COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 066
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 870
Още от първата тема чета колко сме безотговорни. Като има толкова много безотговорни, а вирусът е толкова страшен, защо имаме толкова малко починали?
Защото все пак се спазват някакви мерки, защо трябва през 5 поста да се повтаря? Ако нямаше мерки щяхме да сме цъфнали четворно повече.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/04/19/protest-v-sofiia-sresh … gite-merki.446675
https://www.mediapool.bg/protest-v-sofiya-sreshtu-merkite-za-ogr … a-news306375.html

Имаше и във Варна протест, че си искали морската градина.

# 12 871
  • София
Тези хора добре ли са, точно сега да протистират? Направо си плачат за глоби за нарушаване на мерките!

# 12 872
Някои хора още са с илюзията, че по света е страшно, само в България сме си добре и смисъл от мерки няма. Да не сме богопомазани нещо?

# 12 873
Аз предлагам на недоволните от ограниченията, да си вземат билет за Италия, Испания или Ню Йорк и да не спазват тамошните ограничения. Може и в Гърция, в Москва, в Белград. Там направо глобяват, хич не се молят "аман-заман, не пътувайте!".
Аз самата имам забележки относно начина, по който се правят нещата тук, особено по отношение на комуникационната политика, обаче като има заповед - спазвам я и толкова.

С удоволствие бих емигрирала след това нашето фиаско. Няма комуникация, няма ясна представа накъде се върви, няма тестване. Чакаме да видим другите какво ще правят... Отчайваща политика в ИП. И сега на момента бих отишла и бих се разходила из тез толкова страшни места, ама полети няма. Освен да помоля Бойко да ми услужи със Спартана.

Сестра ми беше в Ню Йорк до момента, в който обявиха карантина там. Върна се с един от последните полети. Преди това 2 седмици с колегите и обикаляха като разпрани навсякъде. Няма нито 1 болен от тях, вече колко седмици оттогава. А групата беше разнородна, млади и възрастни на едно.
Голям страх от тоя Ню-Йорк, Италия, Испания... Изкарахте ги на прокажени.

# 12 874
  • Буркина Фасо
Още от първата тема чета колко сме безотговорни. Като има толкова много безотговорни, а вирусът е толкова страшен, защо имаме толкова малко починали?
защото сме желязно племе. Smiley
нали знаеш лафа за песимиста и оптимиста -
1 чаша наполовин пълна с вода. единият казва, че чашата е наполовин пълна, а другият - наполовин празна.
и двамата са прави. различни са гледните им точки.
та в отговор на твоят въпрос - ако не се спазват мерките можеше да са повече починалите. така би трябвало да отговорят поддръжниците на носенето на маски.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 19:09 от Не се сърди, човече

# 12 875
Може би НОЩ изглежда неадектватен, но според мен е добре, че вървим назад след другите държави, защото може да се учим от тях основно или да не допускаме грешките ми. Според вас ако не бяха въведени мерките дали само с тези болни щяхме да си останем...

# 12 876
  • Ispania
Дамата със сестра от Ню Йорк, да заповяда в Испания . В Мадрид и предлагам да кацне .
Близко и евтино !
Не бях чувала до сега подобна логика ...”понеже тя не , никой няма “🤣🤣👏👍👍.

# 12 877
Абе, цял свят са дебили, задето препоръчват 14-дневна карантина след връщане от чужбина. Изобщо наистина супер преувеличено, а тия хора, дето ги пишат, че са болни, както и тези, които са умряли са просто мираж и измислица. Пишат си бройките всеки ден на случаен принцип, лекарите правят актьорска игра. Всъщност са даже отпуски в момента, за да си почиват. Май така излиза според някои хора, не знам.
А, някои хора, за да не са от "мейнстрийма" пишат някви колосални тъпотии. Дано не им се връзвате. Thinking

# 12 878
и докато са си обикаляли като разпрани е възможно да са заразили още куп хора.
може и да може. В Габрово не го видяхме това, за Сф няма подробности за всеки нов регистриран. В Бс 53 год позитивна е оставена в дома си да се грижи за трудноподвижен болен. Защо? Ще го зарази и ще го умори

# 12 879
То не е задължително да си болен в крайна сметка? Пък и тествали ли са се? Не знам дали си запозната, но можеш да го изкараш и безсимптомно и докато са си обикаляли като разпрани е възможно да са заразили още куп хора. Логиката ти куца, а сестра ти и колегите й са идиоти, сори.

Разбира се, само криещият се под юргана българин, миещ си ръцете по 7 пъти на влизане и излизане от вкъщи е най-умният...

Това с безсимптомното заразяване вече се изтърка, пусни друга плоча.

# 12 880
Ако човечеството имаше отговор на всички въпроси за Ковид 19, нямаше да сме в това положение.
Но пък има привилегията да живее в 21 век, което му дава възможността да комуникира и предава информация и факти между различните точки на света. Друг е въпроса кой е способен или иска да разбере информацията 😁.
Хора, дайте да сме единни и обединени, да си помагаме! Винаги в тежки време народа ни се е обединявал, а сега?
Имаме нужда от добри новини, от позитивизъм - малко ли е, че засега не сме пламнали като много други държави! Неминуемо всеки от нас има принос в това! Стига чепкали от пусто в празно това защо, онова как е еди къде си.

# 12 881
Добре, де, всичко е измислица и простотия. Видеата от болниците в Италия са инсценирани (като кацането на Луната). Миенето на ръце е за смотаняците. Здравните специалисти са некадърни, дават фалшива информация. Вирусът е пуснат от лаборатория. Земята е плоска.
Лол, чак не мога да повярвам, честно. Габи, ето за такива хора ти говорих, те и в темата преливат, пък представи си в реала колко са.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 12:06 от Уейв

# 12 882
По официални данни са около 10% от населението. Май не са много като количество, просто са най-гръмогласни.
Нали знаеш, не е важно какво казваш, а колко силно викаш Wink

* Има много здравно неграмотни/слабо грамотни хора. И откровено неглижиращи и заравящи си главите в пясъка, заедно с неуки и с всякакви психични отклонения и картинката става пълна.

# 12 883
ох, на Генерала май му идва в повече и има нужда от малко почивка..Станал е рязък и видимо изнервен. Е, то и журналистите задават масово глупави въпроси, но не може така да им отговаря, все пак цяла България го гледа за информация.

А, аз бих му препоръчала вместо да послъгва в ефир как всички медицински лица имали необходимите предпазни средства, да вземе да види реално какво става в болниците, особено в малките населени места, извън Covid отделенията. Дори аз, когато звъннах в РЗИ и им вметнах за едно отделение, което приема по 40-50 пациента на ден, а имат само платнени маски, получих отговор "да, наясно сме, че някакси там останаха "забравени" ?!?!
И моята маска е "платена". На мъжа ми, който е куриер също съм му я осигурила аз, а не шефа му. Всички които ходят на работа в момента също си купуват сами маските. Неразумно е да се изтипосват без маски на работните си места служителите по болниците, щото видиш ли, не им осигурили. Личните лекари сами си осигуряват предпазните стедства.

# 12 884
А тези "официални" данни откъде са? От мейнстрийма близък до властта ли? 😂

Общи условия

Активация на акаунт