COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 745
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 095
Цитат
Според мен интубирането физически наранява дроба и от там емболии. Опасно си е.
Емболии получават и неинтубирани.
Ако сте чели на предните страници мнение на лекар за уврежданията, които предизвиква вируса, там много добре е обяснено.

# 10 096
Може би ще бъда крайна, ако кажа, че е масово самоубийство да се оставят хората да напускат София по празниците. Ако това се случи, след месец картинката ще е страшна. Аз самата живея в София (не съм родом оттук обаче), но не бих я напуснала по никакъв повод в момента. Свидетел съм как много хора около мен си заминаха от София още миналия уикенд. По техни думи, в БДЖ абсолютно никой не ги е контролирал, нито защо напускат града, нито е изисквана декларация. Толкоз за мерките..

# 10 097
А защо мислите, че всички "изнасящи се" са болни от коронавирус. Та чак масово ще заразят роднините си в провинцията. В София и да има огнище е ясно в кои квартали е. Точно тези няма къде да пътуват.
Не, не е ясно. На брифинга казаха, че далеч Не е само в тези два района (Факултета и Филиповци).
Май само малка част от заразените в София са от тези квартали

# 10 098
Няма как да се спрат български граждани да се прибират в собствената си държава.
 Трябва да мислят как да ги карантинират всички, и да ги проследяват по някакъв начин, къде, и дали се мотаят наоколо, съответно да им налагат глоби и т.н. Държавата не може да остави тези неща на съвестта на хората, може де, но не бива. Проследяването на тези хора е задължение на властта.
Хората, и здрави да са,могат пре спокойно да се заразят на летището, по опашките, в гъчканицата в самолета, където всеки се блъска да влезе първи, все едно ще пуснат някой друг вместо него,  в мини автобусите до самолета, в тоалетната на самолета, все пак, всички се изреждат поне по веднъж да се натикат в тоалетните там. Понякога имам чувството, че пътуват колкото да се изпикаят в самолета, невероятно какъв напън ги гони някои хора за два, три, часа полет (където и да е от Европа до България) Всеки полет е тържество на тоалетната.
Сега и самолетните компании, както и летищата вече, си имат организация и нови правила за спазване на дистанция, хигиена и т.н. Въпреки това, 2 седмици карантина трябва задължително да се спазва и да се следи дали се спазва.

# 10 099
Аптеките, може би процедират различно. М нашите дават лекарствата по книжка и протокол също, без заверка и без рецепти. Имат си разпореждане

# 10 100
Не, не е ясно. На брифинга казаха, че далеч Не е само в тези два района (Факултета и Филиповци).
Не е лошо да ги казват.
И да си знаят хората в кооперациите, в които има такива случаи и да се извършва стабилна дезинфекция.

# 10 101
Как няма да има повече нови бройки! Та умният щаб сега почва тестване.
Всичко нагласят така,че да удължат ИП.
Частни лаборатории също тестват и те също откриват хора с Igm и Igg - поне 3% от тестваните.
Великият щаб  и Бойко си правят експерименти - Банско, после селото, сега цигански квартали...

# 10 102
Сега в обедните новини дадоха един от първите заразени и излекуван граничен полицай. На средна възраст ми се видя, каза, че редовно са ги минавали през камерата за температура и никога не е имал. Почувствал се е отпаднал и сам е поискал да бъде тестван, през цялото време не е вдигнал температура. Съпругата му не е била заразена.
Обнадеждаващ пример, че може и леко да протече вируса.

# 10 103
Аз вече съм се примирила, че ще се мине през този вирус. Факт е, че по-силните, по-младите, по-здравите ще оцелеят. Не казвам, че това е правилно, но такъв е закона на природата. Това е било и преди векове, и сега е така. Когато хората се самозбравят в този свят и вярват, че всичко се лекува с хапче от аптеката, идва някакво бедствие от този вид, да ни покаже, че не сме центъра на вселената, нито сме най-умните, нито безсмъртни. Природата връща баланса както тя си може...
Все пак имаме късмет, че медицината е сравнително развита и на хората се предоставя лечение. Ако този вирус се беше появил преди няколко века, щеше да е пълен мортус навсякъде, с милиони. Сегашния развит свят може би няма да позволи да се стига до такива крайности.

# 10 104
В областните градове добре- има контрол и едва ли е толкова лесно да се мине, колкото се изкарва тук. Един човек с фалшива декларация може и да мине, но ако се натовари семейство с две деца много се съмнявам да ги пуснат, каквито и документи да извадят.
В малките градове и селата обаче животът си тече без особени ограничения, а голяма част от хората, които се прибират от чужбина в момента живеят точно там.

# 10 105
  • Sofia
Преди време писах, че Путин даде време на руснаците да се приберат в родината си. После хлопна рязко "кепенците", нима руснаците са по-малко руснаци от нас? Но нищо де, тази неприсъща за нас толерантност, ще ни изяде главите.

# 10 106
Българинът е цар на това да изменти властта, сега сигурно някои се чувстват много горди като пътуват с влак без декларация до съседен град. Ма че в купето е мръсотия до шия и не вируси, ами и въшки може да хванеш е без значение, важното е че си преодолял Мерките! На тая простотия нямам какво да кажа, дано да им се услади агнешкото на трапезата у родата на село. Че може да им е за последно. Лошото е, че не застрашават само себе си така, а и хора, които съвестно си спазват правилата.

# 10 107
  • София
Проф. д-р Радка Аргирова
"Много е странно, че всички ние заедно заразени и незаразени седим под карантина и се надваме на едно пасивно изследване"

# 10 108

Частни лаборатории също тестват и те също откриват хора с Igm и Igg - поне 3% от тестваните.
Великият щаб  и Бойко си правят експерименти - Банско, после селото, сега цигански квартали...

КВ е в България от около месец. 3% е нормално да са с igg.  Но е много далече от 70%.
Според мен е нормално сега да почват да тестват. Ще се разбере как се движим. Ако бяха тествали 7 000000 българи на 15 март щеше всички да сме ОК.

# 10 109
Притеснява ме, че София е резервоар на заразата, но няма да се затвори града. Какво като е столица! После като пламнат всички градове и паланки из цялата страна, ще стане по-страшно.. ама ще е късно за действие. То вече е късно де. Ама аз като кажа какво мисля за това какво ще се случи в близките месеци, ме обвиняват във фатализъм.
Виждате какво става в останалите страни. Имаме техния пример пред очите си от месеци. Няма сила, която да спре този вирус да се разпространи със същата сила тук, както е там. Ние следваме останалите страни с няколко седмици назад. Някой като ми каже, че ситуацията е овладяна - не е, просто сме едва в началото на епидемията. Истинската картинка ще я видите след месец-два..

Общи условия

Активация на акаунт