COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 334
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 200
Не детски площадки, а пързалки. В смисъл ледените пързалки ...в морги.
Мила Мира - някои от "другите държави" бият с пръчки - Индия например. Това ли да правим?

# 10 201
  • София
На мен днес основно ми е тъжно. Колко много хора въпреки всичко ще се разходят из БГ. Да, всеки си знае положението и съм сигурна, че има и такива, които просто отиват към вила и не застрашават никого. Но ще има и от другия вид.
И донякъде ги разбирам. Имам близък роднина, възрастен с доста хронични заболявания, който ще прекара празниците сам, защото всички в семейството сме с по-рискови професии. И все пак аз последните дни съм в изолация и ми се къса сърцето, мисля си ако е последният празник, ако не се видим.... не знам кое е по-лошо.
Но в крайна сметка ще си стоя сама у нас.

# 10 202
Брифинга на МВР върнах да изгледам. Ще има санкции за тези, които са лъгали, че отиват на работа. Нямали изобщо трудов договор над 600 души
 После ще ревнат за помощи, за безплатно лечение. Но няма да има откъде. Цял живот ги носим на плещите си, но наглостта им ще излезе наяве. Скоро.

# 10 203
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

На Велики Четвъртък Бойко Борисов:

„За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, ако заразят близките си. Днес рекорд в Щатите – хиляди умрели души. Във Франция – същото. Да не започнем да отчитаме 100-200 умрели българи. Не съм пъдарин, говоря на хора. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги.“
Борисов: “Всички търсят чували за трупове, дефицитна стока са”

Няма ли да престанат да всяват чувство за вина у хората? Какво значи на тяхната съвест ще тежи, защото не си седят дОма. Абе човек, нали за това имаме държава, имаме правителство, имаме полиция. Ами работа на полицията е да задържи народа да не се юрва напред и назад. Какви са тези заплахи и молби към народа. Като не те слушат обръщаш тоягата и стягаш пропусквателния режим, а не седиш да се молиш.

Е, как да го спреш този народ? Не може. Да сложи едни с автомати на КПП-та ли? Призоваха да не се пътува за Великден, освен по работа, е всички много работни се изкараха и извиха опашки от сутринта. Какво да му кажеш на такъв човек?
Като не знаят как, тогава да видят в другите страни как се справят. На народа не могат да разчитат.
Ооо, как да не може???? Народът не иска някой да му казва, да го ограничава, да го наставлява, да забранява, защото се смята за достатъчно интелигентен и сам да си наложи ограничения. Е, видя се, че не е точно така, ама не си го признаваме.

# 10 204
Моята баба рече и отсече, че ако я зарежем сама на празника да не я търсим повече. Живеем в един град,  ще се съберем.

# 10 205
Кристина, те направо на прокурора могат да бъдат дадени с тези декларации с невярно съдържание. Гешев може да събере урожай от там.

# 10 206
Вече толкова ми омръзна тази история, че изобщо не се ядосвам за това, че лумпените се юрнаха да пътуват и да разнасят заразата навсякъде. Ще заразят близки и роднини. До 6 май ще се наблъскат болниците и короната ще измори де кого успее. В началото на юни ще започнем да се чистим и до юли който е оживял, отива на море. Даже хотелиерите ще са доволни, сезон ще има, макар и къс.
За какво се коркате толкова. Пилците се броят наесен, вика народа. Точно така е, ще се преброи наесен останалата популация. Ще се види кой е успял да се опази.

# 10 207
Кристина, те направо на прокурора могат да бъдат дадени с тези декларации с невярно съдържание. Гешев може да събере урожай от там.
Това ще и стане.
Проверяват декларациите, сверяват данни.
Всеки хитрец ще си понесе заслуженото.
Щото в темата четох, че всеки си минава.
Минава на КПП-то , пред закона - малко трудно.

Ън, да те допълня, аз очаквам и по- лошо- София под карантина. Дано да греша, дано !

ПС - Ще използвам дните, докато София е празна, да си взема тоалетна хартия Blush
И гащи.

# 10 208

„За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, ако заразят близките си. Днес рекорд в Щатите – хиляди умрели души. Във Франция – същото. Да не започнем да отчитаме 100-200 умрели българи. Не съм пъдарин, говоря на хора. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги.“

Супер просташки изказ. Fearful

Да не говорим и че е всяване на страх и паника!Прокуратурата, нещо?!?

# 10 209
Е , нали затягат КППтата Expressionless

Никой никъде няма да ходи, само с влако

# 10 210
Те много минаха КПП-та без да им поискат декларации. Това са сигурно някакви от началото на положението. Колко са си написали истинските данни като име и адрес, също предстои да разберем.

# 10 211
Скрит текст:

Няма ли да престанат да всяват чувство за вина у хората? Какво значи на тяхната съвест ще тежи, защото не си седят дОма. Абе човек, нали за това имаме държава, имаме правителство, имаме полиция. Ами работа на полицията е да задържи народа да не се юрва напред и назад. Какви са тези заплахи и молби към народа. Като не те слушат обръщаш тоягата и стягаш пропусквателния режим, а не седиш да се молиш.

Е, как да го спреш този народ? Не може. Да сложи едни с автомати на КПП-та ли? Призоваха да не се пътува за Великден, освен по работа, е всички много работни се изкараха и извиха опашки от сутринта. Какво да му кажеш на такъв човек?
Като не знаят как, тогава да видят в другите страни как се справят. На народа не могат да разчитат.

Във всички европейски държави е, като при нас. Апели и молби по телевизията, а народа хуква да се разхожда навън, когато пекне слънцето. Даваха репортажи и от Франция, и от Англия, и от къде ли не. Че дори и в Италия, и Испания, където буквално е леш пак същата работа. Само в Китай никой не смееше да мръдне от дома си, обаче там нещата са съвсем различни. А пък Тръмп днес обяви, че пика там бил преминат и мислят за разхлабване на мерките. Как го видя това с 30 000 заразени и над 2000 починали през последните 24 часа просто недоумявам

# 10 212
  • София
Meredith_Grey, и на мен ми е мъчно, че за първа година няма да се съберем, да се видим, да поприказваме, да празнуваме, но по-добре така, отколкото без да искам да заразя някой и после да се изпонатръшкаме всички. То гаранция няма, но поне да знам, че сме направили всичко възможно. м. април и май са ми много скъпи, защото имаме много поводи за празници и всяка година ги чакам с нетърпение, но в крайна сметка една година ще мине и без подобни мероприятия.

# 10 213
Тръмп е невиждан наглец, като го каза това на брифинга, наблюдавах опънатите и пребледнели физиономии на присъстващите. Хич не им е лесно и на тях, иначе големи лозунги разтяга президентът.

# 10 214
Хайде сега в Италия е леж, глупости, в Италия стоят карабинери и наистина не може да хукнеш по улиците. Там е доста строг режимът.

Общи условия

Активация на акаунт