COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 474
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 275
  • София
За камерите с труповете и детските площадки ще станат морги, върви страшно замитане навсякъде!!!! Статиите се редактират, видеото се премахва или орязва!
 По Канал3 новините в 13 часа го даваха!

https://eurocom.bg/new/borisov-za-ptuvaneto-po-velikden-kamerite … stanat-za-trupove

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 16:56 от zverino

# 10 276
  • На остров
И както навсякъде, и тук не липсват глупаци и идиоти. Зачестяват случаите на тормоз над продавачи в хранителни магазини, дори и над лекари- драскат им колите, чупят им фаровете, рисуват им по вратите на домовете, оставят обидни бележки. Всичко това ще бъде третирано като престъпление.
А защо го правят?

Две в едно Wink, продължаваш да ме наричаш nelig, хаха. Оглеждай се по-внимателно, като четеш Simple Smile)))), с нея сме различен човек.

Много се извинявам, не е било нарочно или с лошо чувство.

# 10 277
Д-р Кантарджиев беше по Нова, след серията фалшиви тестове вече имало ново поколение бързи тестове, които били с добра достоверност, злато имаше в технологията им, но не запомних името.

# 10 278
На мен също ми е интересен развоя на Швеция и следя публикациите на живущите там. Странно ми е как не "пламнаха" и се чудя дали просто хората не се пазят самосиндикално, без да им се налагат ограничения? Сами да се ограничават?
Флейм, точно това се случва според тази публикация, най-долу скритите графики. Но пак е много зле, недостатъчно се самоограничават.
Скрит текст:
Колко са "спрелите" страни в света според Apple COVID‑19 mobility trends:

https://www.apple.com/covid19/mobility

Има по държави, на който му се разглежда...
Скрит текст:

-

-

-

# 10 279
За камерите с труповете върви страшно замитане навсякъде!!!! Статиите се редактират, видеото се премахва или орязва!
 По Канал3 новините в 13 часа го даваха!

https://eurocom.bg/new/borisov-za-ptuvaneto-po-velikden-kamerite … stanat-za-trupove
Не се притеснявайте, "съзидателната статистика" е традиционен "инструмент".
Аз затова, към "статистиките" им, винаги "добавям" една "шапка" +60%.

# 10 280
  • София
Аз вече отказвам да се опитвам да се ориентирам в световните числа, че и в нашите - през ден си сменят методиката на изчисляване, явно гледат да ги натъкмят някак, сигурно по политически и икономически причини.  За мен въпросът е как да се опазим към настоящия момент и какво ще се случи, когато отново се отворят границите за циркулиране на хора насам-натам.  Според мен тогава ще бъде проблем.

# 10 281
На мен също ми е интересен развоя на Швеция и следя публикациите на живущите там. Странно ми е как не "пламнаха" и се чудя дали просто хората не се пазят самосиндикално, без да им се налагат ограничения? Сами да се ограничават?

Да, следват се препоръките доброволно. Миналата седмица беше великденската ваканция, Агенцията за обществено здраве призова/помоли стокхолмчани да не напускат града и над 90% се подчиниха доброволно и отмениха резервациите по островите и курортите.

Аз писах и преди, че смъртната статистика засега се формира от старческите домове и мигрантските квартали. Четох, че от първите 225 смъртни случаи в Стокхолм - 43 души са били асирийци от асирийското малцинство, т.е. само от един етнос. Отделно Тенгеле каза, че сомалийците, иракчаните, иранците, турците, еритрейците и други от MENA са свръхпредставени в статистиките.

# 10 282
Идеята за бързи тестове за пристигащи за тяхна сметка на мен ми харесва. Лошото е, че като излезе положителен какво го правиш този? Пак трябва да го пуснеш в страната и да го лекуваш без пари.....

# 10 283
  • София
Д-р Кантарджиев беше по Нова, след серията фалшиви тестове вече имало ново поколение бързи тестове, които били с добра достоверност, злато имаше в технологията им, но не запомних името.
А кога ще ги купим, каза ли?

# 10 284

Ами как да не са пламнали, като са пламнали! Щом отказват интензивно лечение на половината болни. Вижте статистиката по възраст тук  - хората над 60 са половината от случаите.
https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa
Освен това в линка, който Две в едно даде се казва изрично, че се тестват само тежкоболните и медицинския персонал. Нито контактни лица, нито леките случаи, нито подозрителните. Така че, цифрите там, дори не се добрлижават до реалността. Виж само процента на починалите от приключилите случаи и ще ти стане ясно кой се тества, всеки пети човек е починал:
Edit: четири от пет човека умират

Освен това аз плато не виждам никъде:

Мен лично политиката на Швеция относно епидемията не ме дразни, а ме отвращава! Покрай тази епидемия много ясно се очерта народопсихологията на всички страни.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 16:44 от Анонимен

# 10 285
  • Bulgaria
Идеята за бързи тестове за пристигащи за тяхна сметка на мен ми харесва. Лошото е, че като излезе положителен какво го правиш този? Пак трябва да го пуснеш в страната и да го лекуваш без пари.....

Организират им един безплатен транспорт към арената... Smile

# 10 286
На мен ми прави впечатление, че по испанските новини, в болниците, като изписват някой половината мед персонал, които аплаудират са без ръкавици. В супера жената на касата е с маска под носа. Може ли при такъв брой заразени и починали такава халатност. Отделно показаха в резиденциите за възрастни хора как персонала ги храни с лъжичка без ръкавици. Нещо не се прави правилно за да е такава статистиката.
А в Германия има минимален брой починали. На какво се дължи?

# 10 287
Коментирате надълго и нашироко Швеция, а какво ще кажете за Русия? Рапортуват по 20-30 смъртни случая на ден, а дали са толкова? Твърдят, че били направили 1,6 милиона теста, дали?

# 10 288
  • София
На мен ми прави впечатление, че по испанските новини, в болниците, като изписват някой половината мед персонал, които аплаудират са без ръкавици. В супера жената на касата е с маска под носа. Може ли при такъв брой заразени и починали такава халатност. Отделно показаха в резиденциите за възрастни хора как персонала ги храни с лъжичка без ръкавици. Нещо не се прави правилно за да е такава статистиката.
А в Германия има минимален брой починали. На какво се дължи?
В Италия преди тази неделя ходеха без маски...
В Германия обясняват, че се дължи първо на изкривяване на данните – те не тестваха пневмониите в болниците, починали и прочее, после на масовото тестване на млади и здрави немци, които се връщаха от ски, а и не на последно място от добрата здравна система. Ако не се лъжа имат най-много легла, включително интензивни, на глава от населението, достъп до апаратура, лекари и прочее. Освен това са и изключително дисциплинирани. Има и други страни с добра статистика и те пак по подобни причини. И все пак критично болните на Германия вече са солидно количество. Успяха с масово тестване да задържат положението, но вече и там има твърде много критични.

# 10 289
  • Варна
Коментирате надълго и нашироко Швеция, а какво ще кажете за Русия? Рапортуват по 20-30 смъртни случая на ден, а дали са толкова? Твърдят, че били направили 1,6 милиона теста, дали?
Кой знае... Във всеки случай ако имаше проблем с много смъртност едва ли биха могли да го скрият. Tам се ползва свободно интернет за разлика от Китай.

Общи условия

Активация на акаунт