COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 213
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 680
  • Street of Dreams
Искам да чуя теория на този, който смята, че не е "толкова заразен" вируса, относно това как точно са се заразили хората на партито или тези в шивашкия цех.

Две в едно - "you only live once".

Това за първи път го чувам. Заразен е. Нали затова дуднем за масово тестване. Да се установи докъде е стигнал и колко хора са го изкарали безсимптомно и вече имат антитела.

А относно любителите на статистики искам да кажа, че статистиците работят с цифри, а не емоции.

Значи не е към теб въпросът. Влизам тук много рядко напоследък, чета една от 100 страници и все ми се мярка това твърдение.
Интересно би ми било те как го виждат - какво са правилитези хора помежду си, че да са хванали масово един не-толкова-заразен-вирус.

Да го хванеш от въздуха си е баш-бая заразно.

# 13 681
The_Third, освен доктор Ли, ето още двама доктори, негови колеги, с които е работил, които са лекувани с тези машини и са били спасени. Обаче сега цветът на кожата им е почернял. Казват, че било заради увреждания на черния дроб, но може и да е заради самото лечение.

https://nypost.com/2020/04/21/chinese-doctors-skin-turns-dark-af … navirus-recovery/

# 13 682
Той, че вирусът е опасен, това мисля че стана ясно, дори на групата "Its just a flu, Bro", но понякога го изкарвате мега апокалиптичен, което не е точно така. Мерките се взимат, защото никоя здравна система, няма капацитета да издържи на толкова заболяваемост за такъв кратък период. Виждате сами какво става, лекари се разболяват, полицаи се разболяват, болниците претъпкани, хора по коридори на болници, страшна картина. Въпросът е, как толкова заразен вирус(защото аз вярвам, че е наистина много заразен) успя да разболее само 2.5млн от 7млрд население? Ето за тази сбъркана статистика говорим.

# 13 683
Добре, де, като не вярвате в сериозността на вируса, не ви пука за него и не ви е страх, какво изобщо търсите в темата? Грип бил. И аз я въртях тая плоча януари месец като още нямаше много информация и не беше стигнал до Европа, но в момента трябва да си щраус, който си е заровил главата в пръстта, щом не осъзнаваш какво се случва.
Снежана, 2.5 млн за 4 месеца, при взети мерки. Не е малко хич. А, вирусът няма утре да се изпари магически. До края на месеца ще станат 3млн. Освен това става дума само за тествани, тези които не са тествани и са болни не са малко хич.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 00:34 от Уейв

# 13 684
предвид кои мерки, Уейв ? Нашите - КПП или немските, австрийските ПАДАЩИ мерки ?

Много хора не вярват, много се съмняват. Всеки има право да избира в какво да вярва - дали според кво е прочел, дали интуиция. Оставете хората на мира. Всеки има правото да бъде и да не бъде уплашен.
Един ден може да съжалявам, че не съм се поддала на паниката, но може и да не съжалявам. Спрете да съдите. Просто не всеки е уплашен, не всеки смята мерките за адекватни, не всеки вярва на сзо, бб, дядо Коледа. Защо не допускате, че е нормално да има и различно мислещи ?
Едит: в темата съм, за да се информирам от вече проверени източници и за спорта. Любопитно ми е да проследявам настроенията и психическите нагласи.

# 13 685
  • Немция
Резултати от проучване в САЩ - медикаментът срещу малария Hydroxychloroquin няма позитивен ефект при лечение на ковид.
Не намалявал шанса един пациент да не стигне до обдишване. Дори увеличавал до известна степен смъртността.

https://www.deutschlandfunk.de/covid-19-studie-zu-malaria-medika … n:news_id=1123035

Снежана, че това е само началото на пандемията, говорят по медиите в Германия.

# 13 686
  • на пистата
Нещо гледам любителите на стъкмистиките в темата, които искат все да докажат, че тоя вирус не е нищо особено зачезнаха. Или вече и на тях им стана ясно, че си имаме работа с някаква невъобразима гадост. Колкото повече научаваме за това чудо, толкова по-опасно излиза, че е. От друга страна пък това води до заключението, че и толкова по-малко е в наши ръце да се опазим от него...

Аз си спомням момента, когато ме обвиняваха, че твърдя неща, които не били официално потвърдени. Относно това, че вирусът може да доведе до най-различни фатални последици като инфаркт, бъбречна недостатъчност, полиорганна недостатъчност и т.н. В крайна сметка се потвърди не от един и два източника, а дори се оказа, че може да предизвика и други фатални процеси в организма като емболия.
Хахха нали 😁
Когато казах,че.баба ми получи сърдечна и бъбречна недостатъчност и започна да кърви,тук някой казаха,че при ковид няма тасива симптоми.Ами явно има.И наистина вече на 99% си мисля,че го изкара.2месеца след това продължава да кашля.

# 13 687
Въпросът е, как толкова заразен вирус(защото аз вярвам, че е наистина много заразен) успя да разболее само 2.5млн от 7млрд население? Ето за тази сбъркана статистика говорим.
Толкова народ са минали тест или хайде 20млн. да са. Нали не се съмняваш, че ако тестват 7млрд. човека то около 10% от тях ще се окажат заразени?

# 13 688
  • София
Хахха нали 😁
Когато казах,че.баба ми получи сърдечна и бъбречна недостатъчност и започна да кърви,тук някой казаха,че при ковид няма тасива симптоми.Ами явно има.И наистина вече на 99% си мисля,че го изкара.2месеца след това продължава да кашля.

Ами, пуснете й едно изследване на жената.

# 13 689
Ами ако 10% от населението са се разболели, това прави 700 000 000 човека, дори да прибавим 30 000 починали, които Лили постна преди часове, пак смъртността е под 0.1%, което прави смъртност по ниска от тази на грипа. Според мен може би някъде 1 до 2% са се разболели, не вярвам да са повече. За това казват, че е още началото, защото за групов имунитет, трябва поне 70% да се разболеят.

# 13 690
  • на пистата
Хахха нали 😁

Ами, пуснете й едно изследване на жената.
Лежаща е от тогава.Сега не искам да я водя по болници.Като поотмине ще я тестваме задължително.

# 13 691
Едно твърдение ми се наби от тоя доклад на българския учен в Станфорд в Департамента по генетика, който беще даден тука като линк. Не мога да го цитирам едно към едно, но беше нещо от сорта: Паниката беше нужна и трябваше да ни обвземе още, когато в Ухан се случваше каквото се случваше и веднага да се затворят границите. Паниката, ако я бяхме послушали щеше да ни помогне да реагираме на време и адекватно, но не я послушахме.

Така че, не подценявайте паниката. Тя е инстинктивна човешка реакция и като я притъпяваме понякога изпускаме момента за реакция.

# 13 692
Снежана, че това е само началото на пандемията, говорят по медиите в Германия.
Да, наистина това е само началото на пандемията. Според всички сериозни учени, вируса е в началото на разпространението си по целия свят. Според оптимистични прогнози, поне една година ще върлува из човешката популация докато горивото за разпространение на вируса - хората които не са го прекарали - не свърши.

# 13 693
Скрит текст:
Аз си спомням момента, когато ме обвиняваха, че твърдя неща, които не били официално потвърдени. Относно това, че вирусът може да доведе до най-различни фатални последици като инфаркт, бъбречна недостатъчност, полиорганна недостатъчност и т.н. В крайна сметка се потвърди не от един и два източника, а дори се оказа, че може да предизвика и други фатални процеси в организма като емболия.
До които фатални последици може да доведе и "обикновеният" грип.
Но е довел и до 300% увеличение на смъртността, в сравнение с времето, когато е върлувал само обикновения грип.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 00:46 от papi6

# 13 694
Той, че вирусът е опасен, това мисля че стана ясно, дори на групата "Its just a flu, Bro", но понякога го изкарвате мега апокалиптичен, което не е точно така. Мерките се взимат, защото никоя здравна система, няма капацитета да издържи на толкова заболяваемост за такъв кратък период. Виждате сами какво става, лекари се разболяват, полицаи се разболяват, болниците претъпкани, хора по коридори на болници, страшна картина. Въпросът е, как толкова заразен вирус(защото аз вярвам, че е наистина много заразен) успя да разболее само 2.5млн от 7млрд население? Ето за тази сбъркана статистика говорим.
Заради въведените мерки по цял свят. А и още не е свършило всичко, за да си правим изводи.

Общи условия

Активация на акаунт