има още месец.
За останалите - месец и половина.

Според мен, МО трябва да измисли как да организира най-добре и безопасно матурите след 7-ми и след 12-ти клас.
Абсолютно възможно е да го направят. Миналата година, на НВО след 7-ми клас,  дъщеря ми са били по 9 деца в класна стая.

Матури след 4-ти и след 10-клас ми се струват съвсем ненужни на фона на цялата ситуация. Нищо няма да стане ако не се проведат тази година. Специално матурата след 10-ти клас е за първа година. Е точно сега ли е време за нововъведения?!

Имам имейл, че ще започват  доставят плодове и мляко за децата ми от социалния патронаж .
Направо съм супер изненадана.

# 9 657
  • София
За Смолян има съмнения за вътреболнична инфекция. Тези нови случаи вероятно са на пациенти или персонал. Предполагам скоро ще стане ясно. Дано са добре хората.
Самоцитирам се, но излязоха подробности - двама или трима са контактни на вече болни, има и хора, прибиращи се от чужбина. Само един от седемте е медицинско лице. Но все пак, проверка в болницата ще има, според данни в местните медии.

# 9 658
Още от началото си вярвам в теорията, че вируса е изпуснат от лаборатория. Все по-убедена съм в това.
https://www.segabg.com/category-observer/prez-2018-g-us-diplomat … a-opasnostta-uhan

# 9 659
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/live-veiligheidsraad-zit-sa … ns-land~adcb12f6/

16:22
Beke намеква за свръхпредставяне на коронавируса в числата
Фламандският министър на благосъстоянието Wouter Beke за пореден път се обърна към високия процент на смъртност поради коронавируса в страната ни във фламандския парламент. В крайна сметка ние сме на върха в сравнение с броя на жителите. „От числата научаваме, че  в центровете за грижа за възрастни хора приблизително един от всеки двама, които имат симптоми също дава положителен тест. Това означава, че един от двама не е тестван положително, но е посочен в нашите цифри като предполагаемо положителен. Това казва нещо може би също нещо за броя на хората, починали през предходните седмици и за които е отбелязан етикетът „положителни“.

15:59
10 до 15 процента от хората, тествани положително в центровете за грижа за възрастни хора, са безсимптомни
Между 10 и 15 процента от хората в центровете за грижа за възрастни хора, които са тествали положително за коронавируса, са безсимптомни. Това каза министър Philippe De Backer (Open Vld) в Комисията по обществено здраве на Камарата. Тестовете вече са проведени в 94 центъра за грижи за възрастни хора. Средно 14 процента от персонала и 20 процента от жителите се оказаха положителни. Около 200 000 теста ще последват в центровете за грижи в близките седмици.

Общи условия

Активация на акаунт