COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 709
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 800
Да се завърнеш в бащината къща ... когато си болен от коронавирус, а в чужбина не те лекуват.
Обратно в България: Болен от COVID-19 се прибра със самолет от Нидерландия
Какво правиш? Пиеш аналгин, за да свалиш температурата и да успееш да преминеш проверките на летищата, в София хващаш такси и тръгваш за селото си. В случая, за щастие, се е намесила личната лекарка на заболелия, издирила, позвънила, убедила го да отиде от летището в Пирогов, вместо да се прибере в селото. Мъжът бил приет незабавно в болницата, жената се прибрала със същото такси в селото, но скоро също проявила симптоми и постъпила в болница. Резултат: двама болни, таксиметров шофьор под карантина, пътниците в самолета се издирват, в селото се провежда дезинфекция.
А иначе ... прибрали се хората, имат си право.
А правата на тези, които заради тях ще стоят под карантина или, не дай боже, са си лепнали вируса - те къде остават?
Разбирам да смъкне температурата, но в цял самолет никой ли не го е чул, че кашля. В статията пишат, че не е имал толкова проблем с температурата отколкото с кашлицата.

# 10 801
Аз критикувам мерките, начина на прилагане, информирането на обществото, цялото безумно управление. Живея в чужбина, спазвам тукашните адекватни мерки, но СЪМ и ще продължа да бъда български гражданин.
За кои се мислите Вие, та да решавате кой ще критикува и кой ще се просълзява с генерала?!
В България съм се занимавала с ограмотяване и образоване на малцинствата. А, аз покривам всичките Ви малоумни критерии.
Цитат
Ще помоля всички българи, които живеят в чужди страни и спазват мерките там, да спрат да плюят по нашите мерки, защото е непочтено
Само за тези,които критикуват,бих предложила да дойдат тук и да се заемат лично с мерки,образоване и превъзпитание на малцинството и т.н.Да споделят докато са живяли тук,допринесли ли са с нещо за промяната на малцинството към по-добро?Работят ли техни роднини и приятели живеещи тук по този въпрос,с малцинствата?

# 10 802
  • Бургас
В предаването на Цветанка Ризова по БТВ, след 17 ч., се подхвърли, че ще затворят София и ще оставят излезлите навън, но все пак ме изненадаха, че го направиха. Горките полицаи, които ще бъда на КПП-тата в понеделник.

# 10 803
Скрит текст:
И какво браво на Щаба, всички, дето се изнесоха днес от София, в понеделник ще ги пуснат обратно, защото са на работа.
Доколкото разбрах, ще проверяват всички декларации, с които са излезли от София гражданите  през тези два дни.
Те на работа ще ги пуснат, но  според мен, ако не са имали основателна причина да са извън София, ще има санкции " за всички от сърце".
Поне се надявам вече да се приложи строгостта на закона, защото става дума за здравето на всички ни.
Тази безотговорнаст трябва да се наказва.
Имам чувството, че дотук бяха призивите. Освен това, положенето наистина се влошава и ако на някой му е било майтапче досега, скоро ще осъзнае реалността.
А, за проверки и глоби съм напълно съгласна, да действат.
Писах само, че няма начин да не ги пуснат обратно в понеделник.
Ще пуснат единствено, който има работа тук. Аз така го разбрах. Ще гледаме тепърва.
Разсъждавам си, че ако семейство с деца, живеещо под наем в София, е излязло с цел да носи лекарства на близки, а само единият от двамата работи , няма да ги пуснат и двамата обратно. И би трябвало да се разследва колко време се носи пратка и т.н.
За съжаление, дори не е до санкции. Не искам да съм лош пророк, но ще се заразят хора извън София, и после, при проследяването на връзките, ще се разберат контактните лица и т.н. И тогава вече, съчетано с НК, ще стане лошо.
Тотална безотговорност беше това днес, въобще не вярвах да се случи. Чак във вечерните новини осъзнах мащаба.

tays, не отговориха категорично дали ще ги пуснат, или не. Отговорите бяха насочени към това, че са лъгали.  Според мен и те още не са решили как точно ще процедират.
Днес вероятно са успели да спрат доста голяма част от напъващите да излязат извън София.  И дано да е така.
Бяха много възмутени от това, от огромното количество тарикати, които са се  опитали да направят полицаите на маймуни и от тази масова безотговорност.

# 10 804
Няма да отмени заповедта Ананиев, щото пак ще му се смеят. Ще я "видоизмени". Те всичките му заповеди са такива.
Според всички капацитети Пикът щял да бъде на 20-4-2020 или до края на следващата седмица. Колко ще е висок този пик? Сегашният рекорд е 53, и това е от фокусирано тестване в контактни групи роми, върнали се от Европа. За мен е нищо ново и страшно. Така можем да откараме до Коледа.

# 10 805
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ако един средностатистически полицай не знае как да познае дали някой лъже или не, значи трябва да се прати на обучение. Е, все някой ще е майстор лъжец, ама чак всички не са такива специалисти. Та..След мерките да си вадят изводите.

# 10 806
Мернах статия, че Мангъров казал, че само църквата в момента се държи адекватно. И че трябва да идат младите на църква, защото така и така щели да го изкарат. Раздвоена съм вече за този човек. Или е абсолютен рецидивист или е прав. И двете са ми трудни за осмисляне. Ако е рецидивист защо го дават всеки ден по разни телевизии и му дават трибуна? Ако е прав, че само стадния имунитет е възможен какво правим ние? Всичко ми се струва много налудничево вече. Има и нещо шизофренично вече с тези мерки, които са напълно закъснели. За какво я затвориха тая София сега до Понеделник като и без това който щеше да пътува вече е отпътувал, а който трябва да се върне ще се върне. Малко ли им бяха хартиите, които до сега си размятаха? Аз лично почвам вече да губя търпение от пълната липса на смислени решения и паническите заповеди, които се взимат и  после се отменят до сутринта.

# 10 807
  • Под сянката на разлистените кактуси
А нас междувременно Тръмп ни натирва обратно на къра. Все пак подчерта, че оставя губернаторите на отделните щати да решат кога точно да вдигнат рестрикциите, Има план от три етапа, като първо ще се отворят ресторанти,  кина и големи спортни зали (първо малко се опулих, но като се замислиш, там най-лесно се упражнява контрол над гъстотата, просто слагаш хората да седнат по-нарядко). На втория етап ще отворят училищата и третия всичко останало, барове например. Така че да видим какво ще стане, аз лично се радвам, че му се вижда края

# 10 808
# 10 809
Ох, добре, че дойде някой да ни обясни, че сме загубени, някак ми е по-спокойно. Откъм апаратура не сме толкова за оплакване, не ни жали много Grinning

Lovely, аз от всичко, което изчетох в последните месеци, не срещнах някой лекар специалист да казва, че няма да се срещнем с вируса повечето от нас. Просто се опитват плавно да го направят. В интервюто си д-р Антония Първанова пък казваше, че като се обяви пандемия, основната цел е да се подготви системата да посрещне вълната, иначе никой не храни илюзии, че ще ни се размине. Та в този ред на мисли няма да се учудя, ако съвсем осмислено и целенасочено ни отпуснаха, та да направим нова вълна заразявания. Или поне ми се иска да са имали някакъв таен план, а не да са просто глупави Grinning

# 10 810
Mosquita, аз съм убедена, че разпускането тия дни си беше по план и изобщо не беше случайно. Обаче това плавно разболяване да вземат да кажат нещо как си го представят. Така с цифри да кажат. Имаме възможност да поемаме по еди колко си на ден. Ако си представят, че така ще я караме както досега, ние просто няма да можем да го осъществим този план и още 5 години, не се майтапя. 200 човека в болници и се говори за изчерпан капацитет на най-големите болници в БГ. Не знам просто как точно го виждат положението с това плавно разболяване. То просто е някаква утопия, защото ние нямаме шанс по този тачин да предпазваме здравната система още дълго. Хората са болни, имат нужда от лекарска помощ и в момента, но стискат зъби.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 03:14 от lovely

# 10 811
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
То е лесно да се говори от нашата позиция дето държавата те е осигурила за следващите три месеца да нямаш притеснения. Та “стойте си” казано от нас тук към хората в България е цинизъм.

Не знам коя е вашата позиция и кои сте вие.
Не е цинизъм,а разум.Вие сериозно ли ще излезете на улицата,ако знаете,че ще се сблъскате с болен от Ковид,сериозно ли ще отидете на работа,знаейки,че колега е болен,сериозно ли ще седнете на кафене,ако знаете,че бармана е заразен?  Ще излезете,ама друг път.
Пак ще го кажа,с болнаво и застаряло население,последното нещо,което искате,съм сигурна,е една изригнала се епидемия в страната.Без да споменавам,че и тестване не се прави качеството,така че дори и в това отношение сте зле,защото липса на тестване = липса на контрол на разпространението на вируса.

# 10 812
Lovely, това е една от мистериите за мен, защото казаха няколко пъти, че имаме над 2000 интензивни легла с респиратори и тн. А след това казват, че нямат капацитет.... Изобщо, този хаос ме докарва до тиха лудост Rolling Eyes
Иначе, аз лично очаквам сега да излязат повече случаи със засиленото тестване, да кажат "дами и господа, Пикът!" И след това просто полека да почнат да отпускат нещата. Нямат друг ход. Лишиха се от всякакви други възможности с бездействието си.

Adoralova, какво значи да излезем, ако знаем? Че ти знаеш ли човекът срещу теб дали няма хепатит, СПИН, сифилис, грип, Ковид? Животът не започва и не спира с корона вируса. И никой не може да ми гарантира, че следващия човек, когото ще срещна, няма да е болен от някаква заразна болест.

# 10 813
  • Там,където се събуждам щастлива.
То е лесно да се говори от нашата позиция дето държавата те е осигурила за следващите три месеца да нямаш притеснения. Та “стойте си” казано от нас тук към хората в България е цинизъм.

Не знам коя е вашата позиция и кои сте вие.
Не е цинизъм,а разум.Вие сериозно ли ще излезете на улицата,ако знаете,че ще се сблъскате с болен от Ковид,сериозно ли ще отидете на работа,знаейки,че колега е болен,сериозно ли ще седнете на кафене,ако знаете,че бармана е заразен?  Ще излезете,ама друг път.
Пак ще го кажа,с болнаво и застаряло население,последното нещо,което искате,съм сигурна,е една изригнала се епидемия в страната.Без да споменавам,че и тестване не се прави качеството,така че дори и в това отношение сте зле,защото липса на тестване = липса на контрол на разпространението на вируса.

Нашата : чужбинска.

Да, хората ще трябва да излязат. И не, не след пет месеца, а доста по-скоро. Иначе трябва да си стоят на дупетата до 2021.  Най-разумното е всеки, който има малък собствен бизнес да прави планове как ще може да се осъществи, ако има мерки за дистанция, примерно. Големи фирми също план за реорганизация на работа и пространство. Училищата също.
И най-вече тези Горе да почнат да мислят за Утре до 2021, а не за брифинг в 23.

# 10 814
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Мен държавата не ме е уредила с 3м,предполагам,че имаш впредвид финансова.
Как не разбрахте,че единствения начин да се спре с разпространението е чрез социално изолиране.Пари винаги се изкарват.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 16:56 от Adoralova

Общи условия

Активация на акаунт