COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 516
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 385
Една скоба да отворя, забелязали ли сте, че южноамериканската държава Венецуела (28 Mio население) има 298 заразени и направени тестове...347 236.
Как успяват толкова да тества....

Венецуела. Те ще се избият за тоалетна хартия. Ако имаш възможност да си я купиш де...
Там е по зле от Северна Корея.

# 14 386
Германия и Австрия имат много излекувани.  Което  как се отнася до изолацията?
Пак сравняваме круши и ябълки. Германия е страната с най- добро здравеопазване в Европа и направиха масово тестване на населението, така че да могат да изолират болните, а здравите да продължат да си живеят нормално.
Това в Бг няма как да стане. Всички знаем манталитета на българина “ ти ли ще ми кажеш на мене какво да правя”.
аз нищо не сравнявам. А между ябълките и крушите има много повече общо отколкото между лечението на КВ и "лечението " в Бг с "единствено доказаното лекарство - изолацията " ( Борисов )
Ами защото в Бг няма какво друго лечение да предложат! Системата е заминала на майната си отдавна и само тези, които могат да се лекуват, си го позволяват.

# 14 387
  • Пловдив
Във Варна няма много случаи. Дори реално лекуваните в момента в болница са двама. Пътешественикът диджей е отдавна изписан.
Днес към 8 ч. много хора срещнах да отиват или връщат от работа пеш. Защо по региони не започнат да облекчават мерките? Да отворят разходките по крайбрежната алея, сядането на пейка с дистанция в парковете.

Защото ще започне мрънкане - за едни може, за други не. Също като с КПП-тата и ходенето до село/вила.

# 14 388
Относно котките - болен англичанин от Китай беше описал всеки ден от боледуването си. В един от дните беше написал, че е умряла и котката му. Ето едно интересно пророчество на Ванга, свързано с котките в София. Казала е на някаква рускиня, живееща в Бг, че ще дойде болест, която ще затрие половин Европа, и че когато котките в Сф изчезнат, да си ходят в Русия. Не съм от онези, които сляпо вярват на писанията свързани с пророчествата на Ванга, но статията е публикувана през 2015г., тоест, не е скалъпена наскоро, предвид ситуацията.

https://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BF%D0%BE … 0-news381055.html

# 14 389
  • София
Една скоба да отворя, забелязали ли сте, че южноамериканската държава Венецуела (28 Mio население) има 298 заразени и направени тестове...347 236.
Как успяват толкова да тества....

Венецуела. Те ще се избият за тоалетна хартия. Ако имаш възможност да си я купиш де...
Там е по зле от Северна Корея.
Не разбрах?
Те навсякъде май се избиха за ТХ - САЩ, UK....
Акцентът ми беше, че тества твърде, твърде много (някак успяват не само да тестват, но и с тестове да се снабдяват), а имат твърде, твърде малко заразени. Поне по официалните данни.

# 14 390
  • София
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30570975.htm
Кое е вярното: „Охлабено поведение“ ли доведе до повече заразени с COVID-19?
или повечето тестове?

# 14 391
За Видин:

Фейк са първите снимки на инфекциозно отделение, където уж щяха да са болните.
Дело са на един болен мозък от Видин, известен само с провокации.
В момента се ползват прилични стаи и отделения. Повтарям прилични. Не е като Токуда, но не е и ад от 15ти век.

Не е фейк това, че има повече заразаени лекари, отколкото пациенти. Дори май двойно повече бяха. Последно 17 на 6. Но от няколко дни не съм търсила инфо. Може би световен рекорд в това отношение.

Легла като предмети за лягане има бол. Болницата е много голяма. Но! Болнично легло е много повече от място за лягане - това е още оборудване, обслужване. Апаратура имат малко нова от дарения. Специалисти НЯМА. Екипите са 3 от по няколко човека. Въртейки се на 24ч, означава, че по всяко време 3-4 човека се грижат за болните. И това не са инфекционисти, а събрани екипи от други специалисти.
Инфекциозното отделение във Видин е закрито отдавна.

И не е фейк, че мисленето на видинчани е отвратително!!! Човек трябва да се измъкне от там за да види колко греши! Казвам го с ясното съзнание, че съм родена там, и всичките ми близки живеят там! Няма такова едновременно робско и надменно мислене н-и-к-ъ-д-е другаде!

# 14 392

Не разбрах?
Те навсякъде май се избиха за ТХ - САЩ, UK....
Акцентът ми беше, че тества твърде, твърде много (някак успяват не само да тестват, но и с тестове да се снабдяват), а имат твърде, твърде малко заразени. Поне по официалните данни.

Ето защо не вярвам. Там е диктатура от най чист вид.

# 14 393
Скрит текст:
Германия и Австрия имат много излекувани.  Което  как се отнася до изолацията?
Пак сравняваме круши и ябълки. Германия е страната с най- добро здравеопазване в Европа и направиха масово тестване на населението, така че да могат да изолират болните, а здравите да продължат да си живеят нормално.
Това в Бг няма как да стане. Всички знаем манталитета на българина “ ти ли ще ми кажеш на мене какво да правя”.
аз нищо не сравнявам. А между ябълките и крушите има много повече общо отколкото между лечението на КВ и "лечението " в Бг с "единствено доказаното лекарство - изолацията " ( Борисов )
Ами защото в Бг няма какво друго лечение да предложат! Системата е заминала на майната си отдавна и само тези, които могат да се лекуват, си го позволяват.
Системата никаква я няма. Целта не е да опазим системата, а да опазим себе си. Не е задължително всички да имат имунитет. Важно е да се ограничат възможностите за предаване, докато всичко затихне /вижте Китай/. После може да има безброй вълни, но ако мерките за засичане и проследяване останат активни, може и да се разминава с малки огнища, които да бъдат потушавани.

# 14 394
  • София
Информация за размишление за тези, които напират час по-скоро да изкарат заболяването:
полк. доц. д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести” пред Нова ТВ:
„Когато започна епидемията в Ухан, си казах какво толкова един грип, няма да се затвори света. Но, когато вече сме работили един месец с този вирус, мога да кажа, че е много тежко. Вирусът изяжда със зъби белия дроб. Заболяването се влошава рязко.
Възрастта е първият фактор, ако има заболявания – онкологични, диабет – веднага в болница. При младите също трябва много да се внимава кога да се потърси лекарска помощ. Вирусът остава тежки последствия и най-вероятно човек ще си ги носи цял живот. Това видях с очите си. „, каза още той.
„Не съм видял респираторни заболявания, които да циркулират през лятото. Надявам се така да стана и с този вирус, но да не се появява през зимата, както се случва обикновено“, каза още доц.д-р Попов.

При положение, че не е ясно доколко е траен имунитетът и какви последствия оставя прекараното заболяване при оздравелите е безразсъдно да се призовава към "проепидемчване" - това може да го направи човек, който сам отговорност не носи и му е лесно да говори това, което хората искат да чуят.
У нас доста хора не са в изолация принудително, защото ходят на работа. И там се заразяват, както се вижда, така че ако трябва да се гради стаден имунитет - имаме си хора за тази работа на предна линия. При останалите излизането от изолацията явно ще става постепенно, като се държи под контрол заболеваемостта и огнищата на зараза, като новооткритите ще се поставят под карантина.
Така си представям плана за близките месеци, то те си го и казаха, и в другите страни е нещо подобно. Какъв ти стаден имунитет, за коя болест е била прилагана такава практика, коя болест е била спряна по този начин в последните десетилетия, че и тук да я приложим?

# 14 395
Създаването на ваксина, чисто конструктивно никога не е било проблем. Както се вижда започнаха тестове на поне 5 ваксини. Проблемът е да се докаже, че действа и че е безопасна за големи групи хора. Абсолютно на никой не му е важно да ползва някаква вирусна линия с делеция. Ако искат, могат да си.изрежат каквото преценят от генома на вируса.

# 14 396
Забелязвате ли, че в България коментарите под статии в електронни вестници, дори под информацията на Министерството на здравеооазването са от рода : "Защо лъжете, че има коронавирус?"
Какви са тези хора, повечето коментари са неграмотни, но са болшинство.
Ако сте от любителите на конспиративните теории може и да се усъмните, че и страх да ви хване не от вируса

# 14 397
За медицинските лица във Велико Търново нещо знае ли се?Съобщиха за 4 днес.

# 14 398
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

И аз така си мисля на някакво леко повърхностно ниво, щото си мисля, че досега от всико оздравявам и се измъквам, пък и сравнително малко боледувам. Ама като се сетя, че имам мъж с астма и възрастна майка, която досега се бори успешно с не лека болест, и се кротвам. Иначе много ми се иска да сме го отметнали и да не го мисля, ама не е май толкова елементарно.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 19:31 от bubanka

# 14 399
За познаване, познавам, но тя е в чужбина и вече оздравя. Прекара го с грипоподобни симптоми, беше и предписан и антибиотик. Но няма усложнения, нито нещо ужасно страховито и се е случило. Държим връзка по Вайбър, става дума за моя приятелка в Париж.
В Бг обаче болни не познавам, в София съм.
Нито се смятам за недосегаема, нито се крия, нито нищо. Напротив, досегаема съм и го осъзнавам. С вируса ще се срещна, ако не сега, по-нататък.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:06 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт