COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 108
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 810
  • София
Генералът много е ядосан днес, не че повечето въпроси не са малоумни, но все пак...
Не отговори за RO, за плащането на тестовете, че няма увеличение след Цветница, както ни обясняват, но иначе пак ни убеждава, че сме направили всичко
ТЕ са направили всичко, ние от простолюдието не сме достатъчно послушни. Направо злобно се държи с журналистите,  не знам дали днес е изключение.

# 12 811
Аз пък не мога да разбера защо трябва да занимават всички с плащането на някакъв бърз тест. Сякаш не е общоизвестна истина, че в някои болници дори спринцовки и игли трябва да си купиш. Не е нещо ново и няма нужда точно сега да се повдига, защото този проблем няма да бъде разрешен по магичен път от един мелодраматичен въпрос към генерала.
Също въпросът за Цветница. Безсмислен!
Има много по-важни въпроси в момента. Например за разтакаването с линейка на хора между болниците. Как се изолират случаите, които са съмнителни, така че хем да не се заразят с корона, ако се окажат отрицателни, хем да не заразят други, ако излязат положителни.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 08:50 от Дъждец

# 12 812
  • София
Генералът много е ядосан днес, не че повечето въпроси не са малоумни, но все пак...
Не отговори за RO, за плащането на тестовете, че няма увеличение след Цветница, както ни обясняват, но иначе пак ни убеждава, че сме направили всичко
ТЕ са направили всичко, ние от простолюдието не сме достатъчно послушни. Направо злобно се държи с журналистите,  не знам дали днес е изключение.

Изключително зле се държи, но явно на никой не му стига да го притисне. А ако някой го направи, генералът се сърди и край. Многократно си противоречи - за маските, за тестовете, за какво ли не.
Да ни пази Господ, защото нито ние като общество се пазим, ни държавата ни пази

# 12 813
То как да се пазим като още сме на етап "къде са ни парковете и фризьорските салони" и очевидно не се осъзнава за какво става дума като цяло.

# 12 814
  • Bulgaria
Elpis, напротив. Мен също ме интересуват оздравелите. Още повече, че чухме и в България, че след изписване са връщали хора в болницата. А в световен мащаб има не малко случаи, включително и у нас имаше такъв, за починали хора малко след изписването. Нямам абсолютно никаква жажда за апокалипсис, но все още никой не е доказал, че смъртността е 0.2% и след като умират цели семейства или много членове на едно семейство аз си оствам на мнението, че вирусът изобщо не е толкова безобиден и смъртността изобщо не е толкова ниска.

# 12 815
  • Пловдив
Като няма мерки, защо няма мерки. Като има мерки - какви са сега тези мерки, не са ми удобни, ега ти тъпите мерки, това не са никакви мерки, до кога ще са тия мерки, как може до всеки гражданин да няма някой, който да контролира мерките ......Ние искаме мерки, с които вирусът да изчезне след 5 дни, айде от мен да мине след 10 дни и да ходим в парка на цигарка, защото две години вече стоим в къщи......Вижте как е в Европа. Такива мерки ни трябват. Ние тук европейци ли сме или лукови глави.

# 12 816
  • София
Като няма мерки, защо няма мерки. Като има мерки - какви са сега тези мерки, не са ми удобни, ега ти тъпите мерки, това не са никакви мерки, до кога ще са тия мерки, как може до всеки гражданин да няма някой, който да контролира мерките ......Ние искаме мерки, с които вирусът да изчезне след 5 дни, айде от мен да мине след 10 дни и да ходим в парка на цигарка, защото две години вече стоим в къщи......Вижте как е в Европа. Такива мерки ни трябват. Ние тук европейци ли сме или лукови глави.

Има само един тънък момент. Навсякъде по света има шмекери и такива, които си мислят, че правилата не важат за тях. Не сме само ние българите. Навсякъде има мрънкачи. Но на повечето места като обявят някакви мерки и полицията следи дали се спазват и не отпускат кранчето. А не - задължително носене на маска, макар и под брадичката. Глоба от 5000 лева, ама няма да ги събираме. Забрана за излизане/влизане в градовете, ама може да отидете до Банско.

# 12 817
  • София
Д-р Симидчиев каза, че коефициентът е 1.1
Последната една седмица може и да се е качил, но е със сигурност доста под 2.0
Обаче интересно, че генерала не отговори на най-смисления въпрос. Защо ли?
Няма смисъл вече от тези пресконференции, нито да му се обръща толкова внимание след като се държи по такъв начин.

# 12 818
  • Пловдив
Е, ама как така ще те глобяват. То не стига, че носенето на маска е безсмислено, ами и глоби.....Ами, хайде добре тогава, няма да ви глобяваме. И вълкът сит и агнето цяло е неадекватна позиция, но комплексите на българина винаги избиват в посока репресии, когато трябва да спазва правила. И очевидно няма воля да бъдат наложени. Не коментирам какви са правилата. Има си органи, които ги създават. Не може всеки да пише собствени правила. И аз не съм съгласна с определени неща, но нося колективна отговорност и не ги нарушавам.

# 12 819
Австрия не използва и няма да използва хининовото лекаство. Ремдезивир е още по-напред в проучванията, местните лекари са доволни. Пик не чакаме, даже ще пускат опрерациите в болниците.

# 12 820
  • Bulgaria
Защо изобщо да спазваме мерки? Защо някой изобщо да ни глобява? Имаме си болници слънце, лекари бол - всички здрави и млади, въобще не е проблем, че при 9 случая в болница ги лекуват УНГ, дерматолог и педиатър. Никой не го интересува какво ще стане при 20 или 50. Важното е, че днес е празник, на нас ни се празнува, слънцето пече, ние правим напук и сме най-големите тарикати. Много добре го беше казал секретарят на МВР - кого си мислите, че заблуждавате, заблуждавате само себе си!

# 12 821
Отнема около 2 седмици преди да се види ефект от взети мерки. Сега си тръгнаха ''софиянци'', след 2-3 седмици ще се види дали това е повлияло на разпространението на вируса.

# 12 822
  • Bulgaria
Има още един починал, който е на 66 години и се е заразил по време на химиотерапия.

# 12 823
Темата заби по въпроса с мерките. Очевидно влияе постоянното облъчване на новините и то в желаната манипулационна посока в някаква колективно търсене на отговорност.
Да я бяха написали заповедта като хората, да не ги пускаха и нямаше да се чешат тук клавиатури.
Сценария по празници е все същия репортер на изхода и входа на столицата кой къде пътувал и откъде се връща и сега същото с малко нотка на съспенс. И оттам нататък празнота в новините.

# 12 824
Няма смисъл вече от тези пресконференции, нито да му се обръща толкова внимание след като се държи по такъв начин.
Напълно подкрепям. Може да се съобщава в новините колко са новите случаи, колко са излекувани и колко са починали. Въпросите на журнлистите са повече от безсмислени, а отговорите уклончиви и повече объркват, отколкото да дават яснота.

Относно мерките и контрола. Не разбирам, защо е нужно да си играем на стражари и апаши. Съвсем ясно е вече, че има вирус, който причинява сериозни поражения на човека и за определени групи хора изхода от такова заболяване е летален. Ясно е, че този вирус е силно заразен, няма лечение, в близките години няма да измислят ваксина. Не е съвсем ясно какъв и за какъв период изграждаме имунитет след преболедуване. Дори учените нямат еднинно и категорично мнение, срещу какво точно сме изправени, но всички са единни, че е сериозно и няма място за безотговорни решения.
Това, което работи на този етап е максимално възможно дистанциране на хората един от друг, с цел предпазване от заразяване и разпространяване.
Какво още трябва да знае човек, каква още информация му е нужна за да може да види, че здравето и живота му зависят единствено и само от самия него. Какви мерки, а и следене за спазването им трябва да се вземат на ниво държава, за да бъдем спасени. В тази част нито държавата, нито щаба, нито полицията мога да направят нещо, ако самите ние не искаме. Нито карантина, нито диктатура, нито военно положение могат да решат проблема, ако ние не искаме.
Според мен е по добре, сами да се погрижим за здравето си спазвайки нормите на поведение, които могат да ни помогнат, а държавата да насочи усилията и ресурса си към икономическите проблеми, които нито са по маловажни, нито по лесно разрешими.

Общи условия

Активация на акаунт