COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 532
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 540
  • Другата България
Ама как декларация от работодател? Приемаме следната хипотетична ситуация. Аз наистина имам болен родител, за когото е трябвало да се погрижа. Декларирала съм, пуснали са ме, излязла съм. Връщам се на другия ден. Безработна съм, но живея в София, в собствен дом, имам си лична карта и настоящият ми адрес не се различава от постоянния. И ми казват - цъ, сори, не се прибираш? На какво основание?
И за да няма излишни полемики, примерно не съм безработна, в майчинство съм, бебето ми е с баща си в София.
Моски, ще те пуснат разбира се, ти поне си мислещ човек /както казва моя любима съфорумка/, не вярвай на всички собствени интерпретации на неща, които се пишат тук, и то с претенции за достоверност.

# 12 541
Според мен в изказването се има предвид, че щом хората са излезли от Сф с декларация за постоянен адрес на друго място, това изключва да имат постоянен адрес в Сф, следователно това им отпада като възможна причина да се върнат. А не че ако си имаш адрес в София (по лична карта) и си излязъл с декларация с друга причина, например грижи за роднина, няма да те пуснат обратно.

# 12 542
По повод туризма - преди време гледах интервю по ТВ с някаква госпожа и тя говори за следното,  че чужденците ако се разболеят (тук или след като се върнат) после ще водят дела. Те по принцип така действат в много случаи, за да им излезе безплатна почивката.
Съгласни ли са нашите хотелиери да плащат ...мммм?

# 12 543
  • в страната на чудесата
По повод туризма - преди време гледах интервю по ТВ с някаква госпожа и тя говори за следното,  че чужденците ако се разболеят (тук или след като се върнат) после ще водят дела. Те по принцип така действат в много случаи, за да им излезе безплатна почивката.
Това е стар номер с диариите Simple Smile
Трудно доказуем обаче.

# 12 544
Трудно доказуем обаче.
Миналата година имаше случай и с дело за легионерска болест.

# 12 545
Проектиране на пептидни инхибитори за възможно лечение на COVID-19
https://phys.org/news/2020-04-peptide-inhibitors-covid-treatments.html

COVID-19 вероятно порази повече деца от очакваното
https://medicalxpress.com/news/2020-04-covid-possibly-children.html

https://oxford-covid-19.com/

# 12 546
По повод туризма - преди време гледах интервю по ТВ с някаква госпожа и тя говори за следното,  че чужденците ако се разболеят (тук или след като се върнат) после ще водят дела. Те по принцип така действат в много случаи, за да им излезе безплатна почивката.
Трудно доказуем обаче.
Миналата година имаше случай и с дело за легионерска болест.
Хем се натискат да почиват у нас, хем после дела водят. Ми да не идват, опасно е тук. Покажете им снимката на инфекциозното от Видин, ще се откажат немедленно.

# 12 547
Едва ли в случай на пандемия ще могат да се оплакват, че са тръгнали на почивки и са се заразили.

# 12 548
Няма как да водят дела точно за това, туристите,  защото няма как да докажат къде са се заразили. Иначе, да, любимото им е да съдят за каквото се сетят.

# 12 549
Хотелиерите не знам, дали са съгласни. Ама аз като живуща в чужбина, предпочитам да не се разболявам в България като съм на почивка. Нищо, че си имам осигуровки и застраховки, не си заслужават главоболията и преживяванията.

# 12 550
Хора, май това беше. Дано да си внушавам ама.... вече имам доста симптоми...

Е, какво значи "Това беше." Да не е смъртна присъда, не се излагай. Не си на 165 г. с 15 придружаващи заблявания.

Иначе, много бързо. Какви са ти симптомите?

# 12 551
Колко ли от празнуващите са взели служебна бележка от работодателя преди да тръгнат на софра? Когато тръгваха постоянният адрес беше достатъчен.
Всеки сам си попълва декларацията и носи отговорност за нея. Работодателят не се ангажира.

# 12 552
Пак препрочетох заповедта на Ананиев. И тя гласи следното:
1.Забранявам излизането и влизането от територията на София град за всички автомобили.

До тук точно и ясно. Мачът е свирен до второ нареждане.
После започват изключенията, като последното гласи:
За гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил, се допуска влизане и излизане от територията на гр.София в интервалите от 6:00 до 8:00 часа и от 18:00 до 20:00 ч. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя

Т.е. с личен автомобил можеш да влезеш в София, само ако докажеш, че работиш в града.

# 12 553
Да, това стана ясно. Масово още преди 2 седмици хората си навзимаха служебни бележки. В нашата фирма всички си взеха, дори без да имат намерение да пътуват-да си имат.

# 12 554
  • В.Търново
Новият вирус е добре забравен стар

Скрит текст:
Има много видове Коронавируси.През 2003г беше коронавирус SARS. Този новия Ковид 19 е продължението на Сарс.

Общи условия

Активация на акаунт