COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 885
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 510
  • София
Точно така, да – има мерки и ограничения, но освен в Банско (и може би Паничерево – не съм проверявала), карантина не е въвеждана.
а има ли практична разлика между карантина и ограничения
Да. Хората, които са поставени под карантина, нямат никакво право да напускат жилището си. Останалите, които не сме под карантина, можем, но спазвайки определени ограничения. "Ограничения" не означава автоматично "карантина".

П.П. fiesta77, каква адресна регистрация имаш предвид – за настоящ или за постоянен адрес?

# 12 511

маските ще паднат лятото, идеята е като кихне болен пръските да не ходят далече, а сега ще се изпаряват
времето сега ще е с нас, но трябва да го ползваме рязумно

Маските са до 26-ти април.
А болният може и да не киха, кихането не е симптом на ковид

# 12 512
  • Бургас

маските ще паднат лятото, идеята е като кихне болен пръските да не ходят далече, а сега ще се изпаряват
времето сега ще е с нас, но трябва да го ползваме рязумно

Маските са до 26-ти април.
А болният може и да не киха, кихането не е симптом на ковид
кашляне

# 12 513
Министърът на вътрешните работи Маринов: „Мерките в момента са достатъчно затегнати. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Копирано от standartnews.com"

Т.е. дори и да са с постоянен адрес в София, хората няма да могат да влязат в града, ако не декларират, че работят в София и успеят да се промъкнат в пояса от 6 до  8 или от 18 до 20 ч.
Аз така го разбирам.
За родителите, които работят има вариант да се приберат, но за безработни или децата, просто не го виждам като вариант.

# 12 514
  • София
И аз така, да. Трябва настоящият адрес да е в София, за да влязат, постоянният не върши работа.

# 12 515
За летният сезон, критична ще се окаже липсата на болници и спешни центрове по морските курорти. Това винаги е било проблем. На юг, ако не се лъжа има само един спешен център и той е в Царево.
Кришка , цитирам те да потвърдя, в Бургас 15 легла в инфекциозното, ако се изпоразят туристите как ще е?Може да спретнат отсега полева болница в някоя спортна зала. Чувам заклети хотелиери на малки хотели , че няма да отварят, нямало смисъл, не им излизат сметките.Аз лично ако ще почивам избирам скъп хотел в чужбина или круиз със стандарти в почистването и противоепидемични мерки.Къща за гости или вила, дето хазяйката пере чаршафи на 30градуса да пести тока , глади с ютията и спестява от препарати, ами не мерси.

# 12 516
Министърът на вътрешните работи Маринов: „Мерките в момента са достатъчно затегнати. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Копирано от standartnews.com"

Т.е. дори и да са с постоянен адрес в София, хората няма да могат да влязат в града, ако не декларират, че работят в София и успеят да се промъкнат в пояса от 6 до  8 или от 18 до 20 ч.
Аз така го разбирам.
Точно така. Даже и без постоянен адрес в София, но работещи там.

# 12 517
Аз така го разбирам.
За родителите, които работят има вариант да се приберат, но за безработни или децата, просто не го виждам като вариант.
Айде стига глупости. Ще живееш в София и няма да те пуснат да си влезеш в града в който живееш. Къде ще спиш, на полето пред София ли? Има два начина човек да се прибере в София - да докаже че живее в София или че работи в София. С една дума - няма никаква блокада на София. Тези които си излязоха ще си се върнат пак без проблеми защото или са жители на София или работят в София.

# 12 518
Нали и аз това казах-работещите си имат служебни бележки. Живущите-регистрации.

# 12 519
И аз така, да. Трябва настоящият адрес да е в София, за да влязат, постоянният не върши работа.

Как се доказва, с удостоверение от общината, районното кметство?
В Русе експресната услуга по издаване на удостоверение за настоящ адрес е 24 часа, а нормалната услуга 48 часа.

Ето какво казва министърът: "В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук." Копирано от standartnews.com

Т.е. единственото основание за връщане в София е ако работиш в града. Което се доказва със служебна бележка и декларация.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:43 от Lea_Lea

# 12 520
Какъв сезон бленувате. По нашето море не могат с един дрислив вирус да се справят откъм хигиена.
На плаж и море не бих стъпила тази година, така както са ми на километър.
Ковида нали се предаване и чрез фекалии, знаете ли на колко места са заустени тръби от хотели...
Не знам за София, но Варна е под тотална блокада. Предните седмици можеше да се обикалят горички те край града, сега и това не може. И то при 25 заразени във Варна и областта.

# 12 521
държавата осигурява само на лицата които живеят постоянно там
Държавата осигурява здравеопазване на всеки осигурен гражданин, независимо къде се намира в границите на България. Даже и на неосигурените не може да се откаже спешна помощ.
Направо ти се чудя на нервите да отговаряш...

Хора, хайде по-сериозно! Няма значение дали сте в София, Бургас или Полски тръмбеш!
Където ви хване "болката", там би трябвало да има лекар, мед.център, болница, клиника, която да може да ползвате срещу осигуровките, които сте платили! (Частните са въпрос на избор)
А чуждите туристи сигурно над 90% са със застраховки. Не ги мислете. Друг е помислил за тях.

# 12 522
Не се предава чрез фекалии, как го измислихме това?

# 12 523
  • София
Кура булгара, разлика между постоянен и настоящ адрес правиш ли? Защото настоящият адрес в София доказва, че човекът живее тук. В статията се казва, че постоянният адрес не е основание за пускане през КПП-то.

# 12 524
Не се предава чрез фекалии, как го измислихме това?

Нали намериха следи от вируса в нечии ла*на в Белгия или Австрия, та хората са си въобразили, че могат и така да го пипнат. 😂

Всички ще бъдат пуснати да се приберат, споко, иначе няма да има кой да работи и да крепи икономиката във вторник 😉

Общи условия

Активация на акаунт