COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 971
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 10 845
Във Франция пак по изключения бяха добавили едни 23 хиляди, не помня каква беше причината.
 Иначе хубаво оставиха махалите, всички си знаехме ,че са огнища, сякаш нарочно ги оставиха така, за да имаме пик на 24 април...

# 10 846
  • София
Само да попитам, че ми спря нета - питаха ли щаба какво се случва с всички излезли вчера от София, ако второто нареждане не е издадено до вторник, как ще ги пускат?

# 10 847

Някой има ли обяснение за стъкмистиката на Китай?

# 10 848
  • Буркина Фасо
Само да попитам, че ми спря нета - питаха ли щаба какво се случва с всички излезли вчера от София, ако второто нареждане не е издадено до вторник, как ще ги пускат?
има "прозорец"  на излизане и влизане в София.
предполагам, че ще влизат както до сега - декларация за работа, лична карта за местоживеене.

# 10 849
  • София
има "прозорец"  на излизане и влизане в София.
предполагам, че ще влизат както до сега - декларация за работа, лична карта за местоживеене.

Тези с постоянните адреси извън София няма да могат да се приберат. Трябва да имат поне удостоверение за настоящ адрес, а малко вероятно да го имат. Вече има вълна от недоволство и не разбират, че по закон преди ИП човек трябва да се регистирира там, където живее повече от месец.

# 10 850
А спирането на полетите от Великобритания и Ирландия вярно ли е?
Май споменаха и че 50% от направените бързи тестове в гетата са положителни за активна инфекция, не разбрах обаче добре дали е така, че вършех и друго.

# 10 851
Как пък точно вчера тези тълпи в леките коли имаха неотложна работа извън София? Къде са тръгнали?
Както вече писах, синът ми остава там за тези 4 почивни дни, въпреки, че има служебна бележка от работодател и право да се върне на постоянен адрес. Никой негов приятел не напуснал София.
 По телефон ще се чуваме.
За лъжлива декларация има и наказателна отговорност затвор, а не само глоба.
Безотговорност е това, уж зрели хора, а тръгнали пълни катуни, с деца и кучета на софри.

# 10 852
С декларация от работодателя в определените интервали.

# 10 853
  • Пловдив
Ама те затвориха града след като народа се изнесе...?
Другото...София под блокада, а в малките градове и села живота кипи Confused

# 10 854
Добре, а ако в колата са мъж, жена, с деца, с куче и багаж и без адресна регистрация в София, как ще ги пуснат всичките с една бележка от работодател? Ще има скандали по КПП-тата.

# 10 855
Най- голям купон ще настане, когато излекуваните цигани трябва да си останат още 30 дни изолирани...

# 10 856

Според всички капацитети Пикът щял да бъде на 20-4-2020 или до края на следващата седмица. Колко ще е висок този пик? Сегашният рекорд е 53, и това е от фокусирано тестване в контактни групи роми, върнали се от Европа. За мен е нищо ново и страшно. Така можем да откараме до Коледа.
Пикът/овете/ е зависим основно от поведението на гражданите. Не знам защо разпространяват в пространството тези математически модели при условие, че функциите с променлива "време", по които са начертани графиките са верни единствено при еднакви други условия. Реално, разпространението на вируса е във функция от няколко променливи/неизвестни. Например, всяко отпускане на гражданите рефлектира върху графиката след 10 дена. Климатичните условия също са от значение/надявам се/. Откриването и производството на ваксина и лекарство - също.
В Китай графиката е с един екстремум, но те се локнаха качествено, а не половенчато като нас. Ние ще си вървим вълнообразно. Да, може и до Коледа.

# 10 857
Прекрасно, тъкмо дойдохме на вилата в изолация, няма хора наоколо. Сега да не се окаже, че не можем да се приберем за работа, а децата за училище. Тук Интернет няма, освен оскъдните мобилни. Не може да го решат от днес за утре. И да сме пред свършен факт... Така ми се отвори душата, цял ден на двора, на въздух, без маски, без прибежки и страх. Децата и те дишат цял ден и се радват на свободата на двора...

Не можах да разбера. Искаш да се върнеш в града на работа и да пуснеш децата на училище, където има опасност да се заразите? Какъв е смисъла да ходите на вилата да се изолирате? Би трябвало да се радваш, че сте в изолация с двор и чист въздух, а не да се вайкаш.

Лелката първо е нарушила закона, като е напуснала София с лъжливи документи, пък сега роптае, че  не е успяла да прецака властите без последици. Покъртително!

# 10 858
Ето за това изселване говорех преди 2 седмици и писах на няколко медии да ги попитат тези от великия щаб, как ще се справят.
Това се очакваше и беше неизбежно.
За да се направят на много добрички ги пуснаха всички да си щъкат по празниците и да разнасят каквото имат.
Сега тези, които са си отишли на постоянният адрес да си останат на него.
И да кажа, че изобщо нищо не деля - град/провинциа.

Светли Великденски празници!
Пазете се, бъдете разумни, останете здрави и щастливи!

# 10 859
  • София
Аз вече съвсем не разбирам защо някак се очаква, че когато се наложат ограничителни мерки, при това безкрайно късно, се очаква на всеки, особено на тези, които тарикатеят или не са си оправили нещата навреме, да не им се нарушава комфорта. Естествено, че ще има затруднения, нали затова са ограничителни мерките! То е като при малките деца - първо им казваш "не излизай от стаята, не отивай в кухнята". Те те гледат и не ти вярват. Пак казваш "не излизай, играй си в стаята" - пак те гледат и очите им шарят към вратата и после към тебе, пак към вратата, пак към тебе. Тръгват да излизат от стаята и те гледат с крайчеца на окото какво ще направиш - казваш им "стойте си в стаята". И в един момент просто тръгват. Е, тогава какво правиш? Посаждаш ги в стаята, слагаш една дървена преграда като за бебе на годинка да не ходи навън и те вземат, че ревнат. Ми, да реват, някои неща се научават по трудния начин!

Общи условия

Активация на акаунт