COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 467 955
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 475
Лекарите слагат, защото се срещат лично и от близо /много близо/ основно болни хора, които и без друго са с разстроено здраве, като може да ги заразят с много неща неща, не само с този вирус.
Пазят и себе си, именно поради многобройните си срещи основно с болни хора.
За тях маските са от много преди сегашната ситуация.
Да не говорим, че техните не са просто едни парцали от подръчни материали.

# 14 476
В Исландия маските не се препоръчват, шалове и ръчно правени пък съвсем. Още от началото се твърди, че могат да създадат фалшива сигурност и че най-същественото е пазенето на 2 метра дистанция и миенето на ръце.
Маските се препоръчват, за да не накихаш другите най-вече и като всички ги носят частиците във въздуха са значително по-малко и не летят на 5 и повече метра, както става ако кихнеш. Иначе и лекарите да не слагат маски, защото не пазят. Навсякъде пазят самите маските, защото нямат наличности, не че няма смисъл от тях, дистанцията си остава и с маски, както и миенето на ръце. Предполагам, че зависи от характера и навиците на хората това какви препоръки да има в съответната страна.
Лекарите носят професионални маски, които наистина пазят. Ние носим платнени маски, които не само, че не пазят, а носят още по-голям риск от зараза.

# 14 477
  • Mediterraneo
В Испания най-елементарна маска в аптеката струва 1 евро. Ефективна е 3 часа. И това ако не е бизнес.

А ти успя ли да си купиш маска на 1 евро? Това, че ограничиха максималната цена на 96 цента, мисля, не означава, че всички изведнъж започнаха да продават маски под евро. Навсякъде има табели, че хирургични маски няма. А за останалите видове няма ограничени в цената. Аптекари по новините казаха, че просто няма да продават наличните количества, защото са купени на цена над определената като продажна в момента.

# 14 478
Аз вече казах, че не искам да виждам лоши цифри и дори, че не очаквам да виждам.
И бих се заразила доброволно, да го изкарам и да се свършва. Това го казвам, защото сигурно в следващ пост ще ме пратите да ходя да се заразявам. Пусто, как никой болен с Ковид не познавам, няма около мен ни един.

Да личи, че не познаваш болен по разсъжденията. Ако познаваше щеше да си на друго мнение

Това са приказки на човек, който на теория се смята за недосегаем.
И аз така си мисля на някакво леко повърхностно ниво, щото си мисля, че досега от всико оздравявам и се измъквам, пък и сравнително малко боледувам. Ама като се сетя, че имам мъж с астма и възрастна майка, която досега се бори успешно с не лека болест, и се кротвам. Иначе много ми се иска да сме го отметнали и да не го мисля, ама не е май толкова елементарно.
как пък не можахте да разберете, че невинаги се получава имунитет към Ковид, което ще рече, че може повторно да се разболеете? Не специално към теб, ама много в тази тема се лъжете за това. Специалистите го казват, че май няма да се получи със стадния имунитет, вие не, та не. Редовно го чета в постовете, да го минат и да им се маха от главата. Да, ама се каза, че и повтаря и че евентуално ще се прояви пак мутирал.

# 14 479
В началото правят сравнение между свинският грип и ковид19 (и д-р) - коментара е на английски, но графиките не се нуждаят от особен превод.

# 14 480
Минахме през всички животински грипове и вируси, Ебола, живеем с рак и спин, но кроната 19 не можем да преборим. Остана да ни накарат да си купим и противогази за наша сметка. На есен ако излезе корона 20 какво ще правим.

# 14 481
Аз продължавам да неудомявам как се сравняват две напълно несравними ситуации. Лекарите не ходят с парцал на устата, най-малкото. И никой не твърди, че не пазят хирургическите маски. Точно обратното. Пазят, но само ако се носят по всички правила. Което няма как да стане в ежедневието, това би трябвало на всеки да му е ясно. Иначе всеки може да си носи какъвто парцал иска пред лицето. Само се надявам тия с парцалите да спрат да се бутат и да продължат да спазват дистанция, защото днескашните ми наблюдения показват точно обратното.

# 14 482
  • София
Лекарите слагат, защото се срещат лично и от близо /много близо/ основно болни хора, които и без друго са с разстроено здраве, като може да ги заразят с много неща неща, не само с този вирус.
Наясно съм, но маските предпазват. Да се отрича, че предпазват е странно. Имала съм поводи в отделение за недоносени, около онкоболни, самата аз болна някъде да нося маска и съм носила, защото предпазва наистина. Не е да отидеш на бар с маска, но не случайно вече и в Германия, и в Италия и в повечето останали страни ги въвеждат и ще стане ежедневие това. Вече каква да е маската е отделен въпрос. Важното е да не е с филтър, защото тогава пазиш само себе си.

# 14 483
Минахме през всички животински грипове и вируси, Ебола, живеем с рак и спин, но кроната 19 не можем да преборим. Остана да ни накарат да си купим и противогази за наша сметка. На есен ако излезе корона 20 какво ще правим.

Да не ти показвам някои от колегите ми с какви маски работят и закупени със собствени средства на скромната цена от над 150 евро.

# 14 484
  • Варна
Президентът на Световната медицинска асоциация остро е разкритикувал задължителното носене на маски в Германия, а използването на шалове и кърпи за целта нарича смехотворно. От хирургическите маски имало смисъл, ако се носят по всички правила, иначе бил още по-голям риска да се заразиш. Освен това те карат да се чувстваш сигурен и да не спазва дистанция, което е по-опасно от не носенето на маска.

А, този човек защо третира хората като малоумни и неспособни да се научат как се носи маска, и на прости правила за дистанция на ниво 5 годишно?
Ей това ми е интересно на мен, защото на него почива цялата му теза за "вредността" на маските.

Не е само в обучаването проблемът. Платнените маски и шалчетата са безсмислени и по-скоро вредят, пораждайки фалшиво чувство за сигурност. Медицинските маски, които би трябвало да се носят , са дефицитни. Или ги няма или са по минимум 1.20 лв./брой. На един 8-часов работен ден, ако се сменят на два часа, както трябва, са 5 маски (слагам една повече, заради времето на придвижване до работа и обратно). Това са 6 лв./ ден, т. е. за един месец само в работните дни 126 лв. трябва да се дават за маски.

Ако се върнем на обучаването, дори и 5-годишните се учат най-добре от личния пример. Ако гледаме примера, който ни дават от щаба, правителството и парламента, маската се носи най-малкото с нос, подаден над нея, както и поставена по всякакви други начини, но не и правилния. Същото е и за дистанцията.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 15:26 от chockolina

# 14 485
Скрит текст:
Извън спора маските помагат или не и доколко, конкретно в България, конкретно заповедта за маски е бутафорна, поради факта, че там има едно изречение, което гласи приблизително "ако нямате маски, може и някакво шалче или парцалче да сложите".
Никой не говори за хирургичните маски и употребата им от лекари, приемете най-сетне, че за разлика от другите, те знаят и могат да ги използват. Маските сами по себе си не са безполезни, естествено. Безполезно е когато не се употребяват правилно. Или когато няма проблем да се заместят с шал с едра плетка Grinning
Ако приемем твърдението, че маската предпазва околните от приносителя й, има логика. Кихаш - шалчето, парцалчето, ... спира пръските, същото и при говорене.
Вируса не се рее из въздуха като птица
. Може да "лети" върху частица, която пък да не премине през шалчето.

Не спира пръските и въздухът продължава да се рее. Имаше едни клип от аржентински полицаи, които показваха нагледно как пръските минават през маските самодейки, парцалчетата и шалчетата. Нито себе си пазих с тях, нито околните. Всичко е бутафория, която пада в неделя.

Това за десети път се публикува в тази тема - само на мен ще ми е втори

https://livedoor.blogimg.jp/nwknews/imgs/0/2/02d9cc47.gif

fallon_fallon, ако повторим една лъжа 100 пъти, няма да стане истина. Гледай и запомни този път, какво спира една обикновенна платнена маска.

# 14 486
Скрит текст:
За мен по време на пандемия не би трябвало да има изобщо платени тестове. Както държавата може да изземва лекарства от аптечната мрежа за нуждите на болниците, така трябва да изземва и тестовете.
Някой може ли да каже къде другате по света се случва нещо такова?

Национализацията е типична за един друг режим..който определено не искам да виждам.

Скрит текст:
Lunatichka92, намекваш, че 1. Обособените отделни пространства (фургони) не се дезинфекцират? 2. Намекваш, че не знаят как да вземат проба и примерно ще ти дойдат без маска ли? По-вероятно е да се заразиш от не знаещ човек, лежащ в обикновено отделение отколкото във фургона, където са подготвени, че работят с потенциално заразени
Не, не е "национализация". Има гласувано ИП. Какъв е смисъла от тестването в частните лаборатории, при положение, че положителните се повтарят.

Не във всички частни се налага да ги повтарят. Някои са си със статут на референтни лаборатории, за което вече писах.

"изземване" на каквото и да е, е просто абсурдно предложение в демократична страна.

# 14 487
Наясно съм, но маските предпазват. Да се отрича, че предпазват е странно. Имала съм поводи в отделение за недоносени, около онкоболни, самата аз болна някъде да нося маска и съм носила, защото предпазва наистина. Не е да отидеш на бар с маска, но не случайно вече и в Германия, и в Италия и в повечето останали страни ги въвеждат и ще стане ежедневие това. Вече каква да е маската е отделен въпрос. Важното е да не е с филтър, защото тогава пазиш само себе си.

Бояна, поставяме акцента върху нашите "маски", нас те ни касаят най-вече - направени от който каквото си е харесал и както му се  пощяло. Да, те не предпазват, а са по-скоро пречка за човешкото здраве. Далеч не само с това, че създавали фалшиво чувство на сигурност - човек се трови в собствените си изпарения и диша буквално химикали, оцветители и влакна, вместо нормален въздух - без какъвто и да било смисъл. Такива произвеждат от прост памучен плат фирми, които произвеждат дрехи и то - от отпадъчни парчета плат от дрехите. Мога и да напиша имена на фирми - имам няколко такива маски даже - подарък, но няма да е коректно да ги излагам, тъй като има и редица други такива.
Да не говоря за домашното ръкоделие на темата, тип труд и творчество.
Точно в това е въпросът - защо се въвеждат глупави задължения за хората.
Нищо подобно не въвеждат в Германия - там има каквито си трябва маски и въвеждането е за градския транспорт и магазините, не за поляната. Нито в Холандия, нито в Швеция, нито в Австрия, както постнах по-горе от днес - нито в Швейцария, нито в Дания, нито във Финландия. Тук някой посочи по-горе и Исландия. Във Франция са за посочените закрити места също.
Защото е глупост това нещо, направено по точно този начин.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 15:29 от Judy

# 14 488
В Германия ги въведоха, защото не устояха на натиска на народа, не заради друго.

Айде сега пак с реинфектирането. Точно специалистите твърдят, че не е реинфектиране, а просто още не си се изчистил.
Що се отнася до колективния имунитет, единственото, което се твърди е, че все още твърде малко хора са го прекарали, за да се говори за стаден имунитет. Принципно е абсолютно нормално да има хора, които не развиват имунитет след като са прекарали дадено заболяване или са се ваксинирали. Това не е чудо невиждано.

Мисля само да чета вече, че то е всеки ден едно и също.

# 14 489
И пак за маските...
https://video.repubblica.it/dossier/coronavirus-wuhan-2020/coron … ani/358382/358939
Който иска да е на обратно, от девет кладенеца ще донесе вода, за да е на неговото...

Общи условия

Активация на акаунт