COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 759
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 500
  • Пловдив
Ако карантината е наложена от РЗИ би трябвало да има болничен. Нали РЗИ уж информира личния лекар и той издава болнични? За медиците не знам как стои въпросът с тия 14 дни. То при тази бройка заразени лекари и сестри, ако ги държат по 28 дни вкъщи, няма да има кой да лекува.
Не знам дали и кога не се намира вирус в носоглътката, след като и тестовете след 28ия ден пак са pcr.
И не вярвам да е чак толкова трудно да се взима проба. Хората го правят на улиците /Франция, САЩ /, спираш с колата със свален прозорец, бъркат ти в носа и гърлото и си заминаваш. Ако имаше чак толкова много повръщащи, нямаше да взимат проби буквално на пътя.

# 13 501
Само да спомена във връзка с това горното. Скоро всеки ще има познат, който е заразен или в контакт със заразен. Аз също имам. По веригата покрай него сме поне 10 човека, извън семействата ни. Да звъня ли на Слави, че не са ни тествали?
Хората в завод Мизия са почти 1000, контактните им лица са сигурно х5. И всичко това от един международен шофьор. Ето такова непроследимо разпространение беше хубаво да се избегне.
Тестът не е панацея, той не лекува, не гарантира, че няма да се озовеш в болницата.
България е малка държава. Ако сами не помислим за себе си и да проявим отговорност, скоро никакви тестове няма да ни помогнат.

# 13 502
Историята на един от пациентите в Иван Рилски, разказана ит дъщеря му. Обърнете внимание на времевия период - на приема в болница, на развитие на симптоми, на преместване в интензивно и на реакция:

https://sedemosmi.tv/production/%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b8%d … 0%bb-2020-%d0%b3/
Няма да коментирам предишния пост. Не познавам лично жената, но тя е супруга на мой съученик, а свекърва й (много се зарадвах, че още е жива), е невероятен човек и учител - учителката ми по химия от гимназията. И не мога да разбера защо някой може да тества махалите, а не тества нормалните, високо образовани българи? Защото може да се окаже, че точно баща й е бил преносител и е заразил останалите. Знае ли някой? След като майка й има симптоми. А може тя или съпругът й (който е на ръба да пазарува рано сутрин) да са без симптоми заразяващи?
Логично мислещиятт ми мозък не може да го осмисли.
Как разбраха кой е този, който е заразил отделението? Медицинско лице или някой на химиотерапия? Въпрос за 100 000лв. без възможност за верен отговор...

# 13 503
https://ncov2019.live/

https://www.bgonair.bg/a/4-world/191458-ucheni-vtorata-valna-na- … o-unishtozhitelna
Цитат
Твърде рано е за оптимизъм в кризата с коронавируса. За това предупреждават двама германски учени. Според тях втората вълна на епидемията може да се окаже много по-унищожителна от първата.

Вирусологът от берлинската клиника "Шарите" Кристиан Дростен и епидемиологът Михаел Майер-Херман предупреждават, че ако ограниченията, въведени заради коронавируса, бъдат облекчени прекалено рано, има голяма вероятност от втора вълна на епидемията. И тази втора вълна може да развие неочаквана мощ.

В интервю за "Тагесшпигел" Майер-Херман обяснява, че при коефициент на репродукция 1 - тоест, когато един болен заразява само един друг човек, за създаването на т.нар. стаден имунитет биха били необходими цели 25 години. Ясно е, че подобно нещо е неприемливо. Още повече, че в момента все още няма ваксина.
Затова ученият пледира за поддържането на строги ограничителни мерки, с които вирусът да бъде "пресушен". Това означава да се поддържа коефициент на репродукция от 0,2 или 0,3. В противен случай, твърди Майер-Херман, ще трябва да живеем с ограниченията още дълго време, предаде "Дойче веле".

"В момента, в който разхлабването на ограничителните мерки надмине определена граница, отново ще се сблъскаме със силно разрастване на заразяванията", предрича епидемиологът. В този случай, според него, ще се повторят ситуации като тези в Италия или Ню Йорк, и тогава по принуда отново ще се стигне до пълна парализа на обществения живот.

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/191346-hotelierite-nastoyava … htita-ot-kovid-19

Пандемичната икономика: какво купуват онлайн по време на COVID-19?
https://www.visualcapitalist.com/shoppers-buying-online-ecommerce-covid-19/

# 13 504
Какво очаквате от телевизията на Слави!Бащата е от 18 дни в болница и трябва да тестват цялото семейство! Защото инкубационният период е.....

# 13 505
  • в страната на чудесата
Без да адвокатствам на ББ - защитни средства има в складовете, около 60 лв струва многократно перящ се хазмат костюм. Има маски, ръкавици, шлемове и дезинфектанти. Задължение е на болниците да ги закупят. Независимо дали са частни или държавни/общински дружества! Не го правят, за да не се наложи да намалят хилядните заплати на администрация и ръководство.
Задължение на правителството е да осигури наличност. Направили са го.
Защото инкубационният период е.....
14 дни средно - приет на 3.4, развил симптоми на 13.4, приведен в интензивно на 17/18.4
Друг въпрос?
Пак казвам, реакцията е важна на РЗИ/болница/4-то  и прочие. А не дали ще ги тестват или не.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 19:14 от Leika_moja

# 13 506
Само да спомена във връзка с това горното. Скоро всеки ще има познат, който е заразен или в контакт със заразен. Аз също имам. По веригата покрай него сме поне 10 човека, извън семействата ни. Да звъня ли на Слави, че не са ни тествали?
Хората в завод Мизия са почти 1000, контактните им лица са сигурно х5. И всичко това от един международен шофьор. Ето такова непроследимо разпространение беше хубаво да се избегне.
Тестът не е панацея, той не лекува, не гарантира, че няма да се озовеш в болницата.
България е малка държава. Ако сами не помислим за себе си и да проявим отговорност, скоро никакви тестове няма да ни помогнат.
Оф, кой доказа, че е тръгнало от шофьора ? Айде моля ви се............

# 13 507
Скрит текст:
Оф, кой доказа, че е тръгнало от шофьора ? Айде моля ви се............

Нали и аз това казвам, като не може да се докаже откъде тръгва, вече каруцата се е прекатурила.

# 13 508
Тамън даваха Мизия
Погалваха ги с тампон, ама не знам...

# 13 509
  • София
Чудя се, особено след като гледах линка с интервюто на Мангъров, как може хората толкова некадърно да носят маските! Иначе имат маски, ама или носовете отвън, или маскаха хлабава, или смъкната на брадата, или я попипват по сто пъти. 

# 13 510
  • гр.Видин
Не разбирам защо се приема за нормално да не се тества? Какво от това, че сме малка държава???  Да, хората от хората в завод Мизия, които са почти 1000 и техните близки трябва да се тестват. Да, теста не лекува, но лечението зависи от него...
За случая в Иван Рилски, ако не ги тестват, как биха могли да знаят дали е вътрешно болнична инфекция или не? И ако е, то трябват бързи мерки и тестване на мед. персонал и болните в болницата. Защото във болницата във Видин отказваха да тестват лекарите и като се вдигна пушилка и започнаха, се видя,  че е страшно - има много болни лекари, сестри и санитари. Пациентите не се тестват просто, а трябва.  И аз не мисля, че болницата във Видин е единствена… И ако си заровим главата в пясъка т,е не тестваме и говорим за малко случаи, това как помага??? Нали задника ни стърчи отгоре.

# 13 511
Не съм казала да не се тества. Казах само, че с темповете, с които се развява народа, скоро няма да има значение.

# 13 512
  • София
Според болницата, пациентът е бил заразен преди да го приемат, но два бързи теста са дали отрицателен резултат.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/otritsatelni-barzi-testove-razpro … nitsa-ivan-rilski

# 13 513
Какво очаквате от телевизията на Слави!Бащата е от 18 дни в болница и трябва да тестват цялото семейство! Защото инкубационният период е.....
Ако това написаното в долния линк е вярно, точно този човек е вкарал заразата в болницата, а не искат да изследват контактните му...
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/postaviha- … an-rilski-6108526

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 19:39 от Недоволна

# 13 514
  • Пловдив
В Германия отменят Октоберфест. Параноици. Сега всички ще отидат в парка.

Общи условия

Активация на акаунт