COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 161
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 300
С ММ имаме фитнес зала, аз давам частни уроци по английски на деца. Зала, върху която сме се потили с години, и сме вложили над 20хилки. Всичко на вятъра, защото никога няма да можем да си върнем загубите и да покриваме наема. Колко родители ще пуснат чужд човек при децата си за уроци?
Помислете за малките бизнеси. Колко хора ще тръгнат да купуват дървени играчки примерно?
Айде някой ,който е останал без работа и доходи да дава акъл!! А не тези дето си пълнят джобчето всеки месец!

Дарлинг, не обяснявай, няма кой да те разбере, ситият на гладния не вярва. И който си мисли, че онлайн обучението работи успешно или няма деца, които са засегнати, или е извадил невероятен късмет с подготвени учители, защото за огромно съжаление  в по-голямата си част то е пълен провал.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:49 от Паганне

# 15 301
  • София
С ММ имаме фитнес зала, аз давам частни уроци по английски на деца. Зала, върху която сме се потили с години, и сме вложили над 20хилки. Всичко на вятъра, защото никога няма да можем да си върнем загубите и да покриваме наема. Колко родители ще пуснат чужд човек при децата си за уроци?
Помислете за малките бизнеси. Колко хора ще тръгнат да купуват дървени играчки примерно?
Айде някой ,който е останал без работа и доходи да дава акъл!! А не тези дето си пълнят джобчето всеки месец!

Вижте тази схема BG16RFOP002-2.073 - Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19. Титанът на мисълта се опита да я обяви снощи на поредния брифинг, ама май никой нищо не му разбра. (Е разбрахме, че след 15 години точене на евросредства на "гранта" му вика "гранд". Носиха му листче по средата на пресконференцията да го поправят, умрях от смях). Ето линк:

https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/InfoArchivedPubli … 96cf-af07cbd57cc1

С няколко думи - може да получите безвъзмездна подкрепа, ако имате спад в оборота с 20% за март или април (зависи кой месец ще я отворят - на 30 април, както е обявено, или през май, когато е по-вероятно), спрямо средноаритметичния месечен оборот от миналата година.
Има и други условия, но като цяло ще подкрепят широк кръг предприятия. Не са много пари (от 3 до 10 хил. лв.), но все са някаква компенсация.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:34 от Flip

# 15 302
Ако това с антителата сред заразените е вярно, то каква ваксина се очаква да имаме, как една ваксина ще е ефективна?
Ми аз ваксина не чакам, нито ще си я сложа. Тук други я чакат, ама ако може да не се тества на тях.
Ваксина няма да има, споко. Срещу никой от останалите корона вируси няма ваксина, няма да има и за този. Колкото откриха ваксина за СПИН, толкова ще има и за този.

# 15 303
  • Ispania
Добър вечер от Испания .
Някъде преди 15-17 страници прочетох един абсурден отговор на темата и 15 човека(не един или двама!!-15!) са го харесали. Това означава че 15 човека, плюс пишещия живеят в някаква абсолютна заблуда.
Първо - в Испания заразените за последните 24 часа са най-малко от както е започнала карантината, точния брой е 2796. Не както във вьпросния пост се пише 7 хиляди и нещо 😳. Това са данните от министерството на здравеопазването (чиито сайт ще пусна на края). Данните са на хора с направен тест. Тези 7 хиляди за които се говори , не зная от къде и защо са измислени. Но имайки в предвид че или в същия, или в следващ пост, се твърди че карантината в Испания доказвала че не била ефективна , вземайки в предвид простия факт че благодарение на нея заразените спаднаха с почти 7000 на ден, не зная отново от къде е тази фалшифа информация и защо.
Карантината “работи “ и спасява десетки животи. Да, на всички ни омръзна да си стоим във вкъщи , но имайки в предвид че това спасява нечии(мой или твой) живот, това е положението, никой не е доволен от факта, но здравия разум работи.
 Промените са че децата до 14 години , могат да излизат с един родител/ по-голям брат/сестра (Или баба/дядо ако живеят в същия дом)за един час на ден, най-много на един километьр от дома. Най-много три деца на веднъж , и родителя трябва постоянно да е в близост до тях, за да може да ги контролира. Излизането трябва да бъде от 9 сутринта до 21 часа. Забранено е посещаването (естествено !) на паркове и срещите с хора или други деца. Децата могат да носят свои играчки, но в никакъв случай да не са с други деца.
Децата със симптоми или болни от друго нещо, не могат да излизат.
Може да се ходи по гори и полянки(спазвайки всичко по-горе написано).
Това не е отпускане на карантината, а “вратичка” в нея за децата.

https://covid19.isciii.es/?fbclid=IwAR07k8MywubljC-qLmxrbCs9oGn0 … --6bt5cpVHVroxHrw

# 15 304
Дистанционното обучение въобще не е провал. Училището на дъщеря ми си учат всеки ден по 40 Мин.часове, вземат си материала, изпитват ги, правят си проекти. Дистанционно учи и английски и немски. Учителите са много доволни, децата се стараят. Това за София.

# 15 305
  • Пловдив
„Каквото е възпитанието на човека, такъв му е и характерът, такива са и делата му, такъв му е и целият живот.”
Васил Друмев

Не е от мерките. От друго е. И като отменян ИП как гладните ще се нахранят? С какво? Отварят всички ресторанти и понеже до сега само боб сме яли, ще се втурнем към наденицата. Никой глад не е виждал и трупове не е виждал. То никой по-далеч от носа си не вижда. Детето е винаги безстрашно. Никога не слуша. Нямало да се разболее. В момента, в който се почувства леко зле настава апокалипсис - мрънкане и драма голяма. Изобщо не говоря за ковид. Неудобството от обикновена хрема не може да изтърпи. Аз знам какво е да не ти достига въздух. Уверявам ви, че който не го е изпитвал може да получи сериозни проблеми само от паниката. Но важното е да ходим в парка. За другото после ще мрънкаме.

# 15 306
  • София
Аз лично ти съчувствам и напълно те разбирам. Последният фиш за заплата получих през 1996 год., март месец,
Няма да ти обяснявам с какво си вадя хляба и колко това е застрашено от кризата, защото няма смисъл да се оплаквам, след като никой не е виновен за случващото се, нито може да ми помогне.

# 15 307
  • София
Вижте, към някаква нормалност ще се завърнем, но тя ще е пак на 2 скорости (уви). Европа като охлаби мерките - и ние, после ще се даде свобода на всяка държава да ги затяга съобразно новите случаи. Ако ние си признаваме, че имаме повечко нови - пак ще затягаме. Ерго, в средата на август могат да бъдат затворени всички барчета, кафета и да се забрани събиране на повече от 10 човека на едно място, а по Коледа баш - да затворят моловете, примерно, и да сложат пак КПП.
Това е докато дойде ваксина, докато вируса се умори, докато има протокол за лечение или докато открият, че фъшкийте на гугутките го лекуват успешно, примерно.
С тия карантини по света, реално забавяме доста т.нар. колективен имунитет. Така че, да - ако не сработят фъшкийте на гугутките и вирусът не мутира към по-лека форма, може и следващата петилетка да си я изкараме на няколко скорости....

# 15 308
Скрит текст:
Цялата тази  пандемия, епидемия, катантина, ИП  или както там се нарича при нас се пречупва през призмата на   политичеки проект. Всяко изказване на пряко и непряко засегнатите от ситуацията е политкоректно.  Всяко изказване на властимащите по медиите има конкретна цел, и тя е спусната отгоре. Всяка дума на иначе добрия специалист  доктор Мутафчийски е предварително одобрена.  Периодично  в интернет се пускат   писания на  политкоректни и близки до властта и партийната линия лица.
Това е едно от малко известните  и  обективни статии по темата:
https://noviniibg.eu/%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%be … uL4ibAOIq7grmqRZY

Тази статия се припокрива на 100% с моето мнение и усещане за "ужасния, смъртоносен вирус". И съответните, неадекватни мерки.
Много ценна статия. Тука опорната точка, за Италия се проби.

Тая статия е смешна. Написана от някой, който идея си няма за какво говори, щом  пише "щамп".
Този Монтанари анти-ваксър онлайн гуру в момента е под съд от колегите си. Но нека е ценен за някого. Simple Smile

# 15 309
За ХИВ има лекарства, вярно че не елиминират вируса до основи, но го подържат в нива, които не заразяват. Вече ако е СПИН, мисля че спасение няма. ХИВ позитивните изобщо не са на смъртно легло, те може да живеят по дълъг и пълноценен живот дори от мен, която съм здрава.

# 15 310
Пълен провал е онлайн обучението с учителите, които са провал и офлайн. При някои преподаватели ДО е доста успешно. Наблюдавам и от двата вида.  

И ММ е със собствен бизнес, без доходи. Едно на ръка, че той не иска в момента да работи с клиенти, но за месец са му са се обадили 2-3 клиенти. Крайно недостатъчно на фона на потока от хора, с които по принцип работи.

# 15 311
Да не е зъболекар, че не иска да работи.

# 15 312
За капак на негативните новини днес, сега чета, че и легионерска болест ни дебнела.

"Внезапното затваряне на училища, заводи, бизнес сгради и правителствени офиси стана причина за безпрецедентно отклоняване на консумацията на вода. Недостигът на хлорирана вода в тръбопроводите и температурните промени създадоха идеални условия за поява на бактерии, които предизвикват легионерската болест, предупредиха експертите."

https://m.dir.bg/dnes/svyat/predvizhdat-legionerska-bolest-v-tar … sled-koronavirusa

# 15 313

В училищата и университетите си продължават учебния процес, просто не с физическо присъствие там. В този случай "не работят" не е правилното определение.

Ресторантите работят също, с доставки за домовете.

Туризмът определено е проблем сега, но и да вдигнат нашето ИП - все тая. Нито има къде да пътуваш извън България, нито има кой да дойде на почивка в България. Голяма част от българите, според мен, също не биха се юрнали баш сега на почивки. Най-малкото това пак е свързано с пари..

Проблем е с фирмите, които се занимават с импорт/експорт, което обаче пак не зависи от нашето ИП, а от това в цял свят, нале..
Като кажете "ма еди кой си завод за авточасти затвори", ми той не е затворил заради нашето ИП, а защото няма на кой да си продадат в момента частите. Ставайки въпрос..няма и кой да купи коли.
Нещата са малко по-комплексни от "баце убива народа". Това е много важно да го разберете.

"Нещата са малко по-комплексни от "баце убива народа". Това е много важно да го разберете." - на мен ли говориш? Аз това ли казах наистина?

Да, имам две ученички вкъщи - знам как работят училищата и какво коства това на родителите. Също така знам и как се живее с малки деца в апартамент, докато работиш.

Не всички ресторанти могат да доставят. Ресторантът или барът не е просто храна и пиене.

Ако беше толкова хубаво, щяхме да затворим училищата и всичко останало и без вирус. Как пък не ни хрумна.

# 15 314
Сефте днес обиколих  магазини из града, съчетах с други административни дейности.

Маските, носеха ги както трябва в администрация младите служители, а  над 50 + под  брадата.

В хранителна местна пловдивска верига  създадени правила за пускане по няколко човека, приканване по говорител за отстояние. Вътре блъскане, пак онази възраст над 50 с  носове над маските. Младите на дистанция и с маски.
А една госпожа пак от 50+ Joy, свалила  маската, дроби разговор по телефона,  първо върху консервите,  после като заби върху откритите фризери,  поне 20  обходи да се наговори отгоре им, че я гледат лошо, дреме и.

И тези немци, все за пример тук ги дават,  все едно не сме виждали пияни и пърдящи немци по нашето черноморие и в турско.  В началото на тази година за ден и половина ми се случи да видя, баба изпикала се насред магазин, младеж  повръщащ  зад седалките на спирка на метрото,  друг пикаещ до дърво на паркинг на бензиностанция.
Не са стадо като нас да, защото щом  ги хванат е чупи - купи,  ние мислим машинации за  минаване метър.

Общи условия

Активация на акаунт