COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 217
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 245
В Пловдив в Писанец също правят, 30 лв. струва.

Ето какво пише:

КОГА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗСЛЕДВАМЕ С БЪРЗ ТЕСТ ЗА КОРОНАВИРУС?

Изключително важно е да се тестваме в правилния период, за да получим достоверен резултат!

Средният инкубационен период се изчислява на 5 дни.

Специфичните IgM антитела срещу COVID-19 стават откриваеми 3-5 дни след появата на симптомите.

За това , ако се съмнявате за наличие на болестта в момента, трябва да сте проявили някои от основните симптоми от поне 5-7 дни (температура, суха кашлица, затруднено дишане и др.) или да сте били в контакт с доказано болен от коронавирус преди поне 10-14 дена. В този случай ще се позитивират имуноглобулините от клас IgM.

Всяко изследване преди този период би дало фалшиво отрицателен резултат.

С цел да разберете дали сте прекарали болестта, изследването трябва да се проведе около 21 ден след контакт с болен или след изчезване на симптомите. В този случай ще се позитивират имуноглобулините от клас IgG.

# 10 246
Колко струва теста? Благодаря.
в НеоКлиник 45 лв - 10 минути за резултат, в Цибалаб гледам, че е 26, но не съм сигурна дали е същият - пише, че се чака 4 часа
От Нео Клиник малко са се поувлякли с цените. В плевенската лаборатория със сертификатите едно изследване е 24 лева. То в тая ситуация малко е "ден година храни"

# 10 247
Швеция продължава с платото, дано все така да се задържи и да последваме и другите държави в намаляването.
Около 60 починали на ден подържаме последните дни.
223 нови заразени.

https://www.svt.se/datajournalistik/har-sprider-sig-coronaviruset/

На шведски е линка но има малко графики, които се разбират.

Не разбирам защо лъжеш и намаляваш умишлено цифрите - новите заразени за последното денонощие не са 223, а 613. Регистрираните починали за деня са 130, а не 60. Реално днес са умрели 60, но към тях се прибавят и умрелите, които не са регистрирани предишните дни, защото има едно постоянно изоставяне с отчитането на умрелите.

# 10 248
Ursula von der Leyen се е извинила на Италия за малкото помощ от ЕС, дават до към 100 милиарда на най-засегнатите страни.

Австрия навлиза във фаза 2, където ще се тестват масово старчески домове и персонал там. Става дума за около 130 000 човека.

# 10 249
Затягат още дисциплината в Дубай - разрешение за пазаруване вече ще се издава на 3 дни. Теглене от банкомат - на 5. Попълват се всякакви лични данни вкл.номер на колата, телефон, място на пазаруване и предполагаема продължителност.
https://gulfnews.com/uae/coronavirus-now-get-a-dubai-move-permit … 3-days-1.71011417

# 10 250
Скрит текст:
Разбира се, че и в Германия е като навсякъде. И тук има доста неуредици. Всички се учат в движение. Има толкова много случаи на хора, които не са тествани или пък на забавени тестове, или пък на хора, които 10 дена чакат резултати...Зависи къде си, какъв е личният ти лекар, а понякога и до късмет. Като навсякъде.

Да, с тестването е малко сложно. Но че не са искали да приемат пациент със задух, или че от 112 са отказали да пратят линейка за човек със задух, ей това няма как да го повярвам, та ако ще и в 24 часа, Труд и всички останали медии да я пуснат тая история.

# 10 251
Аз преди малко говорих с ЛЛ, трябваше да се обадя след миналата седмица и да пожелая за празниците го съчетах , та днес звъннах, че съм добре вече. Питах за тестове къде да направя, че само чета и ...за бързите искам да видя какво съм прекарала все пак. Та тя ми каза, че във ВМА правят в сградата на стоматологията, като се влезе. Там е една от лабораториите, където беше в поликлиниката. Не ми беше удобно за цента да питам и не се сетих, мислех, че са горе-долу еднакви. Та на някой , ако му е полезно и близо  да знае.

# 10 252
Концесионерите на плажовете искат помощ от държавата, заради щетите от бурите Joy наглостта няма предели. Една от най-топлите и спокойни зими беше отминалата

# 10 253
  • Пловдив
Ихаа, площадки на морги, тогава наистина ще впечатлим света!
Ами няма да го впечатлим в Мадрид е факт.
Там разбрах за ледената пързалка, ама детски площадки да са превърнати в морги?! Как точно си го представяте?! Сигурно труповете да се погребват в пясъчниците...Даже не и паркове, ами непременно детски площадки!
Детски площадки на които децата се пързалят. Хубаво е да се чете до край, но на последък това е толкова рядко, всеки чел не дочел, разбрал не доразбрал бърза да пише.
О, ледените пързалки се наричали детски площадки, на които децата се пързалят. Стига глупости.

# 10 254
  • На остров
Pure не намалявам никакви цифри, това казааха на пресконференцията. Сама казваш, че една част от тези 130 са случаи със стара дата и те се актуализират по дата.
https://fohm.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/68d45 … 3b646c37f152f1392
най в дясно колоната пише 223 нови случаи.

Нелиг това е за цялата страна.

Разбирам, че много дразни Швеция със всичко Simple Smile

# 10 255
Козирогче - чети внимателно и не бързай с квалификациите -Цитат от статията "Премиерът Бойко Борисов предупреди българите, които в нарушение на забраните ще отидат за Великден по родните си места, че ще "разнесат вируса" и ще стане като в другите държави, където в хладилни камиони вместо месо се превозват трупове, а ледените пързалки да станат морги."
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/16/4055431_borisov_putuv … za_velikden_shte/
Сега стана ли ясно за пързалки ли става дума или за детски площадки, дето ги спрягате?

# 10 256
Ако знаем броя на тестваните, това какво ще помогне. Очевидно е, че София, Смолян са огнища. Не спазват ли никакви мерки хората. Може и фалшиви декларации да попълват.
Ами не се спазват мерките..да!!!Фалшиви декларации...Кого лъжат....И това едва ли са цигани...Къде сте тръгнали бе хора???Села,гори,йедйенйе с приятели, роднини ще има винаги....Вчера тръгнали като Хуни  да се изнасят от градовете....Е на това съм бясна пък аз...
При нас последните два дни е пълно с автомобили със софийска регистрация. Близо сме до курортен град и явно доста софиянци имат апартаменти и са се изнесли насам. Не са от малцинствата, та не е само в малцинствата  проблема. При условие, че София се смята за огнище, явно е добре да се позапалят и другите населени места. На нас веднъж ни се размина, но пък защо да не опитаме втори път. Може и да успеем. Една карантина минахме, колко му е да се изтърпи и втора. Но този път не само един град, а целият район. Защото на туристите им се пътува.  Мерака да се направиш на интересен - на мен ли ще ми кажат аз какво да правя и как да си живея живота.
 Съвсем се отказах да ходя на пазар в някой от супермаркетите. Толкова ли е сложно да се остане ЕДИН празник вкъщи. Не искате да се влиза в София, но беше добре и да не се излиза оттам. КПП-тата реално са напълно безполезни да контролират. А и си велик българин, защото си прецакал "фуражките".
Давате Швеция за пример, но там хората сами спазват ограниченията и дистанцията. А ние - ние сме тарикати.

# 10 257
Ми аз имам идея да пускат през КПП (ако не е за работа) само с резултат от тест, вече има доволно много места, където може да се направи.  Тези тестове може да не са 100% точни, ама бързо-бързо ще откажат една голяма част от екскурзиантите, понеже са платени. А пък ако наистина ти е много важно да пътуваш, тогава се бръкваш парички за тестче и ако си ОК си действаш.

# 10 258
  • Пловдив
Милитана, в първия цитат на съфорумка за речта на Бойко пишеше точно детски площадки, на които децата се пързалят.  Възможно е после да е имало редакция, като са усетили тъпотата, било на Бойко, било на журналистите.
Цитат
"Днес рекорд в Щатите – хиляди умрели. Във Франция - същото. Като почнете да отчитате 100, 200, 300 умрели днес българи, тогава ще ми зададете този въпрос. Не съм пъдарин, говоря на хора, които имат разум. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това, като стане както в другите държави - да използват хладилните камиони не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да бъдат морги - тогава ще ми зададете този въпрос. 

# 10 259
По Канал 3 гледайте ББ, около обяд беше интервюто.
Около 13 часа, ексклузивно.

Общи условия

Активация на акаунт