COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 364
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 13 830
  • Пловдив
Ама Хасан Адем ли беше, защо веднагически го взех в болница, като се чувстваше добре с ковид?Що не остана вкъщи на самоизолация и парацетамол?А и колко от нас могат да се самоизолират в друго жилище?
един познат, казал че отварят ресторанта си в Испания юни, дали си измисля?Виждам и един от големите хотели в Банско гръмко обявява, че отваря на 28 юни. Не ми се вярва хич.
Аз се опитвам да си върна част от депозита за море-юли.200 човека на куп- мерси.
То не  е само плажа, хранене, персонал.Като гледам какви мерки взеха за отсрочка на кредитите , едно голямо нищо, явно в бг всеки ще се спасява поединично.И аз искам да затворят Сф като огнище, а май месец и ромите почват с веселия и сватби.

Хасан Адемов дишаше тежко на интервюто след излизане от болница. Май не е бил без симптоми и само с лека температура.
Ние се поразходихме за Великден, тази седмица мюсюлманите имат празник, на който се събират семействата им и младите целуват ръка на старите. Принципно съм за спазване на традициите, но дали няма и те да разнесат вирус и да чакаме пик след още една седмица.

# 13 831
Ама Хасан Адем ли беше, защо веднагически го взех в болница, като се чувстваше добре с ковид?Що не остана вкъщи на самоизолация и парацетамол?А и колко от нас могат да се самоизолират в друго жилище?
един познат, казал че отварят ресторанта си в Испания юни, дали си измисля?Виждам и един от големите хотели в Банско гръмко обявява, че отваря на 28 юни. Не ми се вярва хич.
Аз се опитвам да си върна част от депозита за море-юли.200 човека на куп- мерси.
То не  е само плажа, хранене, персонал.Като гледам какви мерки взеха за отсрочка на кредитите , едно голямо нищо, явно в бг всеки ще се спасява поединично.И аз искам да затворят Сф като огнище, а май месец и ромите почват с веселия и сватби.

# 13 832
Аз имам един въпрос,който не е по темата,но бих помолила ако някой знае,да ми помогне.Кога ще бъде подновено разглеждането на съдебни дела?В четвъртък се чух с адвокатката ми,но тя каза,че не знае.
Мой близък е получил вчера призовка за насрочено открито съдебно заседание по административно дело за средата на юни. Но от 13 май до средата на юни дали ще работят е въпросът. Аз лично очаквам, че ще удължат с още 1 месец ИП. Дали няма през това време да отпадне мярката за съдилищата не знам, а и вероятно никой простосмъртен не знае. Но явно са оптимисти за юни.

# 13 833
Скрит текст:
Ако имаш G лентичка на теста не значи, че си защитен, а че си имал контакт с този или подобен вирус.
Това много ме изненада. Нали теста е предназначен точно за този вирус - COVID-19, как антитела от друг вирус, било то и подобен, ще дават индикация на този тест.
По тази логика, всеки от нас може да има антитела от друго преболедуване, които теста да отчита.
IgM ги приемат, че на  COVID-19, но IgG са под въпрос. Странно.
Споменаха, че тези които да правили ваксинация за грип тази година, тестовете им за ковид показват положителен резултат.
Т.е. хора с противогрипна ваксина имат IgG тела от нея, които бързите тестове отчитат/регистрират, а не са IgG от прекарана Ковид 19 инфекция.
Това не е много добре. Сигурно ще преработят самите тестове за антитела.

# 13 834
10:53
"Някои кръвни тестове са пълна катастрофа"
Някои кръвни тестове, които се предлагат на хората с твърдение, че ще им покажат дали някога са имали от новия коронавирус, са пълна катастрофа. Това казва Северин Шван, изпълнителен директор на фармацевтичния гигант "Рош" (Roche). Компанията планира да пусне през май собствен тест за антитела и при подготовката му е анализирала част от съществуващите продукти. Всички те са били отхвърлени като ненадеждни при определяне наличието на зараза. "Това е катастрофа. Тези тестове не струват нищо или не вршат почти никаква работа", обяснява Шван в конферентен разговор за представяне данните на "Рош" за първото тримесечие. "За някои от тези компании, казвам ви, е под голям въпрос етичността в това да изкарат подобно нещо на пазара", цитира думите му "Ройтерс".
https://news.bg/health/nuleviyat-patsient-v-sv-ivan-rilski-dal-p … oed6wSNK7eDvIcLxE

# 13 835
10:53
"Някои кръвни тестове са пълна катастрофа"
Някои кръвни тестове, които се предлагат на хората с твърдение, че ще им покажат дали някога са имали от новия коронавирус, са пълна катастрофа. Това казва Северин Шван, изпълнителен директор на фармацевтичния гигант "Рош" (Roche). Компанията планира да пусне през май собствен тест за антитела и при подготовката му е анализирала част от съществуващите продукти. Всички те са били отхвърлени като ненадеждни при определяне наличието на зараза. "Това е катастрофа. Тези тестове не струват нищо или не вршат почти никаква работа", обяснява Шван в конферентен разговор за представяне данните на "Рош" за първото тримесечие. "За някои от тези компании, казвам ви, е под голям въпрос етичността в това да изкарат подобно нещо на пазара", цитира думите му "Ройтерс".
https://news.bg/health/nuleviyat-patsient-v-sv-ivan-rilski-dal-p … oed6wSNK7eDvIcLxE
Това да го коментират Мангъров и проф. Аргирова.

# 13 836
Ще си позволя да поставя под съмнение думите на голяма фармацевтична компания, които в превод гласят "другите тестове са шит, купете си нашите" Grinning

# 13 837
Е как "купете си от нашите", като все още те нямат пуснати на пазара. Плюс това сто пъти се публикуваха факти, които доказват, че бързите тестове са ненадеждни. То неслучайно и се потвърждават с ПСР при позитивни бързи.

# 13 838
Аз имам един въпрос,който не е по темата,но бих помолила ако някой знае,да ми помогне.Кога ще бъде подновено разглеждането на съдебни дела?В четвъртък се чух с адвокатката ми,но тя каза,че не знае.
Мой близък е получил вчера призовка за насрочено открито съдебно заседание по административно дело за средата на юни. Но от 13 май до средата на юни дали ще работят е въпросът. Аз лично очаквам, че ще удължат с още 1 месец ИП. Дали няма през това време да отпадне мярката за съдилищата не знам, а и вероятно никой простосмъртен не знае. Но явно са оптимисти за юни.

Този въпрос го разгледахме вчера.
Цитирахме приложението към чл. 3 от ЗИД на Закона за ИП /с дългото име/ - там пише кои дела се гледат в момента. Пуснах линк - който има конкретен въпрос може да го прегледа и да пита.
Съдилищата работят по тези дела и сега. Днес имах лично две - по актове за установяване на публични вземания.Гледат се и мерки по закона за дребното хулиганство /тук се писа по въпроса/ и т.н.
Ако се удължи ИП може да се прегледа евентуално списъкът с дела и да се увеличи, като се добавят нови видове дела, подлежащи наразглеждане. Има неща, които не търпят отлагане безкрай. Все пак животът продължава - със или без вирус. Държавата има задължения към гражданите си. Вкл. да им гледа правните спорове.

Ще си позволя да поставя под съмнение думите на голяма фармацевтична компания, които в превод гласят "другите тестове са шит, купете си нашите" Grinning
И аз се присъединявам.

Е как "купете си от нашите", като все още те нямат пуснати на пазара.
Рекламата на бъдещ продукт си е реклама от всякъде!
А кой тест работи и кой - не - това биха могли да кажат вероятно най-обективно независими лаборатории, които имат възможност да изследват и да проследяват състоянието на изследваните. Лично аз, като неспециалист, никога не бих се ангажирала с мнение по тази строго професионална тема.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:16 от Judy

# 13 839
А не е ли факт ненадеждността на тъй наречените бързи тестове?

# 13 840
Единственото нефалшиво са положителните ПСР, ако ще и 5 пъти да го правят, докато излезе положителен

# 13 841
  • София
"За някои от тези компании, казвам ви, е под голям въпрос етичността в това да изкарат подобно нещо на пазара", цитира думите му "Ройтерс".

Е, сигурно точно Рош са единствените етични представители на фарма-мафията и човекът има морално право да се изказва така.

# 13 842
То се видя от тестуването на бърза помощ, що за стока са тия тестове. Близо 1/3 дали положителен (266 бр.), и само 13 потвърдени с ПСР.

# 13 843
Джуди, делото е по чл. 145 от АПК, в момента не се разграждат такива доколкото виждам, така че е някаква индикация, че е насрочено за юни. Или не мислиш така?

# 13 844
  • София
То се видя от тестуването на бърза помощ, що за стока са тия тестове. Близо 1/3 дали положителен (266 бр.), и само 13 потвърдени с ПСР.

А то щото ПСР е гаранция за точност, затова ги правят по пет пъти, докато не изкарат желания резултат Simple Smile
Нали бяха фалшиво отрицателни бързите? Как станаха фалшиво положителни, и то стотици? И как ги ползват по цял свят?
Нещо взех в задтестовите устройства да се съмнявам.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:24 от Flip

Общи условия

Активация на акаунт