COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 066
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 855
Мен друго ме вълнува, колко е броят на починалите от други болести, различни от КВ от 13.03. 20 досега?

Точно от 13.03 не ми се рови, но статистиката на ООН за 2020г показва спад на смъртността в България. За 2019г death rate е 15.433, това прави средно 296 починали на ден. До момента според ООН в България са починали 31720, за днес 133. Премахваме 133 от общият брой починали, до 19.08 вкл. са починали 31587. От началото на 2020г до 19.04 има 110 дни. 31587/110 прави средно 287 човека на ден. Death rate е паднал 14.973.  Тези цифри са без починалите от Ковид. За Италия Death rate от 10.5 за 2019, е паднал на 9.6 за 2020г. Това са данни от ООН, не случаен източник. Повтарям, че в тези цифри не попадат починалите от Ковид по официални данни.

# 12 856
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами извеждай ги всеки ден и после като се разболеете всички да не се чудиш откъде ти е дошло. Аман от мрънкалници и лигльовци.

Извеждам го по два пъти на ден даже, сутрин и следобед. Благодаря за пожеланията! Joy Но от разходките освен да ни се подобри имунитета, друго няма какво да стане. Затова пък после ще има много чудещи се откъде им е дошло, като децата се върнат на училище примерно и са перманентно болни. По този повод много ми хареса изказването на здравната министърка на Белгия, една потребителка го беше постнала.
Изобщо не го пожелавам! Напротив! Но излизайки кой знае кой е бил в тоя асансьор, навън кой ще се залепи за вас, а децата ако са малки си вкарват всичко в устата. Слънце има и на терасата и пред блока, не само в парковете. А имунитетът няма да се срине от стоене вкъщи. В домовете си имаме предостатъчно бактерии, които да ни го тренират. Щом се взимат дадени мерки има за какво, не мислиш ли? Не е ли време да спре да се реве за паркове и фризьорски салони? Сори ама са си чисти лигавщини.

Нямаме балкон, какво да правя? И асансьор нямаме. Имунитетът не зависи само от бактериите, с които се срещаме, а и от много други фактори. Учи се по имунология в университета. Не мрънкам за фризьорите, въпреки че имам спешна нужда от такъв, защото в мярката има логика: близък контакт и т. н. И да, спазвам дистанция, другите и те спазват. Затова казвам, че ако има желание, винаги може да се случи сравнително безопасно.

П. С. Но пък аз не съм и от тези, дето умират от ужас, че ще се разболеят от корона така или иначе.
Ти разчиташ на отговорността и на останалите хора, което е нереалистично. Ако отворят парковете всички ще се изсипят и тогава къде отива тази дистанцираност, за която говориш? В момента дистанцията успява да се спазва благодарение на нас, които си стоим вкъщи. Аз умирам от ужас не заради себе си, а заради баба ми, с която живея и е на 76г. Предпочитам да не поемам излишни рискове. Всеки си знае и си поема отговорността и последствията от решенията си. Имунология не съм учила, но ми е ясно, че няма да се сринеш ако не излизаш всеки ден. От по-голямо значение има правилното хранене, упражненията и спокойствието Wink

Абсолютно съм съгласна, че няма да ти се срине имунитета, ако не излизаш всеки ден. Но ако стоиш затворен месец, два, три... И после излезеш при първия повей на вятъра си аут(не всички естествено, но една голяма част, да). Просто според мен трябва да има мярка във всичко. И да, разчитам и другите да спазват дистанция. Нали уж сме големи и отговорни хора? Ако видя, че в даден парк/място /планина има много хора и няма как да се пази дистанция, ще си тръгна и ще отида на друго място. Или ще се върна по-късно. Аз наистина си мисля, че хората не сме овце и имаме поне малко  самосъзнание.

# 12 857
  • София
Интересна статия и балансирано мнение
https://glasove.com/categories/skandalyt/news/da-ne-izpadame-v-zdravna-korektnost
Андре Конт-Спонвил:
Да не изпадаме в здравна коректност!

# 12 858
ох, на Генерала май му идва в повече и има нужда от малко почивка..Станал е рязък и видимо изнервен. Е, то и журналистите задават масово глупави въпроси, но не може така да им отговаря, все пак цяла България го гледа за информация.

А, аз бих му препоръчала вместо да послъгва в ефир как всички медицински лица имали необходимите предпазни средства, да вземе да види реално какво става в болниците, особено в малките населени места, извън Covid отделенията. Дори аз, когато звъннах в РЗИ и им вметнах за едно отделение, което приема по 40-50 пациента на ден, а имат само платнени маски, получих отговор "да, наясно сме, че някакси там останаха "забравени" ?!?!

# 12 859
Да имат те вина? Мнеее. За всичко сме си виновни сами, медиците тоже

# 12 860
  • в страната на чудесата
как се установява контрол - с контрол. На прекия началник това му е работата - да контролира подчинените как спазват изискванията за безопасност. Няма оправдание. Това са хора с медицинско образование, те много добре знаят какво да правят и какво да не правят. Ако им липсват предпазни средства - да си ги искат. Но ако ги има - да ги ползват. Болниците винаги са били рискови за разпространяване на инфекции от всякакъв тип, а сега още повече.
Анди, пропуснала съм. Заразен персонал ли има?

# 12 861
  • София
Зададоха един умен въпрос: колко е коефициентът. И разбира се подражателят на тиквата се разсърди. 10 мин обясняваха какво уж правят и пак не казаха колко е коефициента. Толкова си могат!

Ето как се обяснява:

https://www.facebook.com/deutschewellenews/videos/25588236810004 … u8&__tn__=H-R

# 12 862
Не искам да споря вече по този въпрос, но както вече казах имаш твърде високи очаквания от хората. Ще се учудиш колко безотговорни индивиди има, както и такива, на които не им пука за другите. Ограниченията и глобите са най-вече за тях. Останалите спазват препоръките и без да им е изрично забранено.

Не, не се опитват да ни прецакат, да ни ощетят. Не разбирам какво е това прекомерно желание за непрекъснат критицизъм към управляващи и авторитети. Че има идиоти - има, че не са винаги на 100% адекватни - така е. Но щом има закон трябва да се спазва. Ето, вчера имаше протест в София. Това разумно ли е предвид ситуацията в момента? Надали са стояли всички на 2 метра един от друг. Да не говорим, че беше абсолютно неоснователен. Ето, за такива хора ти говоря и те хич не са малко за съжаление.

# 12 863
  • София
Още от първата тема чета колко сме безотговорни. Като има толкова много безотговорни, а вирусът е толкова страшен, защо имаме толкова малко починали?

# 12 864
  • София
Журналистка зададе въпрос за предпазните средства на медицинския персонал в контекста на видинския случай. Отговорът беше, че навсякъде има предпазни средства - за работащите с пациенти директно с вируса от необходимите, а за персонала от другите отделения - маски и ръкавици. Имало всичко, персоналът се инструктирал два пъти дневно.

Какъв протест е имало в София?

# 12 865
  • в страната на чудесата
Благодаря ти!
Не съм чувала за протест.

# 12 866
  • София
Флашмоб някъде.

# 12 867
  • Ispania
Още от първата тема чета колко сме безотговорни. Като има толкова много безотговорни, а вирусът е толкова страшен, защо имаме толкова малко починали?
Това се обесни хиляда пъти вече. Ако сте чел/а от началото , със сигурност сте получил/а отговора .

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 11:46 от Val

# 12 868
  • София
Не съм.
П.П. Какво означава "обедни"?
А, разбрах - обясни.

# 12 869

Общи условия

Активация на акаунт