COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 744
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 915
Аз виждам, че Германия е на 4.място по брой заразени в Европа и с 43 смъртни случая на милион (за сравнение 5 за оплюваната Бългаия), ама щом смятате, че е толкова успешна...

# 9 916
Фани гледа най - вече високия брой заболели, но пропуска и високия брой оздравели, както и това, че не се повтори Италия, което и не се очакваше, де. Като гледам не само Фани го гледа това, обаче то не е кой знае какъв критерий. Пък и Меркел отдавна каза, че около 70% от германците ще се разболеят от ковид.

Бибит, важното е, че и оздравяваме с бързи темпове все пак! Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 01:13 от Gabito1504

# 9 917
  • Немция
Аз виждам, че Германия е на 4.място по брой заразени в Европа и с 43 смъртни случая на милион (за сравнение 5 за оплюваната Бългаия), ама щом смятате, че е толкова успешна...
България явно не е толкова заразена все още.

# 9 918
Фани гледа най - вече високият брой заболели, но пропуска и високият брой оздравели, както и това, че не се повтори Италия, което и не се очакваше, де. Като гледам не само Фани го гледа това, обаче то не е кой знае какъв критерий. Пък и Меркел отдавна каза, че около 70% от германците ще се разболеят от ковид.

Бибит, важното е, че и оздравяваме с бързи темпове все пак! Flowers Hibiscus
Ако ще и 99 % да се разболеят, важното е да има лекарство, функционираща ефикасна ваксина и здравна система, която не колабира.

# 9 919
България явно не е толкова заразена все още.
България се дава за пример от всички.

# 9 920
Днес гледах някаква класация по повод това как се справят държавите с ковид. В ЕС България беше на 27мо място май. Ама щом казвате,няма как да не повярваме. Grinning

# 9 921
  • Под сянката на разлистените кактуси
Merri_An, права сте. В Сащ умират най-вече и най-много заразени са точно негрите и латиноамерите.
При насъ също 2-та най-първи случаи, с които започна и у нас короната, са също благодарение на циганите, внесоха го те, както и изобщо идващите от чужбина, нито затвориха границите, нито затвориха някъде отделно връщащите се да бъдат под строга карантина по 1 месец - вече казват, че не 14 дни, а месец, че и повече е нужна изолация.
Имай предвид, че в САЩ има само частно здравеопазване и мнозинството бедни (афроамериканци и латиноамериканци) нямат частни застраховки, което при тази пандемия ги поставя в много неблагоприятни условия. Това е една от причините за високата смъртност.

Точно бедните имат Медикейд, която се предоставя от съответния щат по местоживеене  и между другото покрива много повече от някои частни осигуровки. Особено в Ню Йорк  е доста добра. Айде сега пак някой ще ми обясни, че не било така, нищо че аз с това си вадя хляба от 5 години...

# 9 922
Ето я класацията:

https://www.dkv.global/covid

Нека останем реалисти, все пак. Има доста време още докато приключат нещата, пилците ще броим наесен, дано не е другата.
Аз лично стискам палци на всички държави и народи! Новата Нормалност нещо не ми е по вкуса.

Да не забравя по класацията да спомена, че според мен Австрия се справя по-добре от Швейцария, а в известна степен и от Германия.

# 9 923
Днес гледах някаква класация по повод това как се справят държавите с ковид. В ЕС България беше на 27мо място май. Ама щом казвате,няма как да не повярваме. Grinning
Хм...и от кого е тази класация?
Интересно, ако България е на 27 място, на кое са Италия, Швеция, Англия, Испания? Сигурно са в челните редици.

# 9 924
Изобщо нямам намерение да споря, те фактите са достатъчни.
А ти си иронизирай България, колкото ти душа иска.
Аз пък от своя страна, нямам намерение да се впечатлявам от класация, която ни поставя след САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания и т.н, страни в които положението никак не е розово, че да са ни критерий в момента.

# 9 925
Белгия на 8-мо място в TOP 10 Safety Countries от Еврозоната и на 19-то в световната класация. Simple Smile

# 9 926
Аз не знам кои факти точно цитираш, Влак, но статията, която ти беше сложила и е изчезнала, ако не се лъжа, беше тази
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-se-okaza- … orba-koronavirusa
В нея България е на 27мо място, но Италия и Испания са си зад нас, съвсем нормално и очаквано. И ако прочетете внимателно, като показатели не се взимат само смъртните случаи, а и мерките срещу икономическите последствия и други такива неща.

# 9 927
Колко са "спрелите" страни в света според Apple COVID‑19 mobility trends:

https://www.apple.com/covid19/mobility

Има по държави, на който му се разглежда...
Скрит текст:

-

-

-

# 9 928
Ама я среднощно да ви разбудя малко.
Може и да е пускано, но..
Малко клюки за ген. Мутафчийски. Има ги и синовете му. Ма той лъвче нашия генерал, бре.
Баш, баш си е както си трябва човека значи))
Куче -мопс
Жена-психиатър
Деца-двама синове близнаци
Учат право и икономика
Обича -ските, плуването и мотора
Има снимки на синовете му тук и клюкавини))

https://bulgaria365.eu/2020/03/30/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%B … Ry7PcVGdELfO-8qlU

# 9 929
Тестове, болници и заразени: ЕС даде указания за сваляне на корона ограниченията
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30555847.html?fbclid=IwAR1ZaMRTz … PQ7DqL2FaahFEUkNc

Ясно защо почваме масово тестване

Общи условия

Активация на акаунт