COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 857
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 525
Аз също срещнах публикации,  че корана вирусът се откривал и във фекалиите на заразените.

# 12 526
Според мен ще има летен сезон,но може би чак към юли и то с някакви ограничения.ИП не мисля,че ще се удължи.ГЕРБ ще предложат,но останалите партии няма да се съгласят.

# 12 527
Айде бе, за да влезеш в София ще ти трябва и оназ хартийка за настоящ адрес ли?
Че кой я носи в себе си?
Настоящ адрес е до смяната му, ако някой иска да разиграва МВР ще си я сменя на всеки 10 дни, стига да му се занимава.

# 12 528
Кура булгара, разлика между постоянен и настоящ адрес правиш ли? Защото настоящият адрес в София доказва, че човекът живее тук. В статията се казва, че постоянният адрес не е основание за пускане през КПП-то.
Чакай, аз нещо се обърках. Ако имам постоянен и настоящ адрес в София, единственият документ, който имам, е личната ми карта. Как тя не е основание да ме пуснат?

# 12 529
  • София
И аз така, да. Трябва настоящият адрес да е в София, за да влязат, постоянният не върши работа.

Как се доказва, с удостоверение от общината, районното кметство?
В Русе експресната услуга по издаване на удостоверение за настоящ адрес е 24 часа, а нормалната услуга 48 часа.
Не знам в момента каква е процедурата. Имаше някаква промяна, но понеже не ме интересува, я прочетох по диагонал. На сайта на МВР би трябвало да има информация.

# 12 530
Аз също срещнах публикации,  че корана вирусът се откривал и във фекалиите на заразените.
Това не го оспорвам. Даже според много учени, тестът от фекална проба е много по-надежден, защото позитивира през цялото време на заболяването.

Но това НЕ значи, че намереният вирус е инфекциозен. Даже напротив, правени са изследвания в клетъчни култури и е не  е!

# 12 531
Кура булгара, разлика между постоянен и настоящ адрес правиш ли? Защото настоящият адрес в София доказва, че човекът живее тук. В статията се казва, че постоянният адрес не е основание за пускане през КПП-то.
Чакай, аз нещо се обърках. Ако имам постоянен и настоящ адрес в София, единственият документ, който имам, е личната ми карта. Как тя не е основание да ме пуснат?
Трябва да имаш декларация от работодател.

# 12 532
Е, чакай сега. Ако човек си живее на постоянния адрес по лична карта за какво ти е хвърчаща бележка, която да показва, че настоящия и постоянния адрес са ти едни и същи. Бележка за настоящ адрес ти трябва, ако настоящия адрес се различава от постоянния. Ако постоянния и настоящ адрес са едни и същи нищо не ти трябва освен лична карта.

# 12 533
Хора, хайде по-сериозно! Няма значение дали сте в София, Бургас или Полски тръмбеш!
Където ви хване "болката", там би трябвало да има лекар, мед.център, болница, клиника, която да може да ползвате срещу осигуровките, които сте платили! (Частните са въпрос на избор)
А чуждите туристи сигурно над 90% са със застраховки. Не ги мислете. Друг е помислил за тях.
[/quote]
Тя застраховката ако лекуваше сама по себе си щеше да е чудо, болница трабва.И аз в своята глупост накарах дъщеря ми да си направи застраховка за екзотична страна, ама то там нямало болници, в джунглата, само някакви си легла да умреш.Ама аз как да предположа, че най - близката дето ще те излекуват е във Париж на 9 часа път със самолет.

# 12 534
  • There I was on a July morning
Аз също срещнах публикации,  че корана вирусът се откривал и във фекалиите на заразените.
Открива се, но не е заразен.

За това лято все още нямам никакви резервации и все още не съм решила дали въобще ще ходя някъде. Най-безопасен е вариантът с ограничаване на чуждестранните туристи. Засега вървим добре с малко заразени и не е нужно да си внасяме от други държави. Доста хора, които традиционно ходят на почивка в съседни страни, тази година поглеждат към нашето море, така че, туристи ще има достатъчно.

# 12 535
Ама как декларация от работодател? Приемаме следната хипотетична ситуация. Аз наистина имам болен родител, за когото е трябвало да се погрижа. Декларирала съм, пуснали са ме, излязла съм. Връщам се на другия ден. Безработна съм, но живея в София, в собствен дом, имам си лична карта и настоящият ми адрес не се различава от постоянния. И ми казват - цъ, сори, не се прибираш? На какво основание?
И за да няма излишни полемики, примерно не съм безработна, в майчинство съм, бебето ми е с баща си в София.

# 12 536
  • Другата България
Скрит текст:

а няма ли да е по евтено, хотела да не работи
туризмът е единствен поминък на много общини
а ако хората построят болници и лекарства, дали няма да са по бедни или хотелите които претендират да са частни, искат от държавта
осигуряването на здравеопазване е задължение на хотелите ли?  Това къде го прочете?
държавата осигурява само на лицата които живеят постоянно там
Това изобщо не е вярно.
Линк или официален документ, от който ти е информацията може ли да предоставиш?

# 12 537
  • София
Колко ли от празнуващите са взели служебна бележка от работодателя преди да тръгнат на софра? Когато тръгваха постоянният адрес беше достатъчен.

# 12 538
  • София
Е, чакай сега. Ако човек си живее на постоянния адрес по лична карта за какво ти е хвърчаща бележка, която да показва, че настоящия и постоянния адрес са ти едни и същи. Бележка за настоящ адрес ти трябва, ако настоящия адрес се различава от постоянния. Ако постоянния и настоящ адрес са едни и същи нищо не ти трябва освен лична карта.
Това би трябвало да е така, да.

# 12 539
държавата осигурява само на лицата които живеят постоянно там
Държавата осигурява здравеопазване на всеки осигурен гражданин, независимо къде се намира в границите на България. Даже и на неосигурените не може да се откаже спешна помощ.
Направо ти се чудя на нервите да отговаряш...

Хора, хайде по-сериозно! Няма значение дали сте в София, Бургас или Полски тръмбеш!
Където ви хване "болката", там би трябвало да има лекар, мед.център, болница, клиника, която да може да ползвате срещу осигуровките, които сте платили! (Частните са въпрос на избор)
А чуждите туристи сигурно над 90% са със застраховки. Не ги мислете. Друг е помислил за тях.
Би трябвало, ама нали четеш как болните обикалят по 7 болници и никъде не ги пускат?
Който разчита, че Бургас ще поеме всички болни от южното Черноморие, спокойно да заминава.

Общи условия

Активация на акаунт