COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 476 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 270
Па вземете излезте, те хората са навън. Баси, толкова боб ли сте накупили.
Никой вирус не е по - силен от глада и ти ако огладнееш ще забравиш и за вирус и за всичко. Сега кредити, това - онова, положението се крепи още, но това е затишие пред буря.

Предполагам знаеш че всичко си работи. Спрял е бизнеса свързан с износ на дрехи, автомобилни части и др подобни. При положение че Европа не работи какво да правим ние. За съжаление не сме водеща икономика за да определяме темповете на възстановяване.
Или проблема е затвореното кафене или дискотека.

# 15 271
Sunshine_Reggea, не ти ли писна да повтаряш едно и също? Кой те е карал да се самоизолираш? И не, никога не съм казвала, че си се самоизолирала от преди ИП, не си измисляй и не ми приписвай думи, моля! Кой те е спрял да излезеш и цял ден да кръстосваш гори и улици?

+100 Peace

Как не ви омръзна да ревете от ИП, като реално всичко у нас работи.
Никой не е забранил да се излиза навън и да се ходи по 100 пъти в магазин/аптека/банка.
И на работа също не е забранено, ако вашият работодател ви е осигурил работа.
Едни кръчми и молове не работят, голямо лишение, голямо чудо!

И какви са тези тъпи въпроси, като на мисирките към Щаба - кога ще паднат мерките?!
Тя и Ванга да беше жива, едва ли щеше да каже с точност.

# 15 272
  • BG
Мисля си, че Виетнам са се срещали вече с този вирус, не че им завиждам,  но друго обяснение логично нямам.
Надявам се, че с времето Ковид ще мутира и няма да е толкова агресивен. Чудя се обаче, ако е изкуствено създаден, може ли това да се случи?

# 15 273
Три теми. Над 4000 страници, дали не са и 5000. Десетки мнения на тема "Изолираш и здравите вкъщи" и "Карантината е единственият доказан метод" (който дори НЕ Е доказан). И никой не може да каже - ДОКОГА изолираш и здравите вкъщи?
Въпрос за 100 хил. лева, отговори:
а) ситуацията е динамична
б) до ваксина (която може да няма, а и без това никой няма да си бие)
в) докато вирусът ИЗЧЕЗНЕ
г) докато свърши бобът е шкафа
Бонус отговор - д) докато свършат оправданията
Залагам на Г)

Аз имам и свой отговор - е) докато има кой да внася пари, че да се плащат пенсиите

# 15 274
Излез на улицата и виж какви маски се носят преобладаващо. И дай една графика и за тях, ще бъде много полезно. Иначе противогаза помага със сигурност най - много, видях един индивид с такъв в метрото. Малко като от филм на ужасите, ама какво да правиш, със сигурност има не малко полудели вече от страх.
Той не уточнява кои маски пазят и кои не, а казва, че не пазят, което не е вярно. Знам преобладаващо какви маски носят хората и наистина масовите не филтрират до такава степен, но дори и те пазят значително повече отколкото да си без нищо.

# 15 275
  • София
Едни кръчми и молове не работят, голямо лишение, голямо чудо!

На мен за кръчмите и моловете хич не ми е мъчно, но за хората, останали без работа - да. А те са много, много! Т.е. невинаги, когато хората роптаят срещу тази или онази забрана, то непременно е защото не могат да изтърпят някакво дребно лишение. Когато става въпрос за хиляди безработни обаче и за редица страдащи бизнеси, лишението не е никак дребно, а последствия по веригата ще има и за всички, които засега имат работа, и тези последствия може да се точат години наред.
Само уточнявам, не искам да навлизам в темата, защото си има отделна за икономическата криза.

# 15 276
  • Bulgaria
Защо обвиниха проф. Асена Стоименова за нейните интервюта относно това, че може да се достигне до недостиг на лекарства? Доколкото знам в доста държави има вече такъв.

Фармацевтичната група на ЕС: Оттеглете обвиненията срещу проф. Асена Стоименова

https://www.actualno.com/society/farmacevtichnata-grupa-na-es-otteglete-obvinenijata-sreshtu-prof-asena-stoimenova-news_1456336.html

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:05 от MK_

# 15 277
Meрките ще падат поетапно ако няма нови заразени или са пренебрежимо малко. Социалното дистанциране ще си остане поне до края на годината. Да не забравяме, че се чака 2 - 3 вълна с настъпването на есента. Докато няма ваксина ще има ограничителни мерки.

# 15 278
Три теми. Над 4000 страници, дали не са и 5000. Десетки мнения на тема "Изолираш и здравите вкъщи" и "Карантината е единственият доказан метод" (който дори НЕ Е доказан). И никой не може да каже - ДОКОГА изолираш и здравите вкъщи?
Въпрос за 100 хил. лева, отговори:
а) ситуацията е динамична
б) до ваксина (която може да няма, а и без това никой няма да си бие)
в) докато вирусът ИЗЧЕЗНЕ
г) докато свърши бобът е шкафа
Бонус отговор - д) докато свършат оправданията

Отговорът е нещо комплексно между Г и Д

# 15 279
Или проблема е затвореното кафене или дискотека.

600 страници по-късно - едно и също. Не разбирам защо омаловажавате това, което се случва.

Не работят училища, университети, детски градини, целия туризъм, заведения, фитнеси, всичко в моловете - и т.н.

Отделно не може да се пътува, да се ходи на планина или в парка. Не работят някои администрации.

Или какво - само бездетните интелектуалци, работещи от вкъщи, са хора?

Няма как да се води диалог, ако няма поне опит за разбиране на отсрещната страна. Ясно е, че се налага някакви неща да се променят, обаче няма как да убедиш хората, че са нужни, ако омаловажаваш как те се чувстват.

# 15 280
Мерките ще падат като се копира опитът от западна Европа, а тъй като там бройките са големи (ние няма да ги стигнем категорично) , това няма да е много скоро...

# 15 281
  • София
Тъй рече СЗО:
6 условия за край на карантината:
За начало на вдигане на карантината може да се мисли само при 6 условия:
1. Правителствата да са сигурни, че епидемията е под контрол, т.е. да знаят произхода на всеки отделен случай;
2. Здравните системи да могат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки заразен;
3. Да се ограничат максимално рисковете от зараза в болници и старчески домове;
4. Да се въведат превантивни мерки на работни места, училища и други основни места;
5. Да се контролира вносът на зараза от чужбина;
6. Обществата да са информирани и ангажирани с новите норми на поведение
Едва 2-3% от заразените с коронавирус са изградили необходимите антитела, за да не пренасят заразата и да не бъдат заразени повторно. По тази причина изгледите, че може да се сложи край на пандемията чрез т.нар. стаден имунитет, намаляват значително. За него се изисква поне 70% от населението да е изградило защита. Според СЗО все още не е ясно дори дали наличието на антитела в кръвта на преболедувалите К-19 им осигурява защита и за колко време. Организацията смята също, че за момента тестването за откриване на заразени (PCR) остава приоритетно пред тестването за антитела.

от ТУК

# 15 282
  • BG
Не мисля, че толкова ни дразни ИП-то, а по-скоро това, че вирусът блокира ежедневието ни и разруши плановете ни, но си го изкарваме на мерките. Аз например имам да си правя някои контролни прегледи, на сина ми му се счупи пломба,  но дори и да махнат ограниченията още утре, пак ще трябва да изчакам, защото не ми се струва безопасно ходене по болници в сегашното положение  докато не позаглъхнат нещата. КПП-тата не ми пречат, и така без проблем отивам на село да занеса провизии на баща ми когато се наложи,  даже са много любезни полицаите.  Мисля си, че мислим Joy че ни пречат мерките, но всъщност ни пречи вируса и ограниченията, които ни налага той.

# 15 283
Ето мнение на доктор от първа линия, не като теоритиците с решетките.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/24/4058951_d-r_alsharani_ko … ef=home_NaiNovoto
Цитат
Освен това вирусът остава дълго върху различните повърхности и само третирането със сапун и спирт може да го премахне. Така се предпазваме и ние."

Уф... с това "оставане " върху повърхности няма никаква яснота.
Постоянно се публикуват различни мнения, изследвания и информация.

# 15 284
Мерките при някои хора могат да се окажат ефикасни само когато започнат да се препъват в трупове докато се разхождат в парка.
Joy

Общи условия

Активация на акаунт