COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 158
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 900
  • София
В друга тема описах случай на болна позната. В тази нито веднъж не съм намеквала/писала, че няма вирус. Вирус има. Не ме е страх от него, не ме е страх да се заразя от него.

Чудесно. Но дали всички хора с диабет и хипертония или онкологично заболяване биха били толкова спокойни, тъй като при тях успешния изход от ситуацията не е сигурен? И това не са 100 човека в България.

Майка ми е от тях, съответно е доста по-предпазлива от мен. Но тя е така по време на всеки грипен сезон.

# 12 901
Защо трябва да ме е страх от вируса? Здрава, права жена съм, не боледувам, антибиотици съм пила веднъж, грип не ме лови. Редовно минавам на всички задължителни прегледи, спортувам. Семейството ми е същи така, даже 84-годишната ми баба е здрава. Който е в рисковата група, да си стои у дома и да се пази.
Даже сега, когато няма наплив е най-удобният момент да го минете. Нали всички ще го минем. Или не...

# 12 902
  • Варна

След като спада смъртността защото болниците не работят това поражда много сериозни въпроси към здравната система.
Ужас, да..
Традиционно даваме курбан с голям брой катастрофи по Великден, този Великден, като се изключи инцидента с Милен Цветков, не съм чула да има загинали по пътищата.

# 12 903
Спокойно, всички вие, да не ви цитирам по никове, които продължавате да спорите с всеки и да опонирате на всичко, ще запеете друга песен, чак когато вирусът ви засегне пряко. Вече видяхме няколко пъти примера в тази група. И вие няма да сте изключението. Защото е много лесно от страни да нареждаме "който иска - да се пази, на който му се мре - да мре", но като опре ножа да кокала бързо забравяме колко сме смели и как нас от вирус не ни е страх. Не се страхувайте и протестирайте пред парламента, че ви ограничават правата. И не, никак не е страшно да умират у дома близките ти от задушаване, защото няма кой да се погрижи за тях.
Да, всички видяхме как съфорумката от Дания рязко обърна плочата, когато се подпали собствената й черга.

# 12 904
Преди малко в новините по БТВ даваха пациент обикалял болници и не са го приели,чак накрая в Св.Ана -дали това не е случая обяснен от съфорумка преди 2 дни?

И аз точно това тръгнах да пиша.
Май е съпругът на нашата съфорумка.
Много тъжно ми стана как е обикалял по болниците.

# 12 905
Ами, не няма да са всички, които ще го минат. И, не, това, че си здрава и права не те прави имунизирана от смъртта. По данни 1/10 от починалите са здрави и прави хора.

# 12 906
Прощавайте прегледах и назад, и вероятно съм пропуснала точния източник на информация данни за смъртността в България до момента.
Моля да ме насочите към връзка.

След като спада смъртността защото болниците не работят това поражда много сериозни въпроси към здравната система.
ха-ха ужас, да..
Традиционно даваме курбан с голям брой катастрофи по Великден, този Великден, като се изключи инцидента с Милен Цветков, не съм чула да има загинали по пътищата.

# 12 907
Ами, не няма да са всички, които ще го минат. И, не, това, че си здрава и права не те прави имунизирана от смъртта. По данни 1/10 от починалите са здрави и прави хора.

Това вече си го измисли, но да, права си, че никой не е имунизиран от смъртта. Всички отиваме натам. Рано или късно. Мен лично ме е страх повече от рак и катастрофи...

# 12 908
  • В тъмната гора.
Много просто е мисленето на част от населението - имаш едно детенце на 2, което много, ама много иска да пипне печката. Посяга с пръстче - ти му казваш "не пипай, ще се опариш". То ти се хили и пак посяга. Пак му казваш да не пипа. На третия път, вземеш че си обърнеш гърба за секунди, и то по най-бързия начин пипа печката и започва да реве, защото го боли. И пак с рев ти казва "ти си лоша!". Ревейки и то не знае дали повече реве от това, че се е опарило или от това, че не си му прочел мислите да го спреш. Е, същото е и с голямото великденско пътуване. Тук едни възрастни реват като деца - защо не ме махна от печката, защо не спря печката, ти си виновееееен!

Абсолютно съм съгласна с написаното.

Но ще добавя и нещо друго, което ме човърка.
Тези хора, които напуснаха София подозирам, че си мислят, че те ще изкарат заразата само като вирусоносители и въобще не им пука кого ще заразят, важното е те да са добре.
Ако поне малко предполагаха, че има вероятност да се разболеят, нямаше да го дават толкова ларш. И да...ако се разболеят, точно те ще ореват върталъка, че за тях няма места в болниците, не им се обръща достатъчно внимание от доболничната помощ. Ни най-малко няма да ги загризе съвестта, че те сами са се докарали до там. На такива кожата им е много дебела и са пълни егоисти и непукисти.

# 12 909
  • Варна
Прощавайте прегледах и назад, и вероятно съм пропуснала точния източник на информация данни за смъртността в България до момента.
Няма линк. Не помня съфорумката, май Снежана Петркова беше, цитира данни от някакви доклади на ООН, но без линкове.

# 12 910
  • София
Чакай, Зари, защо да ходят и да си купуват предпазно облекло и т.н.? Те не са си вкъщи, а на работа. 

# 12 911
  • Bulgaria
Ситуацията във Видин е просто... Не мога да повярвам, че за пореден път оставят северозапада на поизвола на съдбата. Цялата болница е пламнала. Как очакват да ограничат разпространението? Бареков ли е човекът, който трябва да осигури заплата, за да "стимулира" някой доктор да се престраши да отиде в най-бедния регион в България? Дори в Италия командироваха лекари от цялата страна, за да помогнат в Ломбардия. Пенсионирани лекари отидоха да се борят на фронта. Ако не потушим огнището докато е малко, после как се очаква да се справим, след като лекари няма.

# 12 912
Няма линк. Не помня съфорумката, май Снежана Петркова беше, цитира данни от някакви доклади на ООН, но без линкове.

Ето това намирам:
https://www.macrotrends.net/countries/BGR/bulgaria/death-rate

Иначе за 2019 смъртността я има в НСИ - по възраст, региони, пол и тн.

# 12 913
  • Пловдив
Ами щом съм здрав и прав, няма нужда да спазвам правила. И да се заразя, не ме е страх. Който има други заболявания да си седи домА. Опищяхте света за нарушени права. Хронично болните, в случая, не са ли с отнети права, за да може здравите и правите да си пийват биричката в парка. Честно, надявам се да ги пишете тези неща с цел провокация, зашото ако наистина го мислите, ще си спестя коментара относно това, какво наистина мисля за умствения багаж на нацията.

# 12 914

Това вече си го измисли, но да, права си, че никой не е имунизиран от смъртта. Всички отиваме натам. Рано или късно. Мен лично ме е страх повече от рак и катастрофи...
Не съм си го измислила Wink За Англия става дума https://www.bbc.com/news/health-52308783
Тук им още статистики за САЩ и Китай https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

Общи условия

Активация на акаунт