COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 285
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 555
Пак препрочетох заповедта на Ананиев. И тя гласи следното:
1.Забранявам излизането и влизането от територията на София град за всички автомобили.

До тук точно и ясно. Мачът е свирен до второ нареждане.
После започват изключенията, като последното гласи:
За гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил, се допуска влизане и излизане от територията на гр.София в интервалите от 6:00 до 8:00 часа и от 18:00 до 20:00 ч. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя

Т.е. с личен автомобил можеш да влезеш в София, само ако докажеш, че работиш в града.
което означава, че дори по ЛК да живееш на Марс, щом работиш в Сф, си се прибираш като стой, та гледай. Дори не знам що го нищите толкова страници... Излезлите са си направили сметката как да се приберат.

# 12 556
Ама как декларация от работодател? Приемаме следната хипотетична ситуация. Аз наистина имам болен родител, за когото е трябвало да се погрижа. Декларирала съм, пуснали са ме, излязла съм. Връщам се на другия ден. Безработна съм, но живея в София, в собствен дом, имам си лична карта и настоящият ми адрес не се различава от постоянния. И ми казват - цъ, сори, не се прибираш? На какво основание?
И за да няма излишни полемики, примерно не съм безработна, в майчинство съм, бебето ми е с баща си в София.
Пожелавам Ви късмет на КПП-то. Пишете, че сте в майчинство в декларацията и бъдете убедителна.
Сърдечно благодаря, но аз изрично написах че говоря за хипотетична ситуация. Нямам драма с пътуване, аз съм си вкъщи и разсъждавам върху изказването,че нямало да бъде основание постоянния адрес да пуснат хората. Просто не го вярвам. Не може временният адрес да е основание, а постоянния - не.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 18:23 от Mosquita

# 12 557
Пак препрочетох заповедта на Ананиев. И тя гласи следното:
1.Забранявам излизането и влизането от територията на София град за всички автомобили.

До тук точно и ясно. Мачът е свирен до второ нареждане.
После започват изключенията, като последното гласи:
За гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил, се допуска влизане и излизане от територията на гр.София в интервалите от 6:00 до 8:00 часа и от 18:00 до 20:00 ч. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя

Т.е. с личен автомобил можеш да влезеш в София, само ако докажеш, че работиш в града.
което означава, че дори по ЛК да живееш на Марс, щом работиш в Сф, си се прибираш като стой, та гледай. Дори не знам що го нищите толкова страници... Излезлите са си направили сметката как да се приберат.

На едно място се тълкуваше заповедта на мнистъра, като влизането в София може да става само от 6 до 8 сутринта, а излизането само от 18 до 20  вечерта.
Всъщност права си, както и да го коментираме, утре вечерта ще стане ясно прибирането на празнуващите.
Като нищо може утре на обяд да се появи и "Второто нареждане", което да отменя заповедта.

# 12 558
Не съм особен оптимист аз за летния сезон, ама има доста време дотогава де, кой знае. Принципно, в цяла Европа изглежда като да продължат с 1.5 дистанция, реогранизиране на работните места, за да може да се изпълни, да няма струпване на хора и тн, което нямам идея как ще го направят на морето, но дори и да предположим, че ще успеят, идват няколко други фактора:
1) Нали се говореше колко много хора са безработни и гладуват - от къде всички тези хора ще имат пари за морета?
2) Безработните, които ще започнат работа след няколко месеца прекъсване, реално няма да имат право на платен отпуск, освен, ако работодателят не направи компромис, разбира се
3) Много хора бяха принудени да излезнат в платен отпуск, та да изхабили поне половината дни досега
4) Колко фирми, които едвам са се измъкнали от тоталния фалит и са успели да заработят отново, ще си пуснат служителите 1 месец след това в платен отпуск 2 седмици? Българският работодател вероятно ще каже тип "мили служители, почивахте си достатъчно, сега трябва дружно да се напънем и да работим здраво"
5) Вирусът явно никъде няма да си ходи, та след да предположим, че ще има някаква част болни и карантинирани хора вероятно
6) Страх. Много хора няма да отидат никъде просто от страх.

# 12 559
Ще се намерят учители веднага - студенти последен курс. В гимназията ни преподаваше една такава, когато не можаха да намерят учител по заместване. Беше много добра, макар и незавършила още.
Съмнява ме. Учителите са най-голямото май съсловие. Доста студенти трябва да ангажираш, а другите без правоспособност поне трябва да минат 2 месеца. Нещо такова по ТВ обясняваха, като се търсеха учители, за преквалификация да имат и почнат да работят в училище. Мисия невъзможна е това със студентите, ама ти можеш да се прежалиш си викам...така за доброто , парите и нали си инициатор.

Мен друго ме притеснява в мнението. Значи това момиче студентче, щото видиш ли в момента му трябват парички и ще се бухне в заразата. Доказано е , писано е, че децата са най-големите преносители на вируса. Значи това дете щото е младо, уж здраво и нищо му няма така да си изкара стадно вирусчето. Нали не сте вие или децата ви , та тези млади хора  да ги хвърлим така за едни парички ще се прежалят. Те родители нямат да заразят-сираци са, те всички са под наем щото са богати , ама иначе достатъчно бедни та да ни свършат работата и се оттървем от децата.

И това добре да кажем, ама вашите деца като се омешат със заразени и ви прехвърлят вируса пак не ви е грижа ли? Щото после се вече знае колко време се кара и колко време 28 дни си стоиш след оздравяването. Та работата ви отива на кино. И курбана дето ще даде младото дете студенче, ще е напразен.
Бе как не ви е срам, на такъв ден да пишете такива неща.
Снощи се изумих как някои на една благородна постъпка намериха какво да кажат, сега как жертвате чуждите деца за ваше удобство.
Засрамете се! Пфууу
Махам се от тази тема. Не сте хора.

# 12 560
Скрит текст:
Не съм особен оптимист аз за летния сезон, ама има доста време дотогава де, кой знае. Принципно, в цяла Европа изглежда като да продължат с 1.5 дистанция, реогранизиране на работните места, за да може да се изпълни, да няма струпване на хора и тн, което нямам идея как ще го направят на морето, но дори и да предположим, че ще успеят, идват няколко други фактора:
1) Нали се говореше колко много хора са безработни и гладуват - от къде всички тези хора ще имат пари за морета?
2) Безработните, които ще започнат работа след няколко месеца прекъсване, реално няма да имат право на платен отпуск, освен, ако работодателят не направи компромис, разбира се
Скрит текст:
3) Много хора бяха принудени да излезнат в платен отпуск, та да изхабили поне половината дни досега
4) Колко фирми, които едвам са се измъкнали от тоталния фалит и са успели да заработят отново, ще си пуснат служителите 1 месец след това в платен отпуск 2 седмици? Българският работодател вероятно ще каже тип "мили служители, почивахте си достатъчно, сега трябва дружно да се напънем и да работим здраво"
5) Вирусът явно никъде няма да си ходи, та след да предположим, че ще има някаква част болни и карантинирани хора вероятно
6) Страх. Много хора няма да отидат никъде просто от страх.

Нали голям брой от безработните всъщност дойдоха именно от хотелиерския и ресторантьорския бранш, та те наистина няма да ходят на море по изброените от теб причини, но ако се върнат по работните си места, техните заплати ще дойдат точно от посещаемостта на хотелите и ресторантите.
Аз за себе си не бих го нарекла "страх", но "силно безпокойство" и "превантивни мерки" да.
Копнея да отида на вилата, обаче. И чакам с кеф да се разхлаби положението по КПП-тата за да добутам до там.

# 12 561
Трябва да се поздравим за дисциплината пред църквите на Великден!

И   "аз казах ли ви "  Wink

# 12 562
  • Пловдив
В България да се оплакваш ,че нямаш пари е станало като навик.Дори и да имаш казваш,че нямаш за да не ти завидят или някой да не ти иска на заем.Не на празно има толкова много депозити в банките и хора със собствени жилища.Сигурна съм ,че ако кажат отваряме граници и заведения няколко дни ще има тихо а после Иху-Иху.

# 12 563
Диспансерите регистрират много паник атаки..
Хора, май това беше. Дано да си внушавам ама.... вече имам доста симптоми...
Споко, де, там при вас нали #сичко е точно.

# 12 564
Сериозни технически проблеми в Нова. Новините в 1900 даже са под въпрос. Прекратиха предаването от студиото и пуснаха Кошмарите в кухнята от петък. Дано оправят проблема и да видим как е положението на КПП-тата в новините.

Мисля, че ако не е много гранде проблема, винаги могат да зашият новините към някой от другите си канали - Диемите не бяха ли техни?
А положението на КПП-тата сигурно е спокойно. То има ли човек, който директно от софрата ще се нареди на КПП-то точно днес? Едва ли.

# 12 565
  • в страната на чудесата
Положението на КПП е спокойно, няма коли, нито драми. Мои близки дойдоха по мед.причини, без напрежение.

# 12 566
  • Мадрид / София
Гледам едно видео, в което говори д-р Цезар Карбайо, главен лекар в спешното на мадридската болница Рамон и Кахал. Много интересни неща споделя от ежедневието си сега и проблемите, с които се сблъскват лекарите. Казва, че въпреки хилядите случаи на болни от Корона нямат ясна представа как действа вируса, тъй като не са правени тестове. Казва, че вируса атакува клетките на сърцето и някои пациенти получават миокардитис, пациенти без придружаващи заболявания, или удря в мозъка и получават енцефалити и губят желание да се хранят. Това при млади хора без заболявания.
Също каза, че конфинацията дава добри резултати и вече се усеща в спешното и интензивното отделения, с намаляване на случаите. Каза, че все още са пълни, но има чувствителен спад. Казва, че към средата на идващата седмица ще се види ефекта от пускането на част от населението навън. Наясно е, че не може дълго време да продължи ограничаването, тъй като "глада също умъртвява".
Друг един доктор по аутопсии казва, че до сега въпреки хилядите случаи, аутопсии не са правени и затова не знаят механизма на как поразява вируса тялото. Изобщо толкова лагуни има, че се чудя как се изпускат уникални възможности за да бъдем много по-наясно.

# 12 567
Хората още храносмилат агнешкото и козунаците от днешния обяд, какви КПП-та днес...

# 12 568
Главният комисар сподели при Беновска, че семейства няма да бъдат разделяни при проверка на КПП.

# 12 569
Ама още ли някой си мисли, че който иска да се върне в София, няма да го пуснат?

Общи условия

Активация на акаунт