COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 108
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 895
При нас процента положителни тестове не е 3,32% а е 4,67% а реално положителните са много повече защото за 1 човек отива повече от 1 тест

# 11 896
Данните са от:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

България случаи 878, тестове 26,417

Иначе за всички държави не е ясно колко са повторения и т.н.

# 11 897
Докъде стигнахме, чух по ТВ теория за това, че вирусът е създаден в лабораторията в Ухан. Вие тук ме нападнахте, но ето, че нещата говорят, че си е било така. Много вяра на този Китай, както по рано казах, този пазар е там от векове, а сега чак плъзна зараза, айде, айде. С цялото им замазване съм сигурна, че този вирус не е случаен.

Може ли инфо, колко са потвърдените и смъртните случай в Бергамо?

# 11 898
Pure, зачетох се в данните, които сложи. Ние се захванахме за стадния имунитет, че е далеч от постигане. Но е интересно, че на база тези числа може да се изчисли и в какви граници се движи смъртността. Хванах за Италия, че само нея я знам колко души са.
Та на базата на тези данни смъртта в Италия варира между 0.7 и 1.2, средно - 0.9
Зачетох се в това изследване според мен е много силно подценен реалният брой заразени, и дава много висока истинска смъртност като е гледам на око, ще е хубаво да публикуват методиката по която са стигнали до това заключение което влиза в противоречие с официалните данни на Исландия в които смъртността е по ниска отколкото според тях е истинската смъртност като се обхванат всички заразени. Защо Исландия я няма в изследването се чудя. Повтарям противоречието според тях истинската смъртност от Ковид по държавите в Европа е по висока в доста от тях отколкото е тази в Исландия само и единствено в официалната стат. а Исландия са тествали около 5, 6% от тяхното население и само и единствено за активна инфекция, а не за имунитет. Как става тоя номер трябва да го обяснят. В Исландия имат БЦЖ което работи ли, или вируса има някаква генетична непоносимпост към северен тип хора.

Цитат
И на мен от там са ми данните показват 18 502 теста 865 заразени.

# 11 899
% положителни резултати от всички направени тестове:

България - 3,32%

Италия - 13,86%
Швейцария - 12,66%
Германия - 8,23%
Исландия - 4,28%
Южна Корея - 1,95%

Ако е истина? БЦЖ?? гени? ...статистически малка подборка?
Най-вероятно е фактически все пак спазване на изолация и намаляване скоростта на заразяване. Или климата ни.
Но не изключвам изброените. Все пак, доколкото знам, БЦЖ ваксината е българска за България.

# 11 900
Значи средните тестове на ден са 990, ето защо повече случаи. На 05 04 дадоха инфо за малко над 15 000 теста, на 10.04 казаха, че са 18502, т.е. за 5 дни имаше 3000 теста, средно по 600 на ден.

# 11 901
Значи средните тестове на ден са 990, ето защо повече случаи. На 05 04 дадоха инфо за малко над 15 000 теста, на 10.04 казаха, че са 18502, т.е. за 5 дни имаше 3000 теста, средно по 600 на ден.
600 теста не значи 600 човека?

# 11 902
Имам молба към модераторите да се въздържат максимално от триене на мнения, особено на потребители с медицинско образование. На мен лично ми е интересно да прочета и диаметрално противоположни постинги.  Всеки от нас има глава на раменете си да чете критично. Все пак темата е поставена в клюкарник. Не ни ли заливат и медиите с противоречащи си статии и съобщения.

# 11 903
Не съм казала, че 600 човека, но като се правят повече тестове е логично и бройката на положителните да е повече. Те може да са правили по 600 теста до понеделник например и другите няколко дни по 1000, затова цифри от 20 скачат рязко на 60. Е за това не разбирам, защо не се дава инфо, колко теста се правят на ден.

# 11 904
Много интересна поне за мен статия.
Ще бъдем свидетели на много промени си мисля.
Тепърва започват. Да видим Русия каква стана ще заеме.
Те също са доста пострадали , но пък са с Китай.
Странното е, че Иран е сред най-пострадалите и също в добри отношения с Китай знам.
Тук Сорос е заел позиция. А той щом се покаже, поне на мен ми светва опасна лампичка.
По-добре да си насочат сега усилията за овладяване на тази пандемия и да опазят хората, но...
Все повече ми прилича на ..... ще видим. Дано сме живи да разберем, но светът ще е различен много.
Моля, модераторите да не трият мнения свързани с разни наши мисли и разсъждения.
Нито сме политици, нито сме важни с нещо за света и известни.
Оставете ни да си чоплим темата , разсъждаваме, чудим, спорим и обменяме мисли, ако няма обиждане, нещо против правилата.

https://pogled.info/svetoven/soros-obyavi-si-dzinpin-za-vrag-nom … H1mHMfpTCNVX2THhw

# 11 905
600 теста не значи 600 човека?
Да, не значи, защото на заразен човек се правят поне по 3 PCR теста - първия доказва заразата, а другите 2 - че се е излекувал. Но често се правят и по много повече.
Вижте, броя тестове е малко... би трябвало да се разделят на бързи и PCR.

# 11 906
Според мен каквато и да е истината (аз мисля че вируса е изпуснат по невнимание, не нарочно, и смятам че се е използвал за благородни цели, изследвания за ваксини и т.н.) но Китай трябва да понесе отговорност и в 2-та случая дали защото по невнимание подпали света или го подпали заради нецивилизованост. Те по 2-ото поне взимат мерки и обявиха че забраняват търговията не само с диви животни но и яденето на кучета и котки. 2-ото засега само в една част на Китай но се надявам че и останалата също.

# 11 907
  • в страната на чудесата
... и обявиха че забраняват търговията не само с диви животни но и яденето на кучета и котки.
Това е ужасно. Сега свинското ще се оскъпи невъобразимо.
Wink

# 11 908
Ломбардия население : 10,060,000
Официално регистрирани смъртни случаи: 11,851 (Има данни, че смъртността е повече)

Това означава, че 0,12% от населението на цялата област вече е починало от ковид-19.

Брой направени тестове: 243,513, брой положителни тестове 64,135, % положителни 26,3%.

# 11 909
  • Варна
Kaкво имате предвид под:
Китай трябва да понесе отговорност

Общи условия

Активация на акаунт