COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 450 084
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 850
Grinning Ее не, чак ясновидец или екстрасенс не съм, не мога да чета чужди мисли, но мога да смятам. Ако Мутафчийски или по точно щаба гледат колко са починалите слагат 2 седмичен лаг и вярват че смъртността е 2%, много ясно се вижда как от 2 на 11, в последно време сме почнали да откриваме 2 на 7, както се похвали днес Мутафчийски. Grinning. Проблема е че те в изчисленията си очевидно използват грешната презумция че смъртността е 2%. Това им дава неверните резултати че в последно време са повишили откриването на заразените от 2 на 11, на 2 на 7.

А истината е че те никога не са хващали нито 2 на 7, нито 2 на 11, в най добрият случай хващат по малко от 1 на 11, както посочих в предишните свои постове за реалната картина в България, и то още преди да чуя тая хвалба на Мутафчийски, която ме хвърли в тъча.

Явно според Мутафчийски истинската смъртност от вируса е 2%, защото аз друго обяснение за твърдението че ние хващаме 2 на 7 нямам.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 04:16 от Анонимен

# 14 851
И как ги е сметнал Мутафчийски тия 2%? Или то защото са на 1-ва страница на БГмама Joy
За втори път потребители си градят тезата на презумцията, че генералът чете форума Joy
Той човекът и НОЩ, събират данни от РЗИ-тата и ги обобщават, знаят къде какви тестове се правят по-добре от всички, и има много добра представа за предполагаемата "истинска" смъртност.
Ако предполага, че е 2%, нямаше да се развяваме по улиците на воля най-малкото.

# 14 852
Не знам дали е пускано това
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-harb … FnN0gcH5mZ0FCBAvw
Ново огнище в Китай

# 14 853
Няма такова нещо като 2 от 7, 1 от 11 и н.нат., най-малкото, защото няма как да отчете вноса на вируса. Който между другото и ти не отчиташ при всичките си сметки, а в България този внос никак не е малък.
Вероятно генерала е отговорил на някой "гениален" журналистически въпрос да се отърве, или да успокои аудиторията.
Ако беше толкова просто да се установи такова съотношение, нямаше учените да се изненадват, че със стадния имунитет Европа е до никъде. За тия неща си трябват по-мащабни проучвания.

# 14 854
А, значи какво излиза, генерала не знае каква е истинската картина ама дрънка глупости че откриваме 2 от 7. Е нали бил много наясно, РЗИ-тата му съобщават и т.нат. сега пък не бил наясно щото никой не е наясно, пък аз в някакви сметки не съм отчел внос на вируса. Grinning В кои сметки и какъв внос да отчета не е ясно. Joy

# 14 855
Добре, Лили, ти знаеш по-добре от всички молекулярни биолози, лекари, имунолози и т. н. Съгласих се.
Естествено, че не знам по-добре от тях. Именно затова цитирах мнението на експертите. Сарказмът ти е неуместен. А и науката се развива, щом са го написали, сигурно имат доказателства за това, а досегашната практика с лекарите да изостава.
А не предполагаш ли обратното, че линкове, които гледаш са със стара и необновена информация и че собствеността на източниците ти е повод за внимателно боравене с нещата написани там.
Ваксината за папилома вируса не смятам, че се е наложила, ама ти си вярвай на рекламните писания спонсорирани от производителите.
Неуместни са препратките ти към такъв тип скрито рекламиране, а не постовете на другите.

# 14 856
А, значи какво излиза, генерала не знае каква е истинската картина ама дрънка глупости че откриваме 2 от 7. Е нали бил много наясно, РЗИ-тата му съобщават и т.нат. сега пък не бил наясно щото никой не е наясно, пък аз в някакви сметки не съм отчел внос на вируса. Grinning В кои сметки и какъв внос да отчета не е ясно. Joy

Е, то и ти постоянно дрънкаш глупости, така че му влез в положението на човека.
Мен не ми е ясен твоя напън да изчисляваш смъртност насред епидемията,  за да съм доволна ми стига фактът, че няма много жертви до момента в България, което си е чудесно.

# 14 857
Ааа чакай сега, аз съм свободен да си дрънкам глупости защото съм във форум, този човек трябва много да внимава какво говори, и не може да си говори измишльотини само с цел да се покаже вижте каква много добра работа върша, откриваме 2 на 7 болни. Защото това не е истина, всъщност може и да е истина само че тогава при нас истинската смъртност е 2% според него. Точка. Това казва математиката.
Цитат
Мен не ми е ясен твоя напън да изчисляваш смъртност насред епидемията,  за да съм доволна ми стига фактът, че няма много жертви до момента в България, което си е чудесно.
Обясних защо смятам че е от критична важност светът (не България) да разбере каква е истинската смъртност от Ковид.

# 14 858
Бе ти по едно време и ти я изкарваше 2%, ама си забравил, че сега си на друга вълна.

# 14 859
Е това беше част от глупостите които дрънках. Simple Smile И по големи глупости съм дрънкал. Например че е 60% щото толкова показваше официалната стат. в самото начало.

# 14 860
Пак да кажем - масовото тестване е ключът към отварянето на икономиката ... иначе може да си умрем не от вируса а от глад под карантина.
Това е така тестовете ще ни освободят ако вече сме изкарали вируса, но така в карантина как да го изкараме?Т.е. ако сме го изкарали сме свободни, ама не сме свободни да го изкараме...

# 14 861
  • Сидни
На днешния брифинг  ( Австралия), министър председателят орново каза, че маските, тези платнените, изобщо не помагат и не трябва да се носят. При нас не е задължително. Продължават да падат бройките на заболели. Хората буквално се умоляват да ходят да се тестват дори да имат само сополи и хрема. На ден се правят по 7-8 000 тестове.

# 14 862
На днешния брифинг  ( Австралия), министър председателят орново каза, че маските, тези платнените, изобщо не помагат и не трябва да се носят. При нас не е задължително. Продължават да падат бройките на заболели. Хората буквално се умоляват да ходят да се тестват дори да имат само сополи и хрема. На ден се правят по 7-8 000 тестове.

Ами искат си хората свободата, като се надяват това да е пътя към нея

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 09:07 от Sparkles

# 14 863
  • София
ох, много се дразня вече от това четене на случаите. Толкова ли е трудно за десет минути да ги направят в една спретната табличка?

# 14 864
E Andariel, a как ще се всява паника и ще ни начукват канчето как ни гледат?
След снощната свинщина на Бацето Тиквун очаквам всичко, а този му брифинг трябва да се изучава от всички науки  от политология до психиатрия

Общи условия

Активация на акаунт