COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 232
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 145
  • София
Какви намалени капацитети ви гонят? Онзи ден ходих за документ в болницата, сестрата ми изнесе документа пред болницата (не пред кабинета) с думите "лудница е пред всички кабинети". Вътре болницата беше пълна (буквално). Имаше опашка отпред, защото мериха Т на влизащите.

Може би има значение града и броя на населението.
Явно нещата са различни в столицата и в другите градове.
Забравих да уточня: говоря за София, частна болница.

# 11 146
Какви намалени капацитети ви гонят? Онзи ден ходих за документ в болницата, сестрата ми изнесе документа пред болницата (не пред кабинета) с думите "лудница е пред всички кабинети". Вътре болницата беше пълна (буквално). Имаше опашка отпред, защото мериха Т на влизащите.

Може би има значение града и броя на населението.
Явно нещата са различни в столицата и в другите градове.
Забравих да уточня: говоря за София, частна болница.

Ако е профилирана само в няколко направления е разбираемо.
Но като цяло поддържам становището, че болшинството от лекарите, особено тези които не са на първа линия, особено тези в държавните болници, не са особено натоварени в момента.

# 11 147
  • Sredets/Burgas

В тази връзка преди няколко дни, майка ми сподели, че последните им нощни дежурства в спешното са кошмарни.
Дори се е наложило да идват допълнително екип от друго спешно, че не могат да поемат случаите...
Каза, такова нещо им се случва за първи път.

# 11 148
PURE, Съгласна съм за разликите. Аз с интерес чета какво пишеш за Швеция. Просто исках да кажа, че е смешно определението “строги мерки” за Германия 👍 ( то и тук младите, че и по-възрастните се посъбират)

Само да допълня, че тук гимназиите и университети ги пуснаха на дистанционно обучение не за друго, а да се облекчи градския транспорт. Същото и с работещите от вкъщи в Стокхолм, пак за да не товарят градския транспорт.

Тук никой бизнес не е бил принуден да затваря заради наредби както в Австрия и Германия - от ресторанти, магазини от всякакво естество, молове, фризьорски салони и т.н.

Друг е въпросът, че въпреки това много бизнеси фалираха, заради липса на клиенти.

# 11 149
Какво значи предлагат се пари на роднини, за да се съгласят, че смъртта е настъпила в следствие на ковид?! Роднините ли ще решават кой от какво умира? Това са пълни глупости според мен.

# 11 150
...За Айс - майка ми е личен лекар с няколко случая на заразени с коронавирус...
От чисто любопитство, ще споделиш ли (ако вече си, извинявай не съм видяла) как е организирана работата на майка ти по отношение на пациенти с корона?
По телефон ли ги препраща за изследване? Само на база симптоми ли решава? Те срещали ли са се лично с нея? Тя страхува ли се да преглежда, пази ли се и т.н.

Разбира се имена и адрес на практиката не ме интересуват. Просто ми е любопитна вътрешна информация. Simple Smile

# 11 151
Руски учени заедно с японски колеги създадоха най-ефективния тест за коронавируса. Точността му е почти 100 процента. Резултатът става известен в рамките на 30 минути. Нова разработка вече се използва от големи руски компании.
https://www.facebook.com/-CouncilRegulation(EU)-/videos/154613205956421/
така се спасяват хора и икономика- с бързо прилагане на новите разработки, а не да хващаме вируса с голи ръце без тестване

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 16:23 от Optimal

# 11 152
Сигурно не съм права, но напоследък постоянно ни се насажда тезата, че лекарите няма да са със семействата си, за да ни лекуват, жертват се заради нас и т.н.
Всяка професия е осъзнат избор и не може постоянно да се натяква какво се прави за обществото, защото има и други професии, за които няма празници и хора, които не виждат семействата си с месеци .
Всички ние си плащаме за това, което вършат лекарите за нас , така че не е редно да се натяква на обществото, че лекарите ни лекуват.
Да, това е така, но То не е безплатно и не е насила.
Определено лекарската професия е най- близка до Божията, уважавам и се прекланям пред всички, които лекуват хора, но е дразнещо да се насажда чувство за вина у хората, поне за мен.

Те сега не окапват, ама ще окапят после, когато трябва да лекуват на юруш мнозината, които в момента от страх не смеят да отидат на лекар.

# 11 153
Интересно ми е, как бихте постъпили, ако си направите бърз тест и се окаже, че имате IgG антитела.
Т.е. изкарали сте заболяването безсимптомно, без да подозирате.
Предстои ми да се тествам другата седмица и искам да си изградя тактика, как да действам по-нататък.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 16:07 от Lea_Lea

# 11 154
Интересно ми е, как бихте постъпили, ако си направите бърз тест и се окаже, че имате IgG антитела.
Предстои ми да се тествам другата седмица, доброволно и искам да си изградя тактика, как да действам по-нататък.

Бих звъннала да питам дали искат да даря кръв, за да я използват за лечение, на което те биха ми отказали в норм ситуации, защото нямам кг за даряване, но може в извънредната да се съгласят

# 11 155
Управлението ни в момента е като учителката в критическата с репликата "Деца, облечете се, деца, съблечете се"
Снощи ни облякоха, да видим в понеделник дали ще ни съблекат.
Какво  се чудите в недоверието

# 11 156
Швеция май дава заден и почва да взима най-после мерки.
Извънредни пълномощия на изпълнителната власт до 30 юни.
Ще почнат май да затварят и те училища, заведения и както другите да действат.
Така го разбирам
https://btvnovinite.bg/svetut/170-pochinali-ot-covid-19-v-shveci … i6r1zWRYV8uV-4QeU

# 11 157
Задължителното носене на маски отпадна ли? Преди малко излизах на терасата, от 10 преминаващи имаше само 1 с маска на брадата.

# 11 158
Предстои ми да се тествам другата седмица, доброволно и искам да си изградя тактика, как да действам по-нататък.

Бих звъннала да питам дали искат да даря кръв, за да я използват за лечение, на което те биха ми отказали в норм ситуации, защото нямам кг за даряване, но може в извънредната да се съгласят

То да даря, обаче мен по принцип ме отсвирват, заради поднормено тегло.....
Но мога и да пробвам, мерси за идеята.

# 11 159
  • Пловдив
jp,  ако правилникът за движение по пътищата, беше въведен преди един месец, гарантирано ситуацията по пътищата щеше да е различна. Един вид естествен отбор. То сега защото не споменават катастрофите си мислим, че всичко е наред. Булевардът от майка ми към къщи е светофар след светофар и помежду им пешеходни пътеки. Вечер масово се минава на червено. Сега, когато пък движението е малко, мога да си представя. Случвало ми се е само аз да чакам и да ме заобикалят, за да минат, защото сме три коли на кръстовището. Малоумни са таймерите. Не са регулирани. Не виждам смисъл да чакам 78 секунди на празно кръстовище, но чакам. Кафе, ти ще ме заобиколиш ли?

Общи условия

Активация на акаунт