COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 467
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 230
Специално обучените медицински кучета се тестват дали могат да надушват ковид-19. Надяват се да бъдат решение на кризата с липсата на тестове, пред която са изправени много страни по време на пандемията. Такива кучета се използват успешно за откриване на редица състояния, включително рак, малария и Паркинсон .

Това не изглежда добър вариант ако кучетата започнат да се заразяват.

# 13 231
Това с тези 19 случая в Мизия звучи притеснително. Мизия е до Козлодуй и много хора от там работят в централата.
Усмивчица,добро утро😀.Става въпрос за шивашка фирма "Мизия-96" в Плевен ,а не за гр.Мизия.
Добро утро,Lunatichka92!
През телефона четох в някакъв сайт и там са написали "19 случая в Мизия".
Радвам се, че не е в града, че направо не ми се мисли ако пламне района около централата.

# 13 232
Включвам се в темета чак сега, макар че чета от доста време.

Малко инфо от Австралия и Сидни, където се намирам:

До сега 6617 случая за Австралия ( 25 млн население ), смъртни случаи 71. Най-"младият" починал е на 58. В Сидни починалите са 30 ( 5 млн население ), където повечето са над 80 години ( най-много починали има в старчески дом, 10 човека над 90 годишна възраст). Информация за направени тестове, която намерих - около 300 хил теста.

Дават се пресконференции всеки ден, като разбира се никъде не се говори за трупове, ковчези и чували. Хората се насърчават.
Това разбира се не пречи на хората все да са недоволни към управляващите. Сега не искат да си пращат децата на училище и да се връщат на работа, харесва им да си стоят заключени.
Повечето хора са скептични за освобождаване на мерките и мислят, че е грешка.
Интересна е информацията, която даваш. Помня, че първите случаи в Австралия бяха много отдавна - още не беше затихнала епидемията в Китай. Въпреки това, бройките заболели и починали при вас са нищожни. Пък и възрастта на починалите е по-висока. При нас починалите на възраст под 50 г. са поне двама. Логично е да не ви говорят за ковчези и чували с трупове при такъв развой при вас, а и Италия ви е далеко.
Интересно ми е какви са температурите при вас в близкия месец? Някой разсъждава ли по въпроса защо при вас епидемията не се развива с бясна скорост, и защо  смъртността е към 1%, а в други държави е над 10%?
Търся си потвърждение на теорията, че слънчевите лъчи що омаломощят вируса, което ще се отрази както върху RO, така и върху леталността.

# 13 233
  • Пловдив
Barbabeau, ами то не е смешно много. Тук някъде се коментираше и май линк бяха пускали, че имало част от заразените с оплаквания точно на това място. Всъщност има и нещо друго, което уж разбирам, но не мога да обясня правилно. Предполага се , че удря в мозъка и оттам в слабите места в човека. Затова някои са със стомашни оплаквания, други с белодробни направо, трети обриви, четвърти тестисти, като цяло срутва органите на човека, но се вижда най-вече пневмонията май.
Лошото е, че няма аутопсия на починалите, за да се видят пораженията. Доколкото знам ни една не е направена в някоя държава на такъв пациент.
Статията беше много интересна и обширна, но сега не ми се търси.
Е, как да няма ни една аутопсия в света, като само в България има двама аутопсирани? Не знам какво точно е излязло като находка, но съм сигурна, че аутопсии са правени (достоверен източник).

# 13 234
  • София
https://www.facebook.com/tihomir.bezlov/posts/10160324085868499

важна графика, която трябва да се следи - сравнително на едно ниво се задържат - на ден
Новите данни за болните в тежко състояние и починалите с коронавирус инфекция. Индикатор, който не зависи от броя на тестове и субективната преценка на лекаря  дали човека да бъде приет в болница, например.

# 13 235
  • София
Не мога да разбера защо така на инат Мутафчийски продължава да се запъва на тема тестване-откриване.  А всъщност те тестват повече и предвид начина на тестване чрез проследяване на контакти и огнища, те пак откриват повече. Кога са тествали по сто и отгоре човека само на едно място, както беше в махалите и сега ще бъде в завода! Преди тестваха само болниците и евентуално контактните на тези в болниците, но те бяха малко, не е имало толкова много да се тества на ден, нали отвориха и нови лаборатории. Явно най-трудното нещо на света е човек да си признае, че е сбъркал, като тези с изневерите - винаги отричат, дори да са хванати на момента.

# 13 236
Не мога да разбера защо така на инат Мутафчийски продължава да се запъва на тема тестване-откриване.  А всъщност те тестват повече и предвид начина на тестване чрез проследяване на контакти и огнища, те пак откриват повече. Кога са тествали по сто и отгоре човека само на едно място, както беше в махалите и сега ще бъде в завода! Преди тестваха само болниците и евентуално контактните на тези в болниците, но те бяха малко, не е имало толкова много да се тества на ден, нали отвориха и нови лаборатории. Явно най-трудното нещо на света е човек да си признае, че е сбъркал, като тези с изневерите - винаги отричат, дори да са хванати на момента.

Защото страха ще намалее. Господина е военен и знае много добре тактиките за контрол на масите.

# 13 237
Не мога да разбера защо така на инат Мутафчийски продължава да се запъва на тема тестване-откриване.  А всъщност те тестват повече и предвид начинът на тестване чрез проследяване на контакти и огнища, те пак откриват повече. Кога са тествали по сто и отгоре човека само на едно място, както беше в махалите и сега ще бъде в завода! Явно най-трудното нещо на света е човек да си признае, че е сбъркал, като тези с изневерите - винаги отричат, дори да са хванати на момента.
Защото винаги е по-лесно да обвиниш някого за своите грешки.Нали се сещате,че после ще има"Вие сте си виновни и сега вашето поведение дава отражение на ситуацията".

# 13 238
Аз имам ученици в 7 и 12 клас. Не искам да ги пускам на училище, кротуват си у дома. Но за съжаление трябва да се проведат матурите. Надявам се МОН да е обмислил много много добре това. Има риск деца да са под карантина и да не могат да се явят, много рискове има.
И аз не искам да пускам дъщеря ми на училище.
Вариант за провеждане на матурите е в дворовете на училищата през два метра. Както и да ги отложат за юли или август според зависи.

# 13 239

Не ще да си признае, че е сбъркал или ако не е сбъркал е обслужил някакъв моментен финансов или политически интерес. Което и от двете да е все кофти. Трето, че не осъзнава за какво иде реч - ако е така лошооооо, много лошо за него като професионалист.

# 13 240
Може ли линк за неверующите?
Статия, с още линкове вътре.
Интерактивна карта на докладвалите общини, за да проверите числата.

# 13 241
Отворят ли училищата и детските градини , пускам децата. Стига да са здрави де !

# 13 242
  • София
Не мога да разбера защо така на инат Мутафчийски продължава да се запъва на тема тестване-откриване.  
.....
 Явно най-трудното нещо на света е човек да си признае, че е сбъркал, като тези с изневерите - винаги отричат, дори да са хванати на момента.
Според мен още в началото Мутафчийски отговори защо не се тества масово - отговорът беше скрит в репликата му за "ограничения ресурс". Тогава нямаше достатъчно PCR тестове, имаше от другия тип - бързите, и то някакви не особено качествени, които не са ефикасни за откриване на заразени.  Появиха се тестове - започна масово тестване. Няма как сега да каже по-ясно, че преди не е имало, защото бате Бойко ще му дърпа ушлетата.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 15:42 от NumLock

# 13 243
Трябва и да се признае, че опонентът Мангъров, който е и специалист, е бил прав за това, че трява да се тества масово.
Грешката е явна и непризнаването й е още по-излагащо.
Най-вероятно и други грешки ще излязат наяве. Те си излизат постоянно, всъщност.

# 13 244
Polymerase chain reaction (PCR)

Общи условия

Активация на акаунт