COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 393
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 325
Скрит текст:
Назад прочетох, че учени предполагат 3 годишен имунитет. Е как са го изчислили, като вируса е наличен от няколко месеца? И откъде са сигурни, че би бил точно 3, а не 2 или 5 години например?

Не са сигурни, предполагат на базата на имунитета към САРС и МЕРС.

# 11 326
  • Другата България
Благодаря ти Мери Ан. Трудно човек може да намери малко допълнителна информация, а и почти е невъзможно да се изрови в темата. Знам че твоята винаги е вярна и коректна.
Спокойни празници ти желая.
Hug Насреща съм винаги, нали знаеш.
Празници като делници, аз съм на работа, ама и това знаеш.
Здрави да сме!

# 11 327
Баба, изпращаща таблетИ и компютрИ. От колко броя имат нужда тези хора?
Ходил нелегално или полулегално докъде по - точно? КПП има само на областните градове, примерно в Кауфланд, Билла и Лидл в Асеновград може съвсем нормално и легално да си на пазарува всеки от близки и не чак толкова близки населени места.
Хайде стига излишни истерии.

Че и деца тайно се извеждали да видят тревичка. Joy “Нормалните” хора не издържали. Как ще издържат като са се вкарали в такива филми.
Това като един японски войник, който го бяха намерили, че се крие в гората десетилетия след края на Втората световна, не разбрал, че свършила. Та и тук някои действат като Съпротивата от Ало-ало.

# 11 328
  • Индия/България
Тук (Индия)  пък   ритуално погребение на бик  и тълпа от стотици хиляди еГзалтирЪни по улицата GrinFearful..Карантина иначе. Мдаамм..децата нямали спирачки, казват....От снощи установявам някои удивителни прилики между индийци и българи, изпаднали в режим " абе, не ме занимааай, бе"..Хората просто не могат да се разделят с рутината  и да  си нарушат комфорта, върху които си градят някакво чувство за сигурност. То това си е заложено в човешката природа. Въобще не ме учудва и не мисля, че каквито и да било полицаи или (кекави) мерки ще  спрат тези индивиди ( не визирам националност). Не коментирам и мерките, но въпреки всичко аз, от мойта си камбанария, виждам БГ справяща се. Така че- дръжте се...и както каза Вал, жалко, че някои не оцениха какво предимство имаха, макар че сега вероятно ще започнат да го оценяват в дългосрочен план. Аз някак не виждам светът да се справи за кратко с това чудо, особено ако не се изгражда траен имунитет. За мен случващото се си е цял процес ( медицински, психологически, икономически, исторически), ние сме вътре в него и като такъв ще трябва да си мине(м) през съответните етапи. За себе си съм решила, че каквото зависи от моето благоразумие, ще го изпълнявам и продължавам напред без истерия, когато евентуално паднат мерките.

Светли и благословени празници на всички!!
И ние вчера си боядисахме яйца Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 20:18 от Bandit Queen

# 11 329
някой има ли  реално предположение/ разумен отговор защо Италия по показатели  е пак нагоре. След толкова рестрикции, след толкова дълга карантина?

# 11 330
  • София
Коментира се рецепторен полиморфизъм в източна Европа, което може да обясни разликире в поведението на вируса и организма..
Какво е рецепторен полиморфизъм ?
Полиморфизъм на рецептора.
Това означава, че цяла Африка е черта? Иначе за нас има логика повече от БЦЖ-то сякаш, но като не съм лекар и само си чета...

Днес отново из центъра на София са тълпи, колела, деца, без маски, а полиция почти няма. Това е. Какво казваше Мангъров, да се проепидемчат...

# 11 331
  • BG
Пиша за трети път:

R0 на вируса е 2,4-2,6. Не се променя!
R варира в различните страни, в зависимост от мерките и етапа на епидемията.

Делта, кеф ли ти е да пишеш точно обратното на известните факти?
Ако това е така, трябваше махалите да са напълнили болниците, в тяхната общност дистанция няма, хигиената също не е на нужното ниво. Тестването им показва, че това не е така. Което говори, че твоите, по-точно данните, които си цитирала най-вероятно не важат за страните от Източна Европа.

# 11 332
Цитат
Тръмп говори, като че ли всичко при тях е преминало на 100%
То целият вирус е един въздух под налягане се оказва, и затова държавите вече дават на заден от строгите мерки, понеже истинската му смъртност е много ниска, и казано в прав текст не си заслужава съсипването на икономиката колкото и грозно да звучи казано в прав текст, защото и при истинската ниска смъртност пак става въпрос за засилване на разпространението на вируса с облекчаване на мерките което ще доведе до повече починали. Но в един момент трябва да се прецени какви ще са пораженията от вируса спрямо тези от икономическите последици от спирането му.

Цитат
някой има ли  реално предположение/ разумен отговор защо Италия по показатели  е пак нагоре. След толкова рестрикции, след толкова дълга карантина?
Защото в Италия заразените са над 130 пъти повече от тези в официалната стат, според учените от Станфорд, и просто няма как да го спрат напълно.

# 11 333
Полицията е в махалите и по КПП -та, и те изнемогват вече.

# 11 334
  • Варна

Ако това е така, трябваше махалите да са напълнили болниците, в тяхната общност дистанция няма, хигиената също не е на нужното ниво. Тествавето им показва, че това не е така. Което говори, че твоите, по-точно данните, които си цитирала най-вероятно не важат за страните от Източна Европа.
Боледуването е дълго, според мен до седмица ще пламнем с усложнения.

# 11 335
  • Там,където се събуждам щастлива.
Можеш да погледнеш назад в публикациите ми, дала съм линкове.
Вчера главният вирусолог на Белгия каза, че в момента има повишение на смъртността в домовете за възрастни хора, и съответно повишение на смъртността в Белгия средно спрямо предишните 5 години в този период на годината. Също така каза, че след 2 месеца е възможно да имаме обратното, по ниска смъртност пак в сравнение със средно последните 5 години за съответния период от годината. Това би означавало, че голям процент от хората, които сега почиват по време на епидемията са били отслабени поради заболяванията си и ковида е ускорил тяхната смърт, т.е. починали са 2 месеца по рано от очакваното.
Ясно, на мен ми прилича на туширане на евентуалното напрежение, но явно по-ясна картина ще има в края на годината.

И в Холандия излезе подобно предвиждане, което се описва за Белгия. Разбира се,  тъжно е, че много от тези хора са си отишли, но за голяма част предвиждането е +- 3 месеца до умиране.

В Холандия не усещам напрежение. Родителите са 50% на 50% за училищата. Основният проблем се оказа, че расте поколение (тези между 4 и 9-10 години), които не са научени да се занимават сами за даден период от време и непрекъснато искат вниманието  на родителите. Голяма част от холандските деца растат в семейства с по 2,3,4 деца.

# 11 336
Пиша за трети път:

R варира в различните страни, в зависимост от мерките и етапа на епидемията.

Делта, кеф ли ти е да пишеш точно обратното на известните факти?
Ако това е така, трябваше махалите да са напълнили болниците, в тяхната общност дистанция няма, хигиената също не е на нужното ниво. Тествавето им показва, че това не е така. Което говори, че твоите, по-точно данните, които си цитирала най-вероятно не важат за страните от Източна Европа.
Нямам идея какво имаш предвид, но това, което съм написала е факт. Защо не съвпада в твоята представа за нещата, не мога да кажа.

# 11 337

Не е сигурно.

# 11 338
  • В заешката дупка
В Исландия излезна статистика за броя заболели деца, ученици и персонал в ДГ и началните училища (до 10 клас). Тук нали те си работят през цялото време (с мерки за ограничаване на риска от зараза).

Статистиката е за Рейкявик. 0,1% (9 бр.) от децата в ДГ (до 5г) са заразени, 0,3%  (40) - ученици до 15г, 1,6% (35) от персонала в ДГ, и 0,7% (20) от работещите в началните училища. Смятат тези числа за добри и за показател, че ДГ и училищата не са огнища за разпространение на заразата. Няма починали.

https://www.mbl.is/frettir/innlent/2020/04/17/49_smit_i_yngstu_skolastigum/

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 21:26 от ЧеКа

# 11 339
В Белгия голяма част от починалите били възрастни хора, които така или иначе щели до починат до два месеца, в Нидерландия също само, че до три месеца.
Очакват по-ниска смъртност след два съответно три месеца.
Товя разбрах аз, въпреки че ми е странно как го изчислиха?!

Общи условия

Активация на акаунт