COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 796
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 605
Предвиждам скорошна отмяна и на тази заповед. Абсолютно нечувано е да дадеш един час на хората да се приберат, при положение, че преди няколко часа не им е било забранено да пътуват.

Затова се нарича извънредно положение...

# 10 606
  • София
Поредната смешна и нелепа мярка в България! Която е закъсняла и от ден до пладне!
Спокойно, вторник всички ще са си вкъщи, нали и пазарите отварят за постоянно, всичко ще е наред!
И кое е нелепо? Че хората пропищяха света, защото не могат да живеят без театър? Без парк? Без да си отидат на село? На всеки трябва да се даде шанс да прояви съвест преди да бъде ограничаван. Това е демокрацията. Поне не са ни лъгали като в Испания, че всичко е наред и инфантите ще си ходят на училище, в което има коронавирус. Шанс беше даден за информиран избор. Не съм фен на строгите мерки, но не от днес е очевидно, че у нас има доволно количество хора, които разбират само от наказания и сериозни мерки.

# 10 607
Мислех ,че ще раздават фурми за празника, а то...

# 10 608
  • Mediterraneo
Защо да е нелепо?
...
Страх ме е само да не се отметне Ананиев, като с маските.

Заради това го определям като нелепо- ще се отметне, още в понеделник всички ще тръгнат да се прибират и ще успеят, разбира се.

# 10 609
Какво значи хората се били уморили? Аз също съм уморена. Не може сега заради една банда дебили ненаяли, ненапили и ненапразнували се всички до стоим още няколко седмици под ИП.

Т.е. ти си представяш, че ако никой не излезе от вкъщи една седмица, примерно - то след две всичко ще приключи? Simple Smile

Като в детската градина - ако слушаме, ще ни пуснат да си играем... Simple Smile

Всъщност, ако бързате за края на ИП, трябва всички да излезем и да се заразим.

# 10 610
  • София
Този път няма да я отменят, каквото ще да става. Поне до края на другата седмица ще е така.  Вторник е първият работен ден след Великден - тогава ще е паника, ще хвърчат служебни бележки по мейлите. В сряда и четвъртък ще се кротнат. В петък, ще е като по часовник и нещата ще вървят както трябва.
При инфантилно население какво друго се очакваше?

# 10 611
Защо да е нелепо?
Предупредени ли бяха всички?
На инат и напук го направиха.
Никой няма да умре, ако не яде и пие с родата.

Страх ме е само да не се отметне Ананиев, като с маските.

Тази заповед няма да я отменят. Влизаме в развитие на инфекцията. Хората не разбраха от дума, сега ще разберат от тояга. Май българинът само от тояга разбира.

# 10 612
  • София
Предвиждам скорошна отмяна и на тази заповед. Абсолютно нечувано е да дадеш един час на хората да се приберат, при положение, че преди няколко часа не им е било забранено да пътуват.
Къде са тези хОра, че трябва да се прибират от някъде? Нали помолиха да се стои там, където се живее? Ако са спазили молбата, значи са си вкъщи.

# 10 613
Трабва да облекат полицаите в циганските квартали с костьоми най-висока степен защита. Генерале  ,  нали четете тук  Simple Smile
Моля, задействайте се!

# 10 614
Злорадстващите да пият една студена вода, защото за работа от вторник ще пуснат хората обратно.

Естествено, че ще ги пуснат - цялата суматоха вече прилича на индийски сериал.  Важното е да се мъти водата и да не се вижда в действителност какво (не) се върши.
Хуманитарната помощ демек фурмите какво ще ги правим - на ракийка? Поне 70 градуса дали ще има?

# 10 615
Интересно как до преди 3 месеца тия ръкопляскащи светила те гледаха директно в ръцете и без грам притеснение съобщаваха колко трябва да се плати предварително. И не им пукаше дали ще "паднеш като зряла круша".
Явно на хората, припадащи от умиление по медиците, не им се е налагало да посетят болнично заведение в близките години. 
Не знам, ама това да излязат и да ми се молят няколко директора на болници, а лекарите там да ми ръкопляскат всеки ден от екрана нещо ми подсказва, че ситуацията е екстраординарна, това се опитвам да обясня. Някак си лекарите не искат да гледат хората как падат като зрели круши, пък тези със софрите явно не им пука.

# 10 616
Ами извънредно положение е все пак. Какво всички пак се разпищяха! Освен това беше казано, че по време на празниците няма да се позволява пътуване по работа. Т.е. тези, които днес излязоха от София по работа, ще "работят" до вторник някъде и вторник ще се върнат да продължат да работят в София. Ами толкова е плоско, че чак е обидно!

# 10 617
  • София
Трябваше тотално да проверяват кой за какво е тръгнал да напуска София и да не позволяват излизането от града.
А не сега - след дъжд качулка.
Софиянците си стоим у дома, масово са се изнесли, които не са от тук - сега да си стоят там по родните си места и докато не се премахне изцяло карантината в страната да си ядат и пият там, от където са.

Какво значи няколко полицая да проверяват тотално хиляди хора по километрични опашки? Как точно си представяшш тази "тотална проверка"?

# 10 618
  • Mediterraneo
Те вече започват да увъртат, какво остава да издържи заповедта още 5 дни, никакъв шанс!

# 10 619
Много интересно ще стане ако след някой ден се изчерпят интензивните легла в болниците. Тогава ще видим каква песен ще се запеяе от някой решили, че са над нещата.

Общи условия

Активация на акаунт