COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 450 272
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 775
Тесла сменяш си мненията като ветропоказател. До онзи ден серологичните тестове ти бяха ОК, Банско беше супер изследване, смъртността беше най-много 0,15, а аз като ти обяснвах, че е 0,35-0,7 % ме оборваше всякак...

Какво те накара да преизчисляваш? Но си по-близо де....
До онзи ден не се бях сетил за този подход който използвах с данните за Исландия. И повече се облягах на серологичните тестове. Нещата се променят, затова и мнението ми се променя. Ако по рано се бях сетил за този подход за Исландия, нямаше да твърдя че истинската смъртност е 0,15-0,30%. Да, сега твърдя че започва от 0,4% понеже в Исландия населението е много младо, докъде стига при държава с по възрастно население, не мога с точност да кажа. Аз го виждам до 0,6%, ти до 0,7% там някъде е. Оставям си обаче едно ако, защото изчисленията ми за Исландия стъпват върху една хипотеза, а именно в точността на ПСР, не съм докрай убеден в тяхната точност. Но докато не видя ясни доказателства че те пропускат значителен брой активни инфекции, смятам че истинската смъртност е в тоя диапазон.

# 14 776
Хаха, малко повече да се натовари системата сега... Супер. Абе всичко е на принципа "Дайте да дадем" винаги. И тая работа със стадния имунитет също. За мен разликата е огромна между това да го изкараме всички при наличието на лечение и без наличието на такова. Аз изобщо няма да съм навита за боледуване точно ей сега. И не вярвам някой в тая тема да се намери да е навит, дори и сред подкрепящите стаден имунитет. Признайте си, че тайничко се надявате да сте от оная част от "стадото", която като й дойде ред да боледува ще има лечение.

# 14 777
днес властите във Виетнам започват поетапна отмяна на извънредното положение, след като в продължение на 7 последователни дни няма нито един нов случай на заразен от коронавирус, предаде азиатският вестник Nikkei.

Населението, наброяващо 95 млн. души, ще трябва да се адаптира към нов живот със заболяването, предупреди виетнамският премиер Нгуиен Фук. Той съветва всички да продължат да носят маски на публични места и да избягват масови струпвания на хора. Единствено в столицата Ханой карантинните мерки ще бъдат премахвани постепенно до 30 април.

„Въпреки че успешно се справяме с борбата с епидемията със стриктно социално дистанциране, трябва да гарантираме търговията на стоки, създаването на работни места и социално-икономическото развитие“, добави още Фук на заседание на ръководния комитет.

Виетнамските авиолинии вече могат да изпълняват всичките си полети по график, а ограниченията за бизнеса и други дейности ще бъдат значително смекчени.

От началото на пандемията азиатската държава регистрира едва 268 заразени и нито един нито един смъртен случай, въпреки че граничи с Китай, откъдето започна разпространението на новия коронавирус.

Стратегията на Виетнам – вероятно единствената към момента страна, която не е дала жертви на заразата – включва комбинация от насочено, строго проследяване на контактни лица и тестване, така че да се предотврати образуването на големи огнища на заболели, пише британският „Телеграф“. Още през януари в Ханой започна въвеждането на ограничения – преди болестта достигне страната по официални данни, а когато това се случи, 10 хил. души от провинция Вин Фук бяха поставени незабавно под карантина.

Хората, пристигащи от рискови държави, също преминаваха през задължителна 14-дневна изолация. В началото на февруари бяха затворени всички учебни заведения. Тези усилия бяха придружени от масивна информационна кампания, включително и забавна песен за това как гражданите да си мият правилно ръцете.

Апаратът за сигурност на социалистическата страна, който разчита на обществено наблюдение с помощта на армията, също е ценен инструмент в борбата с пандемията, въпреки че поражда очевидни притеснения за гражданските свободи, смята кореспондентът на „Телеграф“ за Азия, Никола Смит.

Не на последно място, големите поражения може да са предотвратени благодарение на развитието на технологиите. Американската фирма за киберсигурност FireEye разкри, че хакери са опитвали да проникнат в системите на организации, свързани с борбата с COVID-19 в Пекин. Откраднати са имейл адреси на служители на формираното през 2018 г. китайско Министерство на кризисния мениджмънт и на властите от Ухан. Предполага се, че виетнамската групата APT32, отговорна за злоупотребата, работи в полза на местното правителство.

Очаква се до края на седмицата Нова Зеландия също да премахне рестрикциите.

# 14 778
  • BG
Благодаря за линка на съфорумката.
Прочетох нещо тревожно, което Мутафчийски е споделил. Викали са излекувани пациенти на контролен и снимките им показват промени в дробовете, които са с тенденция да са трайни-  https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/23/mutafchiiski-pred … oven-virus.447225

# 14 779
Ами браво на Виетнам. Още една азиатска държава, която се справи успешно с вируса, за разлика от алчните умници от Европа и САЩ, заемащи в момента челните места в черната статистика.

# 14 780
Lovely, изобщо не е така, а ваксина не чакам, не мисля и че бих си сложила. Приеми, че има хора, които не се страхуват от разболяване, защо е толкова трудно? Не е необходимо всички да реагираме по един и същи начин.
Добре, няма да натоварваме нищо. Каква е ситуацията:
Вирусът няма да изчезне. Лекарства няма. Ваксина няма. Какво правим след месец? Предложения?

# 14 781
Нощен гост, ето запис на разговора в бтв платформата, чуйте какво казва мутафчийски, защото думите му от статията на са извадени от контекста. Водещия попита възможно ли е да се излекуват (доизлекуват) след това - генерала отговори - разбира се, но
има признаци че ще останат следи при преболедували те бронхопневмония..
Нищо сигурно не е казано!
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/24463/krizata-covid-19-vs … edva-23-04-2020-g
В началото е интервюто..
Благодаря за линка на съфорумката.
Прочетох нещо тревожно, което Мутафчийски е споделил. Викали са излекувани пациенти на контролен и снимките им показват промени в дробовете, които са с тенденция да са трайни- https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/23/mutafchiiski-predu … oven-virus.447225

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 01:07 от Анонимен

# 14 782
Ами браво на Виетнам. Още една азиатска държава, която се справи успешно с вируса, за разлика от алчните умници от Европа и САЩ, заемащи в момента челните места в черната статистика.
И потребителите да препрочетат 3 пъти, за да разберат защо и как са се справили Simple Smile

# 14 783
В Европа също има много страни, които се справят чудесно, не е нужно са се драматизира толкова.

Да, направиха се грешки, да позабавиха се, но хайде да не слагаме всички под общ знаменател!

Лили, не подкрепям стратегията на Мангъров, но те уверявам че щом здравните системи са извън опасност от претоварване, ще ни пуснат да се проепидемчваме Heart Eyes ,  без въобще да им дреме дали има лечение или ваксина.

# 14 784
Mosquita, аз лично все още смятам, че ще се намери лечение. За ваксина не мисля, че ще има скоро. Да не се окаже после, че сме избързали и след 4-5 месеца да има вече лечение, но ние да си бием главите в стените, защото сме решили да рискуваме и да теглим една на всичко твърде рано и да загубим ненужно много хора.

# 14 785
Виетнам си го влачат малко след китайците, така, че грубо за нас може да сметнем за към края на юни месец подобно облекчение. Иначе всеки пулмолог ще ви каже, че дробовете имат способност да се регенерират след известно време, минимум 3 месеца - така, че не го слушайте Мутафчийски, все пак не е пулмолог.

# 14 786
виетнам 268 заразени ли са отчели на 95 млн. население. тука има нещо.

# 14 787
Прочетохме внимателно. Скъсали са се от тестване, идентифициране и изолиране на заразените, спиране на влизането на вируса отвън. Ние кое направихме от тези неща?

Има не една европейска държава с отлични резултати. Погледнете Словакия.

# 14 788
Аз пък се чудя защо wordometers в последните дни отчита толкова малко случаи за Германия.

За лечение засега най-обещаващ е ремдезивир.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 01:04 от Не се сърди, човече

# 14 789
[Виетнам не тестват, затова нямат и бройка. Ремдезевир засега казват не давал големи надежди, отделно е много скъпо лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт