COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 739
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 055
Скрит текст:
Скрит текст:
Трябваше да затворят по-рано - да блокират за Великден - без влизане и излизане. Повечето хора са се регистрирали на един временен и друг постоянен адрес и си пътуват без проблеми.
Стига се дотам, защото не сме свикнали на дисциплина.
Всеки си прави каквото си знае. Сега заразата ще се разнесе навсякъде.

Скрит текст:
Колкото до възрастните хора, които трудно могат да се придвижват - ползвайте куриерите. Така се прави по цял свят.
Добре де, аз едно не разбирам....
Предполагате, че тези, дето се юрнаха да сеят зараза извън Сф, по цяла Бг, са заразни.
Те до вчера се юркаха из Сф, на работа, на пазар, на разходка...защо Сф не е пламнала?Ако наистина бяха толкова заразни, досега не 300, а 30 000 би трябвало да има в Сф.
Предвид многомилионна Сф и факта, че повече от половината хора работят, ако са толкова заразни, поне половин Сф трябваше вече да е в Ада...все пак минаха вече 5 седмици, не 5 дена.
няма 30 хил. заразени защото не са се тествали всички.
Скрит текст:
иначе може да са повече от 30 хил.  и то не само в Сф , а в цялата страна.[/color]
Така, ама това пък поражда друг въпрос....Ако има хиляди заразени, но няма болни в болниците, значи вирусът не е толкова опасен все пак......Т.е., щом на 800 установени, има колко, около 300 в болница, то на 30 000 или повече, съответно в болница би трябвало да има ....поне 20 000.А няма.
Е, питам се, има ли 30 000 заразени?И неустановени?Или не?
И ако има, защо няма болни?Всички ли са безсимптомни?
И колко наистина е заразен тоя вирус?
Все чакам журналист да зададе този въпрос и няма, и няма. Вчера при Цветанка Ризова - също. Понеже Мутафчийски попита къде са труповете. Или този вирус не заразява в България масово, щом сме с такава бройка заразени, или се проявява с извънредно ниска смъртност и опасност, ако хората си го карат вкъщи и не се стига до регистрирането им.

# 11 056
  • Варна
50% от тестваните, в ромските махали са с позитивни резултати. Нямат право на протест. Жандармерия, армия и пълна изолация, до игнориране на заразата.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 14:04 от Viviana91

# 11 057

Aх, пропуснала съм. Мерси. Дам, там само те могат да се оправят. Йерархията им принципно е желязна вътре в кварталите.
Абе и полицията ако реши ще се оправи, ама са решили со кротце да действат.

Влизане в открити, пряки сблъсъци с махалите въобще НЕ е "оправяне". Много против съм насилствени действия, когато могат да бъдат избегнати.

Flip, да бяха викнали (ако не са и съм изпуснала и това) и медиаторите ни. Те са от тях и работят с тях всеки ден. Там има също авторитет.

# 11 058
Аз такова гледане в чуждото битие не съм си и представяла, че съществува. Този къде е тръгнал сега, оня защо пазарува, трети му е много пълна количката, ненаяли се, ненаразходили се.... Бабите пред блока ми са възпитани и изтънчени като от Английския двор в сравнение с клюкарщината, на която се начетох тук. Спазвайте си дистанцията, взимайте си мерките, носете маски, дезинфекцирайте, правете каквото ще ви донесе спокойствие и спрете да ровите в чуждите животи. Не виждам това с какво ви помага.
Напълно съгласна.
Всичко знаят, кой с какви обувки ходи, колко точно струват, с какъв телефон са и как са го купили, с бърз кредит или със заем от приятел. / изкоментираха го по рано в темата/ Племенницата ми получи с все скоро телефон за РД и се похвали детето. Нито съм питала майка й какъв е модела, ама колко струва, ама от къде пари. Не ме интересува.
И се замислих, аз ли живея в стерилна среда или просто не си пъхам носа в чуждите работи.

# 11 059
Скрит текст:

Aх, пропуснала съм. Мерси. Дам, там само те могат да се оправят. Йерархията им принципно е желязна вътре в кварталите.
Абе и полицията ако реши ще се оправи, ама са решили со кротце да действат.

Влизане в открити, пряки сблъсъци с махалите въобще НЕ е "оправяне". Много против съм насилствени действия, когато могат да бъдат избегнати.

Flip, да бяха викнали (ако не са и съм изпуснала и това) и медиаторите ни. Те са от тях и работят с тях всеки ден. Там има също авторитет.

----------------------------------------------------------

Работят там медиатори, дори някаква сериозна бройка бях чула.
И Цветелин Кънчев слушах, и той съгласен да помага.

И аз съм против крути мерки. Ако  Факултета е от 60 000 души, не ми се мисли.
Освен това, има и там всякакви хора. Не всички са  бунтовници, или нарушители. За съжаление, не зная как ще се опазят от другите.
Оф, не мога да си оправя поста Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 14:27 от bubanka

# 11 060
  • Варна

Там са медиаторите, но мисля, че не се справят за момента. Няма да се мине без сеир.

# 11 061
50% от тестваните , в циганските махали са с позитивни резултати. Нямотхправо на протест. Жандармерия, армия и пълна изолация, до игнориране на заразата.

10 от 160 не са 50%.

# 11 062
  • Sredets/Burgas
Там са, даже някои ги познах по кадрите, които пуснахте в темата...
Само че с контигента, трудно се общува... И по-точно с нецивилизованата част от контигента...
Работещите и по-образованите не са така... Също като индийците, циганите се делят на касти...
Проблем са винаги най-нисшата и неграмотна част...

# 11 063
  • Варна
За всички, които питаха за броя на тестваните в двете Софийски махали.
РЗИ опроверга Щаба! Има само 10 потвърдени проби за коронавирус във „Факултета“ и „Филиповци“
Скрит текст:
Има само 10 потвърдени проби за коронавирус във „Факултета“ и „Филиповци“. Това уточниха от столичната РЗИ във връзка с информацията на НОЩ от тази сутрин, че половината от тестваните са болни. Ето какво още уточниха от ведомството:
За последните два дни във столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ бяха направени 160 бързи теста. 20 от тези 160 показаха положителен резултат и на тези 20 са взети проби за ПСР. От тези 20 проби, 10 са потвърдени като положителни, което е обяснението за 50% от 20. Молим за извинение ако сме били неясни в думите си!
Източник:https://mobile.fro--reklamen-spam186--/

Ами, налага се да обясняват, щото пак се слуша с... органи, различни от слуховите.

Първо, не щабът, а шефът на РЗИ обяви тази информация. Неслучайно  пишат, че се извиняват, ако са били неясни в думите СИ. Второ, човекът ясно каза, че от положителните тестове в махалите, половината са потвърдени с PCR тестове. Никъде и никой официално не е казал, че "половината тествани са положителни". Това се твърди само от некадърни журналисти и други интернет "експерти". Като глупостите на Цицелков вчера...
И стига сте спрягали тези 20 като новопотвърдени. Те са случаи от преди затварянето на махалите. 6 от тях вече бяха починали, имаше и в интензивно. И днес Мутафчийски каза, че част от тежките случаи понастоящем пак са от там. И понеже се знае, че там предвид условията, тези 20 означават доста повече, предприеха и мерките, и тестването.
А ако на някой му е много успокоително, че едва ли не в София само ромските квартали са с положителни, нека си припомни, че когато казаха за общо 20 потвърдени случая в двете махали преди затварянето, в София случаите бяха около 450.

# 11 064
  • София
Скрит текст:
Аз такова гледане в чуждото битие не съм си и представяла, че съществува. Този къде е тръгнал сега, оня защо пазарува, трети му е много пълна количката, ненаяли се, ненаразходили се.... Бабите пред блока ми са възпитани и изтънчени като от Английския двор в сравнение с клюкарщината, на която се начетох тук.
Спазвайте си дистанцията, взимайте си мерките, носете маски, дезинфекцирайте, правете каквото ще ви донесе спокойствие и спрете да ровите в чуждите животи. Не виждам това с какво ви помага.
Пазенето трябва да е взаимно. Ако ти правиш всичко това, но аз не го правя, има голяма вероятност, ако съм вирусоносител, някъде някога да се засечем и да те заразя неволно. След това ти заразяваш и така по веригата.

# 11 065
Там са, даже някои ги познах по кадратите, които пуснахте в темата...
Само че с контигента, трудно се общува... И по-точно с нецивилизовата част от контигента...
Работищите и по-образованите не са така... Също като индийците, циганите се делят на касти...
Проблем са винаги най-нисшата и неграмотна част...

Знам, знам. Майка ми някога, преди много години, работеше по 1 програма за превенция на ХИВ, СПИН и нежелана бременност по един глобален проект към МЗ. Част от този проект беше в ромските общности, бяха разкрити безплатни клиники вътре в общностите. Там има и културни, образовани, работещи нормални хора. Те са кротки. А над нецивилизованата част лидери им имат влияние все пак. Там не смеят много, много да вървят срещу тия лидери.
И не, срещу махалите с насилие въобще не е вариант да се тръгва..

# 11 066
  • Mediterraneo
Куриози от Испания
23- годишен мъж е арестуван и вкаран в затвора заради системно нарушаване на ИП. Засечен е 13! пъти навън без основателна причина.
В Марбея( курортен град, известен с това, че се посещава предимно от богати и известни личности) е глобен мъж, който разхождал овца Simple Smile Освен глобата за нарушаване на ИП, е отнесъл глоби и защото овцата не е била регистрирана по никакви параграфи.

# 11 067
50% от тестваните, в ромските махали са с позитивни резултати. Нямот право на протест. Жандармерия, армия и пълна изолация, до игнориране на заразата.

Десет души са намерили позитивни. Колко е голяма махалата? От 20 човека ли е?

# 11 068
На мен рядко ми е жал за полицаите. Но сега направо много ги съжалявам, тези които ги запратиха да се оправят с братята във Факултета. Ще има размирици големи там ако не ги пуснат. Любопитно ми е колко време ще успеят да ги задържат там без боища, палежи и всевъзможни мизерии.

# 11 069
50% от тестваните, в ромските махали са с позитивни резултати. Нямот право на протест. Жандармерия, армия и пълна изолация, до игнориране на заразата.

Десет души са намерили позитивни. Колко е голяма махалата? От 20 човека ли е?

Този въпрос трябва да бъде зададен към Мутафчийски май.

Общи условия

Активация на акаунт